Ramele de ochelari potrivite pentru copii

Luarea deciziilor nu e niciodată ușoară. Iar pentru alegerea ramelor de ochelari pentru copii, aspectul nu este singurul factor important.

Conform statisticilor, aproximativ unul din cinci copii are nevoie de ochelari. La prima vedere, culoarea și aspectul sunt cei mai importanți factori în alegerea ramelor de ochelari pentru copii. La urma urmei, copilul dumneavoastră trebuie să aibă o părere pozitivă despre ochelarii săi. Totuși, ca părinte, dumneavoastră trebuie să țineți cont de câteva alte detalii atunci când alegeți ramele de ochelari pentru copilul dumneavoastră. Iată sfaturile noastre pentru alegerea celor mai potrivite rame de ochelari pentru copilul dumneavoastră:

Ochelari potriviți pentru copii

Mai întâi, lăsați-l pe copilul dumneavoastră să vă arate care sunt ramele de ochelari potrivite pentru el sau ea. În cazul în care culoarea este potrivită, copilul dumneavoastră va fi motivat și mândru să-și poarte ochelarii. Aspectul ramelor de ochelari trebuie să fie pe măsura copilului dumneavoastră, astfel încât acesta să se simtă în largul său atunci când îi poartă și să nu simtă că ochelarii sunt un lucru străin. În principiu, copiii au aceleași așteptări de la ochelarii lor precum adulții. Cu toate acestea, potrivirea este mai importantă. Ochelarii pentru copii trebuie să fie confortabili și să se așeze în permanență bine, fără a aluneca. Acest criteriu este unul de o deosebită importanță pentru sugari sau copii mici.

Măsura potrivită

Ramele de ochelari nu trebuie să fie nici prea mici nici prea mari și nu trebuie să limiteze libertatea de mișcare a copilului dumneavoastră. Dimensiunea ochelarilor depinde de dimensiunea orbitei ochiului și de distanța dintre ochii copilului. Este, de asemenea, important ca ochelarii să nu se stea pe obrajii copilului sau să provoace semne de presare și disconfort. Pe lângă aceasta, nu trebuie să fie mai înalți decât sprâncenele sau mai lați decât fața. În general, cu cât sunt mai mici ramele, cu atât există mai puține șanse de a-l deranja pe copilul dumneavoastră. În același timp, ochelarii trebuie să fie suficient de mari pentru a-i permite copilului dumneavoastră să vadă confortabil în toate direcțiile; mijlocul ochelarilor trebuie să fie ajustat la mijlocul pupilelor. Alegerea unor ochelari care sunt prea mari pentru copilul dumneavoastră astfel încât să-i fie buni și după ce mai crește nu este deloc indicată.

În esență, ochelarii pentru copii trebuie să fie centrați cu aceeași precizie precum ochelarii pentru adulți. Până și cele mai mici erori de ajustare pot reduce semnificativ performanța lentilelor. Metodele tradiționale de ajustare a ochelarilor cauzează de regulă minim 40% pierdere a eficienței optice a lentilelor. (Link: nicio față nu este simetrică).

Materiale

Materialele folosite pentru ramele ochelarilor trebuie să fie potrivite pentru nevoia naturală a copiilor de mișcare, ceea ce înseamnă că trebuie să fie rezistente, incasabile și ușoare.

Unii copii suferă de alergii, în special la nichel. Din acest motiv, ramele de ochelari fabricate din titan pur sunt o alegere bună pentru copii. Materialul ușor al acestor rame este extrem de rezistent și este bine tolerat de toate tipurile de piele. Un tratament antialergic suplimentar reduce la minim riscul unei reacții alergice. Când alegeți ochelarii, căutați eticheta „fabricat din titan pur”!

Brațele și șaua nazală

O atenție deosebită trebuie acordată brațelor ochelarilor, iar aceasta nu doar dacă aveți copii foarte activi. Brațele nu trebuie să provoace o presiune inconfortabilă în timp ce ochelarii se află în poziția corectă. Balamalele cu arc sunt foarte rezistente și asigură o durată mai lungă de viață a ramelor. Nici măcar deschiderea forțată a acestor ochelari nu îi poate afecta.

Ochelarii cu brațe sport ar putea fi, de asemenea, o opțiune. Aceste brațe sunt flexibile și se potrivesc perfect pe urechile copiilor. Ele trebuie să ajungă până la lobul urechii și să fie îmbrăcate într-un material plastic moale.

Șaua nazală pentru ochelarii de copii trebuie să aibă o suprafață de contact cât mai mare posibil. Iar acest aspect este cu atât mai important cu cât este copilul mai mic, deoarece copiii mici nu au o șa nazală bine definită pe care să se poată așeza ochelarii. Atunci când suprafața de contact este mare, și greutatea ochelarilor este distribuită mai bine. Un accesoriu nou, pernițele din gel, pot fi o soluție alternativă deoarece se așează deosebit de ușor pe nasul copiilor.

Ochelari pentru sport pentru copii

Sporturile cu mingea sau judo sunt deosebit de dificile pentru copiii care poartă ochelari. Mișcările rapide fac ca ramele normale să cadă și provoacă disconfort. Mulți ochelari pentru copii sunt adecvați și pentru activități sportive. Mai există și ochelarii speciali pentru sport care, în funcție de model, sunt fabricați în întregime din plastic, cu brațe care nu au balamale. O bandă elastică pe brațele ochelarilor, întinsă peste cap, poate asigura că aceștia stau bine.

Dacă copilul dumneavoastră este un înotător pasionat, ar putea fi utilă achiziționarea unor ochelari pentru înot cu lentile cu prescripție.

Nu în ultimul rând

Alegerea ochelarilor dar și perioada de după aceasta, presupun răbdare. Sugarii și copiii mici vor avea nevoie de timp până când vor învăța să-și păstreze ochelarii pe nas. Veți reuși atunci când copilul dumneavoastră își poartă bucuros ochelarii, înțelege de ce și este mândru de noul accesoriu. De asemenea, asigurați-vă că folosiți serviciile pe care vi le poate oferi profesionistul dumneavoastră în îngrijirea vederii. Curățarea profesională a ochelarilor în baie cu ultrasunete sau reajustarea lor le asigură o stare optimă și vă asigură că vederea copilului dumneavoastră va fi mereu una bună. De regulă, aceste servicii nu sunt taxate.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Ajutor, are copilul meu nevoie de ochelari? De ce este atât de important ca vederea bebelușilor și a copiilor să fie testată în mod regulat.

Produse asemanatoare