Mini ghid stilistic cu o perspectivă uriașă: ochelarii și moda - o echipă imbatabilă

Aceste sfaturi vă vor garanta o înfățișare remarcabilă cu fiecare ocazie

Există unele persoane care au același stil de dimineață până seara - în aproape fiecare zi a vieții lor. Găsirea perechii perfecte de ochelari pentru aceste suflete directe este relativ ușoară. Însă cum rămâne cu persoanele spontane, individualiștii sau pasionații de modă, care nu sunt niciodată mulțumite cu o singură pereche de ochelari, și care le schimbă în permanență în funcție de dispoziția lor? Aceste persoane pot găsi inspirație în ghidul compact oferit de VEDERE MAI BUNĂ, un mini ghid stilistic care vă ajută să găsiți modelul perfect de ochelari - în funcție de ocazie sau de preferințele dumneavoastră în materie de modă. Iată sugestiile noastre privind modul în care puteți combina moda și ramele de ochelari pentru a obține propriul dumneavoastră mix șic.

Acum mult timp în urmă, ochelarii erau o necesitate istovitoare pentru o mână de nefericiți care strângeau din dinți în timp ce și-i puneau pentru a-și recăpăta vederea clară - în ziua de azi însă, ei au atins rangul de cel mai popular accesoriu de modă. Vâlva din ziua de azi din jurul acestui dispozitiv vizual, care odinioară făcea obiectul ridiculizării, a ajuns atât de departe încât pasionații de modă de azi poartă ochelari cu lentile simple din sticlă, doar pentru că-și doresc să se numere printre stilații purtători de ochelari. Până și la Hollywood, ochelarii au devenit aproape un accesoriu obligatoriu. Ceremoniile pe covorul roșu sunt pline de vedete purtând ochelari în cele mai noi tendințe. Însă care este modul corect de a folosi acest accesoriu? De fapt este foarte simplu: dacă vă place, orice este permis. Forma ochelarilor trebuie, firește, să se potrivească formei feței purtătorului. Concret, aceasta înseamnă că forma ochelarilor trebuie să contrasteze cu forma feței, nu să o imite. Prin urmare, o față rotundă trebuie să fie completată cu ochelari unghiulari. Opticianul dumneavoastră de încredere vă va putea oferi sfaturi avizate cu privire la diferitele opțiuni.

Și iată cum ochelarii sunt încă un accesoriu la care se aplică libertatea modei - cu toate acestea, există câteva reguli de bază care trebuie să fie luate în considerare astfel încât înfățișarea dumneavoastră să nu fie prea excentrică:

Ochelarii stil business

Dacă sunteți în căutarea unei perechi de ochelari care să aibă un efect pozitiv asupra carierei dumneavoastră și care să se asorteze atât costumelor elegante cât și celor conservatoare, atunci niște rame de ochelari clasice și discrete sunt cea mai bună opțiune. În acest caz, ochelarii fără rame sunt alegerea potrivită. Aceștia se asortează de minune cu orice tip de costum, atât pentru bărbați cât și pentru femei. O ramă clasică metalică ar putea fi, de asemenea, o alternativă potrivită. Cu toate că ar putea părea puțin mai dure, ramele de ochelari unghiulare, fabricate din corn sau plastic negru sunt foarte la modă. Ele oferă un contrast atractiv cu o combinație de fustă creion și bluză sau cu o rochie strâmtă. Ca regulă generală, este recomandabil să evitați combinațiile de culori strălucitoare sau elementele de design prea evidente atunci când alegeți ochelari pentru stilul business.

E relaxat!

Toți cei care preferă o înfățișare sportivă în timpul lor liber, cu siguranță știu cum să-și pună în valoare culorile lor adevărate. Ochelarii multicolori tind să facă viața destul de dificilă, mai ales atunci când vine vorba de alegerea ținutei de purtat, hainele în culori simple fiind sigura opțiune. Însă, toți cei care se bucură să-și poarte mereu culoarea preferată, pot crea varietăți moderne pentru o notă de originalitate. Tendința de a asorta o pereche de pantaloni de jogging cu un blazer și tocuri poate fi dusă un pas mai departe prin adăugarea unui strop de culoare. Verdele, movul, roșul și albastru sunt cele mai populare culori în rame de plastic dominante. Dacă preferați stilul studențesc în timpul dumneavoastră liber, atunci ochelarii aviator clasici sau atemporalii ochelari cu rame din corn sunt cele mai bune opțiuni pentru a rămâne în pas cu moda. Până și actrița Uma Thurman a fost văzută purtând ochelari cu rame din corn în timp ce se afla la cumpărături.

Conduși de creativitate: ochelarii în stilul retro

Indiferent dacă e vorba de studenți, artiști (ai vieții) sau pasionații din domeniul publicității - pentru numeroși purtători de ochelari, ochelarii nu sunt doar un accesoriu și un dispozitiv vizual, ci sunt și o expresie a atitudinii lor față de viață. Aceste tipuri de persoane creative pot fi recunoscute prin ramele lor de ochelari în stilul retro, din plastic negru. De zeci de ani, așa-numiții „ochelari de tocilar” au fost considerați a fi demodați, dar astăzi ei sunt un accesoriu obligatoriu pentru pasionații de modă, pentru vedete și pentru persoanele cu înclinații creative. Ochelarii, care au fost dintotdeauna denumiți simplu „ochelari cu rame din corn”, se potrivesc oricărui stil - indiferent de cât de excentric, extravagant sau sexy este. Totuși, mai multe despre ochelarii „tocilar” mai târziu.

Un alt sfat venind direct de la creatorii de tendințe sunt ochelarii rotunzi, făcuți faimoși de Whoopi Goldberg. Cu siguranță că fanii Beatles vor interveni în acest punct pentru a arăta că John Lennon a avut o contribuție semnificativă la succesul acestui stil de ochelari însă, indiferent dacă sunt fabricați din plastic sau metal, este de la sine înțeles că sunt un accesoriu la modă și stilat. Ochelarii creativi rotunzi sau unghiulari se potrivesc de minune ținutelor stilul anilor 70 compuse din pantaloni evazați și jachete cu franjuri și pot fi purtați și în combinație cu rochii cu imprimeuri florale, rochii maxi sau pantaloni foarte scurți. Aceștia pot fi la fel de bine asociați cu ținute simple, sofisticate și în tradiționala culoare negru care sunt atât de întâlnite în industriile creative.

Covorul roșu: ochelarii care să se asorteze ținutei de seară

Care sunt opțiunile dumneavoastră dacă nu vă puteți lipsi de ochelari, dar aveți nevoie de ceva care să vă completeze ținuta de seară? Numeroase vedete aleg ochelarii fără rame când pășesc pe covorul roșu, un exemplu fiind Faye Dunaway. Michelle Pfeiffer, pe de altă parte, a fost văzută purtând ochelari cu rame din corn în cel puțin o ocazie - un contrast frumos cu trăsăturile ei delicate. Conceptul „opusele se atrag” este cu siguranță ceva ce trebuie luat în considerare atunci când combinați ochelarii cu ținutele de seară. Dacă rochia în sine este elaborată și atrage toate privirile, este cu siguranță recomandat să alegeți un stil de ochelari mai discret - exceptând cazul în care o aveți ca model pe Sophia Loren. În acest caz, motto-ul este „Nu e loc de modestie; dacă ești frumoasă, arată lumii ce ai”. Actrița adoră să poarte ochelari mari, sofisticați. Femeile care preferă costumele, ar trebui să combine această ținută cu o pereche de ochelari rotunzi. Acest lucru îmblânzește seriozitatea ținutei. Din contră, o rochie drăguță poate fi combinată perfect cu o pereche de ochelari unghiulari.

Modelul care se potrivește la toate ținutele: ochelarii universali

Persoanele care trec rapid de la un eveniment la altul și de la un stil la altul dar care își doresc să poată totuși purta aceeași pereche de ochelari, vor găsi satisfacție în tendința „ochelarilor cu jumătate de ramă” cu o pereche de ochelari nailon. Acest model nu este sub nicio formă neînsemnat comparativ cu celelalte stiluri, deoarece se potrivește tuturor și poate fi purtat în combinație cu orice ținută și pentru orice ocazie. Ochelarii cu jumătate de ramă par foarte serioși, pe de o parte, dar totodată și foarte la modă.

Ochelarii „pentru tocilari”: deloc demodați

Haideți să revenim la ochelarii „pentru tocilari” de care vorbeam mai devreme. Pentru numeroase vedete, acești ochelari sunt un important accesoriu obligatoriu și sunt în mod clar foarte populari pentru vedete precum Scarlett Johansson, Britney Spears, Lindsay Lohan și Hugh Grant. Ramele texturate din plastic, maro sau negre, sunt de fapt destul de standard în lumea modei, dar în același timp sunt și o expresie a modei. Cu greu ați putea găsi o ocazie sau o ținută la care acest accesoriu nu ar fi potrivit. Se pare că unele persoane sunt fani atât de înfocați ai ochelarilor încât, deși nu au deficiențe de vedere, poartă ochelari „pentru tocilari” cu lentile simple din sticlă sau chiar fără lentile.

Acești ochelari pot deveni o marcă a stilului. Un prim exemplu poate fi observat în cazul cântăreței din Grecia, Nana Mouskouri. Timp de decenii, ea a fost cunoscută pentru și asociată cu ochelarii ei negri, dominanți, pe care continuă să-i combine cu rochii în stilul romantic și cu ținute de seară elegante. Ea a transformat în mod conștient necesitatea în virtute. În primii ani, ea a fost ridiculizată pentru faptul că purta rame de ochelari așa-zis demodate. Astăzi, ea poate fi considerată un deschizător de drumuri, deoarece modelul mai degrabă sever și negru pe care-l poartă ar putea fi încadrat cel mai bine în categoria ochelarilor „pentru tocilari”. Dar vă rugăm să ne iertați pentru că am vorbit doar despre o singură pereche de ochelari, deoarece vedeta internațională are mai mult de o pereche. Se zvonește că celebra cântăreață are peste 100 de modele diferite din acest stil de ochelari.

Sfaturile noastre pentru asortare:

  • Contrastele sunt întotdeauna binevenite. Aceasta înseamnă: o rochie de mătase în stilul romantic arată minunat în combinație cu ochelarii cu rame din corn, în timp ce o ținută mai serioasă are de câștigat cu o pereche de ochelari mai rotunzi, în stilul hippie.
  • Arătați-vă adevăratele culori! O bluză violet poate fi categoric asociată cu o pereche de ochelari roșu aprins. Însă, aveți mare grijă când purtați culori pastel. Numai ramele din metal sau plastic în culorile negru, maro sau o culoare pastel asemănătoare sunt potrivite.
  • Ochelarii cu un design strident sunt destul de dificil de combinat cu diverse ținute. Când vă alegeți ținuta, cel mai bine este să rămâneți la o singură culoare.
  • Aveți grijă să nu exagerați! Ochelarii cu ornamente elaborate, cu arcuri mari sau șuruburi supradimensionate sunt suficient de stridenți de unii singuri. Cel mai bine este să combinați aceste tipuri de ochelari cu o ținută simplă pentru a evita să arătați exagerat.
  • Potriviți pentru orice ocazie: fără rame, cu rame metalice sau din corn, ochelarii se potrivesc cu orice ținută și sunt potriviți pentru orice ocazie. Sfatul nostru: alegeți acest tip de model atunci când vă cumpărați prima pereche de ochelari astfel încât să puteți experimenta mai mult data următoare.

 

Imagine: © Jane Doe - Fotolia.com

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Curbate, subțiri sau colorate: Lentilele ZEISS satisfac toate exigențele, de fiecare dată! Rame la modă și lentile de precizie? O provocare ce implică nivelul maxim de know-how în domeniul opticii
Simplitate și eleganță: Ramele de ochelari LINDBERG și lentilele de soare ZEISS - o echipă de top pentru vară VEDERE MAI BUNĂ l-a întrebat pe producătorul ramelor LINDBERG ce anume face din ochelarii de soare LINDBERG atât de speciali.
Bucuraţi-vă de vacanţă - cu ochelari Ce trebuie să ştie orice purtător de ochelari înainte de a pleca în vacanţă
Aceste rame de ochelari sunt cu un pas înaintea concurenței Ce rame sunt la modă anul acesta? Și pentru ce tip de activitate sunt cel mai potrivite?

Produse asemanatoare