Cum facem fotografii dacă purtăm ochelari

Fotografiile extraordinare și instantaneele reușite nu sunt o problemă pentru purtătorii de ochelari

Atunci când face fotografii, orice fotograf încearcă în mod natural să privească cât mai de aproape prin vizor pentru a putea obține cadrul perfect. Acest lucru nu este posibil pentru purtătorii de ochelari. Cu toate acestea, obținerea unor fotografii reușite nu este o problemă pentru purtătorii de ochelari dacă acordați atenție câtorva aspecte.

Unii oameni preferă să fotografieze cerul, în timp ce alții preferă să fotografieze portrete ale oamenilor. Fotografia este unul dintre cele mai iubite hobbyuri din lume. Purtătorii de ochelari sunt adesea puși în fața unei decizii dificile: Să fac fotografiile cu sau fără ochelari? Pentru cei care fac fotografii cu un smartphone sau un simplu aparat foto digital aceasta nu este o problemă. Tot ce trebuie să faceți este să priviți la ecran și să apăsați un buton. Cu aparatele foto reflex (SLR) moderne se pot face fotografii cu și fără ochelari.

Aparate foto cu obiective cu corecție

Cu un aparat foto SLR digital, dioptriile vizorului pot fi ajustate în mod optim pentru a corespunde vederii fotografului. Aproximativ 90% dintre toți purtătorii de ochelari se descurcă apoi de minune fără ochelari. Cu toate acestea, achiziționarea unui așa-numit obiectiv cu corecție se justifică numai dacă vederea dumneavoastră este sever afectată - dioptrii mai mari de 6. Obiectivul cu corecție este înfiletat pe vizor, permițându-vă să vedeți clar prin el fără ochelari.

Numeroase aparate foto SLR digitale sunt dotate și cu o funcție LiveView. Ecranul din spate afișează direct ceea ce vede senzorul digital și ceea ce va fi salvat ca fotografie când apăsați butonul declanșator. Pentru o ultimă verificare că fotografia este focalizată, puteți mări vizualizarea subiectului cu funcția de mărire. Astfel, veți avea siguranța că ați fotografiat perfect subiectul. Numeroase aparate foto compacte și de sistem „mirrorless” au doar un astfel de afișaj pentru vizualizarea subiectului. În condiții de lumină puternică a soarelui totuși, aceste afișaje prezintă un dezavantaj semnificativ comparativ cu un vizor. Și doar fotograful care dispune de un vizor se poate bucura de o vizualizare clară și fără strălucire prin obiectiv.

Persoanele cu prezbiopie au un real avantaj atunci când fotografiază fără ochelari. Este adevărat că nu mai pot vedea atât de bine la apropiere și trebuie să țină ziarul la distanță pentru a-l putea citi. Totuși, dat fiind faptul că puterea de refracție a vizorului este calibrată astfel încât obiectele aflate la o distanță de un metru să fie focalizate, problema de vedere este astfel remediată. Puteți vedea clar și nu există nimic care să vă împiedice să faceți poze minunate.

Cu aparatul foto la optometrist

Dacă preferați să vă păstrați ochelarii, atunci va fi nevoie de timp pentru a vă obișnui cu aceasta. Persoanele care fac fotografii, de regulă încearcă să privească la o distanță cât mai mică prin vizorul aparatului foto și, la un moment dat, lentilele ochelarilor stau în drum. Iată cum apare o altă problemă: deoarece ochiul nu se poate apropia atât de mult, este posibilă apariția unor ușoare limitări în câmpul dumneavoastră vizual. Mijlocul este focalizat, dar zonele periferice sunt oarecum încețoșate. O prismă specială de la un distribuitor specializat vă poate ajuta aici. Aceasta asigură o vedere clară chiar și în zonele periferice. Purtătorii de lentile progresive vor avea de asemenea nevoie de puțin exercițiu. Mai întâi, vor trebui să găsească zona din lentile prin care pot vedea cel mai bine atunci când fac fotografii. Sfat: Dacă vă cumpărați o pereche nouă de ochelari și intenționați să-i purtați în timp ce faceți poze, este recomandat să luați cu dumneavoastră aparatul foto atunci când mergeți la optometristul dumneavoastră.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

O sticlă minerală mai bună și un tratament de calitate

Dacă faceți deseori fotografii cu ochelarii pe nas, trebuie să rețineți faptul că suprafața ochelarilor dumneavoastră suferă atunci când intră în contact cu vizorul. În funcție de material, este posibil ca după un timp, să apară zgârieturi pe lentile, mai ales pe lentilele din plastic insuficient protejate. Numeroși producători de aparate foto oferă oculare dintr-un cauciuc deosebit de moale. Ca și purtător de ochelari, ar trebui să acordați o atenție deosebită acestui aspect. Lentilele din plastic sunt mult mai rezistente în ziua de azi decât erau în urmă cu câțiva ani, dar tot pot fi deteriorate. Dacă faceți frecvent fotografii în timp ce vă purtați ochelarii, este recomandat să purtați lentile dintr-o sticlă minerală mai rezistentă sau să-i solicitați optometristului dumneavoastră un tratament de durificare de calitate pentru ochelarii dumneavoastră.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Confort maxim cu ochelari ultra-subțiri, super ușori Mai puțin înseamnă mai mult! Aceste sfaturi sunt esențiale pentru a obține lentile și rame de ochelari ultra-ușoare
Lentile HighIndex elegante și la modă O vedere mai bună și o înfățișare mai atrăgătoare datorită acestor lentile inovative extra subțiri, foarte ușoare

Produse asemanatoare