ZEISS PENTRU PROFESIONIȘTII DIN DOMENIUL ÎNGRIJIRII VEDERII

Sustenabilitate
cu ZEISS Vision Care 

Acțiunea responsabilă a fost întotdeauna legată de succesul nostru pe termen lung. În calitate de companie a Fundației Carl Zeiss, trăim aceste valori de peste 100 de ani. Lucrăm cu echipele noastre din întreaga lume pentru a păstra resursele, oferind în același timp soluții de îngrijire a ochilor pentru a ajuta oamenii să vadă mai bine.

Pentru a ne îndeplini responsabilitatea, ne concentrăm pe trei domenii majore:

 • Economisirea resurselor
 • Dezvoltare durabilă a produselor
 • Angajament social
Sven Hermann, Șef piețe de consum ZEISS
Sustenabilitatea este esențială Sven Hermann Director piețe de consum ZEISS

"Cu tehnologiile, produsele și soluțiile noastre, influențăm viețile oamenilor de mulți ani. Și suntem pe deplin aliniați cu unicul nostru proprietar, Fundația Carl Zeiss, înțelegând că sustenabilitatea este esențială pentru viitorul omenirii, al clienților noștri, al companiei noastre și al angajaților noștri."

Lucrăm împreună pentru un viitor mai bun Dr. Nicole Ziegler Șef sustenabilitate ZEISS

"Criza climatică și impactul acesteia asupra planetei noastre sunt foarte reale. ZEISS vrea să fie parte a soluției."

 • Sustenabilitatea este esențială

  Lucrăm împreună pentru un viitor mai bun

 • Trasee

  Ca parte a strategiei noastre de sustenabilitate, ne propunem să atingem neutralitatea în ceea ce privește emisiile de carbon în propriile noastre operațiuni până în 2025. În combinație cu obiectivul de a trece la energia verde în principalele noastre locații din întreaga lume până în 2022, contribuim la Acordul de la Paris de limitare a încălzirii globale sub 2°C.

 • 2022
  2022

  Energie verde în principalele noastre locații din lume.

 • 2025
  2025

  CO2 neutralitate în toate activitățile noastre globale proprii.

Economisirea resurselor

Ne asigurăm că în producția ochelarilor noștri intră mai puțină apă, energie și plastic și că mai puțin CO2 este emis în întregul lanț valoric – de la fabricarea lentilelor semifinite până la livrarea finală.

În cadrul a peste 250 de inițiative individuale, ne străduim să ne îndeplinim mai bine responsabilitatea în fiecare zi. Ne străduim să realizăm practici de afaceri durabile pe tot parcursul procesului.

Mai puțină apă

Cu o economie de apă suficientă pentru a satisface nevoile de apă potabilă a 180.000 de persoane timp de un an.

Mai puțină energie

Economisim suficientă energie pentru a alimenta un număr de 3.100 de gospodării cu energie electrică timp de un an.

Mai puține deșeuri

Reducerea noastră anuală de deșeuri este egală cu greutatea a 2,5 milioane de pungi de plastic.

Mai puțină hârtie

Noul nostru ambalaj pentru ochelari economisește 68 de tone de hârtie în fiecare an.

Unele dintre cele 250 de inițiative ale noastre

Italia

Energie regenerabilă 100% în Varese1

  

Cu un amestec de hidroenergie și biomasă, locația și-a satisfăcut nevoile de energie din surse regenerabile 100 la sută. Cantitatea de energie electrică rezervată din surse regenerabile ar satisface nevoile de energie electrică ale aproximativ 1.500 de familii italiene și ar contribui la evitarea a peste 1.500 de tone de emisii de dioxid de carbon anual.

Mexic
Reutilizarea apelor uzate în Tijuana

Reutilizarea apelor uzate în Tijuana2

  

Pentru a contracara deficitul de apă în anumite regiuni de producție, fabrica de lentile de ochelari reutilizează apele uzate din procesele de operare pentru utilizări cu cerințe mai scăzute de calitate a apei. Acest lucru duce la un consum anual de apă evitat de aproximativ 100 m3, echivalentul necesar pentru satisfacerea nevoilor anuale de apă potabilă a 100 de persoane.

Australia
Economisirea apei prin noi procese de fabricație în Tonsley

Economisirea apei prin noi procese de fabricație în Tonsley8

  

Cu o investiție de peste 1 milion de dolari, producția din Tonsley este transformată din cea cu lentile cu muchii umede în cea cu lentile cu muchii uscate prin intermediul mașinilor cu control CNC. În acest fel, nu se produce apă uzată în timpul procesului de producție.

SUA
Transformarea deșeurilor în materie primă în Hebron

Transformarea deșeurilor în materie primă în Hebron7

  

Fabrica din Hebron a încheiat un parteneriat cu o afacere locală din industria auto. Parteneriatul permite reutilizarea alcoolului consumat în procesul de producție a lentilelor ca materie primă pentru fabricarea de noi produse pe bază de alcool. Astfel, în fiecare an pot fi reciclați aproximativ 150 kg de compuși organici volatili potențial nocivi.

Brazilia
Achiziții de energie regenerabilă în Petrópolis

Achiziții de energie regenerabilă în Petrópolis6

  

Centrala din Petrópolis utilizează energie electrică din surse regenerabile, permițând evitarea a aproximativ 550 de tone de dioxid de carbon  pe an, o valoare similară cu dioxidul de carbon de la o pădure de 400 de copaci.

China
Producție de lentile cu energie solară în Guangzhou

Producție de lentile cu energie solară în Guangzhou5

  

Pentru producția de lentile oftalmice, locul de producție utilizează aproape 100% energie solară în loc de combustibili fosili.

China
Reciclarea căldurii în procesele de producție în Guangzhou

Reciclarea căldurii în procesele de producție în Guangzhou4

  

Reînnoirea unui sistem de aer comprimat duce întotdeauna la o eficiență energetică mai mare, dar în acest caz a declanșat, de asemenea, ideea inginerilor noștri din Guangzhou de a recupera aerul evacuat generat de reutilizarea acestuia pentru încălzirea băilor noastre pentru obținerea efectului de degrade din lentile: consumul este mai mic cu aproximativ 90 MWh, echivalentul unui consum de energie a 30 de familii chineze.

India
Reciclarea apei de ploaie în Bangalore

Reciclarea apei de ploaie în Bangalore3

  

Fabrica din Bangalore colectează apa de ploaie pe o suprafață de 1.200 m2 pe acoperișul fabricii și o folosește pentru producția de lentile. În acest fel, consumul evitat de apă potabilă municipală, aproximativ 690.000 litri pe an, este disponibil pentru cetățenii dintr-o zonă care se confruntă cu deficit de apă în timpul sezonului de secetă.

Dezvoltare durabilă a produselor

Pentru ca producția de lentile să fie cât mai sustenabilă, analizăm și îmbunătățim continuu procesele noastre de producție. Dezvoltăm metode care ne permit să fabricăm lentile cu introducere tot mai redusă de material și să înlocuim echipamentele de producție învechite cu dispozitive eficiente din punct de vedere energetic.

Am reușit să reducem semnificativ utilizarea resurselor în fabricarea lentilelor de ochelari din lentile semifinite.

Jesper Wiegandt

Director de Marketing ZEISS Îngrijirea Vederii

Dorim să trecem de la tradiția de automatizare nefondată, la o urmărire neîncetată a parametrilor optimi care pot duce la cel mai mic consum de energie și la cel mai mic volum de producție de deșeuri.

Nu numai volumul de materiale utilizate este esențial pentru dezvoltarea sustenabilă, ci și materiile prime în sine. Folosind un număr semnificativ de materiale bio, am dezvoltat lentile de ochelari de soare mai ecologice, oferind clienților o alegere sustenabilă.

Scopul nostru este de a utiliza mai puțină apă, mai puțină energie și de a reduce producția de deșeuri pentru toate procesele noastre de producție.

Emanuele Novelli

Manager Sustenabilitate ZEISS Vision Care

Angajament social

În calitate de companie deținută de o fundație, suntem dedicați responsabilității sociale. Prin urmare, a acționa responsabil este una dintre valorile noastre corporative. Misiunea noastră: vedere clară pentru toată lumea.

În acest scop, susținem diverse inițiative locale dedicate acestui subiect. Mulți oameni nu au acces la o formă de îngrijire a ochilor, în special în zonele rurale. Principalul motiv este acela că majoritatea regiunilor în curs de dezvoltare sau sărace nu dispun de capacitatea profesională și logistică pentru a furniza corectarea vederii.

 • Programul Aloka Vision în India

  Nevoia de ochelari la prețuri accesibile, dar de bună calitate, în regiunile rurale și nedeservite din India este masivă. Programul Aloka Vision, inițiat și susținut de ZEISS, își propune să schimbe aspectul îngrijirii vederii în astfel de domenii prin crearea de rețele antreprenoriale, tehnologie, inovație, ochelari de calitate și creșterea gradului de conștientizare a beneficiilor unei vederi clare.

 • Fondul Prânz gratuit în China

  Fondul Prânz gratuit în China

  Deoarece familiile din satele din China sunt adesea prea sărace pentru a-și permite prânzuri, fondul de prânz gratuit oferă mese pentru școlari. ZEISS s-a alăturat proiectului în 2014 și de atunci a oferit în jur de 820.000 de mese gratuite pentru copii. În plus, împreună cu partenerii săi, ZEISS aduce îngrijirea ochilor și a vederii în școlile partenere, oferind controale profesionale pentru ochi și donând lentile gratuite.

 • Optometry Giving Sight (Optometria pentru vedere) în Vietnam și Malawi

  Optometry Giving Sight (Optometria pentru vedere) în Vietnam și Malawi

  Pentru a preveni orbirea și afectarea vederii cauzată de pierderea vederii necorectate și pentru a aborda problema debilitantă a afectării vizuale, în 2003 a fost fondată Optometry Giving Sight (Optometria pentru vedere). Cu o donație de peste 110.000 de dolari, ZEISS Vision Care Canada, în colaborare cu WestGroupe, a contribuit la finanțarea dezvoltărilor locale critice, cum ar fi o școală de optometrie din Vietnam și echipamentul pentru un program de optometrie din Malawi.

  Aflați mai multe despre Optometry Giving Sight (Optometria pentru vedere)


Distribuiți acest articol

 • 1

  Sursa: pentru consum, monitorizarea internă a datelor pentru anul fiscal 2021; *2021, ISTAT, menționat la 2018-2019, Italia.

 • 2

  Sursa: pentru consum, monitorizarea internă a datelor pentru FY2021; *2011, OMS.

 • 3

  Sursa: pentru consum, monitorizarea internă a datelor pentru FY1920; *2011, OMS.

 • 4

  Sursa: pentru recuperarea energiei, evaluarea internă a datelor pentru FY2021; *2021, AIE.

 • 5

  Sursa: https://www.zeiss.com/vision-care/int/about-us/newsroom/topic-hub/sustainability/sustainability-and-economic-success-in-harmony.html.

 • 6

  Sursa: pentru consum, monitorizarea internă a datelor pentru anul fiscal 2021; *adaptat din CE, 2010, orientări privind implementarea stocului de carbon din sol.

 • 7

  Sursa: monitorizarea internă a datelor pentru anul fiscal 2021.

 • 8

  Sursa: Protejarea mediului: sustenabilitate în sectorul optic:https://www.insightnews.com.au/going-green-sustainability-in-the-optical-sector/