E iarnă – Vremea pentru citit

Perechea perfectă de ochelari de citit vor face ca romanul dumneavoastră de suspans preferat să fie și mai intrigant

Iarna este încă printre noi: vremea umedă și rece vă va înfrigura până la os; zăpada și ploaia sunt prezente; noaptea se lasă mai devreme. Nu există mai nimeni care să se aventureze afară. La urma urmei, ce e mai confortabil decât căminul dumneavoastră cald și primitor. Este momentul ideal pentru a citi, pentru a juca jocuri de societate antrenante cu întreaga familie, pentru a purta o discuție plăcută sorbind din ceaiul fierbinte sau pentru a împărți o farfurie de prăjiturele cu prietenii dragi. Totuși, cei dintre voi care au depășit vârsta de 40 de ani, ați observat destul de clar că, pentru a face situațiile acestea mai plăcute, aveți nevoie de ajutor pentru citit. Numai lentilele de precizie vă pot garanta că cititul va continua să fie o activitate plăcută pentru dumneavoastră.

Afară încă e frig, întuneric și destul de neplăcut. Totuși, cu o pătură de lână, o băutură fierbinte și o carte captivantă, veți trece prin sezonul rece mult mai ușor. Evident, vederea bună este cea mai importantă premisă pentru o plăcere a lecturii întru nimic micşorată. Însă, numeroase persoane peste vârsta de 40 de ani vor constata că lentila, sau cristalinul, din interiorul ochiului și-a pierdut deja o bună parte din elasticitate și depune mult efort pentru a se curba sau acomoda, după cum numesc experții această funcție. Aceasta înseamnă că, pentru a vedea obiecte la distanțe mai mici de un metru, ochiul trebuie să depună eforturi tot mai mari. Literele apar neclare atunci când citiți, iar ochiul trebuie să se muncească din greu pentru a le recunoaște.

În aceste cazuri, o pereche de ochelari este un instrument foarte util. Dacă doriți doar ce e mai bun pentru ochii dumneavoastră, alegeți lentilele de precizie ZEISS. O pereche personalizată de ochelari de citit nu este doar perfect aliniată cu puterea vizuală și anatomia utilizatorului, dar este și optimizată pentru zonele vizuale dorite pentru vederea la apropiere. În prezent, sunt disponibile o varietate de lentile pentru ochelari care pot acoperi diferite distanțe și zone vizuale. Printre opțiuni veți găsi totul de la ochelarii tradiționali de studiu, la ochelarii de citit simpli (creați special pentru citit) și până la ochelarii de studiu moderni (pentru citit, muncă relaxată pe laptop sau pentru a juca un joc la masa din sufragerie) și la ochelarii de studiu din seria Plus (pentru o vedere clară în interior, la distanțe de până la 4 m). Alegeți-vă ochelarii de studiu pe baza a ce vă așteptați să poată face. Optometristul dumneavoastră va fi încântat să vă ajute.

În prezent, datorită tehnologiei ZEISS de ultimă oră, puteți păstra greutatea ochelarilor dumneavoastră la un minim absolut. Chiar și cititorii care suferă de probleme grave de vedere se pot acum bucura de beneficiile unor lentile subțiri, plate și ușoare care sunt foarte confortabil de purtat.

Atenție: În ziua de azi, puteți cumpăra așa-numiții ochelari de citit „de-a gata” din numeroase magazine, cum ar fi farmacii, benzinării sau supermarketuri. Deși aceștia au un preț mai mic decât ochelarii de citit personalizați de calitate, au inerentul dezavantaj de a nu avea puterea lentilelor particularizată pentru variațiile de dioptrii dintre ambii ochi și de a nu lua în calcul astigmatismul. Posibile consecințe: după ce a citit câteva pagini, cititorul poate suferi de dureri de cap sau de stări de greață. Ar putea suferi un episod de migrene sau ar putea vedea din nou doar litere neclare în pagină. Nimic din toate acestea nu s-ar întâmpla cu o pereche particularizată de ochelari de citit. Utilizatorii se bucură de un confort optim în timpul cititului, iar ochii lor le oferă o vedere perfectă și mai relaxată ore în șir. Acești ochelari pot chiar compensa pentru un posibil astigmatism existent.

Un alt aspect important de reținut: Consumatorii care își cumpără ochelarii de citit din supermarketuri și nu își cunosc cu exactitate dioptriile vor trebui să aleagă ochelarii de citit potriviți pe baza unui text de citit. Cercetările au arătat că majoritatea utilizatorilor aleg ochelari de citit care sunt prea puternici pentru ei. Deși acest lucru poate părea inițial ca o opțiune bună pentru că vederea pare să se fi îmbunătățit, este o abordare care vine cu dezavantaje inerente: o lentilă prea puternică va limita considerabil distanțele pentru care puteți folosi ochelarii, mai ales în câmpul vizual pentru semi-distanță sau distanța de „studiu” (caracteristică pentru activitatea de birou sau vederea la calculator, de exemplu). Dacă, pe de altă parte, alegeți lentile de precizie particularizate de către ZEISS, acestea vor fi optim ajustate pentru câmpurile vizuale dorite.

Dacă nu știți cât de puternică este vederea dumneavoastră sau dacă nu v-ați testat vederea pentru o perioadă lungă de timp, gândiți-vă la o programare la optometristul dumneavoastră. Această examinare nu va fi o pierdere de timp deoarece astfel vă veți asigura că ochelarii pentru studiu sau citit vor fi optim ajustați la nevoile ochilor dumneavoastră. Ca urmare, veți continua să vă bucurați de plăcerea de a citi o carte bună pentru ore în șir - și nu doar în timpul iernii.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!
Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Lentilele polarizate - o vedere mai bună Lentile versatile pentru ochelari de soare, pentru conducerea auto și pentru multe alte aplicaţii
O vedere mai bună pentru sportivi Cu siguranță nu sunt doar un accesoriu la modă: Sportivii profesioniști și amatori se pot bucura de ochelari speciali pentru sport
O vedere mai bună pentru sporturile de iarnă Mulți dintre pasionații de schi și snowboarding, cu sau fără corecție a vederii, „zboară legați la ochi” în jos pe pârtii.
10 sfaturi pentru ochelarii sportivi Ce trebuie să ţineţi minte la cumpărarea ochelarilor sportivi? Aflaţi mai multe despre cum să vă îmbunătăţiţi performanţa atletică păstrându-vă în acelaşi timp ochii protejaţi.

Produse asemanatoare