Aflați cum dispozitivele mobile ne schimbă vederea și ne solicită ochii.

Ochi obosiți și iritați, dureri de cap și cervicale sunt simptomele obișnuite ale ochilor obosiți, suprasolicitați.

E ușor când sunteți tineri! Până la o anumită vârstă, ochii noștri muncesc automat și se adaptează rapid la diferite distanțe fără ca noi să ne dăm seama. E perfect natural să ridicăm privirea de la smartphone unde ne verificăm e-mailurile sau selectăm următoarea melodie din playlist pentru a saluta un prieten aflat la distanță, după care să privim din nou în jos - totul cu o vedere perfect de clară și precisă. Nici nu ne dăm seama de ajustările fine efectuate de mecanismele interne ale ochilor noștri - cum ar fi efortul mușchilor ciliari și al cristalinului natural al ochiului.

Pe măsură ce îmbătrânim, ochii noștri cunosc o reducere constantă în abilitatea lor de a se „acomoda”, cu alte cuvinte de a schimba focalizarea între diferite distanțe. Unii oameni observă că le este mai dificil să se focalizeze pe obiecte aflate la distanță, deși acest lucru este de obicei precedat de alte simptome - de exemplu ochi obosiți, iritați la sfârșitul unei zile lungi sau chiar dureri de cap sau cervicale.

Când facem o recapitulare, la sfârșitul zilei, ne-am putea da seama că am petrecut lungi perioade de timp utilizându-ne smartphone-ul sau că am stat mult în trafic în condiții în care ochii noștri priveau des înspre sistemul de navigare.

De regulă, ochii noștri se simt mai bine după o noapte de somn odihnitor, cu toate că unele persoane recurg și la remedii aplicate la domiciliu, cum sunt compresele reci pentru ochi. De asemenea, oamenii recurg prea repede și cu prea multă ușurință la calmante pentru a combate durerile de cap și cele cervicale asociate. Dar v-ați întrebat vreodată dacă răspunsul la problemă ar putea fi alegerea perechii potrivite de ochelari?

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Cum puteți găsi un optician bun? Tot ce este important - de la primul consult până la ajustarea lentilelor
Glaucom, cataractă, AMD, etc.: boli ale ochilor și cum să le depistăm la timp O privire de ansamblu asupra simptomelor, cauzelor și tratamentelor

Sănătate + prevenire 21 nov. 2017

Tags:

Tratamente pentru ochelari: antireflex, de durificare, CleanCoat, etc. Tipuri de tratamente și diferențele de calitate dintre ele? La ce servesc diferitele tratamente pentru lentile?
Ochii uscați - ce puteți face când ochii ustură și aveți o senzație de mâncărime? Ochii uscați sunt o cauză frecventă pentru care oamenii se prezintă la medicul oftalmolog.

Sănătate + prevenire 1 nov. 2017

Tags:

Produse asemanatoare