Lentile fotosensibile pentru o vedere mai confortabilă, pentru flexibilitate și protecție

Sfaturi din partea VEDERE MAI BUNĂ: cine sunt persoanele cărora li se adresează în mod special lentilele fotocromate ZEISS cu prescripție medicală și când trebuie purtate?

Lentilele fotosensibile moderne, precum lentilele PhotoFusion X de la ZEISS, pot fi un partener de încredere util în toate condițiile de lumină din viața dumneavoastră. Lentilele PhotoFusion X ale ZEISS, pot fi un partener de încredere util în aer liber și în interior, în condiții de lumină în schimbare, făcându-vă viața mai confortabilă. Acestea sunt disponibile în diverse culori moderne și oferă protecție completă împotriva radiațiilor UV dăunătoare. Permiteți-ne să vă arătăm pentru cine și în ce fel de situații,lentilele fotocromatice cu prescripție pot oferi un plus de valoare reală.

O zi înnorată, fără soare evident: PhotoFusion protejează în continuare ochii împotriva razelor solare UV periculoase.

O zi înnorată, fără soare evident: PhotoFusion® X protejează în continuare ochii împotriva radiațiilor solare UV periculoase.

În aer liber, lentilele PhotoFusion se închid la culoare în funcție de lumina solară, oferindu-vă 100% protecție UV.

În aer liber, lentilele PhotoFusion® X se închid la culoare în funcție de lumina solară, oferindu-vă 100% protecție UV.

Chiar dacă soarele strălucește afară, lentilele PhotoFusion sunt deschise la culoare în spații închise, oferindu-vă cea mai bună vedere.

Chiar dacă soarele strălucește afară, lentilele PhotoFusion® X sunt deschise la culoare în spații închise, oferindu-vă cea mai bună vedere.

O invenție mică dar semnificativă a chimistului Stanley Donald Stookey și a colegului său William Armistead din anii 1960 a permis fabricarea lentilelor cu prescripție medicală care reacționează la razele UV. În prezent sunt disponibile lentile fotosensibile performante, precum PhotoFusion X de la ZEISS, care se pot închide foarte repede la culoare precum ochelarii de soare și care se deschid la culoare în spații închise. 

Am adunat pentru dumneavoastră câteva sfaturi pentru a vă arăta cine sunt purtătorii de ochelari și care sunt situațiile care sunt cele mai potrivite pentru lentilele fotosensibile:

1. Confort: Lentilele fotosensibile ZEISS pentru utilizarea de zi cu zi

Aveți nevoie în permanență de ochelari? Vă deranjează faptul că trebuie să aveți întotdeauna cu dumneavoastră două perechi de ochelari astfel încât să puteți vedea perfect în spațiile din interior și totodată să vă puteți proteja ochii împotriva efectelor de reflexii orbitoare orbire și a razelor UV atunci când vă aflați în aer liber? Ochelarii cu lentile fotosensibile vă pot face viața mai confortabilă, deoarece aveți întotdeauna nuanța potrivită pentru toate condițiile de lumină într-o singură pereche de ochelari. Lentilele fotosensibile cu prescripție PhotoFusion X cu un indice de refracție ridicat sau mediu se închid la culoare în doar 15 - 30 de secunde în condiții de lumină puternică sau lumină solară*. În interior, ele se deschid la culoare din nou în 5 - 10 minute*, devenind suficient de incolore pentru a putea vedea clar. Bineînțeles, ele oferă 100% protecție împotriva razelor UV, la toate nivelele de colorare.

2. Relaxare: Lentilele fotosensibile ZEISS pentru ochii cu sensibilitate la lumină

Suferiți de o sensibilitate deosebită la lumină? Trebuie să apelați la ochelarii de soare mai repede decât alte persoane. Chiar dacă soarele de abia se ivește din spatele norilor, lumina lui deja vi se pare solicitantă. Lentilele fotosensibile pot fi un minunat sprijin pentru vedere, reducând nivelul de disconfort pentru ochii dumneavoastră în timp ce se adaptează aproape insesizabil la condițiile de lumină în care vă aflați. În condiții de lumină slabă a soarelui, se închid mai puțin la culoare, astfel încât să puteți vedea în continuare bine în pofida întunecării.

3. Soluție pe durata întregii zile: Lentilele fotosensibile pentru o zi lungă cu condiții de lumină schimbătoare

Sunteți obișnuit să aveți două perechi de ochelari - una cu lentile incolore pentru în încăpere și una cu lentile pentru în aer liber și vă deranjează să schimbați ochelarii tot timpul. Pentru dvs., lentilele fotosensibile sunt soluția potrivită pe tot parcursul zilei și nu sunt un lux, ele pot fi un instrument important care să vă facă viața mai ușoară și mai confortabilă zilnic. Ochelarii dumneavoastră se schimbă rapid din ochelari normali în ochelari de soare, de îndată ce ieșiți din spații interioare în spații exterioare - și invers. Aveți soluția potrivită de lentile pentru orice condiții de lumină, indiferent dacă petreceți timp în aer liber sau încăperi, în zile însorite sau înnorate.

4. Vedere clară: Lentile fotosensibile pentru persoane cu un stil de viață activ și sportiv

Sunteți o persoană activă sau sportivă? Vremea nu ține întotdeauna cu dumneavoastră sau condițiile de lumină se schimbă frecvent în timpul activităţilor sportive. Nu aveți timp pentru a vă schimba ochelarii. Lentilele fotosensibile înseamnă că sunteți perfect echipat pentru orice condiții de lumină care s-ar putea ivi, chiar de la bun început. Lentilele dumneavoastră fotosensibile cu prescripție PhotoFusion X își schimbă imediat nuanța de la incolor la întunecat și de la întunecat la incolor. În același timp, vă protejează ochii împotriva radiațiilor UV și reduc efectul de strălucire orbitoare în zilele însorite.

5. Nemărginite, la toate distanțele: Lentilele fotosensibile progresive

O singură pereche de ochelari pentru toate situațiile: Ochelarii cu lentile progresive vă pot scăpa de bătaia de cap de a trebui mereu să schimbați ochelarii de citit cu cei de vedere, și lentilele fotosensibile vă pot scuti de a trebui mereu să schimbați ochelarii de soare cu ochelarii normali. Situațiile în care pierdeți, uitați sau nu știți unde ați pus a doua pereche de ochelari este acum de domeniul trecutului. Concentrați-vă asupra momentului și bucurați-vă de acesta - datorită vederii optime în toate condițiile de lumină.

6. În locul lentilelor de contact: Lentile fotosensibile pentru purtătorii de lentile de contact

Lentilele dumneavoastră de contact - indiferent dacă sunt pentru purtare zilnică, lunară, anuală sau sunt lentile monofocale - sunt prietenul dumneavoastră cel mai bun. Dar există situații în care aveți nevoie de ochelari. Totuși, doriți să vă bucurați de aceeași libertate ca înainte, de ex. în timpul activităţilor sportive. Ochelarii pentru sport cu lentile fotosensibile curbate vă pot deveni cel mai bun partener pentru antrenament. În aer liber sau încăperi, în zile însorite sau înnorate, aveți întotdeauna nuanța potrivită, protecție UV și puteți vedea cu un contrast îmbunătățit și cu mai puțin efect de orbire. Pentru o vedere relaxată, aveți nevoie de un singur sprijin pentru vedere.

7. Moderne: Lentilele fotosensibile ZEISS pentru toate ramele de ochelari

Vremurile când lentilele fotosensibile păreau învechite și demodate au apus de mult. Lentilele fotosensibile moderne, precum PhotoFusion X ale ZEISS, sunt disponibile în culori naturale, moderne - exact ca lentilele ochelarilor de soare normali. Lentilele fotosensibile pot fi montate pe orice ramă modernă, cum sunt ochelarii fără ramă sau ochelarii cu lentile curbate, astfel încât să vă puteți etala pe deplin de gustul dumneavoastră în materie de modă.

8. Mobilitate: Lentilele fotosensibile pentru călătorii

Mai ales în timpul călătoriilor ne dorim o mai mare flexibilitate și relaxare. Prin urmare, lentilele fotosensibile pot fi un minunat tovarăș de călătorie.

Totuși, trebuie să țineți cont de faptul că o cantitate imensă de radiații UV este absorbită de parbriz, ceea ce are un efect asupra performanței lentilelor. Din fericire, lentilele PhotoFusion X își păstrează mult mai bine performanțele fotosensibile în mașină, decât predecesoarele lor. Pentru deplasări mai lungi, se recomandă totuși ochelarii de soare.

Lentilele cu prescripție fotocromatice reacționează și la diferențele de temperatură. Aceasta înseamnă că lentilele fotosensibile se închid mai puțin la culoare în lumina puternică a soarelui dacă temperatura exterioară este ridicată. Ca urmare, vă recomandăm să aveți la dumneavoastră ochelarii de soare, mai ales atunci când călătoriți în țări sudice.

9. Protecție: Lentilele fotosensibile oferă o protecție UV pe durata întregii zile

Când se menționează expunerea la UV, se face aproape întotdeauna referire la posibilele sale efecte nocive. Expunerea excesivă la radiațiile UV poate provoca diverse daune ochilor și pielii noastre.
Razele UV dăunătoare pot intra în ochi și pot ajunge la retină, ceea ce poate duce la degenerescență maculară legată de vârstă.
În plus, radiațiile UV ar putea provoca, de asemenea, cataractă, melanom (cel mai comun cancer al ochiului), arsuri solare pe cornee și diverse boli de piele. Prin urmare, protecția UV este recomandată pe tot parcursul zilei.
În plus, lentilele fotosensibile protejează ochii de strălucirea orbitoare deranjantă cauzată de lumina puternică a soarelui.

Sfatul nostru pentru achiziționarea lentilelor fotosensibile

Pot exista diferenţe semnificative între calitatea și performanța lentilelor fotosensibile. Întrebați-vă opticianul despre performanța lentilelor fotosensibile:

  • Cât de repede se închid la culoare lentilele fotosensibile cu prescripție?
  • Cât de repede se deschid la culoare în interior?
  • Oferă lentilele fotosensibile protecție 100% împotriva periculoaselor raze UV-A și UV-B**?
  • Se deschid la culoare lentilele fotosensibile în totalitate atunci când vă aflați în spații interioare?
  • Cât de întunecate devin lentilele fotosensibile în condiții de lumină puternică a soarelui?
  • Cum reacționează lentilele fotosensibile la umbră?
  • Cum se comportă lentilele fotosensibile în mașină?
Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Părerile purtătorilor de ochelari despre lentilele PhotoFusion X, lentilele fotosensibile produse de ZEISS

În septembrie 2021, Carl Zeiss Vision a testat preferința consumatorului purtător de ochelari de vedere*** pentru lentilele PhotoFusion X. 8 din 10 consumatori preferă lentilele ZEISS PhotoFusion X Gri în detrimentul unei mărci binecunoscute de lentile fotocromatice de ultimă generație. 9 din 10 consumatori consideră lentilele PhotoFusion X mai rapide la lumină decât generația anterioară PhotoFusion. Iar  98% din consumatori sunt de acord că lentilele PhotoFusion X, în starea lor întunecată, sunt suficient de întunecate pentru a fi folosite ca lentile de ochelari de soare.

*Valoarea medie pentru 1,67 și 1,6 și pentru lentile de ochelari cu prescripție fabricate din policarbonat. Performanța diferă în funcție de material, temperatură și condițiile de lumină.

**Razele UV se împart în trei categorii, din care numai razele UV-A și UV-B ajung la suprafața pământului. Razele UV-C cu lungimi de undă scurtă, cu nivel ridicat de energie (100 - 280 nm) sunt absorbite aproape în întregime de atmosfera pământului. Când ne referim la razele UV, ne referim numai la razele UV-A și UV-B care ajung la pământ. Razele UV-A și UV-B sunt absorbite de către ochi în măsuri diferite.

***Testarea preferinței consumatorului la un număr de 101 de purtători de ochelari în Germania, în septembrie 2021, de către Institutul de cercetare de piață externă (evaluare vizuală subiectivă a lentilelor cu index 1,6 gri, cu tratament AR, activat de sursă de lumină artificială UV).

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Se închid la culoare rapid. Rapid incolore: lentile fotosensibile moderne Dacă vă aflați în aer liber, la soare sau în interior, cu lentilele fotosensibile ZEISS PhotoFusion vă puteți bucura de o vedere excelentă 24 ore pe zi
Ochelarii în sezonul estival 10 sfaturi pentru a vă bucura de ochelarii dumneavoastră în această vară
Nu vă lăsați orbiți Sunglasses are fashionable accessories, but more importantly they provide vital UV protection to the eyes
Simplitate și eleganță: Ramele de ochelari LINDBERG și lentilele de soare ZEISS - o echipă de top pentru vară VEDERE MAI BUNĂ l-a întrebat pe producătorul ramelor LINDBERG ce anume face din ochelarii de soare LINDBERG atât de speciali.

Produse asemănătoare