Ochelarii unei persoane îi reflectă personalitatea

Alegerea ochelarilor înseamnă mai mult decât un set de criterii formale - este și o chestiune de tip

Nu sunt numai un dispozitiv de ajutor vizual, ci și un accesoriu de stil. Ochelarii vă permit să vă exprimați personalitatea și să vă etalați stilul. Însă, ce spune o pereche de ochelari despre tipul unei persoane? Am dorit să explorăm această chestiune mai în profunzime deoarece este o evaluare importantă atât pentru opticieni cât și pentru consumatori atunci când vine vorba de găsirea ochelarilor perfecți.

Forma feței are un rol important în alegerea ochelarilor potriviți, însă există și alți factori care trebuie luați în considerare. Un optician experimentat va recunoaște imediat care tipuri de rame de ochelari sunt potrivite pentru tipul și forma feței pacientului lor. Aceasta deoarece opticienii cunosc cele două tipuri de bază: în primul rând, tipul de persoană care dorește „non-ochelari” - rame de ochelari care se combină cât mai armonios posibil cu fața și care sunt aproape inobservabile. Al doilea tip de purtători de ochelari este mai motivat de modă și își consideră ochelarii un accesoriu de modă. Sunt într-adevăr acestea singurele două „categorii”? Am analizat chestiunea mai în detaliu și am obținut niște rezultate interesante. Esențialmente, există trei grupe distincte de purtători de ochelari.

Tipul ochelarilor la modă

Vedeta stilului
Moda este amuzantă - vă permite să vă exprimați stilul personal. Persoanele din acest grup țintă au adesea mai mult de o singură pereche de ochelari. Pentru acest tip, nu există așa ceva ca prea extraordinar sau prea modern. Întotdeauna cel mai nou model, de preferință cu lentile nuanțate: totul se asortează, atât timp cât vă place și se potrivește cu dispoziția și/sau ținuta dumneavoastră. Tipuri creative, extrovertite, își consideră ochelarii un ornament care le completează înfățișarea. Opticianul nu trebuie decât să le pună în față cele mai originale modele - aceste întruchipări ale Zeitgeist, încrezătoare în stilul propriu vor lua propria decizie. La urma urmei, ei sunt experții atunci când vine vorba de modă.

Iubitorul de mărci
Acest tip prețuiește mărcile și modelele lor, acesta fiind și modul în care își alege articolele vestimentare. Abordarea acestui tip de purtător de ochelari privind alegerea este în primul rând influențată de numele mărcii. Numai ramele de ochelari de la cei mai importanți designeri din lume le vor putea împodobi nasurile. Bineînţeles, ochelarii trebuie să fie în același ton cu restul stilului lor - ținuta trebuie să fie în întregime asortată. Admiratorii ochelarilor de marcă se bazează și pe lentile de calitate superioară pentru ochelarii lor. La urma urmei, ei știu că calitatea are un preț dar și o justificare.

Impostorul expert
Rame de ochelari ca accesoriu de modă pentru persoanele care nu au nevoie de corecție a vederii. Ochelarii fără nicio funcție corectivă sunt acum comercializați în magazinele de modă - ca podoabe faciale. Ochelarii tip tocilar, ochelarii XXL în stilul anilor 1970 și ochelarii ce aduc tribut lui John Lennon sunt cu toții o declarație a pasionaților de modă cum că, deși nu au nevoie de corecție a vederii, ei își doresc totuși acest accesoriu ca parte a înfățișării lor. Alegerea lentilelor pentru ochelari presupune cunoaștere; cu toate acestea, ramele mari arată bine numai cu lentile subțiri din plastic. Acest lucru le face și mult mai confortabil de purtat. Opticienii pot oferi sfaturi prețioase și atunci când vine vorba de alegerea culorii lentilelor.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Tipul ochelarilor practici

Tipul orientat înspre soluții
Acest tip trebuie mai întâi să se obișnuiască cu purtatul ochelarilor. Examenul oftalmologic le-a arătat că au nevoie de un dispozitiv vizual - iar ei nu se așteaptă la nimic altceva de la ochelari. Persoana afectată își dorește un singur lucru: să poată vedea din nou. Opticianul este apoi întrebat care sunt tipurile de rame și lentile potrivite pentru tipul specific de problemă de vedere. Pentru cei care se află la prima pereche de ochelari, poate fi util ca ramele și lentilele să fie cât mai ușoare cu putință și ușor de curățat - acest lucru îi ajută să se obișnuiască cu ochelarii.

Tipul rezervat
Am nevoie de ochelari pentru a vedea - dar nu toată lumea trebuie să îi vadă. Acesta pare să fie motoul acestui tip de purtător de ochelari. Aceste persoane doresc ca ochelarii lor să fie cât mai fără margini, astfel încât să fie aproape inobservabili. Exemplele puternice ale acestui tip nu tolerează decât ochelarii fără rame. Pentru ascunderea puterii prescripției pot fi folosite lentile cu un indice mare de refracție, deoarece acest tip de lentile este mai subțire decât lentilele standard cu aceeași putere. Așadar, chiar și cu o ametropie severă, ochelarii dumneavoastră nu vor arăta din lateral ca proverbialele lentile „fund de borcan”. Exemplele mai subtile ale acestui tip rămân, de regulă, fideli ochelarilor lor pentru ani în șir - până când îi înlocuiesc cu o nouă pereche care sunt izbitor de asemănători cu perechea veche.

Cunoscătorul
„Doar ce e mai bun pentru ochii mei”. Acesta este primul gând al acestui tip când se află la optician - ei înțeleg cât de importantă este corecția optimă pentru acuitatea vizuală. Aceste persoane sunt familiarizate cu termeni precum bifocali, lentile progresive și tratamente antireflex. Când își aleg lentilele pentru ochelari, consumatorii care se ghidează după calitate acordă o mai mică atenție prețului și se concentrează mai mult asupra modului în care noua pereche de ochelari se va comporta ținând cont de nevoile lor speciale. Și ramele trebuie să satisfacă standardele lor de calitate și pot fi nepieritoare precum și funcționale.

Tipul ochelarilor activi

Colecționarul
Acest tip tratează ochelarii ca pe niște obiecte prețioase care trebuie să fie etalate cu mândrie. Îi colecționează cu pasiune și ar schimba modelele zilnic, dacă ar putea. Acești „vânători” de ochelari nu sunt preocupați să se asigure că ochelarii se potrivesc vizual cu fiecare ținută în fiecare ocazie.

Se concentrează mai mult asupra înfățișării lor personale decât asupra ultimei tendințe în modă. Acest tip nu-și aruncă ochelarii la o parte după un sezon, ci sunt de-a dreptul îndrăgostiți de ei. De la ramele din corn la cele metalice și multicolore, fiecare stil este reprezentat. Deoarece este foarte posibil ca aceștia să aibă deja o „colecție de bază” de modele clasice, opticienii lor le pot prezenta întotdeauna noutățile din fiecare colecție. Acest tip este interesat și în nuanțe care se asortează ramelor ochelarilor sau chiar în lentile curbate, cum sunt lentilele Clarlet Loop.

Tipul universal
Ceva universal: acestui tip îi place să fie pregătit întotdeauna pentru orice situație. Prin urmare au nevoie de ochelari pe care să se poată baza. În ceea ce privește ramele de ochelari, aceasta înseamnă: atrăgătoare dar nu țipătoare; ușoare dar puternice; și, bineînţeles, o potrivire perfectă. Mofturile la modă nu sunt, în general, ceea ce caută. Lentilele ochelarilor trebuie să poată face totul. Aceasta înseamnă că acestor purtători le place să audă despre ochelari cu mai multe puteri și lentile fotosensibile, deoarece cu aceștia nu vor mai fi nevoiți să schimbe ochelarii - indiferent dacă privesc la distanță sau la apropiere, și indiferent dacă soarele strălucește sau nu. Tipul ochelarilor sport își mai echipează ochelarii și cu brațe sport rezistente. Concluzia? Ochelarii se adaptează la stilul de viață activ al acestui tip.

Eroul de zi cu zi
Aceste persoane emană vivacitate și acțiune. Sunt întotdeauna în mișcare și își petrec mult timp căutându-și ochelarii. Și ne referim la ochelari la plural, deoarece acest tip are nevoie de un model pentru a citi și un altul pentru vederea la distanță. Însă două perechi de ochelari nu sunt suficiente; aceste simpatice dinamuri umane trebuie să aibă o soluție în bucătărie pentru gătit; în baie pentru a-și aplica machiajul; în camera de zi pentru a urmări programele TV; și în pat pentru citit. De asemenea, le mai place să vadă clar la birou și în mașină. Fie își fac ochelari pentru fiecare colțișor, fie își atașează cele două modele necesare în jurul gâtului cu un lanț - ca să nu-i poată pierde. Pentru persoanele agitate, ramele și lentilele de ochelari „solide” sunt obligatorii, deoarece ochelarii lor se pot pierde cu ușurință sub o stivă de dosare, pot fi aruncați de pe masă ori pot cădea în mașină, din când în când.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Simplitate și eleganță: Ramele de ochelari LINDBERG și lentilele de soare ZEISS - o echipă de top pentru vară VEDERE MAI BUNĂ l-a întrebat pe producătorul ramelor LINDBERG ce anume face din ochelarii de soare LINDBERG atât de speciali.
Aceste rame de ochelari sunt cu un pas înaintea concurenței Ce rame sunt la modă anul acesta? Și pentru ce tip de activitate sunt cel mai potrivite?
Mini ghid stilistic cu o perspectivă uriașă: ochelarii și moda - o echipă imbatabilă Aceste sfaturi vă vor garanta o înfățișare remarcabilă cu fiecare ocazie
Anatomia unei umbre: Franz marca Mykita & Bernhard Willhelm Tot ceea ce v-ați dorit întotdeauna să știți despre ochelarii de soare dar v-a fost frică să întrebați

Stil de viaţă + modă 16 oct. 2017

Tags:

Produse asemanatoare