Tendință în vogă: Lentilele colorate

Cum să vă satisfaceți capriciile cu lentile colorate

Lentilele colorate sau nuanțate sunt disponibile de ceva vreme pe piață. Tendințele modei afectează și acest produs iar paleta disponibilă cuprinde un spectru impresionant. Acest articol vă oferă informații despre cum puteți naviga prin jungla de culori la optometristul dumneavoastră, alegând în același timp produsul cel mai potrivit pentru ochii dumneavoastră - mai ales atunci când vine vorba despre protecţia împotriva razelor UV.

Pe lângă alegerea ramei preferate, mai puteți să vă personalizați ochelarii prin adăugarea unor lentile colorate. La urma urmei, o pereche de ochelari este în definitiv și un accesoriu la modă care accentuează stilul personal al posesorului. Mottoul: Arătați bine și bucurați-vă de o vedere excelentă. Carl Zeiss vă va colora lentilele în cele mai în vogă culori – în doar una sau două culori – sau multicolore. Înainte de a alege, consultați-vă cu optometristul dumneavoastră pentru a stabili ocaziile în care veți purta ochelarii dumneavoastră colorați. Veți folosi acești ochelari numai pentru protecție solară, sau îi veți purta zilnic sau doar pentru anumite activități speciale?

Optometristul dumneavoastră vă oferă o gamă largă de mostre de culori în toate tipurile de nuanțe. Folosiți-le pentru a testa culorile și pentru a face alegerea înțeleaptă. Puteți alege ca lentilele dumneavoastră să fie colorate pe baza unor instrucțiuni și mostre de culori individuale - de exemplu, pe baza unei mostre de material colorat - pe care le aduceți.

Efectele de filtrare ale lentilelor ușor nuanțate fac ca lumina din spațiile cu iluminat artificial să fie mai blândă cu ochii dumneavoastră și vă oferă ocazia de a stabili trendul dumneavoastră personal.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Câteva recomandări pentru alegerea lentilelor colorate:

Când alegeți o nuanță de culoare pentru lentilele dumneavoastră, mai puțin înseamnă fără îndoială mai mult. Dacă doriți să purtați în mod frecvent ochelarii colorați, nuanțarea trebuie să fie minimă, astfel încât persoanele cu care interacționați să vă poată vedea clar ochii. Pentru a-și alege culoarea, femeile trebuie să poarte machiajul lor obișnuit și să aleagă o nuanță care se potrivește cu acesta. De asemenea, luați în calcul și hainele pe care le purtați de obicei. Pe baza acestor informații, optometristul dumneavoastră vă va putea prezenta o selecție de culori pentru ochelari din colecția sa.

Tendința favorizează în mod special nuanțele de galben, roz sau albastru. Cu toate acestea, dacă intenționați să folosiți ochelarii ca ochelari de soare, va trebui să alegeți cu mare grijă, deoarece nu toate lentilele asigură o protecție adecvată împotriva soarelui, și în mod special împotriva razelor UV. Unele pot chiar produce leziuni. Ori de câte ori purtați ochelari de soare, pupilele dumneavoastră se dilată în întregime și nu sunt bine protejate. Asigurați-vă că alegeți ochelari care filtrează razele UV: Ochelarii care reduc lumina cu mai mult de 30% oferă 100 % protecție UV Important: Culoarea sau intensitatea nuanțării nu indică nivelul de protecție UV, singurul indicator fiabil fiind marcajul CE. De regulă, toți ochelarii de soare comercializați de optometriști sunt certificați CE și, prin urmare, oferă protecție UV.

Pe lângă protecţia împotriva razelor UV, va mai trebui să acordați atenție unui al doilea factor de protecție. Din cadrul spectrului de culori al luminii, lumina albastră afectează cel mai puternic ochiul. Atacă ochiul în punctul de origine al celei mai clare puteri vizuale. Mai mult decât atât, poate cauza lumină difuză, care reduce nivelul de contrast. Ochelarii de soare adecvați trebuie să asigure protecție atât împotriva razelor UV cât și împotriva luminii albastre.

Dacă aveți îndoieli în privința ochelarilor dumneavoastră de soare actuali, optometristul dumneavoastră vă poate ajuta prin măsurarea nivelului lor de protecție UV și al nivelurilor de penetrare a luminii albastre. Acesta mai poate verifica pe loc și calitatea vizuală a ochelarilor. Și dumneavoastră puteți efectua acasă un test inițial: Ridicați-vă ochelarii pe o linie orizontală dreaptă și mișcați-i înainte și înapoi. Dacă ochelarii de soare sunt de o calitate bună, linia nu ar trebui să fie distorsionată. Cu toate acestea, acest test funcționează numai în cazul ochelarilor de soare care nu au fost eliberați pe bază de prescripție medicală.

Cum pot fi ochelarii din plastic mai colorați decât cei din material mineral?

Lentilele din material mineral, adică lentilele produse din sticlă, sunt vopsite prin aplicarea unor straturi absorbante peste ele. Aceste straturi subțiri constau din metal sau din compuși din oxid de metal și pot fi aplicate numai la anumite temperaturi ridicate. Ele au, de asemenea, o refractivitate naturală ridicată iar gradul lor de reflexie crește. Drept pentru care, straturile sunt aplicate în mai multe etape pentru a menține proprietățile cerute ale sticlei. Prin urmare, lentilele minerale sunt disponibile în nuanțe maro cu diferite niveluri de absorbție - și au ca și caracteristică standard un tratament antireflex auriu pe partea posterioară.

Nuanțarea lentilelor din plastic este realizată prin scufundarea lentilelor în soluții colorate. Din acest motiv, lentilele din plastic pot fi vopsite în practic orice culoare.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Se închid la culoare rapid. Rapid incolore: lentile fotosensibile moderne Dacă vă aflați în aer liber, la soare sau în interior, cu lentilele fotosensibile ZEISS PhotoFusion vă puteți bucura de o vedere excelentă 24 ore pe zi
Lentile fotosensibile pentru o vedere mai confortabilă, pentru flexibilitate și protecție 10 sfaturi din partea VEDERE MAI BUNĂ: cine sunt persoanele cărora li se adresează în mod special lentilele fotocromatice ZEISS cu prescripție și când trebuie purtate?
Ochelarii în sezonul estival 10 sfaturi pentru a vă bucura de ochelarii dumneavoastră în această vară
Nu vă lăsați orbiți Sunglasses are fashionable accessories, but more importantly they provide vital UV protection to the eyes

Produse asemanatoare