Probleme de sănătate: ochii apoși

Dacă ochii dumneavoastră sunt mereu umezi, cauza ar putea fi o afecțiune oculară

Acest lucru este perfect normal atunci când râdeți sau plângeți: canalele lacrimale se deschid dând frâu liber lacrimilor. Însă, atunci când ochii dumneavoastră încep să fie apoși fără niciun motiv aparent, cauza ar putea fi o afecțiune oculară. Totuși nu trebuie să vă îngrijorați, deoarece aceste probleme pot fi, de regulă, rezolvate rapid.

Plânsul de bucurie, mânie sau furie; plânsul cauzat de emoții sau griji - toate acestea sunt reacții omenești normale. Lacrimile au și un efect de purificare. Există o enzimă în compoziția lor care împiedică bacteriile și oprește infecțiile. Anumiți vapori, precum cei produși atunci când tăiem ceapă, pot de asemene cauza lacrimi. Însă, dacă ochii dumneavoastră sunt apoși fără niciun motiv aparent, atunci cauza ar putea fi alta.

Ochii apoși au numeroase cauze

Una din cele mai frecvente cauze ale ochilor apoși este conjunctivita. Aceasta este o iritație sau infecție a conjunctivei, sau porțiunea albă a ochiului. În aceste cazuri, un simptom tipic, pe lângă ochii apoși, este o colorație roșie foarte vizibilă. Medicii disting între formele infecțioase și cele non-infecțioase. Conjunctivita infecțioasă este cauzată de un virus sau o bacterie, în timp ce cauzele conjunctivitei non-infecțioase includ alergiile, iritația cauzată de lumina foarte puternică, particulele străine sau substanțele chimice. În ambele cazuri, este recomandat să vă adresați imediat medicului oftalmolog și să-i descrieți simptomele. Dat fiind faptul că această boală este infecțioasă, vi se va face o programare în scurt timp.

Antibioticele ajută cu infecțiile bacteriene. În celelalte cazuri, de regulă este suficient să evitați factorii declanșatori. Un sfat suplimentar: pentru a vă usca ochii apoși, este recomandat să folosiți batiste. Spălarea în mod regulat a mâinilor este, de asemenea, indicată. Astfel puteți evita transmiterea infecției. Pe lângă aceasta, persoanele infectate trebuie să evite să poarte lentile de contact; în schimb, trebuie să-și poarte ochelarii.

O altă cauză frecventă a senzației de ochi apoși este o problemă de vedere greșit corectată, care face ca ochii să depună mult mai mult efort pentru a putea vedea bine. Lentilele pentru ochelari cu prescripție particularizate în mod optim și individual, cum sunt lentilele progresive ZEISS Individual 2, pot fi de un real ajutor.

Ochii apoși pot fi uneori cauzați de o compoziție deficitară a lichidului lacrimal. Pe lângă o cantitate mare de apă, lacrimile noastre sunt compuse și din proteine și un strat lipidic protector pe suprafața exterioară a filmului lacrimal. Rezultatul este acela că filmul lacrimal nu se lipește corespunzător pe suprafața ochiului și se scurge. În acest caz, medicul dumneavoastră oftalmolog vă poate ajuta cu niște picături speciale.

Alte posibile cauze pentru senzația de ochi apoși sunt leziunile pe suprafața corneei produse de particule străine sau zgârieturi. În mod reflex, organismul produce mult mai multe lacrimi. Unele persoane ar putea avea și pleoape care sunt incorect poziționate. Experții vorbesc în acest caz de entropion, o pleoapă care este întoarsă înăuntru, sau de ectropion, o pleoapă care este întoarsă în afară. În funcție de gravitatea problemei, o intervenție chirurgicală corectivă ar putea fi luată în considerare.

Sindromul ochilor uscați poate, de asemenea, fi cauza umezirii ochilor

Sună a paradox, dar ochii prea uscați pot, de asemenea, caua umezirea ochilor. Motivul este acela că, după o perioadă lungă în care ochii dumneavoastră au fost prea uscați, aceștia tind frecvent să înceapă să producă prea mult lichid lacrimal. Medicamentele pot remedia această problemă.

Sindromul ochilor uscați
Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Cum puteți găsi un optician bun? Tot ce este important - de la primul consult până la ajustarea lentilelor
Glaucom, cataractă, AMD, etc.: boli ale ochilor și cum să le depistăm la timp O privire de ansamblu asupra simptomelor, cauzelor și tratamentelor

Sănătate + prevenire 21 nov. 2017

Tags:

Tratamente pentru ochelari: antireflex, de durificare, CleanCoat, etc. Tipuri de tratamente și diferențele de calitate dintre ele? La ce servesc diferitele tratamente pentru lentile?
Ochii uscați - ce puteți face când ochii ustură și aveți o senzație de mâncărime? Ochii uscați sunt o cauză frecventă pentru care oamenii se prezintă la medicul oftalmolog.

Sănătate + prevenire 1 nov. 2017

Tags:

Produse asemanatoare