Ochelarii perfecți pentru jucătorii de golf

Cheia pentru un handicap mai bun

Lumina orbitoare a soarelui, întreruperi în green, treceri frecvente de la lumină la umbră, contrast puternic: terenul de golf ridică numeroase provocări cărora ochelarii de vedere și cei de soare standard nu le pot face față. Pentru o vizibilitate perfectă și pentru handicapul dumneavoastră de vis, aveți nevoie de ochelarii potriviți, cu lentilele ajustate în mod profesional. Însă care este cu exactitate tipul de ochelari necesar jucătorilor de golf?

Ce caracteristici sunt importante pentru un jucător de golf atunci când își alege lentilele și ramele pentru ochelari?

O situație obișnuită pe terenul de golf: lumina orbitoare a soarelui face dificilă urmărirea mingii. Ochelarii de soare tradiționali pur și simplu nu fac față, deoarece aceștia nu doar întunecă vederea dar și reduc contrastul. O soluție la această problemă ar putea fi acum disponibilă: ochelari speciali, concepuți anume pentru a face față acestei provocări. În mod ideal, ochelarii pentru golf trebuie să fie prevăzuți cu lentile mari, curbate și o ramă corespunzător curbată. Numai aceste lentile pot satisface nevoile ochilor dumneavoastră atunci când jucați golf, oferindu-le protecție UV totală.

Există numeroși ochelari pe piață care pretind a fi fost „special” concepuți pentru jucătorii de golf. Însă, acești ochelari nu au fost adaptați la nevoile fiecărui purtător în parte. Nu puteți beneficia de întregul dumneavoastră potențial vizual pe terenul de golf - iar handicapul dumneavoastră are de suferit ca urmare. Vederea perfectă poate fi obținută numai atunci când lentilele au fost personalizate pentru nevoile individuale ale fiecărui jucător de golf în parte. Chiar și dacă aveți nevoie de lentile cu dioptrii mari, modelele adecvate de lentile de la ZEISS elimină imaginile neclare de la periferia lentilelor, permițându-vă să vă bucurați de o vedere excepțională, fără distorsiuni. 90% din mișcările noastre sunt inițial coordonate de către ochii noștri. Problemele precum durerile musculare, tensiunea la nivelul gâtului și îngrozitoarea epicondilită sau „cotul jucătorului de golf” sunt adesea cauzate de vederea slabă. Lentilele ajustate de un profesionist pot face din aceste probleme iritante ceva de domeniul trecutului.

Cu cât este mai ușoară rama, cu atât mai bine. Materialele moderne din care sunt fabricate ramele ochelarilor - titanul este un prim exemplu - permit producerea unor ochelari extrem de ușori. Aceștia nu sunt doar confortabil de purtat, dar și asigură o potrivire generală mai bună, deoarece ramele mai ușoare tind să alunece mai rar de pe nas decât cele mai grele. Ramele cu jumătate de cadru și lentilele mari sunt ideale, deoarece vă maximizează câmpul vizual. Lentilele de dimensiuni mici nu sunt adecvate deoarece acestea vă permit să priviți pe deasupra lentilelor. Jucătorii de golf trebuie să-și miște constant și rapid privirea de la cer la green. Acest lucru presupune mișcări constante ale capului, ducând la oboseală - și la consecințele acesteia asupra performanței dumneavoastră.

Sfat pentru nuanță: Nuanțele de violet deschis până la violet închis sau nuanțele galben-portocalii s-au dovedit a fi cea mai bună soluție pentru îmbunătățirea contrastului pe suprafețele verzi. Acestea nu doar îmbunătățesc confortul vizual, dar au și un efect practic: percepția adâncimii este optimizată iar contururile terenului sunt mai clare. Puteți identifica mai bine întreruperile de pe green și puteți, ca urmare, evalua mai bine traiectoria mingii. Fără surprize neplăcute și cu mai puține lovituri care nu ajung la gaură. Totul este cuprins în raza vizuală. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care jucătorii de golf experimentați prețuiesc ochelarii pentru golf special ajustați.

Vedere extra clară pentru jocul de golf

Vedere extra clară pentru jocul de golf

Ochelarii pentru golf ajustați în mod profesionist garantează că mingea nu va dispărea pur și simplu în tărâmul nimănui. Îi puteți urmări traiectoria cu exactitate și precizie, de la lovitura inițială și până la aterizare. Dintr-o dată, steagul de la celălalt capăt al terenului de golf poate fi văzut cu o claritate uluitoare - un lucru absolut obligatoriu pentru a vă asigura că performanța dumneavoastră este la nivel maxim. Până și deficiențele minore ale vederii vă pot afecta coordonarea dintre ochi și membre, iar mingea ia o cu totul și cu totul altă traiectorie decât cea planificată. Importanța unei vederi perfecte pentru jucătorii de golf este evidentă chiar de la începutul jocului: dacă distanța până la gaură este incorect estimată, până și cea mai bună lovitură este inutilă. De fapt, necesitatea de a schimba frecvent privirea de la o distanță la alta este o altă caracteristică tipică a jocului de golf - de la depărtare la semi-distanță și la apropiere și din nou de la capăt. Datorită tranzițiilor lor insesizabile între diferitele câmpuri de vizibilitate, ochelarii pentru golf ajustați individual garantează o vedere perfectă la toate distanțele: de la gaură la cartela de scor, de la ceilalți jucători la dispunerea terenului. Ce ar putea fi mai bun în această situație decât o singură pereche de ochelari pentru toate distanțele?

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Care sunt cele mai bune tratamente pentru lentilele pentru golf?

Un filtru de polarizare integrat este indispensabil pentru ochelarii pentru golf. Acest tratament pentru lentile elimină în mod eficient majoritatea reflexiilor deranjante și lumina orbitoare care pot apărea atunci când soarele se reflectă de pe suprafețe precum gazonul, apa sau - cu prea puțină relevanță pentru golf - zăpada.

Tratamentele antireflex le oferă jucătorilor de golf o claritate suplimentară: în combinație cu un filtru de polarizare, acestea asigură o transparență maximă și o vedere neîngrădită. Acestea oferă ochelarilor dumneavoastră pentru golf și un aspect îmbunătățit: ele previn „efectul de ochi de fereastră” și amplifică vizibilitatea ochilor dumneavoastră. Tratamentele suplimentare dovedite, precum tratamentele de durificare pentru protecție împotriva zgârierii sau tratamentele antistatice și anti-murdărire sunt de asemenea utile și mai au încă un beneficiu major: nu trebuie să vă curățați ochelarii atât de des.

Important: După cum am menționat mai sus, protecția UV 100% este esențială pe terenul de golf din cauza luminii puternice a soarelui la care sunteți adesea expuși.

Care sunt beneficiile pe care le aduc lentilele progresive pe green?

Spre deosebire de numeroase alte situații din viața de zi cu zi, experții recomandă în mod insistent evitarea lentilelor progresive atunci când jucați golf. Două distanțe care sunt importante pentru golf nu sunt luate în considerare într-un grad suficient de către lentilele progresive: distanța până la minge înainte de lovitura inițială și în timpul lovirii - cu alte cuvinte, atunci când mingea este pe green și nu în aer. În cazul lentilelor progresive tradiționale, aceste câmpuri vizuale sunt neclare sau distorsionate. Rezultatul: lovituri greșite care nu ar fi avut loc niciodată cu lentilele potrivite. Pentru mai multe informații privind ochelarii individualizați pentru golf, vă rugăm să vă consultați opticianul.

Protecţie maximă pentru scoruri optime

Ochelarii de soare cu lentile de protecție solară ZEISS ProGolf® sunt cea mai bună alegere pentru toți jucătorii de golf, nu doar pentru cei profesioniști. Beneficiul decisiv față de lentilele standard pentru ochelari de soare: acestea nu doar vă întunecă vederea, dar și asigură un contrast uluitor datorită absorbției selective. Acest lucru vă asigură o vedere confortabilă, de primă clasă chiar și în condiții de lumină în permanentă schimbare și este ideal pentru identificarea acelor subtile și imprevizibile întreruperi în green. Iar beneficiile nu se opresc aici: caracteristicile standard includ 100% protecție UV, un tratament de durificare pentru o rezistență mărită la zgârieturi și un tratament antireflex de înaltă calitate - toate într-o lentilă extra-ușoară din plastic, cu rezistență ridicată. Toate într-una - una pentru toate! Nuanțele unicolore (cu 40% absorbție) sau nuanțele în degrade (de la 75 la 25% absorbție) pentru o protecție și mai bună împotriva strălucirii orbitoare.

Primul pas înspre lentile individualizate pentru jucătorii de golf

La fel ca în cazul tuturor ochelarilor de calitate, o pereche de ochelari pentru golf începe cu serviciile unui profesionist: opticianul dumneavoastră. Acesta vă va examina amănunțit ochii, va efectua măsurătorile necesare și analiza necesară obținerii profilului dumneavoastră vizual personal. Pentru ca rezultatele să fie și mai exacte, este necesară efectuarea unei măsurători în timp ce țineți în mână o crosă de golf, în poziția dumneavoastră obișnuită de lovire și conducere. Forma capului, poziția dumneavoastră naturală și lungimea crosei de golf: aceștia sunt toți factori care îl ajută pe opticianul dumneavoastră să găsească lentilele potrivite pentru dumneavoastră. Să vă luați crosa cu dumneavoastră la optician? Ar putea părea neobișnuit, însă acesta este singurul mod de a vă asigura că ochelarii pentru golf sunt optim adaptați purtătorului și condițiilor speciale de vizualizare întâlnite pe terenul de golf.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

O vedere mai bună pentru sportivi Cu siguranță nu sunt doar un accesoriu la modă: Sportivii profesioniști și amatori se pot bucura de ochelari speciali pentru sport
O vedere mai bună pentru sporturile de iarnă Mulți dintre pasionații de schi și snowboarding, cu sau fără corecție a vederii, „zboară legați la ochi” în jos pe pârtii.
10 sfaturi pentru ochelarii sportivi Ce trebuie să ţineţi minte la cumpărarea ochelarilor sportivi? Aflaţi mai multe despre cum să vă îmbunătăţiţi performanţa atletică păstrându-vă în acelaşi timp ochii protejaţi.
Ochelarii sport pentru o nouă generație de alergători: Ochelarii de soare pentru alergare Nike Vision Vaporwing Doi parteneri puternici, Nike Vision și ZEISS, au făcut echipă pentru a crea o pereche de ochelari de soare sport pentru alergătorii care vor mai mult.

Produse asemanatoare