Sfaturi pentru cumpărarea ochelarilor: cum să găsiți perechea potrivită pentru dumneavoastră

Două aspecte sunt importante atunci când cumpărați ochelari noi: vederea optimă și relaxată precum și aspectul atrăgător.

Acordând o atenție sporită alegerii noilor dumneavoastră ochelari vă veți asigura nu doar că aceștia vor fura toate privirile, dar și că vă vor reflecta și vor deveni parte din personalitatea dumneavoastră. În prezent, este de la sine înțeles faptul că lentilele pentru ochelari în sine trebuie să-i asigure purtătorului o vedere optimă. Optometristul vă poate ajuta nu numai să alegeți rama potrivită pentru ochelari care să se potrivească perfect, dar vă poate și particulariza lentilele ochelarilor pentru a răspunde exigențelor dumneavoastră.

Uneori, nu există o altă opțiune în afară de a cumpăra o nouă pereche de ochelari. Și aceasta nu doar deoarece starea vederii dumneavoastră s-a schimbat, dar și pentru că tendințele modei continuă să evolueze într-un ritm regulat sau pentru că aveți nevoie de o a doua pereche de ochelari pentru anumite activități. Sau poate vechea dumneavoastră pereche de ochelari s-a uzat. Însă, din cauza gamei largi disponibile în ziua de azi, cumpărarea de noi rame și lentile pentru ochelari nu mai este o sarcină ușoară. În vremurile noastre, un bun optometrist oferă clienților săi o varietate nelimitată de modele și caracteristici diferite. Însă, oricine cunoaște aspectele la care trebuie să fie atent, va găsi cu ușurință perechea perfectă de ochelari.

Domeniul de utilizare al noilor dumneavoastră ochelari

Când cumpărați ochelari noi, un criteriu foarte important de care trebuie să țineți cont este domeniul de utilizare al ochelarilor. Acest criteriu poate diferi foarte mult de la purtător la purtător. Una din primele întrebări pe care trebuie să vi le puneți: pentru ce am nevoie, de fapt, de ochelari sau în principal pentru ce am nevoie de ei? O persoană care lucrează la calculator întreaga zi va avea nevoie de ochelari diferiți comparativ cu o persoană care lucrează mai cu seamă afară sau o persoană care are nevoie de ochelari pentru activități sportive. Cu cât optometristul primește mai multe informații - și un bun optometrist va pune întotdeauna multe întrebări - cu atât mai ușor va fi procesul de selecție. Puteți compara experiența achiziționării ochelarilor dumneavoastră cu cea a achiziționării unei noi mașini, și permiteți-i optometristului să vă arate și să vă vorbească despre toate „dotările” care v-ar putea fi de folos.

Tehnologii de ultimă generație

Acesta este un alt adevăr aplicabil atunci când cumpărați ochelari: cu cât sunt mai individualizați ochelarii pentru un anumit purtător, cu atât vor fi mai bune rezultatele obținute în termeni de calitatea vederii, proprietăți și toleranță la purtare, de exemplu în cazul lentilelor varifocale. Conceptul este asemănător celui unui costum croit la comandă, făcut exact pe măsura dumneavoastră, față de cumpărarea unui costum de-a gata. S-ar putea ca acesta din urmă să vi se potrivească de minune, dar acest lucru nu este garantat. Tehnologiile inovative moderne precum i.Scription® de la ZEISS, lentilele progresive ZEISS Individual 2 sau analiza vizuală ZEISS își aduc toate contribuția la crearea unei perechi de ochelari personalizați pentru dumneavoastră.

Tehnologii de ultimă generație

Alegerea lentilelor pentru ochelari

Odată ce ați găsit un optometrist, este perfect normal să vă doriți să vă uitați prin magazin în căutare unor rame atrăgătoare. Cu toate acestea, nu toate lentilele pentru ochelari sunt potrivite pentru orice tip de rame, deci, de regulă este recomandabil să vă alegeți mai întâi lentilele pentru ochelari. Dacă vă doriți o vedere mai bună și relaxată, este de la sine înțeles că lentilele pentru ochelari reprezintă cea mai importantă componentă a noilor dumneavoastră ochelari. Singurul mod în care vă veți putea baza pe deplin pe sprijinul vizual oferit de ochelarii dumneavoastră este dacă alegeți lentilele pentru ochelari potrivite.

În trecut, pentru fabricarea lentilelor pentru ochelari, se folosea în principal sticla minerală în timp ce astăzi, lentilele din plastic devin din ce în ce mai răspândite. Această dezvoltare aduce cu sine anumite avantaje cheie: rezistența sporită la spargere a acestor lentile asigură un risc mai redus de rănire. Materialele plastice speciale de calitate superioară și un tratament bun oferă protecție împotriva urmelor de presiune dureroase și împotriva zgârieturilor. Însă mai sunt și alte aspecte care joacă un rol important în alegerea lentilelor perfecte: în afară de aspectul deja obișnuit legat de puterea dioptriilor, alți factori importanți includ indicele de refracție al materialului (care este important pentru grosimea lentilelor), așa-numitele geometrii asferice (care reduc distorsiunile de la marginile lentilelor), calitățile antireflectante și de durificare și rezistența la spargere. Tratamente sau finisaje suplimentare aplicate lentilelor vă pot face viața cu ochelarii dumneavoastră și mai simplă. De ce nu încercați un tratament hidrofob sau antistatic, de exemplu?

Sfatul nostru: Lentilele pentru ochelari ar trebui să fie prevăzute cel puțin cu un tratament antireflex optim și eficient. Aceasta deoarece reflexiile cauzate de ochelari sunt foarte deranjante atunci când vă aflați în aer liber, când conduceți pe timp de noapte sau când lucrați în fața calculatorului. Mai mult, lentilele pentru ochelari cu tratament antireflex îl fac pe purtător aproape să nu-și dea seama că poartă ochelari.

Poate vă gândiți să cumpărați lentile fotosensibile sau nuanțate. Dar aveți grijă: există o diferenţă imensă de calitate în ceea ce privește lentilele fotosensibile. Factorul decisiv atunci când faceți o achiziție este acela că așa-numitele lentile pentru ochelari fototropice trebuie să reacționeze cât mai rapid posibil la schimbarea condițiilor de lumină, să revină la starea incoloră în interior și să se închidă la culoare într-o nuanță asemănătoare cu cea a ochelarilor de soare atunci când vă aflați afară, la soare, la expuși la alte surse de lumină puternică. Un alt aspect de importanță vitală este ca lentilele să asigure 100% protecție împotriva radiației UVA și UVB.

Alegerea lentilelor pentru ochelari

Ramele ochelarilor

În ceea ce privește ramele ochelarilor, de regulă optometristul poate alege în avans câteva modele potrivite, deoarece el este cel care știe mai bine când vine vorba de gama lui de produse și, în cele din urmă, el va fi cel care vă va ajuta să vă găsiți drumul prin multitudinea de produse și oferte. Totuși, nu uitați să vă exprimați preferințele în materie de culoare, material și intervalul de prețuri de la bun început. Cel mai important lucru de care trebuie să țineți cont este acela că noii ochelari trebuie să se potrivească formei feței dumneavoastră și să fie compatibili cu lentilele pentru ochelari alese.

Următoarea regulă de aur se aplică: Persoanele cu față rotundă ar trebui să aleagă rame unghiulare, în timp ce persoanelor cu față ascuțită le sunt mai potrivite ramele rotunde. Persoanele cu fața ovală sunt norocoase, deoarece ele pot alege orice tip de ramă. Persoanele cu față triunghiulară sau în formă de inimă vor fi mai mult ca sigur sfătuite de optometristul lor să aleagă o ramă subțire, ovală.

Sfatul nostru: Atunci când vă alegeți ramele ochelarilor, luați cu dumneavoastră o persoană care vă cunoaște bine. O a doua sau a treia părere poate fi de mare ajutor. Pentru persoanele care nu văd aproape deloc fără ochelari, există trei opțiuni disponibile: îi puteți fie solicita optometristului dumneavoastră o pereche de ochelari cu jumătate de ramă sau ochelari decorativi, vă puteți pune o pereche de lentile de contact de unică utilizare sau vă puteți face o fotografie digitală cu potențialele noi rame de ochelari pe care să o vizualizați apoi pe ecranul calculatorului pentru a vă ajuta să luați o decizie.

Un alt aspect de care trebuie să țineți cont atunci când vă alegeți ramele ochelarilor este materialul folosit. Este de la sine înțeles faptul că greutatea ochelarilor joacă un rol decisiv în decizia dumneavoastră. O nouă ramă de ochelari trebuie să se simtă confortabil din primul moment în care o încercați. Dacă suferiți de alergii, este de asemenea foarte important să întrebați despre materialele din care sunt confecționate ramele ochelarilor.

Asistență suplimentară după achiziție

În majoritatea cazurilor, durează aproximativ trei zile până când vă puteți ridica ochelarii. Când îi ridicați, optometristul îi testează pentru a se asigura că aceștia se așează confortabil pe fața dumneavoastră, însă el se bazează și pe feedback-ul dumneavoastră.

Sfatul nostru: Verificați singur dacă ochelarii vă sunt confortabili. Aceștia nu trebuie să cauzeze niciun disconfort nasului, tâmplelor sau zonelor din jurul urechilor.

Principiul „ochii care nu se văd se uită” nu se aplică sub nicio formă optometristului. Uneori poate fi foarte util ca, după una sau două săptămâni de la primirea noilor ochelari, clienții să se întoarcă la optometrist pentru efectuarea ajustărilor necesare. Însă un bun optometrist va fi întotdeauna bucuros să vă ofere asistență și sfaturi ori de câte ori aveți nevoie de acestea.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Cum puteți găsi un optician bun? Tot ce este important - de la primul consult până la ajustarea lentilelor
Lista de verificare pentru cumpărarea unei noi perechi de ochelari Ochelari pentru apropiere și distanță, ochelari progresivi, ochelari pentru sport, ochelari de citit sau pentru locul de muncă: ce trebuie să știți?
Oare pot perechea greșită de ochelari sau lumina proastă să vă afecteze vederea? Vă vom spune ce se întâmplă atunci când ochii dumneavoastră trebuie să muncească prea mult

Sănătate + prevenire 16 oct. 2017

Tags: La optician

Întrebări pentru următoarea consultaţie

Sănătate + prevenire 16 oct. 2017

Tags: La optician

Produse asemanatoare