Simplitate și eleganță: Ramele de ochelari LINDBERG și lentilele de soare ZEISS - o echipă de top pentru vară

VEDERE MAI BUNĂ l-a întrebat pe producătorul ramelor LINDBERG ce anume face din ochelarii de soare LINDBERG atât de speciali.

Familia regală daneză, politicieni, magnați ai afacerilor și vedete importante poartă cu toții rame de ochelari de la LINDBERG, creatorul danez de rame de ochelari. O vedetă a anului acesta este colecția de ochelari de soare, care demonstrează încă o dată tradiția designului danez elegant, minimalist pentru care LINDBERG este atât de renumit și îndrăgit. Dat fiind faptul că accentul pe calitatea ridicată este un lucru pe care atât LINDBERG cât și ZEISS îl au în comun, toate ramele sunt prevăzute cu lentile ZEISS. VEDERE MAI BUNĂ a întrebat ce anume este atât de special la această colecție și de ce lentilele de soare ZEISS se potrivesc atât de bine.

Modelul LINDBERG 8569
Modelul LINDBERG 8569

Povestea de succes a LINDBERG a început în Danemarca în anii 1980 când dl Poul-Jorn Lindberg a făcut echipă cu arhitectul Hans Dissing pentru a crea rama AIR Titanium, primul model de ochelari fără balamale și fără șuruburi. De atunci, ochelarii LINDBERG, fabricați din rame ușoare, din titan, fără cadru sunt simbolul esteticii, inovației tehnice și măiestriei impecabile. Ramele LINDBERG sunt unice, cu accent puternic asupra elementelor esențiale, eliminând toate șuruburile, niturile și sudurile inutile. Rezultatul este o pereche de ochelari incredibil de rezistentă și flexibilă dar, în același timp, una din cele mai ușoare și confortabile din lume.

În anul 2009, LINDBERG a început să producă și ochelari de soare. Încă de la început, LINDBERG a decis să își completeze colecțiile de ochelari de soare cu lentile de soare de la ZEISS.


VEDERE MAI BUNĂ: LINDBERG și ZEISS lucrează împreună de ceva timp deja. De ce au fost primii ochelari de soare, în 2009, prevăzuți cu lentile ZEISS?


LINDBERG:
Am ales să folosim lentile ZEISS deoarece căutam un partener care să ofere ochelarilor noștri de soare o performanță vizuală excepțională, o protecție UV optimă și culori atrăgătoare. Acestea au fost perechea perfectă pentru produsele noastre.


VEDERE MAI BUNĂ: Aceasta se întâmpla în anul 2009. Haideți să ne concentrăm asupra colecției de ochelari de soare din 2013. De unde vă vin ideile pentru formele, stilurile și culorile ramelor și lentilelor?


LINDBERG:
Este dificil de indicat cu precizie de unde ne vin ideile. La LINDBERG, noi nu credem că inspirația poate fi găsită numai în moda trecutului. Dimpotrivă, ne place să ne inspirăm din prezent și din mediul ce ne înconjoară, și până și lucrurile din viața de zi cu zi, precum muzica sau mâncarea, pot fi o sursă importantă de inspirație. Pentru noi, creația este un mod de a gândi - despre forme, culori și materiale în combinație cu tehnologia, măiestria și confortul. Și, cu toate că găsim inspirație în numeroase lucruri, ne păstrăm întotdeauna valoarea noastră de bază, și anume designul fără limite. Vrem să ne asigurăm că ochelarii noștri de soare respectă întotdeauna standardele noastre - trebuie să fie atractivi și confortabil de purtat.

Modelul LINDBERG 8570
Modelul LINDBERG 8570

VEDERE MAI BUNĂ: Ochelarii de soare LINDBERG sunt prevăzuți cu lentile de soare ZEISS. În ce mod și când influențează lentilele alese procesul de creație?


LINDBERG:
Lentilele sunt o parte foarte importantă a ochelarilor noștri de soare. Cu fiecare schimbare în culoarea și dimensiunea lentilelor, ochelarii noștri de soare clasici primesc o înfățișare complet nouă. Să luăm de exemplu modelul nostru 8570 - doar prin schimbarea culorii lentilelor, modelul trece de la unul foarte discret la unul viu colorat sau țipător. Așadar, am putea spune că, folosind lentilele de soare ZEISS, le oferim ochelarilor noștri de soare o anumită individualitate.


VEDERE MAI BUNĂ: Care este cel mai reprezentativ model al colecției?


LINDBERG:
Probabil că cel mai reprezentativ model este 8556. Acest model face parte din colecția noastră de ochelari de soare încă de la început. A devenit un clasic modern și va fi mereu la modă. Modelul este în realitate un veritabil cameleon - în funcție de culorile și lentilele folosite, modelul răspunde gusturilor mai multor tipuri de persoane, atât bărbați cât și femei, de toate vârstele. Iar noi putem reînnoi în continuare modelul; de exemplu, în cadrul târgului Silmo de la Paris organizat în luna octombrie a anului acesta, lansăm modelul într-o nouă formă strălucitoare, cu lentile ZEISS combinate cu o nouă culoare LINDBERG.

Modelul LINDBERG 8556
Modelul LINDBERG 8556

VEDERE MAI BUNĂ: Una dintre trăsăturile distinctive ale ochelarilor LINDBERG este utilizarea materialelor prețioase, precum titanul, aurul, platina, diamantele și cornul de bizon. Aceste materiale simbolizează eleganța atemporală, puterea excepțională și impactul vizual. Care este relația dintre materialele alese și designul ramei?


LINDBERG:
Există o relație foarte strânsă între materialul ales și designul ramei - am putea spune chiar că cele două sunt interdependente. De exemplu, pentru o ramă delicată și ușoară, acetatul este alegerea evidentă. Materialul, prin natura sa, are o delicatețe și o profunzime pe care titanul nu o are. Cu titanul, putem crea un aspect ușor dar totodată puternic, care poate fi folosit în moduri sportive, clasice și moderne.

Când lucrăm cu aurul, este important ca modelul nostru să apară ușor și atrăgător - în cuvintele lui Coco Chanel: „Luxul trebuie să fie confortabil, altfel nu este lux”.

Pe lângă aceasta, amestecăm materialele cum ar fi să adăugăm inserții din titan în ochelarii noștri de soare din acetat, deoarece titanul întărește acetatul, făcând ochelarii de soare foarte flexibili și reglabili. Aceasta înseamnă că ramele noastre sunt incredibil de puternice și flexibile, dar în același timp sunt printre cele mai ușoare și mai confortabile de pe piață. Iar aceasta este una dintre prioritățile noastre atunci când proiectăm ochelari - confortul și flexibilitatea și abilitatea de a ajusta fiecare ramă la persoana care urmează să o poarte. Iar acest lucru este valabil pentru toți ochelarii noștri de soare.


VEDERE MAI BUNĂ: O ultimă întrebare. Văzând persoane celebre, mai ales membrii Casei Regale Daneze, purtând ochelari LINDBERG trebuie să fie, fără îndoială, foarte satisfăcător pentru dumneavoastră. Vă puteți aminti de un moment semnificativ pe care l-ați trăit?


LINDBERG:
Păi, noi credem că este de la sine înțeles faptul că membrii Casei Regale Daneze ar trebui să poarte modele daneze. Cu toate acestea, suntem bineînţeles foarte încântați și onorați că aceștia au ales ochelarii noștri de soare.

Un moment important, care a venit ca o mare surpriză pentru noi, a fost apariția afișului filmului „James Bond - Imperiul zilei de mâine”. Acesta îl prezenta pe ticălosul magnat al mass-mediei, Elliot Carver, purtând o pereche de ochelari LINDBERG Rim. Și, după cum s-a dovedit, aceștia au cumpărat ochelarii la propria lor inițiativă, deci nu a fost vorba de o plasare de produse. Am fost încântați!

Despre LINDBERG:

Unul dintre cei mai importanți clienți ai LINDBERG este Casa Regală Daneză. Majestatea Sa, Regina Margrethe II și Alteța Sa Regală Henrik poartă rame LINDBERG Titanium; în timp ce Alteța Sa Regală Prințul Moștenitor Frederik și Alteța Sa Regală Prințesa Moștenitoare Mary poartă rame LINDBERG Sun. Companiei i-a fost acordat un „Certificat regal de numire de către Curtea Daneză”, o distincție care este acordată celor mai importante companii care au asigurat livrarea de bunuri pentru Casa Regală.

Cu peste 60 de premii pentru creație, incluzând premiul Red Dot, această companie de elită este fără urmă de îndoială un exemplu extraordinar de design de ochelari la nivelul cel mai înalt.

 

Images: LINDBERG / Cover Modell 8571

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Se închid la culoare rapid. Rapid incolore: lentile fotosensibile moderne Dacă vă aflați în aer liber, la soare sau în interior, cu lentilele fotosensibile ZEISS PhotoFusion vă puteți bucura de o vedere excelentă 24 ore pe zi
Lentile fotosensibile pentru o vedere mai confortabilă, pentru flexibilitate și protecție 10 sfaturi din partea VEDERE MAI BUNĂ: cine sunt persoanele cărora li se adresează în mod special lentilele fotocromatice ZEISS cu prescripție și când trebuie purtate?
Ochelarii în sezonul estival 10 sfaturi pentru a vă bucura de ochelarii dumneavoastră în această vară
Aceste rame de ochelari sunt cu un pas înaintea concurenței Ce rame sunt la modă anul acesta? Și pentru ce tip de activitate sunt cel mai potrivite?

Produse asemanatoare