ZEISS PENTRU PROFESIONIȘTII DIN DOMENIUL ÎNGRIJIRII VEDERII

ZEISS DuraVision BlueProtect UV

Tratamentul ZEISS pentru blocarea luminii albastru-violet.

DuraVision® BlueProtect UV de la ZEISS este un tratament care se adresează în special clienților care petrec mult din timpul lor în interior și care sunt expuși la lumina albastru-violet emisă de LED-uri, televizoare, ecrane de calculator sau tablete. Tratamentul ZEISS împotriva luminii albastre pentru lentilele de ochelari blochează anumite lungimi de undă ale luminii și pot ajuta la ameliorarea tensiunii oculare percepute de clienți, care este asociată în mod obișnuit cu expunerea la lumină albastră.

 • Adresați preocupările clienților privind sănătatea
 • Rezistență superioară
 • Îngrijire ușoară

De ce este relevantă pentru client lumina albastru-violet?

 • 90%

  din persoanele care petrec trei sau mai multe ore pe zi la un computer sunt afectate de sindromul vederii la computer.1

 • 4.8 miliard

  de persoane erau utilizatori activi de internet în aprilie 2020, care cuprinde 59% din populația globală.2

 • 73%

  din adulții din SUA folosesc uneori un dispozitiv digital în timp ce se uită la televizor – un ecran nu este suficient.3

Ce este lumina albastră și cum poate ajuta clienții tratamentul împotriva luminii albastre?

Lumina naturală, adică lumina soarelui, conține multe tipuri de lumină colorată. Una dintre nuanțele de lumină din spectrul vizibil este lumina albastră. Aceasta reprezintă aproximativ o treime din lumina vizibilă de înaltă energie (HEV). Lumina albastră variază de la 390 la 500 nm în spectrul vizibil de lumină, care pătrunde ușor în ochi, trecând prin cornee și lentilă spre retină. Soluțiile de filtrare a luminii albastre, cum ar fi tratamentele pentru lentile împotriva luminii albastre reprezintă o soluție potrivită pentru această problemă. Prin purtarea unor lentile adecvate cu un tratament împotriva luminii albastre, în ochi poate intra o cantitate redusă de lumină albastru-violet. Dovezile științifice au indicat că există beneficii pentru expunerea la lumina albastră, dar au fost menționate și potențiale riscuri asociate (denumite dualismul luminii albastre).

Ce este lumina albastră?

Care este teroria dualismului?

+ Partea pozitivă a luminii albastre (HEV): Expunerea în timpul zilei ajută organismul să mențină un ritm circadian sănătos. Acest lucru se referă la ciclul natural de somn-veghe al organismului.

- Partea negativă a luminii albastre (HEV): Posibile leziuni ale celulelor retiniene.

Lumina albastru-violet

O analiză mai atentă a părții pozitive și negative a luminii albastre

Intervalul 390 - 440 nm din spectrul luminii este considerat a fi partea potențial dăunătoare a spectrului HEV. Acesta este pretutindeni, deși intensitatea acestuia variază foarte mult. În timp ce un monitor LCD pentru calculator obișnuit generează o luminozitate de 250 cd/m2, un cer albastru senin la amiază este de 32 de ori mai luminos. Lumina directă a soarelui poate fi de câteva mii de ori mai luminoasă.

Date despre lumina albastră
Diagramă care arată lungimea de undă a luminii albastre în raport cu dependența spectrală relativă (efectele pozitive ale luminii albastre)

Partea pozitivă a luminii albastre

 • Lumina albastră de aproximativ 460 nm influențează producția de melatonină pentru a regla „ceasul” intern (ritmul circadian).
 • Lumina albastră (furnizată în timpul zilei) blochează producția de melatonină.
 • Mai multă lumină albastră reduce producția de melatonină. Rezultatul: se stimulează starea de spirit și vigilența
 • Mai puțină lumină albastră crește producția de melatonină.Rezultatul: somnolență (care nu este ideală în timpul zilei).
     Grafic care ilustrează influența luminii albastre asupra celulelor noastre (efecte negative ale luminii albastre)

     Partea negativă a luminii albastre

     Expunerea prelungită la lumina albastră poate fi dăunătoare.
     • Unele cercetări au arătat că lumina albastru-violet poate duce la deteriorarea și distrugerea celulelor retiniene.
      • Absorbția energiei luminii („încălzire”) poate deteriora celulele retiniene.
      • Posibilele daune ale retinei pot provoca reacții toxice.
      • Degenerescența maculară poate fi o consecință gravă.
     • Acest risc foto-indus de deteriorare a celulelor se numește pericol de lumină albastră.
     Smartphone-urile emit niveluri ridicate de lumină albastră. În imagine sunt mai multe persoane care se uită la smartphone-uri.

     Clienții ar trebui să se îngrijreze de expunerea frecventă în interior la surse de lumină cu pondere mare de lumină albastră?

     Clienții sunt expuși în prezent la mai multă lumină albastră, ca niciodată, ca urmare a surselor moderne de lumină. Smartphone-urile, becurile cu LED, televizoarele, monitoarele calculatoarelor, E-reader-ele și tabletele emit niveluri ridicate de lumină albastră. Cantitățile mari de lumină albastră constituie una din cauzele suprasolicitării digitale a ochilor.

     Soluții pentru filtrarea luminii albastre de la ZEISS

     Tratamentele pentru lentile împotriva luminii albastre și altele: Soluțiile ZEISS împotriva luminii albastru-violet.

     ZEISS oferă un portofoliu vast de soluții pentru blocarea luminii albastru-violet care satisfac diferitele cerințe ale consumatorilor pentru activitățile desfășurate în interior și exterior. Gama de produse filtrează diferite cantități de lumină albastru-violet în funcție de activitate.

     • DuraVision®  BlueProtect de la ZEISS, un tratament pentru blocarea luminii albastru-violet, pentru lentile care filtrează parțial lumina albastru-violet, ideal pentru activitățile desfășurate în interior.
     • Lentilele Skylet®  și PhotoFusion X de la ZEISS   sunt lentile colorate și lentile fotosensibile care blochează lumina albastru-violet de diverse intensități, oferind în același timp protecție UV totală.
     • BlueGuard® de la ZEISS: Cea mai recentă tehnologie de blocare a luminii albastre, în care proprietățile de filtrare a luminii albastre sunt încorporate în structura lentilelor.
     DuraVision® BlueProtect de la ZEISS

     DuraVision® BlueProtect de la ZEISS

     DuraVision® BlueProtect de la ZEISS este un tratament pentru lentile unic, de înaltă performanță, împotriva luminii albastre, care oferă clienților dvs.:

     • O reflexie crescută în spectrul albastru-violet al luminii.
     • Atenuarea selectivă a luminii albastru-violet care trece prin lentilă.
     • În ochi poate intra o cantitate redusă de lumină albastru-violet.

     Tratamentul DuraVision® BlueProtect are un filtru de lumină albastră care atenuează lumina albastră din spectrul 390 - 440 nm. Permite totuși pătrunderea luminii albastre „sănătoase” de care corpul nostru are nevoie, oferind astfel un confort vizual mai mare.

     În plus față de blocarea luminii albastru-violet, ZEISS DuraVision  BlueProtect conține toate caracteristicile premium ale tratamentelor ZEISS, inclusiv:

     • Un tratament de durificare superior.
     • Lentile ușor de curățat pentru a oferi o vedere mai bună.
     • DuraVision Platinum UV pe partea posterioară a lentilelor.

     Disponibilă întotdeauna cu lentilele incolore ZEISS cu DuraVision BlueProtect

     • Tehnologia ZEISS UVProtect

      Un nivel mai ridicat de protecție UV, care permite lentilelor incolore ZEISS să blocheze razele UV dăunătoare până la 400 nm. Același standard de protecție UV pe care îl oferă ochelarii de soare de calitate superioară.

     Tratamentele anti-reflex vs. lumină albastră: Care este diferența?

     Atât tratamentele anti-reflex, cât și cele cu filtru albastru sunt aplicate pe suprafața lentilelor clienților și au avantajul de a minimiza strălucirea orbitoare. Totuși, tratamentele pentru lentile împotriva luminii albastre oferă protecție suplimentară împotriva luminii albastre. Tratamentele AR nu blochează lumina albastră.

     Contactați-ne

     Cum vă putem ajuta?

     Formularul este în curs de încărcare...

     Contactați-ne

     Informațiile introduse în formularul de contact vor fi utilizate de către Carl Zeiss Vision Care pentru a răspunde solicitării dvs. prin e-mail sau la telefon. Faceți clic aici pentru a citi declarația noastră cu privire la protecția datelor.

     • 1

      Conform Institutul Național pentru Siguranța și Sănătatea Ocupațională din SUA,https://www.downtowneyes.com/blog/eye-care/preventing-computer-vision-syndrome/

     • 2

      https://datareportal.com/reports/digital-2021-july-global-statshot

     • 3

      Conform Raportului Nielsen de măsurare a audienței,https://www.statista.com/chart/16738/second-screen-usage-while-watching-tv/