Tehnologia ZEISS i.Scription
ZEISS PENTRU PROFESIONIȘTII DIN DOMENIUL ÎNGRIJIRII VEDERII

Tehnologia ZEISS i.Scription

Oferiți pacienților dvs. vedere îmbunătățită, ziua și noaptea

Tehnologia i.Scription®  vă permite să creați o experiență de vedere personalizată prin ZEISS i.Profiler plus pentru a oferi fiecărui pacient o soluție de lentile unice cu vedere îmbunătățită atât ziua, cât și noaptea.

 • Contrast vizual îmbunătățit
 • Vedere cromatică îmbunătățită
 • Vedere îmbunătățită noaptea și în condiții de lumină redusă

Lentile ZEISS cu tehnologie i.Scription®

Oferiți pacienților corecția vizuală ideală cu lentilele ZEISS cu tehnologie i.Scription®. Reduce efectele strălucirii orbitoare, adaugă mai multă strălucire și mărește contrastul. Aceste lentile de calitate premium creează o oportunitate de a vă diferenția cabinetul de concurență.

Știați că?

 • 90%

  din pacienți doresc să-și recupereze vederea naturală și sunt îngrijorați de sănătatea vederii.1

 • 95%

  din purtători preferă lentilele monofocale ZEISS Individual optimizate cu tehnologia i.Scription® versus lentilele monofocale ZEISS Individual fără i.Scription®.2

Modul în care înțelegem refracția este încă relevant?

De ce este importantă abordarea noastră în materie de refracție.

În mod tradițional, refracția se află la bază pentru prescripțiile de ochelari. Acesta este rezultatul unui proces cu două etape:

 • Refracția obiectivă: Erorile de refracție ale ochiului sunt mai întâi estimate în mod obiectiv folosind retinoscopia sau autofracția  

 • Refracția subiectivă: O prescripție este perfecționată subiectiv de un optometrist, permițând pacientului să-și compare vederea prin lentile de încercare, folosind fie un refractor, fie o ramă de încercare.  

Refracția subiectivă utilizează diferite lentile de ochelari pentru a corecta erorile de refracție (cum ar fi miopia, hipermetropia sau astigmatismul) ale ochilor, care sunt numite aberații de ordin inferior (LOA-uri).

Cu toate acestea, datorită variațiilor în dimensiunea pupilei în diferite condiții de lumină, apar alte tipuri de aberații care afectează calitatea vederii. Acestea afectează calitatea finală a vederii experimentată de către purtător. Aceasta se numesc aberații de ordin superior, HOA-uri (de exemplu, comă, trefoil și aberație sferică).  

Cum funcționează tehnologia i.Scription®?

Tehnologia i.Scription®  de la ZEISS se bazează pe sistemul ZEISS de măsurare a ochilor numit i.Profiler®  plus, conceput special pentru a determina „amprenta” exactă a ochilor și pentru a oferi măsurători unice pentru ochii pacientului.  

O prescripție ZEISS i.Scription ia în considerare efectele aberațiilor de ordin inferior și superior asupra calității imaginii retiniene prin măsurarea a până la 1500 puncte pe fiecare ochi. Acest lucru se face pentru a oferi corecții îmbunătățite ale vederii, care oferă performanțe vizuale optime și o gamă mai largă de niveluri de luminozitate, chiar și în condiții de vedere solicitante, cum ar fi condusul auto pe timp de noapte.  

Tehnologia i.Scription® analizează cercul celor mai mici confuzii pentru a oferi cea mai precisă prescripție posibilă.

Cum funcționează tehnologia i.Scription®?
Cum funcționează tehnologia i.Scription?

Să privim mai în detaliu.

Aberațiile wavefront reprezintă o modalitate convenabilă de a caracteriza erorile optice complexe produse de un sistem optic. În orice punct de-a lungul aperturii sistemului optic, cum ar fi pupila, eroarea wavefront este separarea optică efectivă între wavefront-ul real aberat și wavefront-ul de referință ideal.

Forma generală a aberației wavefront poate fi modelată și cuantificată matematic folosind polinoame. Polinoamele Zernike sunt utilizate pentru a caracteriza aberațiile optice ale ochiului.  

Ce sunt aberațiile de ordin inferior (LOA-urile)?

Ce sunt aberațiile de ordin inferior (LOA-urile)?

Aberațiile de ordin inferior sunt asociate cu puterea sferică și cilindrică a ochiului sau a lentilelor optice. Acestea pot include defocalizarea și astigmatismul. Acestea au cel mai mare impact asupra calității vederii și sunt corectate în mod tradițional cu lentile de ochelari sau lentile de contact.

Ce sunt aberațiile de ordin superior (HOA-urile)?

Ce sunt aberațiile de ordin superior (HOA-urile)?

HOA-urile caracterizează cele mai subtile deviații ale unui wavefront aberat de la forma ideală. Ele tind să aibă un impact mai mic decât LOA-urile asupra calității vederii. HOA-urile tind să aibă un impact mai mare asupra performanței vizuale la niveluri de luminozitate scăzute, atunci când pupila persoanei este mai mare decât media, ca atunci când se conduce noaptea.  

Tehnologia i.Scription® combină aberațiile de ordin inferior (LOA-uri) și cele de ordin superior (HOA-uri) pentru a oferi cea mai precisă prescripție pentru o vedere mai bună pe timp de zi și de noapte prin analizarea calității imaginii pe retină.

De ce este tehnologia i.Scription® deosebit de benefică în condiții de luminozitate redusă?

Refracția oculară este efectuată în mod tradițional în încăperi bine iluminate, ceea ce duce la valori ale prescripției care funcționează bine în condiții de iluminat diurn. Totuși, pe măsură ce pupila se dilată în condiții de lumină scăzută, aberațiile periferice ale ochiului pot duce la schimbări de refracție, rezultând o prescripție convențională care nu mai este valabilă.  

De ce este tehnologia i.Scription® deosebit de benefică în condiții de luminozitate redusă?

Vedere optimă ziua și noaptea

Tehnologia i.Scription®  poate să combine informațiile despre aberațiile periferice furnizate de i.Profiler® plus cu refracția oculară. Rezultatul este o prescripție optimizată, personalizată, care oferă pacientului o vedere optimă pe timp de zi și de noapte.

Profesioniștii din domeniul îngrijirii vederii și purtătorii vor experimenta beneficiile

Beneficiile pentru profesioniștii din domeniul îngrijirii vederii includ:

 • Oferă o soluție de vedere personalizată pentru fiecare pacient.
 • Oferă cea mai bună prescripție pentru pacient, îmbunătățindu-i vederea și experiența generală de vedere.
 • Reglează fin refracția cu 1/100 a dintr-o dioptrie.
 • Reduce timpul pe scaun datorită refracției optime.
 • Oferă un factor de diferențiere față de concurență.
Profesioniștii din domeniul îngrijirii vederii și purtătorii vor experimenta beneficiile

Beneficiile pentru purtători

Nu există doi oameni care să vadă lumea exact în același fel. Asigurați-vă că puteți oferi fiecăruia dintre pacienții dvs. o soluție de vedere personală care se potrivește perfect nevoilor lor. 

Purtătorii vor beneficia de cea mai bună tehnologie ZEISS în următoarele moduri:

 • O vedere mai bună, ziua și noaptea.

 • O rezoluție mai mare, un contrast mai mare și culori vii.

 • Efecte reduse de strălucire orbitoare

Purtătorii noștri au fost convinși de performanța lentilelor cu tehnologie i.Scription®.

 • Subiecții au evaluat lentilele ZEISS cu i.Scription®  foarte pozitiv pentru vederea la distanță, vederea pe timp de noapte și percepția culorilor.3

 • Lentilele ZEISS cu tehnologie i.Scription®  au avut rezultate mai bune în medie decât lentilele convenționale de ochelari în ceea ce privește acuitatea vizuală mezopică și sensibilitatea la contrast.3

 • Subiecții cu prescripții scăzute până la moderate au preferat mai des lentilele ZEISS cu tehnologie i.Scription®  pentru vederea la distanță, vederea activă, claritate, schimbarea focalizării și vedere generală.4

 • Subiecții au preferat mai des lentilele ZEISS cu tehnologie i.Scription®  pentru vederea nocturnă, vivacitatea culorilor și mai puțină strălucire orbitoare.4

 • Lentilele ZEISS cu tehnologie i.Scription®  au avut rezultate mai bune decât lentilele convenționale de ochelari în ceea ce privește contrastul scăzut, acuitatea vizuală mezopică de aproximativ la jumătatea liniei de acuitate.4

Contactați-ne

Cum vă putem ajuta?

Formularul este în curs de încărcare...

Contactați-ne

Informațiile introduse în formularul de contact vor fi utilizate de către Carl Zeiss Vision Care pentru a răspunde solicitării dvs. prin e-mail sau la telefon. Faceți clic aici pentru a citi declarația noastră cu privire la protecția datelor.

 • 1

  Studiul IMW-KÖLN 2015, purtători de ochelari (n = 11.845).

 • 2

  Kevin Reeder, OD, Earl Sandler, OD, Joel Cook, OD și Lynette Potgieter, B. Optom (RSA) – Studiul Carmel Mountain (Orange County, California), test dublu orb la alegere între lentilele ZEISS i.Scription și lentilele de probă nedefinite comparabile ZEISS (n=37), 2016.

 • 3

  InSight Eyecare, Missouri. Studiu clinic dublu-mascat (n=40).

 • 4

  Clinical Research Center of the School of Optometry, University of California. Berkeley. Studiu clinic (n=30).