Viața are prea multe de oferit pentru a le privi printr-o singură pereche de ochelari

Dacă sunteți precum majoritatea oamenilor, cu siguranță aveți mai mult de o pereche de pantofi în dulap - dar aveți și o a doua pereche de ochelari?

Nu există o pereche perfectă de ochelari. Unele persoane ar putea considera această afirmaţie ridicolă. Dacă și dumneavoastră vă numărați printre aceste persoane, mai gândiți-vă o dată. Fiecare situație din viață, fiecare activitate precum și vremea mereu schimbătoare - toate acestea vin cu solicitări diferite pentru ochii noștri. Prin urmare, o a doua pereche de ochelari particularizați chiar sunt de ajutor deoarece vă fac viața mai ușoară și mai relaxată.

A doua pereche de ochelari: ochelarii de soare
A doua pereche de ochelari: ochelarii de soare

Cu siguranță deja dețineți o pereche de ochelari standard care vă însoțește pretutindeni. Vă bazați pe ochelarii dumneavoastră. Bineînțeles, există mai multe motive întemeiate pentru care ar trebui să luați în considerare achiziționarea a cel puțin una sau mai multe perechi suplimentare de ochelari. La urma urmei, ar trebui să vă bucurați de ajutoare vizuale care pot ține pasul cu dumneavoastră.

Alegeți perechea de ochelari suplimentară sau de rezervă pe baza nevoilor dumneavoastră personale: Ocupația dumneavoastră, activitățile de timp liber și preferințele în materie de modă.

Primul articol de pe lista dumneavoastră trebuie să fie perechea de ochelari de rezervă în caz de urgență. Vă puteți imagina ce s-ar întâmpla dacă v-ați pierde sau sparge ochelarii? Însoțitorul dumneavoastră loial joacă un rol important în viața dumneavoastră. Cu alte cuvinte, este recomandabil să aveți la îndemână un înlocuitor la fel de fiabil - pentru orice eventualitate.

A doua pereche de ochelari: ochelarii pentru muncă
A doua pereche de ochelari: ochelarii pentru muncă

Probabil că unii dintre dumneavoastră sunteți mai pasionați de modă decât alții. Totuși, o pereche de ochelari diferită pentru ocazii speciale sau o pereche de ochelari elegantă care vă oferă o înfățișare distinsă reprezintă una din acele mici luxuri care vă pot îmbunătăți stilul - doar de amuzament sau ca un accesoriu distractiv pe care să-l purtați cu o ținută elegantă sau la evenimente festive, o seară la operă sau la o nuntă. Majoritatea persoanelor se simt bine atunci când știu că arată bine. Deci, nu vă rețineți, fiți voi înșivă, fiți îndrăzneți și mai moderni. Schimbați-vă des înfățișarea și scoateți-vă în evidență personalitatea. De asemenea, ați putea lua în considerare ochelari cu o ramă diferită pe care să-i purtați în timpul liber.

Ochelarii pentru sport sunt ajutoare grozave pentru sportivii profesioniști și amatori. Ei asigură siguranță, protecție și o vedere perfectă, indiferent dacă vă doriți o pereche de ochelari de soare, ochelari de soare sau ochelari de protecție pe care să-i purtați în apă.

A doua pereche de ochelari: ochelarii pentru sport
A doua pereche de ochelari: ochelarii pentru sport

Vederea excelentă face o mare diferenţă în activitățile sportive. Dacă nu vedeți bine, ați putea nu doar să ratați mingea pe care trebuie să o prindeți sau un gol pe care l-ați putea înscrie, dar ați putea fi și mai predispus(ă) la accidente. Nu uitați faptul că toate tipurile de sporturi presupun o excelentă percepție a adâncimii și a mișcării precum și o ajustare rapidă a vederii astfel încât un jucător să poată focaliza oponenții, coechipierii și echipamentele sportive. În cele mai multe cazuri, ochelarii standard nu sunt adecvați și este esențial să folosiți o pereche specială de ochelari. Ochelarii de soare și cei pentru sport vă vor proteja ochii nu doar împotriva razelor UV dăunătoare, dar și împotriva curenților de aer, prafului, insectelor sau ramurilor de pe marginea drumului. Asigurați-vă că ochelarii dumneavoastră pentru sport sunt confortabil și sunt bine fixați. Multe perechi sunt prevăzute cu o bandă elastică pentru fixare sau cu o șa nazală moale pentru a vă proteja nasul.

Lucrați în fața calculatorului toată ziua? Vedeți clar tastatura dar imaginea de pe monitor este neclară? Trebuie să priviți pe ascuns pe deasupra ramei ochelarilor sau chiar să vă întoarceți capul pentru a recunoaște un coleg care intră în biroul dumneavoastră? Dacă da, atunci sunteți un candidat perfect pentru lentilele progresive. Acestea sunt perfecte pentru persoanele care lucrează întreaga zi la calculator și vor face zilele lungi la birou mai ușoare pentru ochii dumneavoastră.

De asemenea, ar putea fi recomandat să vă comandați o pereche de ochelari pentru conducerea auto pe care să-i păstrați în autoturism. Astfel, experiența conducerii auto va fi una mai sigură și mai confortabilă, mai ales dacă conduceți distanțe lungi, atât ziua cât și noaptea. Condițiile de lumină schimbătoare, indicatoarele rutiere care sunt dificil de deslușit noaptea sau reflexiile pe carosabilul umed pe timp de ploaie: ochii noștri trebuie să facă față unui număr mare de provocări în timp ce conducem.

O pereche excelentă de ochelari de soare cu 100% protecţie împotriva razelor UV trebuie să se afle obligatoriu pe lista dumneavoastră de cumpărături pentru a doua pereche de ochelari. Protecţia UV este indispensabilă pentru ochii dumneavoastră. Lentilele trebuie să fie ajustate la intervale regulate la cele mai noi necesități vizuale ale dumneavoastră, întocmai precum ochelarii dumneavoastră de zi cu zi. Dacă doriți să evitați să tot schimbați ochelarii de vedere cu cei de soare și invers odată cu schimbarea condițiilor de lumină, ați putea lua în considerare o soluție de interior/exterior cu lentile care se ajustează automat la condițiile de lumină schimbătoare: Transitions®.

Sunteți un cititor pasionat? Cititul este distractiv și relaxant. Cu toate acestea, cititul obosește ochii deoarece aceștia trebuie să recunoască rapid litere mari și mici. Etapele prelungite de concentrare și iluminatul necorespunzător fac din cititul în pat sau pe canapea deosebit de solicitant pentru ochi. O pereche de ochelari pentru citit care a fost anume particularizată pentru aceste cerințe va face ca sesiunile lungi de citit să fie mult mai ușoare pentru vederea dumneavoastră.

Nu în ultimul rând: Ați putea avea nevoie de ochelari speciali pentru activităţile dumneavoastră recreative. Ori de câte ori sunteți prins(ă) în activitatea dumneavoastră preferată, asigurați-vă că vedeți bine - indiferent dacă meșteriți, tricotați sau croșetați sau lucrați în grădină. Ochelarii robuști care sprijină nevoile ochilor dumneavoastră vă permit să vă bucurați și mai mult de lucrurile dumneavoastră preferate.

Probabil că deja a devenit evident faptul că aveți nevoie de mai mult de o pereche de ochelari. Evident, următorul pas este alegerea unui buget.

To find out more, see your local optician. He or she will be pleased to show you a range of solutions based on your individual needs and expectations. Choose what is best for you – customised glasses that will enhance your life.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!
Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Aceste rame de ochelari sunt cu un pas înaintea concurenței Ce rame sunt la modă anul acesta? Și pentru ce tip de activitate sunt cel mai potrivite?

Produse asemanatoare