E adevărat că lentilele galbene îi fac pe oameni mai fericiți?

O vedere mai bună datorită lentilelor colorate

Lentilele colorate vor aduce cu siguranță culoarea în viața dumneavoastră. Dar care sunt beneficiile lentilelor colorate? Care nuanță este mai avantajoasă și care culori influențează cele mai noi tendințe ale modei? Acest articol vă va arăta cât de distractiv poate fi răsfoiți prin gama vastă de culori disponibile în prezent pentru lentile și să alegeți cea care se potrivește cel mai bine pentru fiecare tip de lumină și fiecare tip de ochi.

Fiecare nuanță pentru lentile are un efect de filtrare – iar tenta nu afectează deloc acest lucru. Majoritatea persoanelor au impresia subiectivă că lentilele galbene, de exemplu, le oferă o dispoziție mai bună deoarece înseninează aspectul lucrurilor. Dintr-un punct de vedere strict obiectiv, acești ochelari nu înseninează nimic. Lentilele colorate de fapt reduc intensitatea generală a luminii, indiferent de nuanța pe care o au. Cu toate acestea, lentilele galbene filtrează un procent mare din lumina albastră, ceea ce creează impresia unei sensibilități la contrast îmbunătățite. Însă, pentru a obține acest efect, condițiile de lumină trebuie să fie adecvate. Aceasta înseamnă că acest efect nu va funcționa la asfințit sau pe întuneric. Jucătorii de golf, pasionații de sport și trăgătorii la țintă poartă adesea lentile galbene astfel încât să poată distinge mai clar contrastul în poligonul de tragere în condiții de ploaie sau ceață.

Motocicliștii sau bicicliștii trebuie să evite să poarte lentile excesiv de întunecate (Categoria 4). Purtarea acestui tip de lentile reduce pătrunderea luminii cu trei până la opt procente, ceea ce poate duce la o recunoaștere întârziată sau necorespunzătoare a luminilor de frână sau a culorii roșii a semaforului.

Pe lângă culorile uni, este posibilă și folosirea proceselor de imersie pentru a crea lentile cu nuanță progresivă. Nivelurile de reducere a luminii a acestor lentile scad continuu de sus în jos. Ochelarii de soare cu blocare progresivă a luminii sunt deosebit de utili pentru aplicațiile în care condițiile de lumină se schimbă de sus în jos. Prin urmare, numeroși automobiliști preferă să le poarte în timp ce conduc. Când conducătorul auto verifică afișajele de pe panoul de bord, lentila este întunecată numai într-un grad redus, în timp ce, când privește la drum, acesta este protejat de lumina orbitoare de porțiunea mai întunecată din partea superioară.

Studiile au arătat că nu toate persoanele tolerează la fel de bine toate culorile. Prin urmare, atunci când alegeți lentile colorate, este important să vă simțiți cu adevărat confortabil cu culoarea aleasă când vă purtați ochelarii. Optometristul dumneavoastră are disponibile mostre de culoare pe care să le testați înainte de a alege culoarea preferată.

Lentilele polarizate sunt practice pentru pasionații sporturilor acvatice precum și pentru conducătorii auto care-și doresc să poată vedea contrastele mai clar și să reducă la minim strălucirea orbitoare.

Recomandarea noastră pentru cei care iubesc produsele unice: Culori la modă de Carl Zeiss: Vă oferă întregul spectru de culori de la nuanțele Mării Caraibilor la albastru azur și până la neon intens - de la portocaliu la maro și de la natură la camuflaj - totul pentru înfățișarea perfectă.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Se închid la culoare rapid. Rapid incolore: lentile fotosensibile moderne Dacă vă aflați în aer liber, la soare sau în interior, cu lentilele fotosensibile ZEISS PhotoFusion vă puteți bucura de o vedere excelentă 24 ore pe zi
Lentile fotosensibile pentru o vedere mai confortabilă, pentru flexibilitate și protecție 10 sfaturi din partea VEDERE MAI BUNĂ: cine sunt persoanele cărora li se adresează în mod special lentilele fotocromatice ZEISS cu prescripție și când trebuie purtate?
Ochelarii în sezonul estival 10 sfaturi pentru a vă bucura de ochelarii dumneavoastră în această vară
Nu vă lăsați orbiți Sunglasses are fashionable accessories, but more importantly they provide vital UV protection to the eyes

Produse asemanatoare