- Ajutați-mă să aleg
- Prezentare generală
- Ochelari pentru distanţă + citit
- Lentile multifocale
- Ochelari de soare
- Ochelari pentru locul de muncă
- Ochelari pentru sport
- Ochelari pentru copii
- Tratamente pentru lentile
- Lentile de contact
- Curățarea și întreținerea lentilelor
- La optician
- Chirurgia oculară cu laser
- Operația de cataractă
Testul ZEISS online de verificare a vederii
Cinci teste eficiente pentru verificarea vederii
Participați la testul ZEISS online pentru verificarea vederii și testați-vă calitatea vederii.
Verificați online dacă este timpul să efectuați un alt test de vedere.
Ochii sunt cel mai important organ senzorial al nostru. Iată de ce vederea optimă este absolut obligatorie. Când a fost ultima dată când v-ați testat vederea? Numeroase persoane nu își testează vederea în mod regulat; numai așa ne putem asigura că ne vom bucura mereu de o vedere optimă. La urma urmei, ochii noștri și, prin urmare, vederea noastră, sunt supuși unui proces în continuă schimbare pe măsură ce îmbătrânim, iar acest lucru adesea trece neobservat. Primul semn al deteriorării vederii nu este întotdeauna vederea neclară sau care nu poate focaliza. Durerile de cap sau oboseala oculară care apar seara ar putea de asemenea indica o deficiență de vedere.
Peste 100 de ani de vedere mai bună cu ZEISS - peste 100 de ani de lentile de precizie de calitate superioară și de inovații în domeniul opticii medicale. Folosiți testul ZEISS online pentru verificarea vederii[1], care a fost creat de experți ZEISS pentru a vă permite să vă testați vederea într-un mod facil și rapid - gratuit. La finalul testului veți primi o recomandare indicând dacă ar trebui să consultați un optician ZEISS pentru un consult profesional.
Începeți testul online aici!
O vedere mai bună înseamnă și o mai bună calitate a vieții, deoarece vederea este cel mai important organ senzorial al nostru. 80% dintre impresiile pe care le primim în legătură cu mediul nostru înconjurător ne parvin prin intermediul ochilor. Ochii sunt numiți „fereastra noastră către lume” dintr-un motiv bine întemeiat. Testarea în mod regulat a vederii la un optician calificat ar trebui să fie o parte integrantă a asistenței medicale preventive. Nu numai pentru dumneavoastră, ci și pentru siguranța celorlalte persoane, de exemplu dacă conduceți în trafic. În general, dacă nu avem probleme de vedere preexistente sau cunoscute, trebuie să ne testăm vederea o dată la doi ani. Testul ZEISS online pentru verificarea vederii vă va oferi o primă impresie a performanței actuale a ochilor dumneavoastră.[1]
Cât de des trebuie efectuate examenele oftalmologice?
Adulții (fără probleme de vedere preexistente) trebuie să efectueze examene oftalmologice în mod regulat
- între 20 și 39 de ani, de cel puțin trei ori în această perioadă
- începând de la vârsta de 40 de ani: o dată la fiecare 2-3 ani
- începând de la vârsta de 65 de ani: o dată la fiecare 1-2 ani.
Copiii trebuie să se prezinte la optician pentru examene oftalmologice regulate:
- Primul control: între vârsta de 2 și 3 1/2 ani cel târziu
- Al doilea control: înainte de începerea școlii
- După aceasta, o dată la doi ani - chiar dacă nu prezintă probleme de vedere evidente - pentru a vă asigura că detectați într-un stadiu incipient primele semne ale unei deteriorări a vederii.
- Toți copiii născuți prematur și toți copiii ai căror părinți sau frați sau surori suferă de strabism sau au probleme severe de vedere trebuie să fie examinați cât mai devreme posibil - între 6 și 12 luni - și în mod regulat după aceea.
Care sunt testele disponibile?
- Testul de acuitate vizuală
- Testul de sensibilitate la contrast
- Testul de percepție a culorilor
- Verificarea astigmatismului
- Verificarea câmpului vizual
Testul de acuitate vizuală
Acesta este cu siguranță cel mai important test. Toți purtătorii de ochelari cunosc acest test. Opticianul vă cere să citiți litere sau numere și să identificați direcția deschiderii în anumite inele speciale (inelele Landolt) - fiecare având o dimensiune diferită pe suprafața de proiecție. Opticianul verifică dimensiunea diferitelor elemente pe care le puteți identifica fără dificultate. După aceasta, opticianul mai efectuează un proces cunoscut sub denumirea de refracție subiectivă. După ce diverse lentile cu diferite puteri au fost introduse într-un dispozitiv cunoscut drept ramă de probă, noi indicăm dacă vedem mai bine sau mai prost cu fiecare lentilă. Opticianul începe să optimizeze lentilele mai întâi pentru un ochi, iar apoi pentru celălalt. Mai departe, este importantă verificarea interacțiunii ochilor folosind un test binocular. Și alte teste mai pot fi utilizate pentru a identifica o afecțiune cunoscută sub denumirea de heteroforie asociată, afecțiune care poate fi corectată și, în unele cazuri, tratată.
În Partea 1 a testului nostru online gratuit simulăm testarea performanței dumneavoastră vizuale pe ecran. Acest test nu are rolul de a substitui testele efectuate de către opticianul dumneavoastră. Cu toate acestea, veți primi o impresie inițială a calității vederii dumneavoastră.
În timpul examenelor oftalmologice, puterea de refracție necesară pentru a corecta deficiențele de vedere este determinată fără acomodare (adaptarea automată a ochiului la diferite distanțe).
0.00 D (dioptrii) |
vedere normală (emetropie) |
---|---|
Puteri altele decât 0.00 D (dioptrii) |
deficiențe de vedere (ametropia) |
de ex. sph +2.00 D (dioptrii) |
hipermetropie – la fel și în cazul prezbiopiei (pierderea treptată a abilității de a se focaliza asupra obiectelor aflate la apropiere odată cu îmbătrânire). Aici este folosit termenul adiție (Add) |
de ex. sph -1.00 D (dioptrii) |
miopie Puterile mai mici de -6.00 D sunt clasificate drept miopie severă. |
cyl 1.00 D (dioptrii) | ametropie cilindrică (astigmatism) – ochiul distinge punctele drept bare sau linii |
Mai mult
Testul de sensibilitate la contrast
La început, ați putea crede că acest test nu este foarte important. Cu toate acestea, sensibilitatea la contrast are o importanță majoră pentru o vedere confortabilă. Dacă nu putem distinge diferenţele de contrast, ochii noștri pot obosi. Cunoaștem cu toții sentimentul atunci când contrastul nu este setat corect pe ecranul calculatorului sau când încercăm să citim în condiții de lumină redusă.
Verificarea sensibilității la contrast este importantă pentru a identifica eventualele schimbări ale vederii. Schimbările în sensibilitatea la contrast ar putea fi, de exemplu, un semn al glaucomului.
În Partea 2 a testului nostru online, simulăm sensibilitatea la contrast. Testul v-ar putea oferi un prim semnal al faptului că sensibilitatea dumneavoastră la contrast nu este cea mai bună. Opticianul dumneavoastră va fi bucuros să examineze acest aspect mai detaliat.
Testul de percepție a culorilor
Afecțiunea cunoscută sub denumirea de daltonism afectează mai mult bărbații decât femeile. Acesta este un defect genetic care afectează până la 180 de milioane de oameni din întreaga lume. Sunt disponibile diverse tipuri de lentile.
- Persoanele care suferă de această afecțiune au doar o capacitate limitată de a recunoaște anumite culori. Toate celulele senzoriale - celulele cu conuri roșii, verzi și albastre - sunt prezente în retină, însă unele din ele nu funcționează corect. Cea mai frecventă formă a afecțiunii este daltonismul roșu-verde.
- Daltonismul parțial: În această formă a afecțiunii, unele dintre celulele senzoriale nu sunt deloc prezente sau nu funcționează. Persoanele afectate au doar două tipuri de receptori care încă funcționează. Rezultatul: percepția culorilor este semnificativ afectată. Acest lucru poate fi uneori periculos, mai ales pentru șoferii care nu disting bine sau care nu disting deloc culoarea roșu. De exemplu, în condiții de ceață, aceștia văd doar negru în loc de lumina roșie a stopului autovehiculului din fața lor.
- Daltonismul total: Această afecțiune, cunoscută și drept acromatopsie, este una foarte rară. Persoanele care suferă de această afecțiune nu pot distinge niciun fel de nuanțe ale culorilor.
Pentru diagnosticarea afecţiunii, medicul oftalmolog sau opticianul folosește trei teste diferite: tabele pseudoizocromatice, testul Farnsworth și anomaloscopul lui Nagel.
În Partea 3 a testului nostru online gratuit vă puteți testa percepția culorilor cu diagrame de culori.
Verificarea astigmatismului
Astigmatismul este un tip de viciu de refracție a ochiului uman la care punctul focal nu este distribuit uniform de-a lungul meridianelor. Ca și alte vicii de refracție, astigmatismul se poate schimba treptat, de exemplu cu înaintarea în vârstă. Simptomele astigmatismului
pot include oboseala ochilor, dureri de cap sau probleme
la condusul pe timp de noapte. Astigmatismul poate fi corectat
cu ochelari de vedere sau lentile de contact montate corect.
În partea 4 vă puteți verifica ochii în privința astigmatismului.
Verificarea constă în afișarea unui simbol care conține grupuri de raze negre orientate diferit. Aceste raze sunt concepute să apară în diferite nuanțe de gri dacă ochii dumneavoastră au astigmatism. Sarcina dumneavoastră este de a indica dacă vedeți diferit clar/negru, care este un prim semn pentru astigmatism.
Verificarea câmpului vizual
Câmpul vizual, descris ca spațiul în care putem percepe lumina și recunoaște obiectele, poate fi limitat de diverse boli oculare, în special din cauze neurologice. Deoarece astfel de boli se pot agrava treptat, câmpul vizual poate fi afectat în timp. Un câmp vizual central intact este important, de exemplu, pentru citirea unei cărți sau pentru lucrul la birou. Câmpul vizual periferic ne oferă informații importante, de exemplu, în timpul conducerii unei mașini.
În partea 5 puteți verifica câmpul vizual cu o grilă Amsler.
Verificarea câmpului vizual oferă o structură tip grilă cu un punct de fixare central și este proiectată pe baza testului Amsler utilizat clinic. Acest test este utilizat la o distanță apropiată de ~30 cm în fața ochiului și poate analiza problemele de câmp vizual central. Neregularitățile pot apărea ca linii distorsionate, lipsă sau întrerupte din grilă. Important: Dacă utilizați telefonul sau monitorul, dimensiunea grilei Amsler se poate modifica de la dimensiunea recomandată.
Mai mult
Profilul meu vizual
Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră