ZEISS PENTRU PROFESIONIȘTII DIN DOMENIUL ÎNGRIJIRII VEDERII

Tehnologia ZEISS UVProtect

Protecție UV totală în lentilele incolore. În fiecare zi. În fiecare moment. Pentru toți.

Oferiți clienților dvs. protecție UV totală în lentilele incolore pentru ochi și vedere sănătoasă. Toate lentilele ZEISS au același standard de protecție UV completă de până la 400 nm, pe care îl oferă ochelarii de soare de calitate superioară.  

 • Lentilele blochează razele UV până la 400 nm.
 • Protecție totală UV pentru ochi și pielea din jurul acestora
 • Oferiți aceeași protecție UV ca ochelarii de soare premium.

De ce este atât de importantă protecția UV în lentilele incolore?

 • 400 nm

  Comisia Internațională pentru Protecția Împotriva Radiației Neionizante (ICNIRP) și de numeroase organizații de sănătate au definit standardul de protecție UV la 400 nm.1

 • 40%

  Aproximativ 40% din radiațiile UV ale luminii diurne se află în lungimi de undă care nu sunt complet blocate de materiale care pot pretinde „protecție UV 100%”, ci blochează doar până la 380 nm.2

 • 50%

  Până la 50% din totalul UV la care suntem expuși până la vârsta de 60 de ani apare înainte de a ajunge la vârsta de 20 de ani.3

 • 20%

    Organizația Mondială a Sănătății (WHO) afirmă că aproximativ 20% dintre toate cazurile de cataractă sunt cauzate și se agravează prin radiațiile UV.4

 • 5 - 10%

  Până la 5-10% dintre toate cazurile de cancer de piele apar în special la pleoape.5

 • 9%

  Doar 9% din consumatori consideră că lentilele lor actuale oferă o protecție UV de 100%.6

Radiațiile UV.

Radiațiile UV sunt prezente întotdeauna de-a lungul întregului an, de-a lungul întregii zile, atât iarna cât și vara, atât în zile însorite cât și în condiții de cer noros.  

Din acest motiv, cererea de protecție este universală. Pentru a-și proteja pielea, clienții dvs. pot folosi produse de protecție solară. Însă nu prea au opțiuni în privința protejării ochilor contra radiațiilor UV dăunătoare.

Expunerea la radiațiile UV este în creștere.

Expunerea oamenilor la radiațiile UV este în creștere din cauza epuizării stratului de ozon și a schimbărilor climatice globale care influențează nivelurile de radiații de suprafață. O creștere a speranței de viață și un stil de viață în continuă evoluție generează mai mult timp pentru activități de agrement în medii ultraviolete intense. Acest lucru are un impact asupra ochilor și, ca profesionist în domeniul îngrijirii vederii, trebuie să priviți dincolo de tratamentul obișnuit pentru lentile împotriva UV, în vederea obținerii unei protecții îmbunătățite pentru ochii clienților dvs.    

Expunerea la radiațiile UV este în creștere.
Imaginea arată un prim-plan al feței unei femei, care se concentrează pe ochiul stâng.

Sănătatea ochilor clienților dvs. este prea importantă pentru a risca.

Deși lumina este o parte importantă a vieții noastre – în funcție de doză și de expunere – radiațiile UV invizibile pot fi dăunătoare pentru sănătatea și vederea clienților dvs. Având în vedere aceste riscuri pentru sănătate, este absolut logic să vă protejați împotriva lor în fiecare zi. Nu este niciodată prea târziu pentru a preveni alte daune.  

Imaginea prezintă un prim-plan al unui ochi nesănătos, ilustrând apariția unor potențiale pericole pentru ochi.

Riscul de sănătate pentru ochii clientului.

Radiațiile UV pot provoca modificări structurale și deteriorarea celulelor. În special cristalinul și corneea absorb radiațiile UV, dar o parte din UV-A ajung pe retină și contribuie la stresul oxidativ.

Potențiale pericole pentru ochi: pterygium, keratită, cataractă și degenerescență maculară.

Imaginea prezintă un prim-plan al unui ochi nesănătos, ilustrând potențialele pericole pentru adnexa oculară.

Risc de sănătate pentru pentru zonele din jurul ochilor

Și zonele din jurul ochilor oferă protecție. Acest țesut absoarbe o mare parte din radiațiile UV cu lungimi de undă de până la 400 nm.  

Clienții dvs. pot prezenta potențiale afecțiuni de adnexă oculară:  foto-îmbătrânire, riduri, pete solare, cancer de piele.  

Multe lentile pretind că protejează ochii împotriva radiațiilor UV.

Din păcate, nu toate lentilele protejează total ochii clienților și pielea din jurul acestora. Aproximativ 40% din radiațiile UV ale lumini diurne se află în lungimi de undă care nu sunt complet blocate de materiale care pot pretinde „protecție UV 100%”. Aceste materiale blochează adesea doar până la 380 nm.2

Multe lentile pretind că protejează ochii împotriva radiațiilor UV.
Imaginea prezintă o diagramă, care compară nivelul de protecție UV al lentilelor ZEISS și al altor participanți pe piață.

Nivelul de protecție la UV

Astăzi, industria optică oferă pe piață lentile cu diferite niveluri de protecție UV, utilizând tratamente speciale sau alte substraturi. Acest lucru a creat confuzie cu privire la cât de multă protecție este disponibilă și necesară. Din acest motiv, ZEISS a făcut protecția UV standard în toate lentilele sale incolore.

Creșterea standardului pentru sănătatea ochilor

Comisia Internațională pentru Protecția Împotriva Radiației Neionizante (ICNIRP) și numeroase organizații de sănătate au definit standardul de protecție UV la 400 nm. ZEISS și-a aliniat portofoliul de lentile, asigurându-se că aceste recomandări și standarde premium de protecție sunt respectate. Tehnologia UVProtect se ridică deasupra standardelor acceptate la un nivel mai superior al protecției UV, astfel lentilele incolore ZEISS blochează razele dăunătoare UV de până la 400 nm. Acesta este același standard de protecție UV, pe care îl oferă ochelarii de soare de calitate superioară.

Creșterea standardului pentru sănătatea ochilor
Imaginea prezintă o diagramă cu linii care ilustrează iradierea totală și relativă sub fiecare lungime de undă.

De ce valoarea de 400 nm reprezintă cel mai bun standard pentru protecția UV?

Din cauza acestor potențiale riscuri de sănătate asociate cu expunerea la UV, instituții din sănătate și organizații de cercetare al impactului biometric al luminii și radiației UV, au stabilit nivelul necesar de protecție împotriva radiațiilor UV la 400 nm. Iradierea de 380-400 nm este mult mai intensă și reprezintă 40% din cantitatea totală de radiație solară UV măsurată la sol.    

Prin protecția de până la 400 nm, lentilele ZEISS pot oferi clienților dvs. nivelul de protecție recomandat de aceste organizații recunoscute.

Protecție UV a suprafeței posterioare - protecție adevărată UV din toate direcțiile.

O parte din radiațiile UV au un impact indirect asupra ochilor dinspre suprafețele posterioare și laterale ale lentilelor. Pentru a preveni reflexiile dinspre suprafața posterioară a lentilelor spre ochi, ZEISS încorporează protecție UV a suprafeței posterioare standard cu tratamente ZEISS DuraVision. Această combinație oferă clienților o protecție UV totală și necesară.

Satisfacție dovedită a clienților cu tehnologia ZEISS UVProtect.

Testele de încercare ale purtătorilor, precum și feedbackul de la clienții noștri arată evaluări de satisfacție ridicată pentru tehnologia UVProtect de la ZEISS:
 • 96%

  din purtătorii de ochelari sunt mulțumiți de claritatea și estetica lentilelor ZEISS UVProtect.7

 • 99%

  din consumatori sunt de acord, că protecția UV la nivelul ochelarilor de soare ar fi avantajoasă.7

Contactați-ne

Cum vă putem ajuta?

Formularul este în curs de încărcare...

Contactați-ne

Informațiile introduse în formularul de contact vor fi utilizate de către Carl Zeiss Vision Care pentru a răspunde solicitării dvs. prin e-mail sau la telefon. Faceți clic aici pentru a citi declarația noastră cu privire la protecția datelor.

 • 1

  „ICNIRP Instrucțiuni privind limitele de expunere la radiații ultraviolete de lungimi de undă între 180 nm și 400 nm (20 Radiații optice incoerente)”

 • 2

  NASA Technical Memorandum, A. T. Mecherikunnel și J. C. Richmond – Spectral Distribution of Solar Radiation, 1980.
  Industry Standard AS-NZS 1067 (2003) (English): Sunglasses and fashion spectacles [By Authority of Australian Consumer Protection Notices No.13 of 2003 and No. 4 of 2005].

 • 3

  Green AC, Wallingford SC, McBride, P. Childhood exposure to ultraviolet radiation and harmful skin effects: Epidemiological evidence. Prog Biophys Mol Biol. 2011 Dec: 107(3): 349-355.

 • 4

  Global data on visual impairment in the year 2002.Resnikoff S, Pascolini D, Etya'ale D, Kocur I, Pararajasegaram R, Pokharel GP, Mariotti SP Bull - Organizația Mondială a Sănătății (WHO). Noiembrie 2004; 82(11):844-51.

 • 5

  Cook BE Jr, Bartley GB. Posibilități de tratament și perspectivele de viitor pentru gestionarea tumorilor maligne ale pleoapelor: o actualizare a evidențelor. Ophthalmology2001 Nov; 108(11):2088-98.

 • 6

  Abraham J, Jabaley M, Hoopes JE. Carcinomul cu celule bazale. Am J Surg 1973; Oct; 126(4):492-5.https://news.liverpool.ac.uk/2017/07/06/misapplication-sunscreen-leaving-people-vulnerable-skin-cancer/

 • 7

  Studiu ZEISS cu purtători externi, în cadrul căruia au fost testați cu succes 106 purtători de lentile de ochelari și 7 profesioniști din domeniul îngrijirii ochilor în anul 2018.