Când ochelarii sunt prea strâmți. Cele mai bune sfaturi pentru o vedere relaxată și pentru potrivirea perfectă.

Indiferent dacă vorbim de brațe, puntea nazală sau ramele ochelarilor, există câteva criterii care sunt cruciale pentru o vedere optimă.

Ochelarii vă apasă pe tâmple, vederea este obositoare, puntea nazală este supărător de inconfortabilă. Ce puteți face atunci când ochelarii nu se potrivesc cum trebuie? La ce trebuie să fiți atenți atunci când cumpărați ochelari și când aceștia vă sunt ajustați pentru a vă asigura o vedere mai bună și mai relaxată?

În sfârșit! O vedere perfectă cu o pereche optim ajustată de lentile și ochelari - însă, dintr-o dată, brațele ochelarilor vă apasă pe tâmple, puntea nazală devine inconfortabilă sau ochelarii vă alunecă întruna de pe nas. O vedere constant relaxată nu depinde numai de lentilele potrivite. Toate celelalte aspecte care privesc ochelarii trebuie de asemenea să fie potrivite, astfel încât ochelarii să fie confortabili tot timpul și să nu devină deranjanți pentru purtător. Există mai multe metode de a obține un mai mare confort la purtare, de obicei fără a irosi prea mult timp. Iată câteva sfaturi de la VEDERE MAI BUNĂ pentru o potrivire optimă a ochelarilor.

Alegerea lentilelor potrivite pentru ochelarii cu prescripție

În general, lentilele ușoare și subțiri sunt mai confortabil de purtat. Lentilele din plastic au un avantaj, deoarece ele pot fi produse cu până la 50% mai ușoare comparativ cu lentilele minerale (de exemplu lentilele cu indice mare de refracție de la ZEISS fabricate dintr-un plastic special). De regulă, cu cât sunt mai ușori ochelarii, cu atât sunt mai confortabil de purtat.

 

Gata cu pișcatul: puntea nazală optimă pentru ochelarii dumneavoastră

Puntea nazală este unul dintre puținele puncte de contact dintre fața dumneavoastră și ochelari, ceea ce face cu atât mai important ca ochelarii să fie perfect ajustați de opticianul dumneavoastră. Factorul crucial este să vă asigurați că pernițele nazale se așează „ferm”, adică suprafața perniței are cât mai mult contact cu nasul posibil și că pernițele sunt bine poziționate de la un capăt la altul. Altfel, ochelarii își pot pierde rapid priza. Mai ales cu ramele din plastic, acest aspect trebuie să fie luat în considerare pentru alegerea și ajustarea ochelarilor, deoarece zona din jurul nasului pe ramele din plastic este foarte dificil de modificat ulterior. Pentru ochelarii cu ramă metalică, pernițele nazale sunt disponibile în numeroase dimensiuni și materiale diferite și pot fi înlocuite și ajustate cu ușurință. Aici, din nou, opticianul dumneavoastră cunoaște toate aspectele speciale pentru o potrivire optimă și va fi bucuros să vă ofere recomandări detaliate suplimentare.

 

Brațele ochelarilor - corect ajustate

Brațele ochelarilor trebuie să fie ajustate la forma feței dumneavoastră astfel încât să nu exercite niciun fel de presiune pe tâmple. Adesea, această presiune pe tâmple este înțeleasă greșit a însemna că ochelarii se așează bine. Brațele care sunt optim ajustate generează doar o ușoară presiune în spatele urechii, împiedicând ca greutatea ochelarilor să exercite presiune asupra nasului. Cu toate acestea, dacă ochelarii sunt prea strâmți, brațele acestora se „abat” în sus pe tâmple, iar ramele ochelarilor alunecă în jos pe nas.

Apropo, în anumite situații, brațele ochelarilor din plastic se pot deforma ușor ca urmare a modificărilor de temperatură cauzate de vreme. Dacă acest lucru vă provoacă disconfort, opticianul dumneavoastră le poate reda cu ușurință ochelarilor dumneavoastră forma lor originală.

Sfaturi pentru pasionații de sporturi active: Vârfurile din silicon și măștile pentru ramele de ochelari metalice sunt hidrofobe și asigură o fixare strânsă și o potrivire optimă, chiar și în caz de transpirație puternică.

 

Ramele ochelarilor

În funcție de tipul de dispozitiv de ajutor vizual necesar, două criterii complet diferite se pot aplica pentru rama de ochelari ideală (de exemplu pentru lentilele progresive). Totuși, ca regulă generală, dimensiunea optimă a ramelor ochelarilor este o combinație a doi factori: distanța pupilară și dimensiunea orbitei. Partea de sus a ramei trebuie să fie sub nivelul sprâncenelor și deasupra pliului ochiului. Aceasta oferă cea mai bună vedere deoarece cadrul ramei sau lentilele nu stau în cale. Pentru o potrivire bine-proporționată, recomandăm ramele de ochelari care nu sunt cu mult mai late decât fața purtătorului și care-i permit acestuia să privească prin secțiunea de mijloc a lentilelor. Mai multe...

În esență, opticianul dumneavoastră va fi bucuros să vă ajute atunci când ochelarii dumneavoastră „apasă” - în mod normal ar face acest lucru chiar dacă nu ați cumpărat ochelarii direct de la el.

 

Ochelari pentru copii

Confortabilă și mereu bine poziționată, fără să alunece: o ramă adecvat ajustată este de asemenea unul din cele mai importante criterii pentru montarea ochelarilor pentru copii. Iată câteva sfaturi pentru găsirea celui mai bun model de ochelari. O formă rotundă s-a dovedit a fi o alegere bună pentru ochelarii pentru copii, deoarece copiilor le place să privească peste ramă iar ochelarii rotunzi asigură o suprafață mai mare prin care să privească. Dacă alegeți ramele de ochelari metalice, veți avea și o așa-numită „șa”: două pernițe din silicon unite care se sprijină pe puntea nazală, asigurând o potrivire extrem de confortabilă. Mai multe…

 

Șervețele mici, rezultate mari - nou în îngrijirea ochelarilor

Apropo, legat de tema curățării: noile șervețele pentru curățarea lentilelor ZEISS asigură claritatea optimă pentru perechea dumneavoastră perfectă de ochelari. Cu noua și inovativa lor combinație de ingrediente active, ele vă curăță ochelarii sau alte suprafețe (de ex. ecranele aparatelor foto sau ale telefoanelor mobile) mai eficient și mai delicat decât majoritatea celorlalte produse de curățare (fapt confirmat prin teste independente). De asemenea, le puteți folosi chiar și pentru a îndepărta cu ușurință transpirația sau petele uleioase de pe piele care lasă urme în timpul zilei pe ochelarii dumneavoastră.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Cum puteți găsi un optician bun? Tot ce este important - de la primul consult până la ajustarea lentilelor
Lista de verificare pentru cumpărarea unei noi perechi de ochelari Ochelari pentru apropiere și distanță, ochelari progresivi, ochelari pentru sport, ochelari de citit sau pentru locul de muncă: ce trebuie să știți?
Oare pot perechea greșită de ochelari sau lumina proastă să vă afecteze vederea? Vă vom spune ce se întâmplă atunci când ochii dumneavoastră trebuie să muncească prea mult

Sănătate + prevenire 16 oct. 2017

Tags: La optician

Întrebări pentru următoarea consultaţie

Sănătate + prevenire 16 oct. 2017

Tags: La optician

Produse asemanatoare