Tot ceea ce trebuie să știți despre noile lentile de precizie ZEISS

O vedere mai bună înseamnă o vedere precisă. Aceasta a simbolizat ZEISS de mai bine de 160 de ani. Prin discreta gravură laser de pe lentile, ZEISS garantează o precizie și o calitate extraordinare. Pentru a ne asigura că noile dumneavoastră lentile vă sunt un partener de încredere în toate situațiile cu care vă confruntați în viața dumneavoastră de zi cu zi, v-am pregătit câteva informații și sfaturi. Dacă aveți întrebări legate de lentilele dumneavoastră, opticianul dumneavoastră ZEISS vă va oferi cu plăcere asistență de specialitate.

Calitatea ZEISS

Acest simbol este promisiunea unei calități garantate.

Discreta gravură laser în forma literei „Z” pe lentile garantează autenticitatea lentilelor dumneavoastră de precizie ZEISS și prin urmare, un confort optim la purtare.

Această calitate superioară este rezultatul unor cunoștințe tehnice excelente.

 • Puritatea materiei prime este asigurată prin tehnologii de filtrare inovative.
 • Calitatea superioară este garantată printr-un control al calității foarte strict.
 • Transmisia optimă a luminii este asigurată prin tehnologii de tratamente antireflex de înaltă performanță.


Fiecare lentilă livrată opticianului sub marca „ZEISS” este gravată cu marca noastră „Z” ca dovadă a unei calități excelente a lentilelor. Această marcă ar putea fi îndepărtată în timpul procesului de tăiere, netezire și montare a lentilelor în ramă. În cazul în care litera Z gravată lipsește de pe lentilele dumneavoastră ZEISS, vă rugăm să îi solicitați opticianului dumneavoastră certificatul de garanție ZEISS.

Explorați mai multe

Promisiunea ZEISS

Veți fi mulțumiți. Garantăm acest lucru.

Cu lentilele de precizie ZEISS, pe lângă garanția legală, vă veți bucura de o a doua garanție în primele trei luni de purtare.

Dacă nu sunteți mulțumiți de performanța optică a lentilelor dumneavoastră, le vom schimba cu un alt tip de lentile din gama de produse ZEISS cu aceleași puteri de corecție. Cu toate acestea, dacă, în timpul perioadei de garanție de trei luni, întâmpinați dificultăți cu noile dumneavoastră lentile progresive ZEISS le vom schimba cu lentile bifocale sau monofocale din gama de produse ZEISS.

Curățarea

Modul corect de a vă curăța ochelarii

Durează doar o secundă - o amprentă uleioasă apare dintr-o dată pe lentilă, murdăria și praful vă îngreunează vizibilitatea sau umezeala creează o peliculă care vă aburește ochelarii.

Ce e de făcut?
Prima dumneavoastră alegere pentru curățarea lentilelor ar trebui să fie lavetele din microfibră (de ex. marca ZEISS). Ele îndepărtează grăsimea și umezeala fără a zgâria lentilele și fără a lăsa urme. Pentru curățarea ochelarilor, mai întâi clătiți-i cu apă curentă pentru a îndepărta praful și resturile mai mari. În continuare, adăugați în apă un detergent de vase cu pH neutru, clătiți din nou și uscați ușor lentilele cu o lavetă din microfibră (nu frecați niciodată prea dur).

Sfat:
Instrumentele practice pentru îngrijirea zilnică a ochelarilor dumneavoastră sunt accesoriile pentru curățarea lentilelor (disponibile sub formă de spray sau lavete, de ex. marca ZEISS). Acestea vă vor curăța perfect lentilele fără a le deteriora. Au și un efect antistatic care ajută ochelarii să își păstreze starea de curățenie pentru mai mult timp deoarece nu colectează la fel de mult praf și murdărie. Odată produse, zgârieturile sunt imposibil de îndepărtat, atât de pe lentilele din plastic cât și de pe cele de sticlă, deci cel mai bine este să le preveniți.

Recomandări pentru curățare:
Spălați lavetele din microfibră la temperaturi sub 40°C și nu adăugați balsam de rufe, deoarece acest lucru ar putea face ca laveta să lase urme pe lentile data următoare când vă curățați ochelarii!

Transport

Și ochelarii dumneavoastră au nevoie de o casă a lor. Un toc dur este cel mai bun loc pentru ochelarii dumneavoastră atunci când nu îi purtați. Dacă îi așezați undeva și nu aveți tocul la îndemână, asigurați-vă că locul este sigur și că lentilele sunt orientate în sus.

Vă rugăm să rețineți faptul că lentilele din material plastic nu trebuie să fie expuse la temperaturi ridicate sau la fluctuații semnificative ale temperaturii. Acest lucru ar putea avea un efect negativ asupra durabilității tratamentului (de exemplu asupra tratamentului antireflex). Fluctuațiile extreme de temperatură pot cauza și fisuri ca urmare a structurilor diferire ale sticlei de bază și ale tratamentului. Cu toate acestea, nu au fost observate efecte negative asupra lentilelor ZEISS în timpul expunerii la temperaturi de iarnă sub punctul de îngheț.

Nu uitați:
Temperaturile de peste 80°C vor deteriora până și cele mai rezistente lentile și rame.
Expunerea prelungită la temperaturile din saună sau la soarele verii pe bordul mașinii dumneavoastră este contraindicată atât pentru toc cât și pentru ochelari.

Întrebări frecvente

1. Ce trebuie să știu despre perioada de acomodare cu noile mele lentile progresive?

Cei mai mulți purtători nu întâmpină nicio dificultate cu lentilele progresive ZEISS Vision Care sau au nevoie doar de o perioadă scurtă de acomodare. Este indicat să vă purtați constant noii ochelari și să „exersați” puțin, ținând cont de următoarele sfaturi:

Citiți textul menținându-vă capul relativ drept la început și coborând încet privirea. Atunci veți vedea clar prin partea de jos a lentilei. Când întoarceți capul în lateral, textul va ieși încet din câmpul de focalizare. Zonele laterale ale lentilelor progresive pot fi folosite pentru orientare; pentru a vedea clar, priviți drept la text.

Când vă ridicați privirea după ce ați citit, veți privi prin zona pentru vederea la distanță a lentilelor progresive și veți vedea obiectele clar la distanță. Priviți pe fereastră și lăsați-vă capul în spate. Imaginea va deveni neclară deoarece nu mai priviți prin zona pentru vederea la distanță a lentilelor. Mișcați-vă capul în poziția normală și veți vedea clar din nou. Aflați mai multe.

Priviți la un obiect aflat la semi-distanță, cum ar fi monitorul unui calculator. Mișcându-vă încet capul în sus și în jos veți descoperi rapid zona lentilelor care corespunde distanței respective. După o scurtă perioadă de familiarizare, veți privi în mod automat prin zonele corecte ale lentilelor.

V-ar mai putea interesa: Lentile pentru birou ZEISS OfficeLens

2. De ce întâmpin dificultăți cu noile mele lentile progresive?

În general: Persoanele care nu au purtat niciodată ochelari sau ochelari cu lentile progresive au nevoie de o perioadă de timp pentru a se acomoda cu ei.

Lentilele progresive vă permit vă vedeți clar la toate distanțele. Zonele pentru diferite distanțe trec fără întrerupere de la una la alta, ceea ce vă permite să vedeți fiecare detaliu atât la apropiere cât și la distanță fără niciun salt de imagine. Purtați-vă ochelarii în mod continuu cât timp vă acomodați cu ei.

Trecerea la ochelari cu lentile progresive mai poate fi mai dificilă și dacă ați avut probleme de vedere de mai mult timp, fără a purta deloc ochelari. Centrul vizual al creierului trebuie să se acomodeze mai întâi cu noile condiții.

În cazul în care tot nu sunteți mulțumit iar vederea dumneavoastră nu se îmbunătățește, solicitați-i profesionistului dumneavoastră din domeniul îngrijirii vederii să vă verifice lentilele la fața locului pentru a se asigura că puterea de corecție corespunde prescripției și că lentilele sunt bine centrate.

V-ar mai putea interesa: Sfaturi pentru mai mult confort la purtarea lentilelor progresive.

3. Cum pot recunoaște lentilele marca ZEISS

Înainte de a fi livrate, toate lentilele marca ZEISS sunt marcate cu sigiliul de calitate a clarității ZEISS, gravura de marcă Z. La lentilele bifocale, trifocale și progresive, această marcă este poziționată astfel încât să fie încă vizibilă după introducerea lentilelor în rame. Datorită datelor de centrare și montare necesare pentru introducerea lentilelor monofocale în ramă, este posibil ca marca să nu mai fie vizibilă pe lentile după netezire.

Marca Z gravată garantează calitatea superioară a lentilelor ZEISS precum și caracteristicile importante care le diferențiază de lentilele simple.

Zeiss Îngrijirea Vederii este certificat conform DIN EN ISO 9001/2000. Această certificare acoperă mult mai mult decât cerințele legale minime pentru marcajul CE și include standarde ridicate de calitate pentru produs precum și cerințe stricte de calificare a angajaților. Mai mult decât atât, ZEISS Îngrijirea Vederii aplică în timpul procesului de producție specificații de testare interne la cel mai înalt nivel.

Garantăm prioritatea calității imaginii optime față de toate celelalte criterii de produs.

În ceea ce privește distribuția lentilelor produse de ZEISS Îngrijirea Vederii, vă garantăm că acestea sunt montate exclusiv de profesioniști calificați din domeniul îngrijirii vederii.

Logo-ul Z este gravat cu laser printr-un proces fără contact pe suprafața posterioară, la o distanță definită cu precizie de punctul de referință optic. Laserul este acționat cu o lungime de undă care permite doar un nivel scăzut de penetrare, astfel încât simbolul gravat cu laser să fie vizibil pentru interlocutor dar să nu-l deranjeze pe purtător atunci când privește prin lentile.

4. Ce servicii de garanție oferă ZEISS Îngrijirea Vederii?

Garanția se aplică tuturor lentilelor care poartă marca ZEISS. În cazul în care, în termen de 12 luni de zile de la data achiziționării ochelarilor, sunteți nemulțumiți de performanța optică a lentilelor, noi le vom schimba cu un alt tip de lentile cu aceeași putere de corecție din gama de lentile ZEISS Îngrijirea Vederii. Fără a aduce atingere celor de mai sus, garanția producătorului actuală de 24 de luni se aplică în mod natural tuturor lentilelor ZEISS.

Schimburile în ceea ce privește valoarea nu sunt posibile; în cazul unui produs de o calitate superioară, o taxă suplimentară ar putea fi percepută. Garanția nu acoperă schimburile din motive cosmetice, din motive de greutate sau manipulare necorespunzătoare.

Cum mă poate ajuta ZEISS Îngrijirea Vederii cu solicitările de utilizare a garanției?
Vă rugăm să contactați un profesionist din domeniul îngrijirii vederii. Acesta este partenerul potrivit pentru a vă oferi asistență.

5. Pot cumpăra lentilele direct de la ZEISS Îngrijirea Vederii?

ZEISS Îngrijirea Vederii își livrează produsele exclusiv opticienilor specializați.

Informații pentru purtătorii de lentile progresive

O lentilă progresivă poate fi împărțită în patru zone

O lentilă progresivă poate fi împărțită în patru zone:

 1. Zona pentru distanță:
  Zona din lentilă care include prescripția dumneavoastră personală pentru o vedere la distanță excelentă.
 2. Zona pentru semi-distanță:
  Zona din lentilă care include prescripția dumneavoastră personală pentru o vedere excelentă la distanțe intermediare, precum atunci când lucrați la calculator.
 3. Zonele pentru orientare:
  Zonele periferice ale lentilelor sunt folosite pentru orientare.
 4. Zona pentru apropiere:
  Zona din lentilă care include prescripția dumneavoastră personală pentru o vedere la apropiere excelentă.

 

Vedere perfectă la distanță prin zona de sus a lentilelor, zona pentru distanță.
Vedere perfectă la distanță prin zona de sus a lentilelor, zona pentru distanță.
Vedere perfectă la semi-distanță prin zona de mijloc a lentilelor, zona pentru semi-distanță.
Vedere perfectă la semi-distanță prin zona de mijloc a lentilelor, zona pentru semi-distanță.
Vedere perfectă la apropiere prin partea de jos a lentilelor, zona pentru apropiere.
Vedere perfectă la apropiere prin partea de jos a lentilelor, zona pentru apropiere.

Pentru o vedere perfectă, este important să priviți prin zona corectă a lentilelor dumneavoastră progresive

 1. Vedere perfectă la distanță prin zona de sus a lentilelor, zona pentru distanță.
 2. Vedere perfectă la semi-distanță prin zona de mijloc a lentilelor, zona pentru semi-distanță.
 3. Vedere perfectă la apropiere prin partea de jos a lentilelor, zona pentru apropiere.

 

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Testul ZEISS online de verificare a vederii Participați la testul ZEISS online pentru verificarea vederii și testați-vă calitatea vederii.

Să înțelegem vederea 27 sept. 2021

Tags: La optician

Recunoașterea problemelor de vedere Miopia, hipermetropia, astigmatismul, etc.: Ce fel de probleme de vedere implică cum le putem corecta?
Istoria ochelarilor De la origini, ”pietrele pentru citit” până la modernele accesorii de stil de viață și modă
Secretul din spatele designului perfect al lentilelor pentru ochelari Pentru furnizarea unei soluții personalizate sunt necesare o experiență bogată, calcule matematice și cunoașterea detaliată a nevoilor purtătorilor de ochelari.

Produse asemanatoare