Se închid la culoare rapid. Rapid incolore: lentile fotosensibile moderne

Dacă vă aflați în aer liber, la soare sau în interior, cu lentilele fotosensibile ZEISS PhotoFusion X vă puteți bucura de o vedere excelentă 24 ore pe zi

Spuneți adio schimbatului permanent de ochelari: sunteți în căutarea unei noi perechi de ochelari cu lentile fotosensibile, care să vă ofere protecție completă contra soarelui și razelor UV dăunătoare? Știați că ochelarii care se închid la soare sunt miracole moderne, foarte populare azi, care oferă o vedere optimă? Vă vom dezvălui, de ce ar trebuie să vi le procurați și dumneavoastră și la ce trebuie să fiți atenți la alegerea acestora.

Cunoscute și sub denumirea de lentile fotosensibile, lentilele fotocromatice au apărut în anii 1960. O mică descoperire, însă importantă până în zilele noastre, făcută de Stanley Donald Stookey și colegul său William Armistead a făcut posibilă apariția lentilelor fotosensibile. Ei au fabricat niște lentile care reacționează la radiațiile UV și sunt capabile să se închidă la culoare.

De atunci s-au adus nenumărate îmbunătățiri în ceea ce privește calitatea și performanța lentilelor fotosensibile. O mulțime de oameni, care pur și simplu nu pot trăi fără ochelari și trec des de la lucrul în interior la lucrul în aer liber, le adoră. Iată ce ar trebui să știți despre acești ochelari multifuncționali:

Care sunt diferențele de calitate între lentilele fotosensibile?

Cu lentilele fotosensibile nu mai este nevoie să vă schimbați ochelarii. ZEISS a vrut să afle exact ce este important pentru cei care poartă ochelari fotocromatice. Purtătorii au câteva exigențe foarte clare în ceea ce privește calitatea și performanța acestora:

  1. Pentru a fi confortabile, lentilele fotosensibile trebuie să se adapteze foarte rapid la schimbările de lumină.
  2. Pentru a asigura o vedere optimă, lentilele fotosensibile trebuie să devină foarte închise în exterior și să devină complet incolore în interior.
  3. Lentilele fotosensibile oferă o protecție UV completă.
  4. Pentru a arăta bine, lentilele fotosensibile ar trebui să fie disponibile în nuanțe atractive, armonioase.
  5. Lentilele fotosensibile ar trebuie să aibă o durată lungă de viață și să ofere performanțe înalte.
  6. Acestea ar trebui să fie compatibile cu toate tipurile de rame și toate felurile de ochelari.

Acestea sunt toate calități pe care lentilele ZEISS PhotoFusion X le dețin. Lentilele PhotoFusion® X se închid la culoare în numai 15 - 30 secunde în condiții de soare. În spații interioare, ele se deschid la culoare în întregime în 5 - 10 minute.* Acestea oferă protecție completă împotriva radiațiilor solare UV. Indiferent dacă soarele strălucește puternic sau dacă este înnorat, pe timpul zilei ochii noștri sunt expuși oricum radiaților UV. Mulți oameni obișnuiesc să folosească creme cu protecție UV. Însă cremele nu protejează ochii și pleoapele, unde poate apărea o senzație neplăcută de arsură. Protejarea ochilor dumneavoastră - la ochelarii cu protecție UV aceasta este de la sine-înțeleasă.
 

De fapt, cum funcționează lentilele fotocromatice sau fotosensibile?

La baza acestora stă o reacție chimică, care implică anumite molecule. Secretul lentilelor ZEISS PhotoFusion X constă în moleculele fotoactive, care reacționează rapid la schimbările de lumină. Dacă lumina incidentă se schimbă, și mai ales lumina UV, moleculele trec printr-o schimbare, proces care cauzează închiderea și deschiderea la culoare a lentilelor. Datorită modului foarte inovativ de a combina aceste molecule cu lentilele ZEISS, a fost posibilă proiectarea unei noi generații de lentile fotosensibile.

Pentru lentilele fotosensibile se utilizează des și denumirea de lentile fotocromatice (de la noțiunile grecești phos = lumină și chroma = culoare). Acest termen se utilizează pentru același tip de lentile.

Încercați-le și dumneavoastră – vorbiți chiar azi cu opticianul dumneavoastră. Lentilele ZEISS PhotoFusion X sunt disponibile ca lentile monofocale, lentile progresive și cu toate tratamentele ZEISS, printre care DuraVision Premium Acestea sunt disponibile și ca lentile Digitale.

Ochelari ZEISS pentru toate condițiile de lumină – culorile PhotoFusion. Alegeți!

Ochelari ZEISS pentru toate condițiile de lumină

10 întrebări și răspunsuri despre lentilele fotosensibile PhotoFusion X

1. Lentilele ZEISS PhotoFusion X funcționează și în mașină?

O cantitate imensă de radiații UV este absorbită de parbriz, ceea ce are un efect asupra performanței lentilelor. Din fericire, lentilele PhotoFusion X își păstrează mult mai bine performanțele fotosensibile în mașină, decât predecesoarele lor. Pentru deplasări mai lungi, se recomandă totuși ochelarii de soare.

2. Lentilele ZEISS PhotoFusion X se deschid la culoare în totalitate în spații interioare?

Da, lentilele PhotoFusion X par aproape complet incolore dacă purtătorul se află în interior.

3. Lentilele ZEISS PhotoFusion X pot înlocui ochelarii de soare?

Pentru utilizare generală, lentilele PhotoFusion X oferă o performanță de vedere generală excepțională și protecție anti-reflex. Totuși, în condiții de lumină intensă în medii cu temperaturi ridicate, în interiorul mașinilor cu parbrize care absorb cele mai multe radiații UV sau în medii cu strălucire intensă reflectată de pe suprafețe, cum ar fi apa și zăpada, o pereche de ochelari de soare de prescripție cu o nuanță fixă ​​va oferi cea mai bună formă de protecție contra orbirii și un confort vizual corespunzător.

4. Cât de rapide sunt lentilele PhotoFusion X (la închidere și deschidere)?

Lentilele fotosensibile PhotoFusion X cu indici de refracție mari și medii reacționează foarte rapid: se închid la culoare cu 60 % mai rapid* decât generația anterioară ZEISS  PhotoFusion și se deschid de 2,5 ori mai rapid** comparativ cu cea mai recentă generație de lentile fotocromatice a unei mărci concurente  bine cunoscute .

*Analiză prin tehnologie și inovație, Carl Zeiss Vision GmbH, DE 2021, în conformitate cu ISO 8980-3. În funcție de viteza medie (%T/min) a activării de la stare clară la 30%T la 23 °C în gri 1,60 index numai HC policarbonat.
**Testare de către un laborator independent din SUA, 2021 în conformitate cu cerințele ISO 8980-3. În funcție de viteza medie (%T/min) a estompării de la starea complet activată la 80%T la 23 °C în gri 1,50 (CR607) index numai HC.

 

5. Cum reacționează lentilele ZEISS PhotoFusion X la umbră?

În funcție de intensitatea razelor UV la umbră, lentilele fotosensibile nu se vor închide la culoare atât de mult, vor fi ușor colorate. Totuși oferă o protecție UV completă.

6. Sunt lentilele ZEISS PhotoFusion adecvate pentru condusul pe timp de noapte?

Da, sunt la fel de adecvate pentru condusul pe timp de noapte ca și toate celelalte lentile incolore. 

7. Lentilele ZEISS PhotoFusion X oferă o protecție UV de încredere?

Lentilele ZEISS PhotoFusion X protejează ochii utilizatorilor de razele UV tot timpul. 

8. Lentilele ZEISS PhotoFusion X sunt potrivite pentru a fi purtate toată ziua, atât în spații interioare, cât și exterioare?

Da, lentilele ZEISS PhotoFusion X sunt practic incolore în stare deschisă, ceea ce le face perfect potrivite pentru a fi purtate atât în spații interioare, cât și pe timp de noapte. În plus, expuse la lumina soarelui lentilele ZEISS PhotoFusion X se închid la culoare cât este necesar pentru a menține un control optim al reflexiilor în lumină puternică. Puteți alege lentilele ZEISS cu PhotoFusion X pentru a vă satisface necesitățile dvs.

9. Ce avantaje prezintă lentilele ZEISS PhotoFusion X în comparație cu lentilele incolore?

Spre deosebire de lentilele incolore, lentilele fotosensibile PhotoFusion X se închid la culoare, dacă lumina devine mai intensă. În interior sunt aproape incolore, dar în exterior, expuse la lumină solară puternică devin la fel de închise ca și ochelarii de soare standard. Aceasta înseamnă, că protejează împotriva reflexiilor și oferă un confort vizual îmbunătățit.

10. Oare lentilele ZEISS PhotoFusion X vor fi la fel de bune, ca și lentilele mele fotosensibile actuale?

Lentilele PhotoFusion de la ZEISS X se produc prin utilizarea celei mai noi tehnologii de fotosensibilitate și oferă un nivel înalt de performanță. Se închid la culoare cu până la 60% mai rapid* și se deschid de 2,5 ori mai rapid** comparativ cu cea mai recentă generație de lentile fotocromatice a unei mărci concurente  bine cunoscute . În plus, lentilele PhotoFusion X oferă o performanță înaltă pe termen lung.

*Analiză prin tehnologie și inovație, Carl Zeiss Vision GmbH, DE 2021, în conformitate cu ISO 8980-3. În funcție de viteza medie (%T/min) a activării de la stare clară la 30%T la 23 °C în gri 1,60 index numai HC policarbonat.
 **Testare de către un laborator independent din SUA, 2021 în conformitate cu cerințele ISO 8980-3. În funcție de viteza medie (%T/min) a estompării de la starea complet activată la 80%T la 23 °C în gri 1,50 (CR607) index numai HC.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Lentile fotosensibile pentru o vedere mai confortabilă, pentru flexibilitate și protecție 10 sfaturi din partea VEDERE MAI BUNĂ: cine sunt persoanele cărora li se adresează în mod special lentilele fotocromatice ZEISS cu prescripție și când trebuie purtate?
Ochelarii în sezonul estival 10 sfaturi pentru a vă bucura de ochelarii dumneavoastră în această vară
Nu vă lăsați orbiți Sunglasses are fashionable accessories, but more importantly they provide vital UV protection to the eyes
Simplitate și eleganță: Ramele de ochelari LINDBERG și lentilele de soare ZEISS - o echipă de top pentru vară VEDERE MAI BUNĂ l-a întrebat pe producătorul ramelor LINDBERG ce anume face din ochelarii de soare LINDBERG atât de speciali.

Produse asemănătoare