Lentilele polarizate - o vedere mai bună

Lentile versatile pentru ochelari de soare, pentru conducerea auto și pentru multe alte aplicaţii

Schiori și pasionații sporturilor acvatice sunt convinși de utilitatea lor. Aceste lentile sunt, de asemenea, soluții excelente pentru aproape orice purtător de ochelari: lentile cu efecte polarizante.

Aceste lentile speciale împiedică reflexiile luminii și imaginile în oglindă create, de exemplu, de către razele soarelui care ating carosabilul umed, apa sau suprafețele metalice. Ca urmare, ele protejează purtătorii împotriva oboselii ochilor deoarece ochii nu mai trebuie să se acomodeze la condițiile de lumină în continuă schimbare. Persoanele care poartă aceste lentile tind să fie mult mai relaxate și se simt mai bine în privința purtării ochelarilor.

Care este principiul de funcționare al polarizării?

Mai întâi de toate, lumina naturală este lumină nepolarizată care vibrează în toate direcțiile. Cu toate acestea, ori de câte ori o rază de lumină atinge o suprafață netedă, de ex. atunci când soarele întâlnește un carosabil umed, lumina este parțial reflectată de către apă și ghidată într-o singură direcție. Cu alte cuvinte, este polarizată.
Reflexia creează un efect de orbire supărător (efect de strălucire) ca urmare a luminii polarizate - un risc pentru siguranță cu care purtătorii de lentile polarizate nu se confruntă. Filtrul de polarizare este instalat pe orizontală și nu permite luminii reflectate direcționate pe verticală să treacă prin el. Prin urmare, reflexiile uneori periculoase emise de suprafața apei și de străzile umede sunt eliminate aproape în întregime. Lentilele polarizate SkyPol oferă un beneficiu suplimentar: Protecție UV 100%!
Lentilele polarizate vă asigură un grad mai mare de siguranță, dar vă oferă și anumite beneficii importante pentru vedere: datorită culorii speciale a sticlei, ele oferă o sensibilitate la contrast îmbunătățită substanțial și culori mai strălucitoare. Dacă tot vorbim despre culori: ochelarii polarizați creați de ZEISS sunt disponibili în nuanțe gri sau maro.

Lumina reflectată pe carosabilul umed produce efecte de orbire și contraste reduse Lentilele SkyPol elimină aceste reflexii și asigură o vedere perfectă chiar și în condiții de lumină extreme.
Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Nu toți ochelarii de soare sunt la fel Protecție UV, nuanțare, lentile polarizate sau protecție solară specială pentru activități sportive - ochelarii de soare particularizați oferă toate opțiunile

Produse asemanatoare