Nu toți ochelarii de soare sunt la fel

Protecție UV, nuanțare, lentile polarizate sau protecție solară specială pentru activități sportive - ochelarii de soare particularizați oferă toate opțiunile

Știați că o ramă șic nu este singurul lucru pe care trebuie să-l căutați atunci când cumpărați o pereche de ochelari de soare? Mai întâi de toate, asigurați-vă că lentilele sunt de calitate superioară și sunt personalizate pentru ochii și nevoile dumneavoastră. Cea mai importantă funcție a lor este aceea de a vă proteja ochii de razele UV periculoase. Astfel de lentile de ochelari de soare individualizate sunt disponibile pentru aproape oricine, indiferent dacă aveți nevoie de ochelari de corecție sau nu. Cu toate acestea, prea multe opțiuni pot fi derutante. VEDERE MAI BUNĂ ar dori să vă ajute cu alegerea dumneavoastră prezentându-vă câteva dintre caracteristicile opționale cheie pentru perechea ideală de ochelari de soare.

Deja așteptați cu nerăbdare primele raze de soare ale primăverii sau expunerea intensă la soare în timpul viitoarei vacanțe la schi pe o minunată zăpadă afânată? Dați-i drumul și bucurați-vă de razele calde - dar asigurați-vă că aveți cu dumneavoastră ochelarii de soare pentru a vă proteja ochii împotriva razelor UV. Iar tratamentele antireflex de cea mai bună calitate sunt de o deosebită importanță pentru o vedere clară prin ochelarii de soare. În orice caz, cel mai bine este să solicitați sfatul optometristului dumneavoastră.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Cum să alegeți caracteristicile pentru ochelarii dumneavoastră de soare personalizați?

Este de la sine înțeles faptul că protecţia UV este criteriul cel mai important pentru o pereche bună de ochelari de soare. Expunerea intensivă și excesivă la radiațiile ultraviolete invizibile poate duce la inflamații dureroase la nivelul conjunctivei și corneei, care ar putea progresa în cele din urmă și ar putea provoca afecțiuni cronice. Prin urmare, trebuie să vă asigurați că alegeți o pereche de ochelari de soare cu lentile care poartă marcajul CE, care garantează faptul că ochelarii dumneavoastră îndeplinesc cerințele de siguranță fundamentale ale liniilor directoare europene.

Lentilele de precizie pentru ochelari de soare sunt de asemenea disponibile cu proprietăți de corecție. De asemenea, puteți alege dintr-o varietate de nuanțe, filtre de polarizare și tratamente antireflex. Atunci când cumpărați o pereche de ochelari de soare, este important să discutați amănunțit despre nevoile dumneavoastră personale și așteptările pe care le aveți de la ochelari cu optometristul dumneavoastră.

De exemplu, dacă aveți nevoie de o nouă pereche de ochelari de soare și pentru conducerea auto, ar putea fi util să alegeți lentilele ZEISS cu filtru de polarizare, respectiv lentilele cu așa-numita tehnologie anti-orbire. Aceasta reduce efectele externe de orbire care apar, de exemplu, atunci când razele soarelui sunt reflectate de carosabilul umed. Lentilele pentru ochelari polarizate reduc aceste efecte de orbire și îmbunătățesc atât culorile cât și sensibilitatea la contrast. Vă veți bucura de o vedere mai clară iar ochii dumneavoastră nu vor mai obosi atât de ușor. În același timp, vă puteți baza pe o protecţie UV de încredere, indiferent dacă vă petreceți timpul la malul mării sau la muntele acoperit de zăpadă, iarna.

Dacă observați că sunteți adesea expuși la schimbări ale condițiilor de lumină și nu doriți să fiți nevoiți să tot schimbați perechile de ochelari, ați putea alege lentilele fotosensibile ZEISS cu nuanțe care se ajustează automat și care răspund în mod automat la diferitele condiții de lumină. Evident, ele asigură și protecție UV.

Dacă aveți nevoie de ochelari de soare pentru activități sportive care să vă protejeze ochii și împotriva vântului sau dacă sunteți un fan al neobișnuitului, atunci ați putea investi într-o pereche de ochelari de soare curbați care sunt perfecți pentru sporturile în aer liber dar și foarte la modă. Din nou, asigurați-vă că alegeți lentile de calitate superioară pentru ochelarii dumneavoastră de soare. Important: Dacă purtați ochelari de corecție, este obligatoriu să alegeți numai lentile de cea mai bună calitate pentru ochelarii de soare curbați. Lentilele care nu îndeplinesc acest standard ar putea furniza câmpuri vizuale neclare, mai ales de-a lungul muchiilor exterioare ale acestor ochelari.

Pentru cei care caută o pereche de ochelari de soare care fac față oricărei utilizări și care să-i însoțească prin toate situațiile însorite din viață, cea mai bună opțiune este alegerea culorii care vă este cea mai confortabilă dintr-o varietate de culori disponibile. Pe lângă culori standard, puteți alege lentile de precizie pentru ochelari de soare care asigură un contrast îmbunătățit și o percepție a culorilor mai saturată. Vă va surprinde cât de precis pot fi ajustați ochelarii de soare la ochii dumneavoastră și personalizați pentru nevoile dumneavoastră.

Protecție solară și împotriva efectului de strălucire orbitoare

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Lentilele polarizate - o vedere mai bună Lentile versatile pentru ochelari de soare, pentru conducerea auto și pentru multe alte aplicaţii

Produse asemanatoare