Nu doar cool: protecție solară pentru ochii copiilor

Ochelarii de soare pot fi destul de grozavi - chiar și purtați de copii. Cu toate acestea, protecţia ochilor sensibili ai copilului dumneavoastră este mai importantă decât aspectul cool.

Indiferent dacă sunteți în vacanță pe plajă sau vă relaxați în grădină - când soarele strălucește, copii iubesc să se joace în aer liber. Mulți părinți își aduc aminte să folosească creme de protecție solară și să-și protejeze copiii cu pălării de soare, dar nu toți își dau seama că ochelarii de soare sunt la fel de necesari. Ochii copiilor sunt deosebit de sensibili. Iată de ce ochelarii de soare particularizați de un optician sunt esențiali pentru copii atunci când aceștia sunt în aer liber.

Nimic nu le poate sta în calea copiilor atunci când soarele strălucește. Vor să fie afară, la joacă și distracție. Părinții responsabili își protejează copiii cu cremă de protecție solară și cu pălării de soare. Însă, ori de câte ori vremea impune folosirea cremei de protecție solară și a pălăriilor, și ochelarii de soare trebuie să fie folosiți. Ochii copiilor sunt în mod deosebit expuși riscurilor ce țin de razele soarelui. Ei sunt mai limpezi și permit pătrunderea a mult mai multă lumină decât ochii adulților. Aceasta înseamnă că razele UV pot provoca mult mai multe leziuni, deoarece copiii sunt lipsiți de apărare împotriva razelor cu undă scurtă emise de soare. Riscul de leziuni permanente crește semnificativ dacă ei sunt expuși la razele soarelui pentru perioade prelungite de timp. Decenii de expunere la radiațiile UV pot cauza mai târziu probleme de sănătate precum cataracta. Prin urmare, ochelarii de soare sunt mult mai mult decât un simplu accesoriu cool pentru copii.


Precum ochelarii obișnuiți, și în mod deosebit precum lentilele pentru ochelari, calitatea ochelarilor de soare este deosebit de importantă. Ochelarii amuzanți dar ieftini în general nu oferă protecţia necesară. Dacă lentilele ochelarilor prezintă bule de aer sau chiar dungi, atunci locul lor este în cutia cu jucării, sau chiar mai bine, în coșul de gunoi. Același lucru se aplică și pentru ochelarii de soare cu lentile galbene, albastre sau roșii, deoarece ele distorsionează percepția culorilor pentru copii. Opticianul dumneavoastră local vă poate ajuta să alegeți produsul potrivit pentru copilul dumneavoastră.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Ce trebuie să știți despre achiziționarea ochelarilor de soare pentru copii?

Ramele ochelarilor nu trebuie să aibă nicio muchie ascuțită sau să fie casanți - în caz contrar, copiii dumneavoastră s-ar putea răni în timpul jocului. Lentilele de calitate superioară sunt și mai importante. Atât în cazul adulților cât și al copiilor, folosirea ochelarilor de soare cauzează dilatarea pupilelor. Dacă lentilele ochelarilor de soare nu oferă o protecție UV adecvată, periculoasele raze UV pot pătrunde nestingherite și, în anumite circumstanțe, pot cauza leziuni permanente. Asigurați-vă că lentilele poartă marcajul CE și eticheta UV-400. Doar aceste lentile îndeplinesc cerințele europene. Din motive de siguranță, pentru ochelarii de soare pentru copii numai lentile din plastic extrem de rezistente trebuie să fie folosite.

Bineînţeles, până și cea mai bună pereche de ochelari de soare este inutilă atunci când copilul nu o poartă. Cea mai mare problemă este că micuții nu sunt încă în stare să hotărască singuri dacă ochelarii se potrivesc bine sau dacă aceștia sunt prea strâmți sau incomozi. Trebuie să vă bazați pe experiența opticianului dumneavoastră pentru a alege. Cu siguranță experții vor găsi ochelarii de soare perfecți pentru forma capului copilului dumneavoastră.

Sfat: Pentru a vă asigura că își poartă într-adevăr ochelarii de soare, lăsați-i pe copii să vă ajute în alegerea lor.

Apropo: ochelarii de soare nu sunt potriviți pentru bebeluși. Puntea lor nazală și urechile lor nu s-au dezvoltat suficient pentru a putea purta ochelari. Cea mai bună protecţie pentru bebeluși sunt pălăriile cu boruri largi sau să îi țineți la umbră. Copiii trebuie să aibă o pereche adecvată de ochelari de soare atunci când încep grădinița, cel târziu.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Ajutor, are copilul meu nevoie de ochelari? De ce este atât de important ca vederea bebelușilor și a copiilor să fie testată în mod regulat.
Ramele de ochelari potrivite pentru copii Luarea deciziilor nu e niciodată ușoară. Iar pentru alegerea ramelor de ochelari pentru copii, aspectul nu este singurul factor important.
Oferind copiilor cea mai bună vedere Ochelarii pentru copii trebuie să îndeplinească standarde foarte exigente
Ochii copiilor noștri Când un copil se naște, acesta poate vedea imediat. Cu toate acestea, acuitatea sa vizuală trebuie să se dezvolte în timp.

Produse asemanatoare