Confort maxim cu ochelari ultra-subțiri, super ușori

Mai puțin înseamnă mai mult! Aceste sfaturi sunt esențiale pentru a obține lentile și rame de ochelari ultra-ușoare

Cu cât sunt mai ușori, cu atât ochelarii sunt mai confortabil de purtat: Confortul maxim este obținut făcând ramele și lentilele cât de subțiri posibil. Metodele moderne de producție și materialele pentru lentile și rame extrem de ușoare au permis producerea unor ochelari care oferă o calitate extraordinară, cu o greutate excepțional de redusă. VEDERE MAI BUNĂ investighează cele cinci sfaturi pentru a crea lentile și rame de ochelari ultra-subțiri, excepțional de ușoare - și descoperă de ce tuturor ne prinde bine să reducem din greutate.

Pentru început: De ce este reducerea greutății lentilelor și a ramelor este o idee bună?

Cu cât sunt mai ușori ochelarii, cu atât sunt mai confortabil de purtat. V-ar putea surprinde să aflați că nasul nostru este atât de sensibil încât detectăm până și cel mai mic gram care se așează pe el! Soluția ideală ar fi o pereche de ochelari pe care uităm că-i purtăm - ochelari care își fac treaba fără ca noi să ne dăm seama. Acest lucru ar elimina problema urmelor lăsate pe nasul purtătorului și disconfortul cauzat de brațele ochelarilor, făcând totodată ochelarii mai confortabil de purtat și îmbunătățindu-le potrivirea. Iar aceasta este o problemă care nu-i afectează doar pe copii sau sportivi. Lentilele cu o greutate optimizată și cu rame ultra-subțiri pot face ca durerile de cap cauzate de ochelarii groși să fie o problemă de domeniul trecutului pentru toată lumea. Reducerea greutății ochelarilor este în mod clar un factor cheie pentru obținerea confortului maxim - însă, uneori, este nevoie de timp pentru ca oamenii să observe că au o problemă cu noii lor ochelari deoarece lentilele și ramele sunt cu câteva grame prea grele. Urmați sfaturile noastre pentru a evita această situație de la bun început.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Cum puteți reduce la minim greutatea ochelarilor?

1. Materialul din care sunt fabricate lentilele este un factor critic.

Lentilele ușoare pentru ochelari, fabricate din plastic - lentilele speciale ZEISS „High-Index” - sunt secretul din spatele modelelor incredibil de subțiri și ușoare, chiar și atunci când sunt necesare puteri dioptrice mari. Sunt disponibile patru tipuri diferite de materiale (consultați și ilustrațiile de la sfârșitul acestui articol): materiale de bază, materiale standard, materiale de înaltă calitate și materiale cu tehnologie avansată. Cu cât este mai înaltă calitatea materialului sursă, cu atât mai subțiri pot fi lentilele dumneavoastră. De exemplu, în cazul lentilelor din plastic, alegând opțiunea cu tehnologie avansată în locul materialului standard puteți reduce greutatea cu până la 50% (până la 40% în cazul lentilelor din sticlă). O greutate semnificativă care nu mai trebuie să vă apese! Și se aplică și lentilelor progresive.

2. Metoda folosită pentru producerea lentilelor pentru ochelari: șlefuirea asferică și tehnica asistată de calculator OPTIMA a ZEISS.

O altă metodă de a reduce greutatea ochelarilor este utilizarea așa-numitei șlefuiri asferice: În cazul lentilelor șlefuite tradițional - cunoscute sub denumirea de lentile sferice - suprafața anterioară și cea posterioară a lentilei sunt curbate precum o sferă. Spre deosebire, lentilele asferice au suprafețe special optimizate. Pentru a evita o curbură pronunțată, inestetică a suprafeței anterioare a lentilelor dar obținând totodată o calitate vizuală perfectă, suprafața anterioară a lentilelor asferice este optimizată astfel încât suprafața se aplatizează dinspre centrul lentilelor înspre marginile sale. Acest lucru permite crearea unor lentile asferice mult mai subțiri și semnificativ mai ușoare, păstrând totodată același efect optic. În combinație cu materialele ZEISS cu indice mare de refracție menționate mai sus, tehnicile de design pentru lentilele asferice mai pot fi utilizate pentru a crea lentile de ochelari plate, subțiri și extraordinar de ușoare - chiar și pentru purtătorii cu probleme de vedere severe.

O altă metodă de a produce lentile ultra-subțiri este utilizarea metodei asistate de calculator dezvoltate de către ZEISS denumită OPTIMA. Astfel este posibilă reducerea la minim a grosimii la margini și la centru vizibilă în ramă încă din etapa de producție, luând în calcul toate specificațiile ramei. Adesea, OPTIMA permite producerea unor lentile mult mai subțiri. Profesionistul din domeniul îngrijirii vederii se poate folosi de anumite programe speciale de recomandare ale ZEISS pentru a vizualiza aceste diferenţe de grosime.

Lentile pentru ochelari subțiri și ușoare

1.5

0%

1.5

0%

1.6

20%

1.6

20%

1.7

35%

1.67

40%

1.9

40%

1.74

50%

3. Materialul potrivit pentru ramă

Rama și brațele acesteia joacă un rol important în determinarea greutății totale a ochelarilor. Prin urmare, este important să alegeți o ramă subțire, fabricată dintr-un material special, ultra-ușor. De exemplu, titanul cântărește cu circa 50% mai puțin decât metalul sau plasticul tradițional. Din acest motiv, ochelarii cu rame din titan sunt alegerea numărul unu a tuturor persoanelor care au nevoie de o pereche de ochelari excepțional de stabilă dar totodată ușoară - și soluția perfectă pentru sportivi și copii. Oferind experiența supremă în materie de greutate, ramele moderne ultra-subțiri din titan cântăresc mai puțin de două grame. Însă nu doar greutatea lor redusă a făcut din titan alegerea numărul unu atunci când vine vorba de materiale pentru rame și brațe de ochelari: ramele din titan sunt extraordinar de ușoare, robuste și rezistente la coroziune și, dacă necesar, pot fi produse în modele ultra-flexibile. De fapt, acest material este în prezent atât de flexibil încât puteți îndoi brațele ochelarilor fără a le deteriora - acestea revin pur și simplu la forma lor originală de îndată ce le dați drumul. De asemenea, ele sunt disponibile într-o gamă largă de modele extraordinare, în întregime fără șuruburi și oferite de numeroși diferiți producători de marcă într-o gamă largă de culori tradiționale și ultra-moderne. Singurul lucru pe care îl au în comun aceste modele este greutatea lor extraordinar de redusă. Ramele din titan nu conțin nichel, ceea ce le face alegerea potrivită pentru persoanele alergice.

4. Modelul ramelor

Greutatea unei perechi de ochelari este influențată și de dimensiunea ramei deoarece aceasta determină dacă lentilele ochelarilor vor fi mai ușoare sau mai grele. Cu cât este mai mică rama, cu atât mai subțiri și mai ușoare vor fi lentilele.

 

5. Un bun profesionist din domeniul îngrijirii vederii

Găsirea profesionistului potrivit din domeniul îngrijirii vederii cu echipamentul potrivit este de asemenea un factor cheie pentru obținerea celor mai ușori ochelari cu putință. Prin efectuarea unor calcule atente și prin selectarea tipului potrivit de lentile, un bun profesionist din domeniul îngrijirii vederii poate contribui la reducerea grosimii lentilelor pentru a face ochelarii mai ușori. Cum puteți găsi un bun profesionist din domeniul îngrijirii vederii...

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Curbate, subțiri sau colorate: Lentilele ZEISS satisfac toate exigențele, de fiecare dată! Rame la modă și lentile de precizie? O provocare ce implică nivelul maxim de know-how în domeniul opticii
Cum facem fotografii dacă purtăm ochelari Fotografiile extraordinare și instantaneele reușite nu sunt o problemă pentru purtătorii de ochelari
Bucuraţi-vă de vacanţă - cu ochelari Ce trebuie să ştie orice purtător de ochelari înainte de a pleca în vacanţă
Lentile HighIndex elegante și la modă O vedere mai bună și o înfățișare mai atrăgătoare datorită acestor lentile inovative extra subțiri, foarte ușoare

Produse asemanatoare