O vedere mai bună = O calitate a vieții mai bună

Nu toți ochelarii sunt la fel

Este unul dintre adevărurile general valabile faptul că lucrurile mărunte și detaliile complexe adesea fac o diferență marcantă. Același lucru se aplică și în cazul ochelarilor. Câteva caracteristici importante diferențiază ochelarii simpli de o pereche de ochelari de calitate superioară, care oferă beneficii semnificative. Poate vă întrebați în ce mod pot ochelarii mai buni să vă îmbunătățească calitatea vieții. Cu siguranță, o pereche de ochelari ieftini, produși în masă vă va reda vederea și sunt foarte accesibili. După ce ați avut probleme de vedere pentru câtva timp, vă veți bucura să puteți vedea din nou. La ce vă puteți aștepta mai mult? Este o vedere și mai bună un obiectiv care poate fi atins?

Da este, și este într-adevăr posibil de atins. Ochii dumneavoastră transmit de fapt toate informațiile optice către creier. În creier, aceste informații sunt interpretate și transformate în impresii vizuale spațiale. De fapt, calitatea impresiei vizuale generată de creier este direct legată de calitatea informațiilor pe care le primește.

Interacțiunea perfectă a ambilor ochi este de o importanță critică. Abilitatea creierului de a crea imagini tridimensionale perfecte și percepția spațială naturală a tuturor situațiilor din viață depind de aceasta.

„În trecut, ori de câte ori încercam să privesc la televizor stând culcat pe o parte pe canapea, am constatat că este imposibil să văd clar imaginile de pe ecran - acestea erau distorsionate într-un mod ciudat. Noua mea pereche de ochelari de calitate superioară ZEISS a rezolvat această problemă. Acum mă pot relaxa și pot privi la televizor de pe canapea, din orice poziție îmi este confortabilă," spune Manuela D., un pacient cu miopie severă.

Abilitatea noastră de a percepe corect adâncimile încăperilor, precum și dimensiunile și distanțele față de obiecte depinde de viziunea noastră spațială. Cu toate acestea, fiecare ochi este la fel de unic precum o amprentă. Acest lucru trebuie să fie luat în calcul în producerea unei perechi de ochelari. Pe lângă problemele de vedere tradiționale, precum miopia, hipermetropia sau astigmatismul, dispozitivele de măsurare inovative, cum este i.Profiler® al Carl Zeiss, au capacitatea de a include și aspecte mai complexe și de a ajusta ochelarii la nevoile ochiului afectat cu o mult mai mare precizie.

Ca urmare, pacienții primesc ochelari care le oferă o vedere mai clară, mai luminoasă și contraste mult mai bogate.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Marea diferenţă: designul lentilelor progresive

Alinierea optimă a ochelarilor este deosebit de importantă pentru ochelarii progresivi sau varifocali. Persoanele care poartă ochelari cu lentile progresive pentru corecția vederii la apropiere dar și la distanță au nevoie de lentile progresive care sunt concepute să interacționeze în mod optim cu razele vizuale ale purtătorului în toate câmpurile individuale de vedere astfel încât impresia vizuală generată să fie cât mai perfectă. Purtătorii de lentile progresive se confruntă frecvent cu dureri de cap sau probleme în a urca scările. Alegând lentilele particularizate, aceștia își pot îmbunătăți semnificativ calitatea vieții. Beneficiile sunt evidente printr-o excelentă percepție a adâncimii precum și prin impresii vizuale mult mai naturale și mai relaxate. Pentru ochi, aceasta înseamnă mult mai puțin stres și oboseală. Ochelarii de calitate superioară sunt de asemenea și mult mai confortabili.

Mai jos am enumerat câteva dintre beneficiile unor lentile progresive de calitate superioară:

 • Percepția spațială naturală
  • Vedere spațială clară la toate distanțele datorită alinierii optime a lentilelor progresive cu toate câmpurile vizuale
 • Câmpuri vizuale utilizabile largi
  • Câmpuri de vedere binoculară cu până la 40% mai largi (percepție simultană a impresiilor vizuale ale ambilor ochi) decât în cazul ochelarilor varifocali tradiționali
  • Câmp vizual pentru vederea la distanță foarte larg
  • Câmp vizual echilibrat pentru vederea la semi-distanță, în acord cu nevoile fiziologice
  • Câmp vizual larg și clar pentru vederea la apropiere - aliniat cu și calculat pe baza nevoilor individuale ale purtătorului
 • Nivel ridicat de entuziasm spontan demonstrat de clienți după prima experiență cu noile lor lentile progresive
  • Pacienții se obișnuiesc cu acești ochelari rapid și cu ușurință

   

Gama de lentile progresive

Știați că un sondaj de opinie realizat de Institutul german de cercetare IfD-Allensbach a arătat faptul că, în 2008, numai 49% dintre toți cetățenii germani purtători de ochelari erau în totalitate mulțumiți de ochelarii lor? 45% s-au declarat în general mulțumiți, în timp ce 5% nu erau destul de mulțumiți sau nu erau deloc mulțumiți. Numai 1% s-au declarat indeciși. Carl Zeiss și optometriștii săi autorizați depun eforturi zi de zi pentru a se asigura că numărul clienților 100% satisfăcuți crește în mod considerabil.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Cum puteți găsi un optician bun? Tot ce este important - de la primul consult până la ajustarea lentilelor
Glaucom, cataractă, AMD, etc.: boli ale ochilor și cum să le depistăm la timp O privire de ansamblu asupra simptomelor, cauzelor și tratamentelor

Sănătate + prevenire 21 nov. 2017

Tags:

Tratamente pentru ochelari: antireflex, de durificare, CleanCoat, etc. Tipuri de tratamente și diferențele de calitate dintre ele? La ce servesc diferitele tratamente pentru lentile?
Ochii uscați - ce puteți face când ochii ustură și aveți o senzație de mâncărime? Ochii uscați sunt o cauză frecventă pentru care oamenii se prezintă la medicul oftalmolog.

Sănătate + prevenire 1 nov. 2017

Tags:

Produse asemanatoare