Cum trebuie să am grijă de lentilele ochelarilor mei cu prescripție?

O bună îngrijire a ochelarilor vă va ajuta să nu pierdeți nimic din vedere. Iată care sunt recomandările noastre

Lentilele de ochelari cu prescripție din ziua de azi sunt cu adevărat un miracol al tehnologiei. Dacă doriți să vă bucurați de ochelarii dumneavoastră pentru cât mai mult timp posibil, este important nu doar să aveți grijă de ei. Este de asemenea important să-i protejați împotriva deteriorării produse de factori externi dăunători.

Indiferent dacă suferiți de miopie sau hipermetropie, cu ajutorul ochelarilor prescriși potriviți, vederea dumneavoastră va fi din nou clară. Vă veți putea bucura de ochelarii dumneavoastră timp de mult timp de acum înainte dacă îi adaptați special la prescripția dumneavoastră individuală la un optician. Însă, o condiție importantă pentru aceasta este aceea că va trebui să aveți grijă de ochelarii dumneavoastră prescriși, și să-i manipulați în mod responsabil. Aceasta deoarece manipularea necorespunzătoare a ochelarilor moderni cu tehnologie avansată poate duce la zgârierea lentilelor sau la producerea altor daune.

Acest lucru este valabil în mod special în cazul lentilelor din material plastic. Tratamentele cu tehnologie avansată oferă un nivel maxim de protecție, chiar și pentru lentilele din plastic foarte subțiri și fragile, dar pot totuși să fie zgâriate. Rezultatul este că lentilele își pierd din claritate, devine mai dificil să vedeți prin ele, iar vederea devine mai puțin clară. Dar acest lucru nu este obligatoriu să se întâmple. Iată câteva sfaturi utile:

Lavete pentru lentile din microfibră

Pentru îngrijirea zilnică a ochelarilor dumneavoastră este important să folosiți numai lavete pentru lentile produse din microfibră. Le puteți obține de la orice profesionist din domeniul îngrijirii vederii. Praful și murdăria se atașează de ele. Acest proces, cunoscut sub denumirea de curățare uscată, îndepărtează particulele de murdărie și praf și poate fi efectuat oricând, chiar și când sunteți în mișcare. Dacă lentilele ochelarilor prezintă un grad mai ridicat de murdărire, primul pas pe care trebuie să-l faceți este să-i spălați cu apă călduță. Și spray-urile pentru curățarea lentilelor, disponibile la profesioniștii din domeniul îngrijirii vederii, sunt foarte eficiente. După ce au fost curățate cu soluția spray, lentilele pot fi uscate cu o lavetă pentru lentile.

Hainele dumneavoastră nu sunt un substituent adecvat pentru o lavetă pentru lentile

Lentilele ochelarilor cu prescripție nu se împacă bine cu tricourile, puloverele sau alte materiale textile. Deci, chiar dacă e soluția cea mai la îndemână și cea mai tentantă, nu e o idee bună să vă ștergeți ochelarii cu hainele. Riscul de a vă zgâria lentilele este prea mare. Adevărul este că zgârieturile încă nu pot fi îndepărtate de pe suprafața lentilelor. Așadar, stricăciunea cauzată va fi permanentă.

Din când în când, nu ar strica să vă duceți ochelarii la curățat la profesionistul din domeniul îngrijirii vederii. Acesta are echipamente speciale pe care le poate folosi pentru a vă curăța temeinic și cu grijă ochelarii. Cel mai important dintre acestea este baia cu ultrasunete. În cadrul acestui proces, ochelarii sunt așezați într-un recipient special. Timp de câtva minute, ochelarii sunt curățați extrem de eficient folosind vibrații ultrasonice. Procesul curăță atât lentilele cât și ramele. În prezent sunt disponibile și dispozitive pentru utilizare la domiciliu. Dacă doriți să achiziționați unul, cel mai bine ar fi să vizitați un magazin de specialitate pentru sfaturi. Aceasta deoarece cea mai bună curățare poate fi obținută numai de către aparate care funcționează la o frecvență foarte ridicată a vibrațiilor.

Atenție la temperaturile ridicate și scăzute

Pe lângă îngrijirea de rutină adecvată a ochelarilor dumneavoastră, este de asemenea important să-i manevrați corect. Pare evident însă, pentru siguranță, reluăm: nu așezați niciodată ochelarii cu lentilele în jos. Pliați-i și așezați-i astfel încât să se rezeme pe rame. Pentru a nu ajunge în situația enervantă de a vă căuta ochelarii, vă recomandăm să-i așezați întotdeauna în același loc. Astfel ei vor fi mereu în același loc, fiindu-vă mult mai ușor să-i găsiți. În acest punct, este bine de menționat faptul că scaunele, fotoliile și canapelele nu sunt locuri adecvate pentru a vă așeza ochelarii. E mult prea ușor să vă așezați accidental pe ei.

Dacă nu urmează să vă purtați ochelarii pentru o perioadă lungă de timp, cum ar fi pe timpul nopții, cel mai bine este să-i așezați într-un toc pentru ochelari adecvat. Acest sfat este relevant în mod special pentru posesorii de câini. Ați putea constata că prietenului dumneavoastră patruped îi place să vă ronțăie ramele și chiar lentilele ochelarilor. Rezultatul nu ar fi doar deranjant pentru dumneavoastră, ci și periculos pentru câine.

Un alt lucru cu care lentilele de ochelari nu se înțeleg deloc este temperaturile ridicate. Deci, indiferent dacă e vară sau iarnă, nu vă lăsați niciodată ochelarii în lumina directă a soarelui. Evitați în mod special să-i lăsați pe bordul mașinii. Nici caloriferele nu fac casă bună cu ochelarii dumneavoastră. Iar dacă mergeți la saună, cel mai bine ar fi ca ochelarii să nu vă însoțească. Și lunile reci ale anului vă pot afecta ochelarii, iar aceasta se poate accentua dacă sunt expuși la temperaturi foarte scăzute. Deci, nu este indicat să-i lăsați în mașină peste noapte pe timp de iarnă.

În general, un tratament de calitate superioară pentru ochelarii dumneavoastră cu prescripție vă poate ușura atât viața cât și procesul de rutină de curățare a ochelarilor. De exemplu, un tratament ZEISS LotuTec® ține la distanță de lentilele dumneavoastră apa și praful și le oferă ochelarilor dumneavoastră proprietăți antistatice. În cazul lentilelor ochelarilor prescriși cu tratament LotuTec®, suprafața lentilei este netezită de către tratament într-o asemenea măsură încât particulele de murdărie sau picăturile de apă nu se pot depune pe ea, și sunt îndepărtate întocmai precum de pe o frunză de lotus. Din acest motiv, lentilele pentru ochelari care au primit acest tratament sunt mai ușor de curățat. Ele necesită și o curățare mai puțin frecventă. Până și amprentele uleioase pot fi îndepărtate cu ușurință de pe lentilele pentru ochelari cu prescripție.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Avantaje clare ca lumina zilei pentru purtătorii de ochelari Șervețele ZEISS pentru curățarea lentilelor ochelarilor cu prescripție și a altor suprafețe optice

Produse asemanatoare