O vedere mai bună pentru sportivi

Cu siguranță nu sunt doar un accesoriu la modă: Sportivii profesioniști și amatori se pot bucura de ochelari speciali pentru sport

Indiferent dacă pasiunea dumneavoastră este schiul fond, alergarea la maraton, tenisul, ciclismul, joggingul, golful sau relaxarea la plajă - dacă doriți să vă asigurați că vederea dumneavoastră este la nivel maxim atunci când practicați activități sportive sau recreative, o pereche de ochelari de soare de calitate superioară nu este ceva la care puteți renunța. Adesea, ochelarii de soare sunt esențiali și pentru recreere. Ochelarii de înaltă calitate nu doar ne protejează ochii, dar și facilitează o vedere clară și netulburată.

Cu siguranță nu sunt doar un accesoriu la modă: Sportivii profesioniști și amatori se pot bucura de ochelari speciali pentru sport

Ochii sunt cel mai important organ senzorial al nostru. Noi asimilăm 80% din tot ceea ce se întâmplă în jurul nostru prin intermediul lor. În sport, vederea joacă un rol și mai important. Vederea limitată nu înseamnă doar imposibilitatea de a lovi o minge sau de a înscrie un gol; ea crește și riscul de accidentări.

În practic toate sporturile, percepția adâncimii și a mișcării precum și capacitatea de a schimba rapid focalizarea sunt premise importante care ne permit să ne identificăm cu precizie oponenții, coechipierii și jucăriile. O pereche suplimentară de ochelari este necesară deoarece ochelarii de zi cu zi sunt, în general, inadecvați pentru aceste scopuri. Prin urmare, ochelarii pentru sport sau ochelarii de soare oferă mult mai mult decât doar protecție UV.

Este de la sine înțeles faptul că ochelarii pentru sport trebuie să corecteze ambliopia cu aceeași acuratețe precum ochelarii standard. Lentilele corective trebuie să fie particularizate pentru nevoile utilizatorului de către optometrist. Există și ochelari pentru sport care funcționează cu inserții tip clip-on pentru lentile corective și cu lentile schimbabile. Cu alte cuvinte, pentru fiecare cerință vizuală există și perechea perfectă de ochelari.

O altă alternativă posibilă: Lentilele de contact în combinație cu ochelarii pentru sport. În acest caz, funcția principală a ochelarilor pentru sport este de a proteja ochii și de a îmbunătăți contrastul. Cu siguranță, vor atrage și toate privirile.

Important de știut:

Important de știut

Este imposibil de găsit o pereche de ochelari pentru sport care să funcționeze perfect pentru toate tipurile de sport; cu toate acestea, veți putea găsi perechea perfectă pentru aproape orice disciplină. Doi factori cheie trebuie să fie luați în considerare. Mai întâi de toate, căutați o pereche care se așează strâns, dar totuși confortabil pe față. În al doilea rând, asigurați-vă că ochelarii sunt rezistenți. Acesta este unul dintre motivele pentru care lentilele ochelarilor ar trebui să fie fabricate din material plastic cu indice de refracție foarte ridicat.

Pe lângă faptul că sunt excepțional de rezistente, ușoare și subțiri, lentilele speciale din plastic facilitează și o corecție optimă a vederii. Tratamentul antireflex și un tratament de durificare anti-zgâriere sunt foarte importante. Bineînțeles, aceste lentile se potrivesc și într-o ramă metalică.

Însă atenție: Cu ramele metalice, este important să alegeți un aliaj flexibil care nu este casant. Opticianul dumneavoastră vă va putea ajuta cu aceste detalii.

O pereche optimă de ochelari pentru sport trebuie să îndeplinească următoarele cerințe:

 • Plăcere, siguranță și confort la purtare;
 • Brațe care corespund sportului practicat. Brațele care înconjoară în întregime urechea sunt ideale pentru jogging sau pentru numeroase sporturi cu mingea. Brațele drepte sunt ideale pentru ciclism sau patinaj cu patine cu rotile deoarece pot fi potrivite mai ușor sub o cască;
 • O punte nazală moale;
 • O bandă elastică pentru fixare la spatele capului poate uneori fi utilă;
 • Ochelarii cu benzi de fixare pe cap au o perniță facială moale și un sistem bun de aerisire
O pereche optimă de ochelari pentru sport trebuie să îndeplinească următoarele cerințe

Clarlet Loop este o caracteristică specială pentru ochelarii pentru sport precum și pentru ochelarii de marcă și ochelarii de soare. Asigură și o corecție vizuală optimă, particularizată cu rame ultra-moderne, extra-curbate. Datorită acestor caracteristici, vederea slabă, problemele de percepție a imaginilor și ochii suprasolicitați sunt acum de domeniul trecutului.

Avantajele lentilelor Clarlet Loop sunt:

 • rezistență ridicată
 • material plastic ușor
 • gamă largă de culori și tratamente

ZEISS Single Vision Sport is therefore ideal for:

 • ochelari de soare curbați
 • ochelari pentru sport extra-curbați
 • ochelari de corecție curbați
 • ochelari pentru sport cu clipsuri interioare

În funcție de activităţile sportive preferate, vă putem recomanda o varietate largă de ochelari suplimentari

Sporturi acvatice 
Ochelarii de protecție sunt cei mai potriviți pentru sporturile acvatice. Aceștia protejează ochii de bacterii, clor și apă sărată. Este bineînţeles important ca aceștia să se fixeze cât mai strâns. Garniturile din silicon antialergic, lentilele și cureaua reglabile asigură un confort la purtare excepțional. Purtătorii de lentile de contact ar trebui cu siguranță să poarte ochelari de protecție. Bineînțeles, toți ochelarii de protecție și cei pentru scufundări sunt disponibili cu lentile corective pentru o acuitate vizuală optimă. 

Sporturi cu mingea
În sporturile cu mingea, ochelarii asigură o percepție optimă a adâncimii și mișcărilor, precum și cea mai bună protecție. Marea majoritate a accidentărilor din această disciplină sportivă sunt cauzate de obiecte zburătoare, de exemplu în timpul partidelor de tenis și de mingile de squash, care pot atinge viteze de până la 200 km/h.

Sporturi de iarnă
Studiile au arătat faptul că vederea slabă este responsabilă pentru 80% din toate accidentările din timpul schiului. Acest lucru nu este deloc surprinzător, dat fiind faptul că zăpada reflectă 95% din lumină. Această condiție are tendința de a suprasolicita rapid ochii.

Ochiul uman este în mod natural setat pentru un nivel de iluminare de 10.000 lux. În zonele acoperite cu zăpadă, ochiul se confruntă instantaneu cu un impact de 10 ori mai mare. Prin urmare, lentilele folosite în ochelarii pentru sport trebuie să fie prevăzute cu un filtru UV excelent și cu un nivel de nuanțare de categoria a treia (consultați-vă optometristul). Un așa-numit filtru de polarizare este de asemenea util.

Sporturi în aer liber - precum ciclismul montan și patinajul cu patine cu rotile
Pentru ciclismul montan și patinajul cu patine cu rotile, cei mai buni ochelari pentru sport oferă protecție ideală împotriva curenților de aer, razelor UV, insectelor și pietricelelor. Ochelarii de zi cu zi sunt în general complet inadecvați pentru acest scop deoarece aceștia rănesc, alunecă și se sparg în cazul unei căzături. De asemenea important: Ochelari pentru sport bine ajustați. Brațele ochelarilor nu trebuie să strângă sub cască. Lentilele pentru ochelari trebuie să asigure protecție UV și să fie prevăzute cu o nuanță care îmbunătățește contrastul.

Nu în ultimul rând: Aviație și golf
Bineînțeles, siguranța joacă un rol crucial în aer. Iată de ce și pentru aviatori sunt recomandate lentilele speciale pentru ochelari: Skylet sport. Aceste lentile pentru ochelari sunt ideale pentru condiții care necesită o izolare mai puternică și protecție împotriva luminii orbitoare.

Dacă, precum în cazul golfului, scopul jocului este de a localiza cu precizie și de a atinge o anumită țintă, asigurați-vă că alegeți una dintre perechile perfecte de ochelari pentru sport disponibile în prezent pentru astfel de aplicații. Jucătorii de golf sunt adesea afectați de razele orbitoare ale soarelui atunci când sunt pe teren. Jocul de umbre și condițiile de lumină în schimbare le pot afecta vederea - nu este ceva de dorit pentru coeficientul de handicap al pasionatului de golf.

Lentilele specifice pentru protecție solară și lentilele cu filtre speciale pentru iubitorii de golf sunt adresate anume nevoile sportului și sunt acum disponibile: ProGolf.

Ochelari pentru sport pentru copii

Ochelari pentru sport pentru copii

Fiecare omuleț are nevoie de ei: Copiii au nevoie de același sprijin și protecție pentru vedere ca și adulții atunci când înoată, schiază și se joacă. De fapt, ochii copiilor sunt mult mai sensibili.

Prin urmare, ochelarii pentru sport pentru copii trebuie să fie adaptați și proporțiilor anatomice ale capului. Ei trebuie să fie confecționați dintr-un material solid și trebuie să fie prevăzuți cu pernițe nazale și brațe foarte moi. Acest lucru le va permite copiilor să zburde, să se cațere și să sară în siguranță, chiar și să cadă într-un mod sigur. Asigurați-vă că nimic nu le va strica distracția. Lentilele întunecate de calitate superioară cu un bun filtru UV sunt ideale deoarece ochii copiilor sunt mai sensibili la razele UV.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

O vedere mai bună pentru sporturile de iarnă Mulți dintre pasionații de schi și snowboarding, cu sau fără corecție a vederii, „zboară legați la ochi” în jos pe pârtii.
10 sfaturi pentru ochelarii sportivi Ce trebuie să ţineţi minte la cumpărarea ochelarilor sportivi? Aflaţi mai multe despre cum să vă îmbunătăţiţi performanţa atletică păstrându-vă în acelaşi timp ochii protejaţi.
Ochelarii sport pentru o nouă generație de alergători: Ochelarii de soare pentru alergare Nike Vision Vaporwing Doi parteneri puternici, Nike Vision și ZEISS, au făcut echipă pentru a crea o pereche de ochelari de soare sport pentru alergătorii care vor mai mult.
Ochelarii perfecți pentru jucătorii de golf Cheia pentru un handicap mai bun

Produse asemanatoare