O vedere mai bună pentru sporturile de iarnă

Mulți dintre pasionații de schi și snowboarding, cu sau fără corecție a vederii, „zboară legați la ochi” în jos pe pârtii.

Toată lumea știe că, atunci când suferiți de probleme de vedere și vă confruntați cu lumina puternică a soarelui, trebuie să purtați ochelari. Acest lucru este cu atât mai important pentru pasionații sporturilor de iarnă, fie că vorbim de schi alpin, schi fond sau snowboarding, deoarece o pereche de lentile pentru ochelari de calitate superioară sunt esențiale pentru a vă asigura că vă bucurați la maxim de vacanța în zăpadă. Mulți dintre cei care practică sporturi de iarnă nu-și fac timp pentru a lua în considerare lentilele potrivite. Mulți oameni nu-și dau seama că lentilele de ochelari potrivite pentru sporturile de iarnă nu doar sporesc siguranța, distracția și efectul panoramelor spectaculoase, ci sunt și de mare importanță pentru sănătatea ochilor dumneavoastră.

Cei mai mulți dintre noi așteptăm cu nerăbdare vacanța de iarnă, și nu sunt puțini cei care se avântă pe ghețarii acoperiți de zăpadă de îndată ce sezonul începe. Sporturile de iarnă sunt o modalitate minunată și distractivă de a vă bucura de natură. Unora le place să alunece pe pârtiile albe, în timp ce alții preferă să sfâșie pista în mare viteză. Și, bineînţeles, tuturor ne place distracția de după schi. Cu toate acestea, deși o vacanță de iarnă poate fi minunată, are și riscurile sale. Majoritatea persoanelor sunt conștiente de acest lucru - ceea ce face și mai șocant faptul că numeroși schiori și practicanți de snowboarding cu probleme de vedere fie poartă ochelari sau lentile de contact cu insuficientă corecție, fie nu poartă deloc. Până și cei cu vedere bună trebuie să se asigure că ochelarii lor de soare sau ochelarii de schi le oferă ochilor lor suficientă protecție.

Ochelarii pentru sport nu vă ajută doar să vedeți mai bine - ei vă protejează ochii și împotriva vântului, frigului, corpurilor străine și razelor UV periculoase. Precum schiurile și snowboard-ul, aceștia trebuie să facă parte integrantă din echipamentul pentru sporturi de iarnă. Potrivit anchetelor efectuate, numeroase accidente de schi sunt cauzate de vederea slabă. Remediul ideal este purtarea ochelarilor sport personalizați, cu un filtru UV bun sau a lentilelor de contact împreună cu ochelari de schi cu protecție ridicată UV. La urma urmei, soarele de iarnă poate fi un ucigaș, iar zăpada și altitudinea la multe intensifică radiațiile. Reflexiile de pe suprafața zăpezii pot intensifica efectele luminii soarelui cu până la 90%. Acest lucru poate cauza albirea retinei și poate îngreuna adaptarea de la întuneric la lumină, afectând în mod grav vederea. Efectele practicării sporturilor de iarnă fără dispozitive de ajutor vizual optime pot fi dureroase - există nu doar un risc crescut de accidente, dar și de spasme ale pleoapelor, producere excesivă de lacrimi și înroșirea conjunctivei.

Ușori, solizi, presonalizați

O pereche bună de ochelari pentru sporturi de iarnă trebuie să îndeplinească următoarele criterii:

 • Rezistență ridicată la spargere și zgâriere
 • Greutate minimă (ideal lentile din plastic)
 • Capitonare în zonele critice
 • Particularizate anatomic pentru o poziționare confortabilă
 • Limitare minimă a câmpului vizualizare

Ramele de ochelari dinamic curbate cu lentile curbate, precum lentilele Clarlet Loop de la Zeiss, sunt ideale pentru sporturile de iarnă. Ele protejează ochii împotriva vântului și soarelui, și sunt vârful de gamă al modei sportive. Noua tehnologie Clarlet Loop înseamnă că aceste lentile extra curbate oferă o vedere clară în toate direcțiile - o realizare până acum considerată imposibilă. În cazul tentativelor anterioare cu o asemenea tehnologie, marginile imaginii erau adesea distorsionate. Cu Clarlet Loop, acest lucru nu mai e o problemă. Un alt avantaj este acela că inovatoarele lentile Clarlet Loop sunt disponibile atât ca lentile monofocale cât și ca lentile progresive, având corecția potrivită pentru dumneavoastră.

Ochelarii de schi cu lentile Carl Zeiss Vision: Siguranța pe primul loc

Ochelarii de schi cu lentile Carl Zeiss Vision: Siguranța pe primul loc

Dispozitivele optice de precizie Carl Zeiss Vision sunt disponibile și pentru ochelarii de schi. Precum lentilele ZEISS clasice, am depus eforturi pentru a asigura calitatea și durabilitatea acestor produse. Vizoarele ochelarilor de schi trebuie să fie suficient de puternice pentru a rezista șocurilor sporturilor de iarnă, asigurând totodată o protecție optimă pentru ochi:

 • Materiale de calitate superioară: Vizoare din policarbonat pentru rezistență la șoc
 • Datorită stratului lor de protecţie din rășină, ochelarii dumneavoastră de schi cu lentile Carl Zeiss nu vă vor dezamăgi, nici chiar în cele mai dificile condiții.
 • O protecție 100% împotriva razelor UV-A și UV-B vă protejează ochii de pericolele și potențialele leziuni cauzate de razele puternice ale soarelui.
 • Vizoarele Carl Zeiss Vision pentru ochelarii de schi au fost dezvoltate pentru a garanta claritatea vederii și pentru a-i permite utilizatorului să vadă clar pericolele întâlnite atunci când schiază sau practică snowboarding, de ex. copaci, stânci și curbe de nivel în peisaj.
 • Zăpada, ploaia, gheața care se topește, lumina orbitoare și reflexiile: doar câteva dintre provocările la care ochelarii de schi trebuie să facă față. Soluția: protecție CleanCoat hidrofobă și rezistentă la murdărire.
 • Ochelarii oglindă nu mai sunt doar o tendință a modei - ei ajută și la reducerea efectelor luminii orbitoare și la filtrarea razelor solare periculoase, mai ales la altitudini mari și în zile însorite. Cu cât mai gros este stratul oglindă, cu atât mai multă protecție vă oferă.

Căutați lentilele Optics by Carl Zeiss Vision, de exemplu, în ochelarii de schi comercializați de distribuitori precum GIRO, Smith Optics sau SPY Optic.

Acești ochelari de soare pot fi prevăzuți și cu extrem de importanta tehnologie anti-lumină orbitoare pentru sporturile de iarnă: filtrele de polarizare reduc strălucirea puternică produsă de zăpadă și razele soarelui. Acest lucru este deosebit de important pentru activități precum schiul fond, astfel încât purtătorul să poată vedea mai clar obstacolele și denivelările. Pe lângă soluția polarizantă clasică, ZEISS oferă și soluția premium „SkyPol®” pentru un plus de culoare și pentru o mai bună distingere a contrastelor. Un bun tratament antireflex este de asemenea recomandat.

Vești bune pentru pasionații de snowboarding și schi alpin: purtătorii de ochelari pot obține acum ochelari speciali de schi ce se pot purta peste ochelarii lor obișnuiți. Această combinație funcționează pentru aproape toate ramele de ochelari, cu excepția celor mai neobișnuite.

Și mai bine, îi puteți solicita opticianului dumneavoastră să vă adapteze un tip de clips cu lentile ajustate pentru a se potrivi perfect sub ochelarii dumneavoastră de schi.

Lentile fotosensibile adaptabile

Lentilele fotosensibile reprezintă o alternativă pentru cei cărora le place să fie liniștiți atunci când practică sporturi de iarnă și care prețuiesc relaxarea și confortul. Tratamentul fotosensibil al acestor lentile oferă o protecție optimă a ochilor, lentilele adaptându-se la schimbările rapide în condițiile de lumină. Ele sunt activate de razele UV, întunecându-se la culoare de îndată ce intră în contact cu lumina soarelui. Odată ce soarele s-a ascuns, lentilele se deschid din nou la culoare. Lentilele fotosensibile se adaptează în permanență la condițiile de lumină în schimbare de afară, astfel încât ochii dumneavoastră să primească mereu cantitatea potrivită de lumină. Sunt disponibile în diferite culori (maro și gri) și, bineînţeles, blochează întotdeauna 100% din razele UV-A și UV-B.

Feriți-vă de ofertele ieftine

Ochelarii de soare și cei pentru sport ieftini sunt total contraindicați persoanelor cu probleme de vedere, nefiind recomandați nici persoanelor care văd bine. Aceștia nu doar că nu oferă o suficientă protecție UV, dar lentilele lor sunt adesea prea întunecate, ducând la dilatarea prea mare a pupilelor. Acest lucru permite accesul razelor UV periculoase în ochi.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

O vedere mai bună pentru sportivi Cu siguranță nu sunt doar un accesoriu la modă: Sportivii profesioniști și amatori se pot bucura de ochelari speciali pentru sport
10 sfaturi pentru ochelarii sportivi Ce trebuie să ţineţi minte la cumpărarea ochelarilor sportivi? Aflaţi mai multe despre cum să vă îmbunătăţiţi performanţa atletică păstrându-vă în acelaşi timp ochii protejaţi.
Ochelarii sport pentru o nouă generație de alergători: Ochelarii de soare pentru alergare Nike Vision Vaporwing Doi parteneri puternici, Nike Vision și ZEISS, au făcut echipă pentru a crea o pereche de ochelari de soare sport pentru alergătorii care vor mai mult.
Ochelarii perfecți pentru jucătorii de golf Cheia pentru un handicap mai bun

Produse asemanatoare