Nu vă lăsați orbiți

Ochelarii de soare sunt accesorii la modă, dar mai important, ei oferă ochilor protecția vitală împotriva razelor UV

Razele soarelui dau minții, corpului și spiritului senzația că sunteți în vacanță și vă aduc un zâmbet pe față. Protecţia UV care protejează nu doar pielea dar și ochii, vă garantează că vă veți putea bucura de soare fără regrete. Ochii neprotejați cu ochelari de soare pot suferi leziuni ale corneei, cristalinului și conjunctivei. Lentilele pentru ochelari de soare ZEISS asigură o protecţia UV de încredere.

Actorii, muzicienii și oamenii din industria divertismentului îi poartă mereu - atât vara cât și iarna, zi și noapte: Ochelarii de soare. Cu toate acestea, ei sunt mult mai mult decât un accesoriu la modă. Adevărul este că ochelarii de soare protejează ochii împotriva razelor UV periculoase. Când cumpărați o pereche, asigurați-vă totuși că alegeți una de calitate superioară.

Cu toate că în prezent până și modelele cele mai ieftine sunt certificate CE și prin urmare asigură o protecție UV adecvată, lentilele din modelele mai ieftine sunt de obicei presate și nu tăiate. Prin urmare, aceste lentile ar putea să nu vă ofere o vedere bună. Mai ales dacă purtați ochelari de soare pentru o perioadă de timp îndelungată, acest lucru v-ar putea obosi ochii. Lentilele mai ieftine sunt și mai dificil de ajustat și, chiar dacă le purtați pentru scurte perioade de timp, v-ar putea lăsa urme pe piele. Iar asta nu e „cool”.


Sfat: Înainte de a achiziționa o pereche de ochelari de soare, consultați-vă cu optometristul dumneavoastră și solicitați-i recomandări detaliate cu privire la ochelarii cu o protecție UV optimă. Testați diferenţa dintre lentilele de calitate și lentilele presate de bază.


Motive pentru a purta ochelari de soare: Deși ochiul se adaptează singur la diferite niveluri de luminozitate cu ajutorul pupilei sale care se contractă atunci când lumina puternică pătrunde în ochi, el poate face acest lucru numai până la un anumit nivel. Dacă împrejurimile sunt foarte luminoase, ochiul ar putea fi orbit - și i-ar putea fi imposibil să vadă, indiferent dacă în mod normal vederea este normală.

O pereche bună de ochelari de soare va împiedica acest lucru. Un alt factor foarte important este acela că oferă o protecție UV excelentă. Razele ultraviolete intense însă invizibile sau expunerea prelungită la aceste raze poate duce la inflamarea dureroasă a conjunctivei și a corneei și, în cele din urmă, poate provoca leziuni. Există câteva semnale de avertizare care vă vor spune că ochii dumneavoastră au fost expuși la prea mult soare: Îi simțiți obosiți, înroșiți și iritați. Uneori se vor umple de lacrimi. Dacă se întâmplă acest lucru, asigurați-vă că nu îi expuneți la soare timp de câteva zile și cumpărați-vă o pereche bună de ochelari de soare.

Protecție solară și împotriva efectului de strălucire orbitoare

Simbolul calității: Marcajul CE

Cum pot identifica o pereche bună de ochelari de soare? Căutați marcajul CE. Acesta garantează faptul că ochelarii de soare îndeplinesc cerințele de siguranță fundamentale stipulate în directivele europene. Din păcate, încă nu a fost desemnată o agenție care să verifice conformitatea cu aceste standarde. Cu toate acestea, un optometrist vă poate verifica ochelarii cu ajutorul unui instrument special pentru măsurare.

Alți parametri de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați ochelari de soare:

  • Protecția UV: Cel mai important criteriu pentru o pereche bună de ochelari de soare.
  • Culoarea lentilelor: Cu toate că nu are niciun efect asupra nivelului de protecție UV, afectează totuși protecția împotriva orbirii. Lentilele maro, gri și verzi distorsionează cel mai puțin culorile naturale. Veți vedea în continuare totul în culorile originale. Toate celelalte culori presupun ca ochiul să efectueze ajustări. Asigurați-vă că alegeți o culoare care poate fi folosită și în mașină dacă plănuiți să purtați ochelarii de soare în timp ce conduceți autovehiculul (recunoaşterea semnalelor, DIN EN ISO 14889). Toate lentilele ZEISS în culorile standard respectă acest standard. Sfat: Lentilele colorate cu rate de absorbție de 25 % sau mai mari sunt, în general, neindicate pentru conducerea auto pe timp de noapte.
  • Calitatea lentilelor: Întocmai precum orice altă pereche bună de ochelari, și ochelarii de soare trebuie să aibă lentile tăiate. Atât materialul plastic cât și sticla sunt materiale adecvate. Lentilele vârf de gamă din Categoria 1 nu au dungi, bule sau inserții care v-ar putea provoca dureri de cap sau care v-ar putea obosi ochii. Atunci când sunt ușor apăsate cu un deget, lentilele nu trebuie să se miște. Testați-i: Un obiect înspre care priviți prin ochelari de soare nu trebuie să apară distorsionat atunci când mișcați ochelarii înainte și înapoi.
  • Lentilele fotosensibile: Dacă vă e greu să vă decideți între lentilele închise la culoare și cele deschise la culoare, alegeți lentilele fotosensibile. Ca prin magie, în doar câteva secunde, sticla se întunecă la culoare în condiții de luminozitate și se deschid la culoare în întuneric. Dacă ochii dumneavoastră sunt sensibili la lumină, vă recomandăm Lentilele cu tranziții.
  • Lentile antireflex: Multe persoane trec peste această opțiune crezând că este redundantă. Cu toate acestea, reflexiile lentilelor colorate sunt mult mai deranjante - pentru persoana care poartă ochelarii și persoana care îl sau o privește - decât cele ale ochelarilor fără culori.

Sfatul nostru: Ochelari de soare care intensifică contrastul

Carl Zeiss Vision oferă și o gamă de ochelari de soare care au fost tratați cu vopsea de imersie de cea mai bună calitate. Aceștia au fost creați pentru aplicaţii specifice care necesită o protecție sporită împotriva razelor UV și împotriva orbirii pe de o parte și care îndeplinesc anumite cerințe privind contrastul, pe de altă parte. Disciplinele sportive precum zborul cu parapanta, schiul, motociclismul sau ciclismul sunt practicate adesea în condiții de lumină extreme. Vederea cu un contrast îmbunătățit este de o importanță deosebită - mai ales din motive de siguranță.

Lentile cu filtre speciale pentru pacienți cu afecțiuni ale retinei

Pacienții cu afecțiuni ale retinei au nevoie de ochelari de soare speciali. Lentilele ZEISS cu filtre speciale asigură soluția ideală. Acestea absorb în întregime părți ale spectrului vizibil. Receptori care sunt sensibili la acest spectru sunt în mod intenționat subexpuși pentru a proteja ochiul. Acești ochelari sunt deosebit de utili pacienților care suferă de retinită pigmentară, respectiv retinopatie diabetică. Carl Zeiss oferă o serie de așa-numite filtre clip-on.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Se închid la culoare rapid. Rapid incolore: lentile fotosensibile moderne Dacă vă aflați în aer liber, la soare sau în interior, cu lentilele fotosensibile ZEISS PhotoFusion vă puteți bucura de o vedere excelentă 24 ore pe zi
Lentile fotosensibile pentru o vedere mai confortabilă, pentru flexibilitate și protecție 10 sfaturi din partea VEDERE MAI BUNĂ: cine sunt persoanele cărora li se adresează în mod special lentilele fotocromatice ZEISS cu prescripție și când trebuie purtate?
Ochelarii în sezonul estival 10 sfaturi pentru a vă bucura de ochelarii dumneavoastră în această vară
Simplitate și eleganță: Ramele de ochelari LINDBERG și lentilele de soare ZEISS - o echipă de top pentru vară VEDERE MAI BUNĂ l-a întrebat pe producătorul ramelor LINDBERG ce anume face din ochelarii de soare LINDBERG atât de speciali.

Produse asemanatoare