Sfaturi legate de machiaj pentru femeile care poartă ochelari și lentile de contact

Trucuri pentru un machiaj al ochilor superb, care pregătesc scena pentru ochii dumneavoastră în spatele ochelarilor

Numeroase femei care poartă ochelari și lentile de contact cunosc această problemă: Când purtați ochelari sau lentile de contact, poate fi destul de dificil de creat un machiaj al ochilor impresionant. Va trebui să luați în calcul nu doar tipul de ajutor vizual și forma ochelarilor, dar și tipul de problemă de vedere pe care o corectați. Ochii dumneavoastră ar putea părea prea mici sau prea mari, machiajul ochilor ar putea deranja sau urmele de machiaj ar putea fi văzute, prin ochelari, pe piele. Cum puteți aborda aceste probleme?

De fapt, o pereche de ochelari poate fi și un minunat accesoriu. Cu toate acestea, mai ales femeile care au nevoie de lentile cu dioptrii mari, găsesc dificilă asortarea ochelarilor cu machiajul. Iată câteva sfaturi pentru femeile care se confruntă cu această problemă.

Primul lucru la care trebuie să fiți atentă este utilizarea unui fond de ten potrivit pentru fața dumneavoastră. Asigurați-vă că machiajul este rezistent la transfer și la apă, astfel încât să nu se formeze acele linii dizgrațioase de sub ochelari și pe marginile nasului. Dat fiind faptul că ramele ochelarilor adesea proiectează o umbră pe față, în acele zone este util să folosiți un fond de ten care este cu un ton mai deschis decât nuanța naturală a pielii dumneavoastră. Aplicați un strat subțire pe pleoapă și sub ochi. Dacă pielea dumneavoastră are tendința de a fi grasă, utilizarea unei pudre ușoare va ajuta la reducerea porțiunilor lucioase din zona-T (frunte, nas și bărbie). Găsirea fondului de ten potrivit pentru tenurile mai închise nu este ușoară, deoarece numeroase nuanțe sunt prea deschise și ajung să aibă aspectul unei măști. Deoarece nuanțele pielii pe frunte și bărbie diferă de cele de pe obraji, folosirea a două nuanțe de fond de ten funcționează, de regulă, cel mai bine. O idee de pudră aurie sau arămie care să pună în evidență pomeții oferă feței strălucire. Femeile asiatice pot găsi produsele potrivite puțin mai ușor - acestea trebuie să fie deschise la culoare, cu o nuanță gălbuie. Machiajul corector sau chiar machiajul de camuflare este foarte important pentru femeile asiatice, deoarece, la acest tip de piele, neregularitățile suprafeței pielii și petele pigmentate sunt foarte frecvente.

Femeile care poartă ochelari trebuie să acorde o atenție deosebită machiajului pentru ochi. Dacă vederea dumneavoastră este foarte neclară fără ochelari, întrebați-l pe optometristul despre așa-numiții ochelari pentru machiaj. Acești ochelari vă permit să pliați fiecare lentilă în lateral, individual. Ca urmare, unul dintre ochi poate vedea foarte bine în timp ce aplicați machiajul pentru celălalt ochi. Bineînţeles, puteți folosi și o oglindă pentru machiaj cu efect de lupă. Este un alt mod de a simplifica aplicarea machiajului pentru ochi, unul care este perfect și pentru călătorii.

Sfaturi legate de machiaj pentru femeile care suferă de hipermetropie (lentile cu plus)

Problema ochilor măriți în mod considerabil este una foarte cunoscută în special femeilor care suferă de hipermetropie severă sau care poartă lentile cu plus. Pentru a compensa pentru acest efect, folosiți o tehnică de machiaj inteligentă. Femeile cu hipermetropie care poartă ochelari ar trebui să opteze pentru un fard de pleoape mat, închis la culoare (nuanțe de maro, gri sau verde) pentru a obține o reducere vizuală a ochilor. Fardul de pleoape cu o consistență mai lichidă sau cremoasă este mai indicat pentru dumneavoastră decât alternativele pe bază de pudră, deoarece ochelarii amplifică micile particule de culoare libere pe care le conțin pudra. Evitați să utilizați fard de pleoape lucios sau cu sclipici, dat fiind faptul că lentilele accentuează și aceste efecte.

Aplicați fardul de pleoape dinspre colțul interior al ochiului în exterior, fără a depăși cuta pleoapei. Accentuați extremitățile pleoapei folosind un creion dermatograf închis la culoare. Astfel ochii dumneavoastră vor părea mai mici. Aplicați toate produsele cu mare atenție deoarece efectul de mărire al lentilelor dumneavoastră va face greșelile mult mai evidente. Nu aplicați prea mult rimel în partea de sus și nu folosiți deloc rimel sau doar foarte puțin în partea de jos.

Efect neatrăgător de ochi măriți.
Efect neatrăgător de ochi măriți.

Sfaturi legate de machiaj pentru femeile care suferă de miopie (lentile cu minus)

Femeile cu miopie care poartă ochelari se confruntă cu problema opusă. Din nefericire, ochelarii lor le fac ochii să pară mai mici. Prin urmare, femeile cu miopie trebuie să evite fardul de pleoape închis la culoare și creioanele dermatografe aplicate în linii groase. Alegeți culori luminoase și strălucitoare precum roz, mov deschis, bej, gri deschis sau alb. Excepția: Femeile asiatice ar trebui să aleagă o culoare între gri deschis și bej.

Efect neatrăgător de micire.
Efect neatrăgător de micire.

Pentru a vă face ochii să pară largi deschiși, puteți aplica un fard de pleoape de o culoare mai deschisă în colțul interior al ochilor și să alegeți o nuanță ușor mai închisă pe mijlocul pleoapei. Întindeți-l înspre colţul exterior și treptat lăsați-l mai închis la culoare.

Alegeți un dermatograf alb pentru pleoapa interioară a ochiului. Dacă preferați să folosiți un creion dermatograf, alegeți unul într-o nuanță mai deschisă precum gri sau maro și aplicați-l numai de la ultima treime din lățimea ochiului înspre colţul exterior. Aplicați un strat generos de rimel pentru a mări și mai mult dimensiunea ochilor. Doamnele cu pielea mai închisă la culoare pot, în general, să sară peste acest pas deoarece ele au deja, de regulă, gene groase și negre.

Câteva sfaturi generale

Lentilele polarizate și lentilele colorate au tendința de a estompa culorile; prin urmare, folosiți machiajul pentru ochi mai generos.

Aveți grijă ca forma sprâncenelor să se potrivească cu forma ochelarilor dumneavoastră. Pensați periodic firele crescute în exces, dar nu mergeți prea departe - tendința actuală impune un look frumos natural. Puteți folosi dermatograful și pentru a vă pune în evidență sprâncenele. Cu toate acestea, aveți grijă să nu alegeți o culoare prea închisă. Culoarea maro se potrivește tuturor tipurilor.

Utilizatorii de lentile de contact trebuie să-și pună întotdeauna lentilele înainte de a aplica machiajul. Acest lucru împiedică pătrunderea particulelor de machiaj sub lentile, ceea ce ar putea face ochii să lăcrimeze și machiajul să curgă. Dat fiind faptul că pudra are tendința de a se aduna între ochi și lentile, purtătorii de lentile de contact trebuie în mod cert să aleagă fard de pleoape lichid sau cremă. De preferință, folosiți dermatograful pe pleoapa de sus și nu pe cea de jos, deoarece ar putea intra sub lentilă. Astfel veți preveni mâncărimea, lăcrimarea ochilor și iritațiile.

Câteva sfaturi pentru machiajul buzelor: Dacă purtați o ramă deosebită sau colorată, aveți grijă să folosiți un ruj de buze sau luciu de buze într-o culoare mai subtilă. Dacă ochelarii dumneavoastră au un aspect mai discret și mai clasic, în mod cert trebuie să alegeți o culoare de ruj mai îndrăzneață

Bineînţeles, puteți face ceva și pentru a vă asigura că lentilele dumneavoastră nu sunt niciodată prea groase. Materialele moderne cu indice mare de refracție le permit femeilor care au nevoie de ochelari cu dioptrii mari să obțină lentile mai subțiri și la modă (HighIndex) și să păstreze un aspect foarte natural.

Materialele moderne cu indice mare de refracție permit crearea unor ochelari mai mici.
Materialele moderne cu indice mare de refracție permit crearea unor ochelari mai mici.
Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Se închid la culoare rapid. Rapid incolore: lentile fotosensibile moderne Dacă vă aflați în aer liber, la soare sau în interior, cu lentilele fotosensibile ZEISS PhotoFusion vă puteți bucura de o vedere excelentă 24 ore pe zi
Lentile fotosensibile pentru o vedere mai confortabilă, pentru flexibilitate și protecție 10 sfaturi din partea VEDERE MAI BUNĂ: cine sunt persoanele cărora li se adresează în mod special lentilele fotocromatice ZEISS cu prescripție și când trebuie purtate?
Curbate, subțiri sau colorate: Lentilele ZEISS satisfac toate exigențele, de fiecare dată! Rame la modă și lentile de precizie? O provocare ce implică nivelul maxim de know-how în domeniul opticii
Ochelarii în sezonul estival 10 sfaturi pentru a vă bucura de ochelarii dumneavoastră în această vară

Produse asemanatoare