Ochelari pentru sporturile acvatice

Indiferent dacă sunteți pasionat de navigare, surfing, scufundări sau înot, care este secretul pentru alegerea unei perechi optime de ochelari pentru sport?

Stropii de apă și apa sărată, reflexiile extreme și lumina în continuă schimbare sunt numai câteva dintre provocările cu care se confruntă designerii ochelarilor pentru sport în încercarea lor de a asigura o vedere perfectă persoanelor care iubesc sporturile și activităţile acvatice. Deci, care anume sunt beneficiile ochelarilor pentru sporturi acvatice? Și care sunt cele mai bune modele pentru surferi, navigatori, înotători și celelalte tipuri de pasionați de sporturi acvatice?

Cerințele de bază pentru ochelarii pentru sporturi acvatice

Indiferent dacă sunteți pasionat de navigare, scufundări sau surfing, ochelarii pe care îi alegeți pentru sporturile dumneavoastră acvatice trebuie să vă asigure 100% protecție împotriva dăunătoarelor raze UV-A și UV-B. Pentru ochelarii de soare fără lentile cu prescripție, căutați marcajul CE și eticheta EN 1836:1997 pentru a vă asigura că sunteți bine protejat. Pentru o vedere protejată de efectul de strălucire orbitoare, experții recomandă un filtru de polarizare integrat și lentile adecvat tratate care să fie cât se poate de rezistente la uzură și la spargere. De asemenea, rama trebuie să fie durabilă și rezistentă și, de preferință, confecționată dintr-un material rezistent, ușor și incasabil. Ochelarii de soare cu lentilele ZEISS Skylet® sunt o alegere minunată pentru practic toate tipurile de sporturi acvatice: disponibili într-o gamă largă de nuanțe și modele funcționale care au fost cu grijă adaptate la activități inclusiv înotul, surfing-ul și navigația, ei oferă baza perfectă pentru o pereche de ochelari pentru sporturi acvatice.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Care sunt cei mai buni ochelari pentru sporturi acvatice pentru nautică și surfing?

Razele soarelui creează reflexii orbitoare pe suprafața apei care pot duce la o vedere afectată în mod semnificativ pentru surferi și navigatori. Iată de ce ochelarii pentru sporturi acvatice cu reducerea specializată a strălucirii orbitoare sunt o alegere bună pentru aceste tipuri de activități. Cu nuanța lor maro atractivă, lentilele pentru protecție solară ZEISS Skylet® Sport sunt anume concepute pentru a face față condițiilor vizuale dificile întâlnite în timpul navigării și surfing-ului. Pasionații de sporturi acvatice apreciază soluții care le oferă o vedere perfect de clară cu o îmbunătățire superioară a contrastului în condiții de lumină a soarelui moderată până la intensă. Însă ochii noștri sunt solicitați nu doar de lumină și apă - și vântul aprig poate cauza probleme. Anumite rame pentru ochelarii pentru sporturi acvatice includ o ramă interioară detașabilă concepută anume pentru a proteja purtătorii de vânt, de regulă confecționate dintr-un material precum cauciucul celular impermeabil. Pe lângă confortul suplimentar pe care îl oferă, aceasta mai oferă și protecție pe termen lung pentru ochii dumneavoastră împotriva inflamației dureroase a conjunctivei și corneei.

Sfat: Atunci când alegeți o ramă și lentile pentru utilizare cu sporturi acvatice, experții sunt de acord că protecția de jur-împrejurul capului este mai bună, deoarece blochează strălucirea orbitoare și reflexiile care ar putea altfel ajunge la ochii dumneavoastră prin lateral sau pe sub ochelari. Este de asemenea important să alegeți o curea ajustabilă pentru a vă asigura că ochelarii dumneavoastră de soare pentru navigare sau surfing vi se potrivesc întotdeauna bine și sunt bine fixați fără a cauza disconfort. Pentru sporturile intense care presupun ochelari de soare cu o și mai bună prindere, pernițele nazale și vârfurile brațelor din cauciuc pot fi accesorii utile. Multe dintre cele mai recente modele de ochelari pentru sporturi acvatice pentru surferi și pasionații de yachting sunt prevăzute cu o ramă plutitoare concepută pentru a asigura că ochelarii rămân întotdeauna la suprafață și nu se scufundă. Unele modele includ chiar și o clemă specială care vă permite să schimbați cureaua din cauciuc a brațelor ochelarilor la simpla apăsare a unui buton - perfectă pentru transformarea rapidă a ochelarilor de soare pentru sporturi acvatice în ochelari pentru timp liber și un avantaj major pentru purtătorii de ochelari care altfel ar fi fost siliți să poarte cu ei două perechi de ochelari.

Ochelarii pentru înot cu lentile cu prescripție

Ochelarii de protecție oferă numeroase beneficii pentru activităţile acvatice, protejându-vă ochii de clor și apa sărată și ținând la distanță bacteriile atunci când înotați într-un lac sau mare. Însă există anumite aspecte importante pe care trebuie să le rețineți. Poate cel mai important sfat este să alegeți ochelari de protecție care se așează strâns de jur împrejurul capului astfel încât apa să nu pătrundă, nici chiar în timpul celor mai intense activități. Curelele reglabile sunt cheia pentru un confort optim, permițându-vă să modificați cât de strânși sunt ochelarii în funcție de necesități. Când vine vorba de lentilele ochelarilor de protecție, o nuanță poate face diferenţa. Ochelarii de protecție pentru înot sunt disponibili cu prescripția personală a purtătorului. Majoritatea modelelor pot fi furnizate cu lentile în prescripții standard - consultați-vă opticianul pentru mai multe informații.

 

Pentru scafandri: lentile de contact sau ochelari de protecție pentru scufundări cu lentile cu prescripție?

Dacă vă doriți o pereche de ochelari sau de lentile de contact doar pentru câteva zile de sporturi acvatice - de exemplu pentru următoarea dumneavoastră vacanță - atunci lentilele de contact de unică folosință ar putea fi cea mai bună soluție. Astfel veți evita frustrarea produsă în cazul în care le pierdeți și înseamnă că aveți întotdeauna disponibilă o pereche de rezervă. Scafandrii care poartă ochelari trebuie să folosească întotdeauna lentile cu prescripția lor, deoarece ochii noștri sunt la fel de importanți pentru a ne păstra echilibrul atât sub apă cât și pe uscat. Necorectarea unei vederi cu deficiențe poate duce la o pierdere a echilibrului - ceea ce este deosebit de periculos pentru scafandri. Trebuie totuși reținut faptul că purtarea lentilelor de contact sub ochelarii pentru scufundări presupune o perioadă de acomodare, de exemplu în situațiile în care ochelarii de protecție se umplu cu apă. Dacă sunteți totuși un fan al scufundărilor în mod mai regulat, ar putea fi mai bine să alegeți ochelarii de protecție pentru scufundări cu lentile ajustate la prescripția dumneavoastră individuală pentru a vă corecta vederea sub apă. Opticianul dumneavoastră ZEISS va fi bucuros să vă ajute să vă decideți care este opțiunea potrivită pentru dumneavoastră.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

O vedere mai bună pentru sportivi Cu siguranță nu sunt doar un accesoriu la modă: Sportivii profesioniști și amatori se pot bucura de ochelari speciali pentru sport
O vedere mai bună pentru sporturile de iarnă Mulți dintre pasionații de schi și snowboarding, cu sau fără corecție a vederii, „zboară legați la ochi” în jos pe pârtii.
10 sfaturi pentru ochelarii sportivi Ce trebuie să ţineţi minte la cumpărarea ochelarilor sportivi? Aflaţi mai multe despre cum să vă îmbunătăţiţi performanţa atletică păstrându-vă în acelaşi timp ochii protejaţi.
Ochelarii sport pentru o nouă generație de alergători: Ochelarii de soare pentru alergare Nike Vision Vaporwing Doi parteneri puternici, Nike Vision și ZEISS, au făcut echipă pentru a crea o pereche de ochelari de soare sport pentru alergătorii care vor mai mult.

Produse asemanatoare