Probleme de vedere în ciuda unei noi perechi de ochelari?

Pentru a vă putea bucura de potențialul maxim al noilor dumneavoastră ochelari ați putea avea nevoie de o perioadă de acomodare

Noii dumneavoastră ochelari arată șic și vă vin perfect. Singura problemă: Încă nu puteți vedea clar. Poate vă întrebați ce ar putea fi în neregulă cu ei. De ce nu vă este vederea perfectă deși aveți ochelari noi? Astfel de probleme de vedere au numeroase cauze diferite. Vestea bună: De regulă, problema se va rezolva de la sine iar dumneavoastră puteți apela la optometristul dumneavoastră pentru asistență suplimentară.

Ochelarii sunt o invenție care le-a permis oamenilor să obțină instrumentul perfect pentru a compensa problemele de vedere. Indiferent dacă sunt pentru miopie, hipermetropie sau prezbiopie - lentilele potrivite sunt acum disponibile pentru aproape orice deficiență de vedere. Evident, poate fi chiar frustrant să nu puteți vedea clar imediat cu noua pereche de ochelari.

Cu toate acestea, există numeroase motive diferite pentru care dumneavoastră ați putea fi nevoit să treceți prin această experiență:

The familiarisation period

Ori de câte ori aveți o pereche nou-nouță de ochelari pe care nu i-ați mai purtat niciodată, o perioadă de acomodare va fi necesară. Unele persoane au nevoie doar de câteva zile pentru a se acomoda cu noii ochelari în timp ce altora le va lua până la două săptămâni. Așadar, este perfect normal dacă prima oară când vă puneți ochelarii puteți vedea numai rama ochelarilor. Motivul se ascunde în centrul vizual al creierului. Acesta trebuie mai întâi să se adapteze la condițiile vizuale noi și mult îmbunătățite. Acest lucru afectează și persoanele cărora le-au fost prescrise lentile cu o putere diferită decât cea avută anterior sau care și-au ales o nouă ramă sau un tip diferit de sticlă. Prin urmare, este important să continuați să vă purtați ochelarii astfel încât ochii dumneavoastră să se poată acomoda cu ei.

Poate ați așteptat prea mult

Este cursul naturii. Între 40 și 49 de ani, vederea umană începe să se deterioreze, în cele din urmă ajungând să avem nevoie de ochelari. În cadrul unui studiu desfășurat pe mai mult de 20.000 de subiecți, a fost determinat faptul că aproape 60% din toți oamenii care au nevoie de ochelari pentru prima dată așteaptă prea mult până să-și achiziționeze ochelarii. Și, după ce în sfârșit și-au achiziționat ochelarii, și centrul vizual al creierului trebuie să se acomodeze cu noile condiții pentru prima dată. Acest lucru se întâmplă totuși destul de rapid. Aproape toate persoanele care anterior nu purtau ochelari se întreabă de ce nu și-au făcut prescripția pentru ochelari mai devreme.

Un sfat important pentru persoanele care deja poartă ochelari și a căror dioptrii au crescut dramatic (de exemplu ca urmare a unui astigmatism sau a unei miopii severe) din cauza unei distanțe de control lungă: Centrul creierului trebuie să se obișnuiască cu noile impresii vizuale înainte ca dumneavoastră să vă puteți bucura din nou de o vedere confortabilă și perfectă. Așadar, aveți răbdare cu noii dumneavoastră ochelari. În general, tuturor celor care deja poartă ochelari le este recomandată efectuarea unui examen oftalmologic o dată la doi ani.

Lentilele progresive

Lentilele progresive facilitează o vedere clară la toate distanțele. Zonele pentru diferitele distanțe de tranziționează continuu una în cealaltă. Acest lucru permite o vedere clară - atât la apropiere cât și la depărtare, fără salturi de imagine. Perioada de acomodare poate dura până la trei săptămâni. În timpul acestei perioade, nu uitați să vă purtați ochelarii în permanență. Acomodarea este deosebit de dificilă pentru persoanele mai în vârstă dacă diferenţele dintre câmpurile vizuale pentru vederea la apropiere și depărtare sunt mari. În acest caz, perioada de acomodare poate dura până la trei săptămâni.

Un sfat din partea experților: Dacă întâmpinați dificultăți, începeți prin a vă purta ochelarii doar când stați pe scaun. Acomodați-vă treptat cu noii dumneavoastră ochelari progresivi purtându-i zilnic, în timp ce vă mișcați, de exemplu în timp ce urcați scările, conduceți un autovehicul sau practicați un sport. În mod evident calitatea lentilelor joacă un rol important. Pentru sfaturi și recomandări profesioniste, consultați-vă întotdeauna optometristul.

Stresul

Stresul

Nu doar tensiunea arterială și ritmul cardiac pot fi afectate în mod negativ de către stresul excesiv: Și vederea dumneavoastră poate suferi. Adesea, cu cât sunteți mai stresat, cu atât mai afectată vă va fi vederea.

Sfat: Când vă pregătiți să vă achiziționați o nouă pereche de ochelari, asigurați-vă că vă prezentați pentru examenul oftalmologic când sunteți cât mai relaxat cu putință. Dacă sunteți stresat, rezultatele testului ar putea fi incorecte.

Bolile cronice

Suferiți de incidente ocazionale de vedere brusc neclară, cu toate că purtați o pereche nouă de ochelari care tocmai v-au fost ajustați? Dacă da, ați putea suferi de o afecțiune cronică, cum ar fi diabetul sau hipertensiunea arterială. Ambele boli au un impact enorm asupra acuității vizuale a unei persoane. Într-un astfel de caz, problemele dumneavoastră de vedere probabil că nu sunt cauzate de ochelari, ci de fluctuațiile majore ale nivelului de glucoză sau ale tensiunii arteriale. Mulți oameni nici nu știu că suferă de aceste condiții, deci poate ar fi timpul pentru un control.

Tratamentul medicamentos

Și unele medicamente vă pot afecta vederea. Întrebați-l pe medicul dumneavoastră dacă ar putea fi valabil și în cazul unor medicamente pe care le luați.

Dacă tot nu sunteți mulțumit iar impresia vizuală nu se îmbunătățește, rugați-l pe opticianul dumneavoastră să verifice din nou specificațiile în cabinetul său: Asigurați-vă că puterea lentilelor corespunde prescripției și că lentilele sunt centrate. Ar putea fi recomandată și reexaminarea montării ochelarilor: Ochelarii care vă alunecă în jos pe nas sau care nu se așează drept pot afecta corecția și, prin urmare, performanța vizuală. Optometristul este expertul care poate efectua toate aceste verificări și care poate obține verificarea lentilelor de către producător.

Apropo: Dacă întâlniți orice altă problemă cu ochelarii dumneavoastră, de exemplu cu suprafața lentilelor, contactați-vă medicul oftalmolog. Acesta va evalua circumstanțele și va decide dacă este necesar ca ochelarii dumneavoastră să fie examinați de către producător. Influențele mecanice, termice sau chimice pot duce la o modificare a tratamentului. Zgârieturile de pe ochelari pot, de asemenea, cauza probleme de vedere. Acest lucru este deranjant deoarece zgârieturile nu pot fi îndepărtate iar lentilele trebuie să fie înlocuite.

Faceți clic aici pentru câteva sfaturi despre îngrijirea ochelarilor.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Cum puteți găsi un optician bun? Tot ce este important - de la primul consult până la ajustarea lentilelor
Glaucom, cataractă, AMD, etc.: boli ale ochilor și cum să le depistăm la timp O privire de ansamblu asupra simptomelor, cauzelor și tratamentelor

Sănătate + prevenire 21 nov. 2017

Tags:

Tratamente pentru ochelari: antireflex, de durificare, CleanCoat, etc. Tipuri de tratamente și diferențele de calitate dintre ele? La ce servesc diferitele tratamente pentru lentile?
Ochii uscați - ce puteți face când ochii ustură și aveți o senzație de mâncărime? Ochii uscați sunt o cauză frecventă pentru care oamenii se prezintă la medicul oftalmolog.

Sănătate + prevenire 1 nov. 2017

Tags:

Produse asemanatoare