Băiat cu părul șaten cu ochelari rotunzi, purtând lentilele ZEISS MyoCare, stă în prim-plan și zâmbește la cameră. În fundal sunt două fete care poartă lentile ZEISS MyoCare care se joacă cu cercuri și mingi de gimnastică.
ZEISS PENTRU PROFESIONIȘTII DIN DOMENIUL ÎNGRIJIRII VEDERII

Lentilele ZEISS MyoCare

O perspectivă mai bună asupra vieții.

Primul nostru portofoliu de lentile pentru managementul miopiei bazat pe vârsta copiilor cu modele de lentile care vizează încetinirea progresiei miopiei. MyoCare este susţinută de inovaţia ZEISS şi de peste un deceniu de experienţă în dezvoltarea lentilelor de ochelari pentru managementul progresiei miopiei.

  • Managementul eficient al miopiei la copii
  • Vizibilitate bună pentru toate unghiurile de vizualizare
  • Vedere confortabilă
  • Protecție totală UV

Miopia este o preocupare tot mai importantă la nivel mondial

  • 50 %

    din populația lumii ar putea fi mioapă până în 2050.1

  • ~ 90 %

    dintre tinerii din zonele urbane din Asia prezintă miopie înainte de vârsta de 20 ani.2

  • > 2 decenii

    de cercetare ZEISS și aplicare cu succes a soluțiilor de lentile pentru managementul miopiei în Asia de Est.

  • În 2014,

    ZEISS a început parteneriatul cu studiul LIFE Child pentru a monitoriza dezvoltarea refractivă la copiii caucazieni.

  • > 1,3 milioane

    de seturi de date colectate în cercetarea Euronet în ultimii 20 de ani, de la peste 400 de cabinete oftalmologice de pe teritoriul Germaniei.

O tânără cu părul șaten, fără ochelari, care să-și freacă ochii în timp ce citește o carte.

O problemă - multe soluții.

Tratamente optice, medicale și comportamentale.

Datorită cauzelor sale multifactoriale, nu există niciun tratament unic pentru miopie. De fapt, există pe piață multe opţiuni de tratament, inclusiv tratamente optice, medicale şi comportamentale. Alegerea tratamentelor pentru miopie la copii ar trebui să se bazeze pe vârsta de debut, lungimea axială a globului ocular sau refracția la o anumită vârstă, împreună cu cunoașterea ratei individuale de progresie și a profilului general de risc. Tratamentele complete pentru miopie includ o combinație de recomandări privind stilul de viață, o metodă de corecție a refracției și metode de control al miopiei pentru a reduce sau elimina progresia ulterioară.

O problemă - multe soluții
Ilustrare 3D a lentilelor de contact rigide specializate pentru noapte.

Ortokeratologia pentru miopie progresivă

Lentilele de contact rigide sunt purtate doar pe timpul nopții pentru a permite o vedere clară în timpul zilei. Remodelarea corneană corectează eficient erorile de refracție, încetinind în același timp alungirea axială a globului ocular. Efectele sale pot varia de la o zi la alta.

Ilustrare 3D a lentilelor de contact moi.

Lentilele de contact moi

Lentile de lentile de contact moi cu focus dublu sunt purtate în timpul zilei. Lentilele de contact moi dispun de zone optice concentrice care creează simultan corecție foveală și defocalizare miopică retiniană.

Lentile pentru ochelari pentru copii cu ramă neagră, roșie și roz deschis cu inimi.

Lentile pentru ochelari

Cea mai puțin invazivă și cea mai accesibilă metodă pentru corectarea miopiei. Avantajul modelelor speciale de lentile pentru ochelari este că se corectează vederea și se controlează progresia miopiei. Lentilele de ochelari de nouă generație utilizează microstructuri optice care contribuie pozitiv la managementul progresiei miopiei. Lentilele pentru ochelari sunt ușor de purtat, accesibile și, în mare parte, bine acceptate și tolerate de copil, ceea ce le face soluția cea mai favorabilă.

Ilustrație 3D a unei pipete.

Metode farmaceutice

Acest lucru implică aplicarea de produse farmaceutice. Metodele farmaceutice (de exemplu, doze mici de atropină) sunt raportate ca fiind eficiente în managementul progresiei miopiei.

Ilustrație 3D a unei mingi de fotbal alb cu negru.

Activități în aer liber

Activitatea frecventă în aer liber este recomandată pentru a preveni sau întârzia debutul miopiei. Aceasta înseamnă minimum 2 ore de timp petrecut în aer liber pe zi, inclusiv timp suplimentar în aer liber după școală.3

Lentilele ZEISS MyoCare cu o ramă roz-bej sunt prezentate pe un balon albastru deschis. În fundal este un alt balon albastru puțin mai închis.

Un nou design de lentile.

Crearea defocalizării simultane concurente.

Cele mai recente lentile ale noastre, concepute pentru a gestiona miopia progresivă la copii, sunt construite după mai mult de un deceniu de inovație și cercetare ZEISS în managementul miopiei, în colaborare cu experți optici, cum ar fi oameni de știință din domeniul materialelor și vederii, oftalmologi și cadre universitare. Designul lentilelor ZEISS MyoCare încorporează concepte ştiinţifice din cercetari ştiinţifice dovedite, studii bazate pe dovezi şi tratamente eficiente, inclusiv ortokeratologie, lentile de contact multifocale moi, ştiinţă şi noua generaţie de lentile pentru ochelari

Ilustrație laterală ZEISS MyoCare disco.

Găsirea echilibrului corect.

Combinația perfectă dintre parametrii de optimizare distincți și un design specific.

Un management eficient al miopiei trebuie să depășească anumite provocări de proiectare şi să găsească echilibrul optim dintre managementul progresiei miopiei și vederea bună. Pentru aceasta am inclus în soluţiile noastre de lentile ZEISS pentru managementul miopiei, următoarele:

  • O zonă centrală suficient de mică pentru a obține o zonă funcţională eficientă, cu defocalizare miopică la periferia de lângă fovee
  • O putere dioptrică adăugată suprafeței pentru a induce defocalizarea miopică relativă intenționată
  • Un factor de umplere atent selectat pentru a oferi o eficacitate sporită păstrând în același timp o ușurință la purtare a lentilelor

Tehnologia ZEISS C.A.R.E.

Ilustrație laterală ZEISS MyoCare disco.

Tehnologia ZEISS C.A.R.E.

Elemente refractive inelare cilindrice.

Prezentarea tehnologiei C.A.R.E.® – având ca scop furnizarea unui „semnal de oprire” pentru a încetini progresia alungirii axiale a globului ocular. Aceasta constă în zone de defocalizare și zone de corecție, alternante, într-un model asemănător inelelor pe suprafața frontală a lentilelor, extinzându-se spre periferia lor.

Modul de gestionare a locației și alternării ambelor elemente, a elementelor de corecție și a celor funcționale pe întreaga suprafață a lentilei frontale, este esențial pentru menținerea purtării. Raportul dintre aceste două elemente din zona funcțională este descris de așa-numitul factor de umplere, adică distribuția elementelor de defocalizare și a secțiunilor de corecție și lentilele MyoCare și MyoCare S adoptă un factor de umplere de 0,5.

2 fete și 1 băiat care poartă lentile ZEISS MyoCare. Ei se uită la o plantă, doi dintre cei trei copii se uită la plantă prin lupă.

Design ZEISS ClearFocus.

Abordarea mișcării constante a ochilor.

Lentilele pentru ochelari trebuie să ia în considerare ochiul în mișcare din spatele lentilelor pentru a asigura că sunt menținute corecția și defocalizarea miopică dorite pentru toate unghiurile de privire. Cu designul ZEISS ClearFocus, atât corecția de refracție optimă în funcție de cerințele de refracție ale pacientului, cât și defocalizarea miopică intenționată sunt menținute pentru toate direcțiile de privire. Acest lucru este important nu numai pentru comportamentele distincte de vizualizare prin zona central clară atunci când ochiul focalizează prin ea, dar și pentru priviri neintenționate și acces la periferia lentilelor.
În plus, designul ZEISS ClearFocus minimizează în mod eficient inducerea defocalizării hipermetropice, spre deosebire de lentilele monofocale sferice.

Design ClearFocus.
Grafice cu două linii care arată simularea matematică comparativă a lentilelor monofocale sferice (roșu) și a lentilelor MyoCare (albastru).

Simularea matematică comparativă a lentilelor monofocale sferice (roșu) și a lentilelor MyoCare (albastru)

Designul ZEISS ClearFocus a avut ca scop minimizarea eficientă a inducției defocalizării hipermetropice.

Eroarea sferică a lentilelor monofocale cu geometrie sferică obișnuite devine evidentă la o distanță de aproximativ 10 mm de centrul lentilelor, cu o dioptrie negativă crescută spre marginea lentilelor, inducând astfel defocalizarea hipermetropică.
Spre deosebire de modelele tradiționale ale lentilelor cu geometrie sferică, lentilele ZEISS MyoCare prezintă o eroare sferică plată și aproape invariabilă pe toată suprafața lentilei, asigurând faptul că focalizarea rămâne aproape de zona de focalizare dorită, adică aproape de retină. Odată cu creșterea distanței de la centrul optic al lentilelor, eroarea sferică devine chiar mai pozitivă, inducând defocalizarea miopică relativă.

Pe scurt, designul ZEISS ClearFocus prezentat la lentilele MyoCare® minimizează eficient defocalizarea hipermetropică nedorită pentru toate unghiurile de vizualizare.

Trei imagini care descriu etapele de dezvoltare. În stânga, un copil este poziționat pe o scară de către un medic; în mijloc, un băiat este măsurat la o diagramă de lungime pe perete; iar în dreapta o fată este testată la ochi.

O nouă metodă de măsurare a eficacității.

Raportul de progresie a emetropiei.

Fiecare intervenție de management al progresiei miopiei are propriile avantaje și dezavantaje, însă fiecare opțiune urmărește o țintă comună: Încetinirea progresiei miopiei.

Reperele de dezvoltare oferă perspective importante asupra sănătății și dezvoltării copilului. Atingerea unor repere specifice la o anumită vârstă arată că un copil se dezvoltă normal. O comparație între creșterea fiziologică normală și creșterea curentă a pacientului este necesară pentru a observa dacă este prezent un tip de deviație non-fiziologică.

ZEISS MyoCare prezintă un raport de progresie medie a emetropiei pentru lungimea axială cu o medie de 70% și ZEISS MyoCare S cu o medie de 68%. 4

Raportul de progresie a emetropiei.
Un grafic cu linie care arată reducerea anuală a progresiei lungimii axiale - linia de bază în funcție de vârstă.

Curbele de creștere fiziologică normală de vârstă.

Nu este diferit atunci când este vorba despre dezvoltarea vederii. Aici accentul se pune pe diferența dintre alungirea fiziologică a ochiului și alungirea non-fiziologică (miopică), cu alte cuvinte, cât de departe este starea actuală a copilului de creșterea fiziologică normală vârstei la copiii emetropi (care au vederea normală). Scopul este de a urmări sau de a fi cât mai aproape posibil de curbele de creștere fiziologică normală în raport cu vârsta la copiii emetropi.

Curba emetropiei fiziologice din grafic acționează ca valoare de bază utilizată ca referință pentru evaluarea eficacității tratamentului soluției noastre de management a progresiei miopice, MyoCare.

Un grafic cu linie care afișează progresia anuală a lungimii axiale care arată creșterea emetropiei fiziologice (negru) în partea de jos, creșterea miopică (roșu) în partea de sus și rezultatele pentru lentilele ZEISS MyoCare (albastru) în mijloc. Din acest grafic se poate deduce că progresia miopiei este sub curba de creștere miopică dacă sunt purtate lentile ZEISS MyoCare.

Raportul de progresie a emetropiei în procent de eficacitate.

După ce se stabilește linia de bază a tratamentului, raportul de progresie a emetropiei este parametrul care arată cât de apropiați sunt copii cu lentile MyoCare de curba de creștere a emetropiei, spre deosebire de curba de creștere a miopiei.

Scopul este de a obține curba de scădere absolută a soluției de management al miopiei (linia albastră) cât mai aproape posibil de curba emetropiei fiziologice (linia neagră), spre deosebire de curba de miopie (linia roșie).

Rata de creștere a emetropiei este calculată cu o formulă specifică.

Designurile ZEISS MyoCare încetinesc efectiv progresia miopiei pentru a se apropia de curba de creștere fiziologică.4

O fotografie portret a unui băiat care poartă ochelari și lângă ea o altă fotografie portret a unei fete mai mari care poartă ochelari. Sub cele două fotografii portret se află diferite rame și lentile pentru ochelari.

Soluții de lentile de management al miopiei, pentru că fiecare copil e unic.

ZEISS MyoCare și ZEISS MyoCare S

Soluții diferite au efecte diferite. Acelaşi lucru este valabil şI pentru cele doua design-uri diferite de lentile din portofoliul MyoCare. Conform rezultatelor cercetării, există o diferenţă semnificativă în ceea ce priveşte lungimea axială a globului ocular şi modificările de refracţie echivalentă sferică între grupul netratat care poartă lentile obișnuite cu corecţie monofocală şi grupul de tratament care poartă lentile ZEISS MyoCare. Pe baza acestui lucru, se recomandă să aveți designuri diferite pentru grupe de vârstă diferite:

  • MyoCare® pentru copii cu vârsta sub 10 ani
  • MyoCare® S pentru copii cu vârsta de peste 10 ani

De ce lentilele MyoCare® ar trebui să fie alegerea dumneavoastră.

Vedere la fel de bună ca în cazul lentilelor monofocale.

  • 95 %

    dintre copii care poartă ZEISS MyoCare sau ZEISS MyoCare S au confirmat că s-au obișnuit cu lentilele în 3 zile.5

  • 92 %

    dintre toți participanții, au evaluat subiectiv vederea cu ZEISS MyoCare ca fiind foarte bună pentru distanțe mari.5

  • 94 %

    au evaluat lentilele MyoCare și MyoCare S ca fiind foarte bune pentru distanțe mici.5

Portofoliu MyoCare®

O perspectivă mai bună asupra vieții.

Inovații ZEISS MyoCare.

Noi modele de lentile pentru a oferi defocalizare simultană concurentă.

Proiectarea lentilelor de management al miopiei, care vizează încetinirea progresiei miopiei la copii, este construită pe 2 piloni.

  • Pictogramă care arată trei cercuri.

    Tehnologia ZEISS C.A.R.E. (elemente refractive inelare cilindrice)

    Aceasta constă în zone de defocalizare și corecție alternante într-un model asemănător inelelor pe suprafața frontală a lentilei, extinzându-se spre periferia lentilelor. Aceste microstructuri furnizează un „semnal de oprire” pentru a încetini progresia alungirii axiale a globului ocular.

  • Pictogramă care arată un ochi într-un cerc cu trei săgeți: stânga, jos și dreapta.

    Design ZEISS ClearFocus

    Proiectat pentru a elimina semnalul de creștere, suprafața posterioară optimizată minimizează defocalizarea hipermetropică la periferia lentilelor. Atât corecția refractivă, cât și defocalizarea miopică intenționată a pacientului sunt menținute pentru toate direcțiile de privire. Această tehnologie susţine eficienţa şi capacitatea de purtare ușoară a lentilelor ZEISS MyoCare.

  • 1

    Holden BA, Fricke TR, Wilson DA, Jong M, Naidoo KS, Sankaridurg P, Wong TY, Naduvilath TJ, Resnikoff S, Prevalența globală a miopiei și a miopiei grave și tendințele în timp din 2000 până în 2050, Ophthalmology. 2016;123(5):1036–1042.

  • 2

    Chen M, Wu A, Zhang L, et al. . Prevalența tot mai mare a miopiei și a miopiei grave în rândul elevilor de liceu din orașul Fenghua din estul Chinei: un sondaj pe baza unei populații de 15 ani. BMC Ophthalmol. 2018;18(1):159. doi: 10.1186/s12886-018-0829-8.

  • 3

    Xiong S, Sankaridurg P, Naduvilath T, Zang J, Zou H, Zhu J, Lv M, He X, Xu X. Timpul petrecut în activități în aer liber în legătură cu prevenirea și controlul miopiei: o meta-analiză și revizuire sistematică. Acta Ophthalmol. 2017; 9 5 ( 6 ):551- 5 6 6 . d o i: 10 .1111/ a o s .13 4 0 3.

  • 4

    Ohlendorf, A., et al. (2024, May 5-9). Eficacitatea controlului miopiei prin Raportul de progresie emetropică: 1 an de purtare a ochelarilor cu elemente refractive inelare cilindrice (CARE)
    [Conference presentation abstract]. Întâlnirea anuală a The Association for Research in Vision and OpthalmologyOphthalmology (ARVO), Seattle, WA, Statele Unite.
    EPR pentru copii cu vârsta cuprinsă între 7-12 ani deoarece dimensiunea eșantionului pentru vârstele de 6 și 13 ani a fost mică. Când a fost luat în considerare întregul eșantion de 6 până la 13 ani, EPR pentru ZEISS MyoCare a fost de 71%.

  • 5

    Studiu clinic controlat, randomizat, multicentric, dublu-orb, cu durata de doi ani, condus de Tianjin Eye Hospital Optometric Center, China, 2022, pe 80 de copii cu miopie, care poartă lentile ZEISS MyoCare Rx, 80 de copii cu miopie care poartă lentile ZEISS MyoCare S Rx și 80 de copii cu miopie care poartă lentile ZEISS Single Vision. Rezultate intermediare de 12 luni au fost prezentate la ARVO 2024.

  • 6

    Universitatea Politehnică din Hong Kong deține brevete acordate (inclusiv brevetul chinez: CN103097940) pentru lentile concentrice inelare pentru controlul miopiei, care sunt licențiate lui Carl Zeiss. Carl Zeiss a început în 2021 să dezvolte în colaborare cu Universitatea Medicală Wenzhou cea mai recentă tehnologie de elemente refractive cilindrice inelare pentru lentilele de ochelari de vedere, care este utilizată pentru design-urile de lentile MyoCare.