ZEISS PENTRU PROFESIONIȘTII DIN DOMENIUL ÎNGRIJIRII VEDERII

Lentilele ZEISS BlueGuard

Lentile de blocare eficientă a luminii albastre

Permiteți clienților să vadă confortabil și să arate bine fără a fi deranjați de reflexiile albastru-violet de pe ochelarii lor cu lumină albastră. Lentilele noastre inovative de blocare a luminii albastre protejează împotriva luminii albastre potențial dăunătoare și oferă protecție UV completă. Potrivite în special pentru clienții care petrec mult timp lucrând la calculator sau care folosesc în mod constant dispozitivele lor digitale.

 • Protecția ochilor împotriva luminii albastre și a razelor UV
 • Se adresează suprasolicitării digitale a ochilor
 • Arată bine, cu mai puține reflexii albastru-violet

De ce este atât de importantă protecția UV pentru clienții dvs.?

 • 70%

  creșterea utilizării smartphone-urilor în întreaga lume.3

 • 2/3

  Până la două treimi dintre adulții care utilizează regulat dispozitive digitale prezintă diferite simptome asociate cu suprasolicitarea digitală a ochilor.4

 • 80%

  8 din 10 consideră că este important să-și protejeze ochii de lumina albastră.5

Mai multă expunere la lumina albastră

Pandemia COVID-19 ne-a afectat drastic munca și viața personală. Cercetările au arătat că oamenii de toate vârstele petrec mai mult timp pe dispozitive digitale. Pe lângă faptul că se confruntă cu lumina albastră potențial dăunătoare emisă de soare, oamenii petrec mai mult timp și în interior, unde clădirile sunt în prezent echipate cu LED-uri albastre care emit lumină. Acest lucru poate cauza suprasolicitarea digitală a ochilor și poate afecta somnul.

Ce este suprasolicitarea digitală a ochilor?

Clienții au nevoie de lentile speciale pentru calculator?

Clienții dvs. nu sunt conștienți de multe ori de cât de des se uită la ecrane în timpul zilei. În realitate, ei sunt înconjurați constant de surse de lumină, cum ar fi dispozitivele digitale și luminile cu LED-uri care emit o cantitate disproporționată de lumină albastră. Lumina albastră tinde să se împrăștie în umoarea vitroasă atunci când intră în ochi, provocând așa-numitul „zgomot vizual”.

Clienții pot percepe acest lucru ca o strălucire incomodă și o reducere a percepției contrastului. În plus, lumina albastră provoacă aberații longitudinale care pot genera imagini neclare. Acest „zgomot vizual” nefocalizat poate contribui la disconfort vizual și simptome asociate cu suprasolicitarea digitală a ochiului.

Simptomele frecvente ale suprasolicitării digitale a ochilor (DES) sunt:

 • dureri de cap
 • vedere încețoșată
 • ochi uscați sau iritați

Din fericire, simptomele tipice pot fi atenuate cu puțin efort. Cei afectați pot încerca să reducă timpul pe ecran și pot purta ochelari cu lentile de blocare a luminii albastre.

Cum este afectat somnul de lumina albastră?

Lumina albastră are o mare influență asupra ciclului nostru de somn-veghe. Acest lucru se datorează faptului că spectrul de lumină vizibilă conține și unde de lumină albastră, iar acestea ne ajută să rămânem treji și alerți în timpul zilei.

După apusul soarelui, lipsa de lumină semnalează corpului să producă melatonină. Acest hormon este responsabil pentru ca noi să obosim și să adormim. Lumina albastră de la smartphone-uri sau laptop-uri, de exemplu, poate interfera cu eliberarea de melatonină. Ca urmare, acest lucru poate duce adesea la probleme de adormire și de dormit pe tot parcursul nopții. Acum puteți prescrie lentile de blocare a luminii albastre de înaltă calitate pentru clienții dvs. pentru a bloca acea parte a spectrului de lumină albastră.

Cum funcționează lentilele cu protecție împotriva luminii albastre?

O porțiune din lumina emisă de soare este în spectrul albastru. În plus, aproape toate dispozitivele digitale moderne și becurile cu LED emit, de asemenea, lumină albastră. Ochiul uman nu poate bloca lumina albastră vizibilă, astfel încât expunerea excesivă poate contribui la percepția suprasolicitării și la vedere încețoșată. Ochelarii de vedere cu blocare a luminii albastre pot bloca acea parte a spectrului de lumină albastră care poate fi dăunătoare și iritantă pentru clientul dvs.

Cu lentilele de blocare a luminii albastre de la ZEISS, puteți contribui la îmbunătățirea calității generale a vieții clienților dvs.

Lentilele ZEISS BlueGuard: Noua generație de lentile de blocare a luminii albastre

Cu produsele anterioare, precum tratamentul ZEISS BlueProtect, blocarea luminii albastre se realizează prin aplicarea pe lentile a unui tratament de filtrare a luminii albastre.

Cu lentilele BlueGuard®  de la ZEISS, proprietățile de blocare a luminii albastre sunt acum o parte intrinsecă a materialului chimic al lentilelor. În plus față de blocarea luminii albastre potențial dăunătoare de la soare, filtrează, de asemenea, lumina albastră digitală iritantă care poate afecta ochii clienților.

Lentilele ZEISS BlueGuard: Noua generație de lentile de protecția împotriva luminii albastre
Diagramă cu cifre importante privind lentilele ZEISS BlueGuard comparativ cu produse similare.

De ce sunt unice lentilele cu blocare a luminii albastre ZEISS BlueGuard?

 • Au proprietăți de blocare a luminii albastre ca parte intrinsecă a materialului chimic al lentilelor.
 • Blochează până la 40%1  din lumina albastră potențial dăunătoare și iritantă.
 • Includ tehnologia UVProtect pentru a oferi protecție totală UV de până la 400 nm.

Satisfacție dovedită a clienților cu lentilele ZEISS BlueGuard

Testele de încercare ale purtătorilor, precum și feedbackul de la clienții noștri arată evaluări de satisfacție ridicată pentru lentilele ZEISS BlueGuard:

 • 96%

  din purtătorii de lentile de ochelari sunt mulțumiți de claritatea lentilelor ZEISS BlueGuard.6

 • 93%

  din purtători consideră că simt o suprasolicitare digitală a ochilor mai redusă cu lentilele ZEISS BlueGuard.6

 • 92%

  din purtătorii de lentile declară că prezintă mai puține simptome, cum ar fi ochi obosiți sau uscați, cu lentilele ZEISS BlueGuard.6

 • 72%

  din clienți consideră că lentilele ZEISS BlueGuard prezintă reflexii mai puțin intense decât DuraVision BlueProtect.7

 • 95%

  din purtători preferă ZEISS BlueGuard în locul lentilelor lor anterioare.6

 • 9 din 10

  din purtători ar recomanda lentilele ZEISS BlueGuard prietenilor și familiei lor.6

Audiența și Varietatea lentilelor ZEISS BlueGuard

Lentilele ZEISS BlueGuard sunt potrivite pentru toate vârstele și sunt disponibile în cele mai relevante modele ZEISS, cu excepția următoarelor:  

 • Lentilele bifocale și trifocale
 • Lentilele DriveSafe
 • Lentilele Sport  
 • Lentile pentru miopie.  

Puteți să oferiți clienților dvs. lentile BlueGuard pentru toți indicii de materiale de lentile din plastic.

Un echilibru excelent între protecție, confort vizual și estetică

Contactați-ne

Cum vă putem ajuta?

Formularul este în curs de încărcare...

Contactați-ne

Informațiile introduse în formularul de contact vor fi utilizate de către Carl Zeiss Vision Care pentru a răspunde solicitării dvs. prin e-mail sau la telefon. Faceți clic aici pentru a citi declarația noastră cu privire la protecția datelor.

 • 1

  Construite pe baza tehnologiei ZEISS UVProtect, materialul lentilelor ZEISS BlueGuard oferă protecție totală UV și acum filtrează până la 40% din lumina albastră potențial dăunătoare și iritantă. Sursă: Măsurători și calcule interne bazate pe sistemul metric BVB (Blue-Violet-Block). Analize prin tehnologie și inovație, ZEISS Vision Care, Germania, 2020

 • 2

  Pentru un aspect plăcut online și offline, lentilele ZEISS BlueGuard au până la 50% mai puține reflexii de lumină albastră digitală comparativ cu tratamentul ZEISS DuraVision BlueProtect. Sursă: Măsurători și calcule interne bazate pe sistemul metric DBRLED (Digital Blue Light Reflection). Analize prin tehnologie și inovație, ZEISS Vision Care, Germania, 2020

 • 3

  70% creștere a utilizării smartphone-ului; Sursă: Watson A. (2020). Consumul intern de media din cauza epidemiei de coronavirus în rândul utilizatorilor de internet din întreaga lume, începând din martie 2020, pe țări. www.statista.com, URL https://www.statista.com/statistics/1106498/home-media-consumption-coronavirus-worldwide-by-country.

 • 4

  Până la două treimi dintre adulții care utilizează regulat dispozitive digitale prezintă diferite simptome asociate cu suprasolicitarea digitală a ochilor. Sursă: Vision Council Eye Strain Report (2016)

 • 5

  8 din 10 consideră că este important să-și protejeze ochii de lumina albastră. Sursă: Testarea preferinței consumatorului la un număr de 100 de purtători de ochelari în Germania, în septembrie 2020, de către Institutul de cercetare de piață externă.

 • 6

  Sondaj de acceptanță - Top 2 cutii rezultate cu un număr de n=187 purtători de lentile de ochelari care au cumpărat&purtat lentile ZEISS BlueGuard în China, mai 2021.

 • 7

  Testarea preferinței consumatorului la un număr de 100 de purtători de ochelari în Germania, în septembrie 2020, de către Institutul de cercetare de piață externă (evaluare vizuală subiectivă pe fundal alb iluminat cu LED-uri tipice de interior).