Individualitatea este cuvântul cheie

Fiecare ochi este la fel de unic precum o amprentă

Sunteți unic - așa cum este orice altă persoană. Cu toții avem propria noastră personalitate. În același mod, și fiecare ochi are propriul caracter - nu există doi la fel. Numai lentilele particularizate pot îndeplini aceste cerințe speciale. Cu cât este mai precisă examinarea ochilor și a tiparelor dumneavoastră vizuale de către optometrist, cu atât va fi mai bună impresia dumneavoastră vizuală de îndată ce vă puneți noii ochelarii.

Ce conferă lentilelor unicitatea lor? De câte date de măsurare este nevoie pentru a ajusta perfect lentilele la nevoile dumneavoastră individuale? Și de ce vă veți bucura de o vedere mai relaxată dacă alegeți lentile particularizate?

Încercați următorul exercițiu: Acoperiți-vă jumătate din față cu o oglindă în timp ce stați în fața unei alte oglinzi. Acum propria dumneavoastră față vi se va părea ciudată - chiar nefirească. Nu există două persoane pe pământ care să aibă jumătățile feței simetrice. Până și acest detaliu minuscul joacă un rol imens în producția cu precizie la nivel de micrometri a lentilelor, deoarece ochiul uman extrem de sensibil recunoaște până și cele mai mici abateri. Rezultatele pe termen lung ar putea fi probleme de vedere sau oboseală. Prin urmare, nu este deloc surprinzător faptul că impresia dumneavoastră vizuală va fi mai confortabilă și mai relaxată dacă lentilele și ramele sunt ajustate cu precizie la simetria dumneavoastră individuală și la forma feței dumneavoastră.

Aceste date sunt și mai important de obținut dacă lentilele dumneavoastră sunt foarte complexe sau puternice. Disciplina cea mai înaltă este producerea lentilelor progresive unde tranzițiile zonei pentru vederea la distanță și ale zonei de citit sunt tăiate invizibil în lentile. Producția personalizată este deosebit de importantă pentru aceste lentile astfel încât rezultatul vizual obținut să nu fie limitat în zona de tranziție dintre vederea la distanță și cea la apropiere.

Care date de măsurare individuale sunt esențiale?

Distanța dintre ochi: Măsurarea distanței dintre ochiul drept și cel stâng pornind din centrul pupilei și până la șaua nazală.

Tiparele vizuale personale: V-ați gândit vreodată în mod conștient la modul în care citiți o carte sau la distanța la care vă țineți uneltele sau acele în timp ce lucrați? Aceste măsurători sunt la fel de esențiale pentru particularizarea lentilelor dumneavoastră personale precum este și ocupația dumneavoastră (lucrați la birou sau sunteți un meșter care lucrează des în aer liber?). Un alt aspect care trebuie luat în considerare îl reprezintă hobbyurile dumneavoastră.

Înălțimea de vizualizare a ochiului: Punctul prin care ochiul drept și cel stând privesc prin lentile este de asemenea diferit de la ochi la ochi. Acesta se măsoară de la marginea de jos a ochelarilor, adică marginea ramei.

Înclinația în plan frontal a ramei: Dat fiind faptul că fiecare față are un profil diferit, înclinația frontală a ochelarilor este,de asemenea, diferită. Prin urmare, este foarte important ca și această valoare să fie luată în considerare pentru calcularea cerințelor dumneavoastră individuale privind lentilele.

Distanța dintre ochi și lentile: Și această distanță diferă de la o persoană la alta. Experții o denumesc distanța vertex-spate. Comparați, de exemplu, profilul facial al unei persoane din Europa cu cel al unei persoane asiatice. Veți recunoaște diferenţa imediat și cu ochiul liber.

Unghiul de curbură a ramei: Pentru a ajusta ochelarii la fața dumneavoastră, rama este ușor concavă. Experții numesc aceasta unghiul de curbură. Și acest unghi trebuie să fie inclus în calcularea precisă a lentilelor individuale.

Ochelarii dumneavoastră, adaptați perfect dumneavoastră

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Cum puteți găsi un optician bun? Tot ce este important - de la primul consult până la ajustarea lentilelor
Glaucom, cataractă, AMD, etc.: boli ale ochilor și cum să le depistăm la timp O privire de ansamblu asupra simptomelor, cauzelor și tratamentelor

Sănătate + prevenire 21 nov. 2017

Tags:

Tratamente pentru ochelari: antireflex, de durificare, CleanCoat, etc. Tipuri de tratamente și diferențele de calitate dintre ele? La ce servesc diferitele tratamente pentru lentile?
Ochii uscați - ce puteți face când ochii ustură și aveți o senzație de mâncărime? Ochii uscați sunt o cauză frecventă pentru care oamenii se prezintă la medicul oftalmolog.

Sănătate + prevenire 1 nov. 2017

Tags:

Produse asemanatoare