Tratamente pentru ochelari: antireflex, de durificare, CleanCoat, etc.

Tipuri de tratamente și diferențele de calitate dintre ele? La ce servesc diferitele tratamente pentru lentile?

Tratamentele pentru lentile funcționează ca un înveliș protector pentru acestea și transformă lentilele moderne de ochelari din material plastic în obiecte de folosință robuste de zi cu zi. Din păcate, la cumpărarea ochelarilor se acordă deseori mai puțină atenție tratamentelor pentru lentile, iar purtătorii de ochelari lasă alegerea acestora în seama opticianului. Pentru a fi mai bine pregătiţi pentru alegerea tratamentelor antireflex, de durificare, CleanCoat, etc. v-am elaborat un ghid practic, care să vă dezvăluie secretele acestora. Pentru că aveţi de unde alege!

1. Tratament antireflex:

un tratament clasic pentru a vedea şi a fi văzut

Mulți purtători de ochelari optează pentru tratamentul clasic: cel antireflex.

Avantajele tratamentului antireflex:

asigură o vedere transparentă, clară, face ochelarii mai atractivi și permite o vizualizare liberă și fără reflexii în zona vizuală a purtătorului.

Lentilele de ochelari fără tratament antireflex au un dezavantaj fundamental: formează reflexii clar vizibile, deranjante pentru purtător. Aceste reflexii sunt neplăcute mai ales în cazul condusului pe un carosabil umed sau trafic pe timp de noapte, dar și în timpul discuțiilor, când partenerul de discuție se vede pe sine în lentile în loc să vadă ochii persoanei cu care vorbește.

Cum se pot recunoaste ochelarii cu lentile antireflex?

Ochelarii antireflex pot fi recunoscuți prin așa-numita reflecție reziduală. Independent de materialul utilizat pentru lentile , au o culoare caracteristică, dacă se țin puțin oblic deasupra unei suprafețe albe. Este simplu pentru purtătorul de ochelari: opticianul poate identifica ușor tipul de tratament antireflex și la alegerea unei lentile confecționate din alt material, poate recomanda același tratament antireflex.

Reflexia reziduală este de obicei verde. Tratamentul modern DuraVision® Premium de la ZEISS are o reflexie reziduală albăstruie. Reflexia reziduală albăstruie abia perceptibilă mărește cantitatea de lumină pe care lentila o transmite ochiului. Și nu doar atât – reflexia albastră este mai puțin vizibilă pentru ochi. Deci lentilele cu această reflexie reziduală au avantajul că fac ochii să pară mai clari prin lentile și au mai puține reflexii. Ochii dumneavoastră par mai naturali, de parcă nici nu ați purta ochelari.

Întrebați chiar azi opticianul despre performanțele tratamentului antireflex recomandat și durabilitatea acestuia! Solicitați recomandări cu privire la aspectele de care trebuie să țineți cont pentru a menține cât mai mult timp calitățile tratamentului antireflex.

Fără antireflex Cu antireflex

2. Tratament de durificare: deosebit de important pentru lentilele de ochelari din plastic

Tratamentul de durificare este indispensabil pentru lentilele de ochelari din plastic (lentile organice). Ochelarii cu lentile din plastic sunt ușor de purtat, însă materialul folosit este mai moale și este mai puțin rezistent la zgârieturi , cel puțin în stare netratată. decât sticla (așa numita sticlă minerală) - cel puțin în stare netratată.

Tratamentele speciale cu un strat dur potrivit materialului nu numai că sporesc rezistența la zgâriere a lentilelor, dar asigură și o calitate vizuală constantă și o durabilitate prelungită. Prin tratamentul DuraVision® Platinum ZEISS oferă o soluție de trei ori mai dură, decât generația anterioară de lentile ZEISS dure din plastic cu tratament antireflex (AR) și sunt cu 35% mai dure decât lentilele ZEISS minerale (din sticlă) cu tratament AR. Acest lucru este posibil datorită modului în care ionii etanșează lentila la aplicarea tratamentului. Citiți mai departe pentru a afla mai multe.

Fără tratament de durificare Cu tratament de durificare

3. Lentilele cu tratament CleanCoat nu mai trebuie curățate niciodată?

Din păcate nici un tratament nu vă poate scuti de curățatul ochelarilor. Lentilele de ochelari pot însă primi un finisaj care să împiedice depunerea impurităților pe suprafața acestora. Așa-numitul tratament CleanCoat netezește suprafața lentilelor de ochelari și nu permite prafului și murdăriei să se lipească prea tare de ea. Astfel îngrijirea ochelarilor devine mult mai ușoară. Cu cât suprafața lentilelor este mai netedă, cu atât mai bine.

Apa se scurge de pe lentile datorită proprietăților de umezire ale tratamentului, întocmai precum la o floare de lotus. Un avantaj deosebit, mai ales pentru lentilele cu tratament antireflex, deoarece murdăria se observă mai rapid prin lentile cu tratament antireflex decât prin lentilele fără un asemenea tratament.
Un alt strat de tratament cu funcție antistatică poate contribui suplimentar la menținerea curățeniei ochelarilor: astfel scamele - de exemplu de pe haine - se lipesc mai greu de aceste lentile de ochelari.

Fără CleanCoat Cu CleanCoat

Tratamente complexe

Producătorii de lentile de ochelari vor să le ușureze clienților alegerea tratamentelor pentru lentile și de aceea oferă tratamente complexe - pachete cu diferite tratamente pentru lentile. ZEISS nu face excepție: cu tratamentele pentru lentile DuraVision® Premium vă oferă un pachet atotcuprinzător de tratamente antireflex superioare, de durificare, strat antistatic și CleanCoat.

Întrebați opticianul despre acest subiect Alegerea tratamentelor pentru lentile are o importanță majoră și nu trebuie lăsată la voia întâmplării, chiar și la cumpărarea ochelarilor pentru copii sau a celei de-a doua perechi de ochelari.

Tratamente speciale pentru o vedere optimă:

O vedere mai relaxată în lumea digitală:

protecție împotriva luminii albastre

Vederea noastră s-a schimbat enorm prin utilizarea intensivă, zilnică a dispozitivelor digitale, cum ar fi smartphone-urile, tabletele, iluminarea modernă cu LED-uri sau ecranele. Suntem expuși - mai tot timpul - luminii albastre. Se presupune că lumina albastră de înaltă energie are, pe termen lung, influențe negative asupra vederii.

Un lucru însă este cert: lumina influențează în mare măsură ceasul nostru biologic și astfel ciclul somn -veghe. Lumina intensă pe timp de seară semnalizează organismului să stea mai mult timp treaz. Dacă vă uitați timp îndelungat la ecrane de calculator sau alte dispozitive digitale care emit o cantitate însemnată de lumină albastră, cu timpul puteți avea probleme de vizualizare a contrastelor. Iar focalizarea prea îndelungată pe un ecan poate fi obositoare pentru ochi și poate cauza așa numita suprasolicitare digitală a ochilor.

Lentilele de ochelari vă pot fi de ajutor în protejarea ochilor împotriva luminii albastre printr-un filtru special, pentru a putea lucra confortabil în fața unui ecran sau cu dispozitive digitale. Cu ZEISS DuraVision® BlueProtect beneficiați de un pachet de tratamente superioare pentru lentile de ochelari cu filtru pentru lumina albastră, indicat tuturor purtătorilor care petrec mult timp în interior și care găsesc că lumina emisă de becurile cu LED, de televizoare sau monitoarele calculatoarele le creează o stare de oboseală sau disconfort. Acest tratament este recomandat de exemplu și pentru ochelarii pe care îi purtați la locul de muncă sau când vă uitați la televizor.

Confort îmbunătățit și mai multă siguranță în trafic:

tratament premium special pentru șoferi

Cine nu cunoaște această senzație din timpul condusului: reflexiile farurilor de la mașinile care circulă din sens opus sau a cele provenite de la iluminatul stradal îngreunează vederea? Aceastea sunt foarte obositoare pentru șofer și pot fi chiar periculoase.

Tratamentul superior pentru lentile de ochelari ZEISS DriveSafe poate fi o soluție potrivită pentru această problemă. Acest tratament reduce senzația de strălucire* percepută- de ex. de la farurile LED sau Xenon ale autovehiculelor care circulă din sens opus - și protejează în mod eficient lentilele împotriva zgârieturilor și depunerii particulelor de praf.

Cum se recunoaște tratamentul ZEISS DriveSafe?
Tratamentul ZEISS DriveSafe se poate recunoaște printr-o reflexie reziduală având o ușoară nuanță de violet - discrete, abia vizibilă.

Protecție solară excelentă și un accesoriu fabulor

Lentile care se închid la culoare cand sunt expuse la soare

Cei care nu vor să-și schimbe ochelarii pe timp însorit au la dispoziție lentilele de ochelari forosensibile, care își adaptează culoarea în funcție de radiația solară datorită unei tehnologii speciale - de ex. PhotoFusion X de la ZEISS.

Protecție solară - cu lentile în culori moderne

Aceste lentile vă oferă și protecție solară contra orbirii, pentru toate activitățile din aer liber. Alegând culoarea potrivită pentru ochelari, îi puteți transforma chiar și în ochelari de soare moderni. Tratamentele colorate pentru lentilele de protecție solară sunt disponibile atât pentru lentilele din plastic, cât și pentru cele din sticlă minerală. O mare varietate de culori pentru lentilele de ochelari - lentile unicolore, colorate degrade sau bicolore, culori speciale pentru scopuri medicale - toate sunt disponibile în paleta de produse de ochelari de soare ZEISS. Astfel ochelarii, monofocali sau progresivi, vor deveni accesoriul dumneavoastră preferat, oferind ochilor o protecție împotriva luminii puternice a soarelui.

Ultimul răcnet al modei: ochelari de soare cu un tratament oglindă

De aceștia ați avea nevoie doar dacă soarele strălucește foarte intens, însă ochelarii de soare cu tratament oglindă sunt acum foarte la modă - și sunt disponibili și pentru prescripția dumneavoastră! Consultați un optician pentru a afla despre toate culorile și funcțiile tratamentelor pentru ochelari de soare.

* Cu noul tratament DuraVision DriveSafe 64% dintre șoferii testați au declarat că au mai puține probleme cu strălucirea orbitoare, decât la purtarea altor tratamente antireflex. Sursă: Studiu intern efectuat pe purtători de ochelari (angajați CZV din Germania), studiu extern efectuat pe purtători de ochelari (profesioniști din domeniul îngrijirii ochilor și consumatori în Spania)

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Cum puteți găsi un optician bun? Tot ce este important - de la primul consult până la ajustarea lentilelor
Glaucom, cataractă, AMD, etc.: boli ale ochilor și cum să le depistăm la timp O privire de ansamblu asupra simptomelor, cauzelor și tratamentelor

Sănătate + prevenire 21 nov. 2017

Tags:

Ochii uscați - ce puteți face când ochii ustură și aveți o senzație de mâncărime? Ochii uscați sunt o cauză frecventă pentru care oamenii se prezintă la medicul oftalmolog.

Sănătate + prevenire 1 nov. 2017

Tags:

Lista de verificare pentru cumpărarea unei noi perechi de ochelari Ochelari pentru apropiere și distanță, ochelari progresivi, ochelari pentru sport, ochelari de citit sau pentru locul de muncă: ce trebuie să știți?

Produse asemanatoare