Bucuraţi-vă de vacanţă - cu ochelari

Ce trebuie să ştie orice purtător de ochelari înainte de a pleca în vacanţă

Plecarea în vacanţă - cea mai bună perioadă a anului. Dar ce trebuie să faceţi dacă vă avariaţi ochelarii sau aveţi alte probleme de vedere când sunteţi departe de casă? Şi ce măsuri de precauţie trebuie să luaţi pentru ca vederea slabă să nu vă afecteze vacanţa? VEDERE MAI BUNĂ are câteva sfaturi pentru a vă putea bucura de călătorie.

Planificarea inteligentă a vacanţei - măsuri de prevenţie pentru o vedere optimă

Cu cât aveţi mai mult nevoie de ochelari, cu atât este mai important să aveţi o pereche de rezervă pentru o situaţie de urgenţă. Recomandăm obţinerea unei a doua perechi înainte de a pleca în vacanţă, pentru a fi permanent disponibilă în caz că avariaţi sau pierdeţi prima pereche de ochelari. Acest lucru este important în special pentru şoferi deoarece, în cazurile negative, nu veţi mai putea să călătoriţi dacă nu aveţi ochelarii. Unele ţări cum ar fi Spania sau Elveţia chiar obligă şoferii să aibă o a doua pereche atunci când pleacă la drum.

Indispensabil: Protecţie eficientă pentru ochelari

Ochelarii sau ochelarii de soare nu rezistă bine la temperaturi foarte ridicate. Aveţi grijă: În cazul luminii solare puternice temperatura din maşină poate creşte rapid peste 40 °C, iar bordul se poate încălzi la peste 80°. Asta înseamnă că aceleaşi reguli se aplică pentru toate perechile de ochelari diferite: Nu îi lăsaţi în soare şi aveţi grijă să fie într-un loc sigur atunci când nu îi purtaţi! Căldura poate avaria acoperirea lentilelor şi ramele. Este recomandat să păstraţi ochelarii într-un etui pentru ochelari atunci când nu îi purtaţi. Un etui bun îi va proteja de lumina solară directă şi alte efecte potenţial nocive. Persoanele care poartă lentile de contact trebuie de asemenea să ţi păstreze lentilele de contact într-un loc răcoros: Lentilele de contact pot fi avariate când temperatura soluţiei de curăţare creşte peste 30 °C. Aveţi întotdeauna grijă să nu folosiţi apă caldă pentru curăţarea ochelarilor. Apa călduţă este cea mai bună.

Ochelari stricaţi în vacanţă - ce pot face?

Dacă zgâriaţi lentilele, avariaţi ramele sau aveţi probleme cu lentilele de contact când sunteţi departe de casă, un optician local vă va ajuta cu plăcere! Problemele minore cu ramele pot fi de obicei reparate aproape imediat, iar dacă lentila este zgâriată, opticianul poate obţine de obicei o piesă de înlocuire rapid.

Notă: Deoarece este o companie internaţională, ZEISS are o reţea globală de opticieni ZEISS. Folosiţi căutarea unui optician ZEISS pentru a găsi un expert aproape de destinaţia dvs. - indiferent unde mergeţi în călătoriile dvs. 

Notă: Dacă suferiţi de probleme de vedere serioase poate fi recomandată consultarea unui doctor local.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Bucuraţi-vă de o vedere clară pe plajă

- fără a păta lentilele cu cremă de protecţie solară

Atunci când petreceţi timp pe plajă, este tentant să folosiţi un prosop sau tricou pentru a şterge rapid ochelarii. Acest lucru poate fi convenabil dar micile particule de nisip prezente vor duce la zgârierea lentilelor, acestea devenind inutilizabile. Şerveţelele de curăţare lentile ZEISS nu afectează lentilele, asigură o curăţare fără urme şi sunt la fel de rapide ca mâneca. Structura excepţional de fină a şerveţelelor de curăţare lentile ZEISS este umezită cu o combinaţie unică de agenţi de curăţare, pentru a fi siguri că lentilele nu sunt supuse acţiunii unor substanţe agresive ce sunt prezente în multe soluţii de curăţare lentile. Bun pentru dvs. şi pentru ochelarii dvs.

Bucuraţi-vă de o vedere clară pe plajă

Vedere neconfortabilă în lumina puternică

Mulţi călători consideră reflecţiile puternice produse de lumina solară intensă ca fiind iritante, de exemplu, în timpul navigaţiei, schierii sau călătoriilor pe munte. Aici o pereche personalizată, eficientă de ochelari de soare vă poate ajuta. Entuziaştii sporturilor nautice beneficiază de folosirea lentilelor cu un filtru de polarizare ce reduce reflecţiile iritante, iar ochelarii sportivi cu lentile colorate şi acoperire laterală oferă o protecţie generală eficientă contra soarelui, vântului şi altor elemente, fiind alegerea practică pentru pârtii. Puteţi alege dintr-un număr mare de modele. Discutaţi opţiunile cu opticianul dvs.

Culoarea perfectă pentru orice ocazie

Culoarea perfectă pentru orice ocazie

Nu este doar un accesoriu la modă, nu lăsaţi nimic la voia întâmplării atunci când alegeţi culoarea ochelarilor de soare: Există o opţiune potrivită pentru fiecare activitate şi pentru orice vreme. Indiferent dacă faceţi cumpărături în oraş, conduceţi cu o vedere bună sau dacă doriţi să vă protejaţi ochii de lumina solară puternică, atunci când navigaţi sau faceţi surf, există o culoare pentru dvs. Culorile variază de la cele subtile la cele aspectuoase, şi toate sunt la modă.

Dar ce intensitate de culoare este potrivită pentru ce activitate? Iată o prezentare exactă. Pentru a simplifica evaluarea şi clasifica valoarea protecţiei la strălucire, nivelurile de protecţie disponibile sunt împărţite în cinci categorii de filtrare.

  1. Pentru intensitate luminoasă foarte slabă - ideale pentru zile noroase în oraş sau pentru interior: Procent colorare 0 la 20. Categorie filtrare recomandată: 0 la 3, în funcţie de oraş şi de intensitatea soarelui.
  2. Pentru lumină solară slabă - de exemplu culorile la modă ce vă susţin stilul unic: Procent colorare 20 la 57, adecvat pentru condus. Categorie filtrare recomandată: 2 la 3.
  3. Pentru lumină solară medie şi protecţie suplimentară la strălucire, de exemplu pentru condus, potrivit şi pentru lentile prelungite lateral: Procent colorare 57 la 82. Categorie filtrare recomandată: 2 la 3.
  4. Pentru lumină solară puternică, de exemplu la navigare sau surf, ideală şi pentru condiţii cu iluminare schimbătoare, include un filtru de polarizare: Procent colorare 82 la 92. Categorie filtrare recomandată: 2 la 4.
  5. Pentru timpul petrecut în condiţii de lumină extremă, de exemplu pe un gheţar sau pe munte: Procent colorare 92 la 97. Categorie filtrare recomandată: 2 la 4.

Toate lentilele ochelarilor de soare pe care le oferim beneficiază desigur de 100% protecţie la radiaţia UVA şi UVB.

Aflaţi mai multe despre lentilele pentru ochelari de soare de la ZEISS 

Cea mai bună alegere pentru nevoile dumneavoastră

Purtători de ochelari, nu uitaţi că lentilele de contact sunt o soluţie practică şi confortabilă pentru vacanţe

Indiferent dacă preferaţi să purtaţi ochelari sau lentile de contact, lentilele de contact sunt foarte convenabile atunci când călătoriţi. Lentilele de contact de unică folosinţă nu necesită o îngrijire specială şi sunt potrivite pentru multe situaţii diferite. De exemplu: Acestea sunt un înlocuitor convenabil pentru ochelari atunci când sunteţi la plajă.

Lentilele de contact sunt excelente pentru înot, lucrează bine cu ochelarii de scufundări şi asigură o vedere extrem de clară chiar şi sub apă. Lentilele de contact zilnice şi o pereche de ochelari de soare fără dioptrii reprezintă de asemenea o combinaţie excelentă. Lentilele de o zi vă eliberează de stresul curăţării şi depozitării acestora. Doar aruncaţi lentilele de o zi după folosire şi folosiţi unele noi când aveţi nevoie. Acesta este un avantaj semnificativ când este vorba de confort şi igienă.

Iată câteva sfaturi pentru a preveni ochii uscaţi când zburaţi

Persoanele care poartă lentile de contact sunt familiarizate cu sentimentul neplăcut ce apare după ce petrec ceva timp la bordul unui avion: Ochii se usucă iar lentilele de contact devin brusc foarte incomode. Lacrimile artificiale, cunoscute şi ca picături de umectare, sunt furnizate într-o sticluţă practică şi pot fi transportate uşor în bagajul de mână. Aplicarea picăturilor în ochi asigură confortul purtătorului pe termen lung. Întrebaţi-vă opticianul, acesta vă va ajuta cu plăcere.

Dar nu uitaţi o pereche de ochelari de rezervă! Aţi auzit de lentilele de ochelari EnergizeMe spectacle lenses? Acestea sunt proiectate special pentru ochii purtătorilor de lentile de contact după ce şi-au îndepărtat lentilele.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole conexe

Curbate, subțiri sau colorate: Lentilele ZEISS satisfac toate exigențele, de fiecare dată! Rame la modă și lentile de precizie? O provocare ce implică nivelul maxim de know-how în domeniul opticii
Confort maxim cu ochelari ultra-subțiri, super ușori Mai puțin înseamnă mai mult! Aceste sfaturi sunt esențiale pentru a obține lentile și rame de ochelari ultra-ușoare
Mini ghid stilistic cu o perspectivă uriașă: ochelarii și moda - o echipă imbatabilă Aceste sfaturi vă vor garanta o înfățișare remarcabilă cu fiecare ocazie
Super subțiri, super ușoare, o vedere minunată Optimizarea grosimii la centru a lentilelor pentru ochelari le face chiar mai bune: Vedeți mai bine și arătați mai bine

Produse înrudite