Sănătate și prevenire

Aflați tot ceea ce trebuie să știți despre sănătatea ochilor dumneavoastră și cum o puteți păstra.

Funcționând în tandem cu creierul nostru, ochii ne permit să experimentăm mediul într-un mod neegalat de către niciun alt organ. Fiecare dintre noi experimentează mediul într-un mod foarte diferit și personal: fiecare vede altfel! Ceea ce vedem nu este determinat numai de cât de bine vedem, ci și de ceea ce dorim de fapt să vedem - preferințele noastre personale, experiența și amintirile joacă un rol cheie în ceea ce percepem. Noi percepem aproximativ 80% din impresiile noastre prin intermediul ochilor.

Dar aceasta nu e totul: adesea se spune despre ochii că sunt fereastra sufletului, iar aceasta dintr-un motiv întemeiat. Ei reflectă și starea noastră de spirit - dacă suntem fericiți, triști, stresați sau obosiți, de exemplu. Iar aceasta poate influența și calitatea vederii noastre. Dacă suntem stresați în timpul unui examen oftalmologic, rezultatul va fi diferit de cel obținut atunci când suntem relaxați și într-o dispoziție bună. Iar ceea ce vedem în timpul zilei ne însoțește și pe parcursul nopții. În timpul somnului creierul nostru procesează imagini pe care le-am văzut în timpul zilei. Până și fătul în uter poate percepe lumina.

Așadar, este important să ne protejăm și să avem mai mare grijă de ochii noștri. Cu alte cuvinte, examenele oftalmologice regulate sunt obligatorii.

Corectarea vederii cu ajutorul laserului Modul în care chirurgia oculară cu laser poate îmbunătăți calitatea vederii

1 iun. 2022

De ce vederea bună este atât de importantă Atunci când unul dintre simțuri lipsește, celelalte trebuie să-i preia munca. Ochii joacă un rol important aici.

Sănătate + prevenire 16 oct. 2017

Tags:

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

În lumea modernă ochii noștri sunt supuși unor diferite provocări

În zilele noastre, prin utilizarea frecventă a calculatoarelor, a laptopurilor, smartphone-urilor, tabletelor sau chiar și urmărirea programelor la televizor, ochii noștri sunt concentrați pe aceeași distanță pentru o perioadă mult mai lungă decât în trecut. Aceasta poate duce la oboseala ochilor, dureri de cap, dureri de spate sau gât înțepenit la sfârșitul zilei.

Există unele discuții cu privire la eficiența exercițiilor de formare a ochilor. Cu toate acestea, un lucru este absolut sigur: dacă ne concentrăm privirea asupra unui obiect aflat la distanță scurtă pentru perioade lungi de timp, trebuie să ne asigurăm că facem pauze scurte pe parcursul zilei pentru a le permite ochilor să se odihnească. Pentru relaxare ochilor pur și simplu priviți în depărtare la intervale regulate fără a vă concentra privirea asupra unui anumit lucru - pentru cinci minute în fiecare oră, dacă puteți.

Aceasta nu este valabilă doar pentru adulți: și copiii trebuie să-și dezvolte întregul potențial vizual, trebuie să-și expună ochii la cât mai mulți stimuli diferiți, atât la distanță cât și la apropiere. Este binecunoscut faptul că incidența hipermetropiei sau a miopiei este mai mare în rândul copiilor care petrec prea mult timp cu activități în câmpul vizual pentru apropiere, cum ar fi lectura, pictura sau jocurile pe tabletă sau PC.

Mișcarea, lumina zilei și o alimentație echilibrată sunt la fel de importante pentru ochii noștri precum și pentru starea noastră de sănătate generală. Asigurați-vă că beți suficientă apă pe parcursul zilei. O alimentație neechilibrată (prea mult acid și alimente sărace în vitamine și nutrienți), fumatul, medicamentele și lipsa de mișcare sunt dăunătoare pentru ochii noștri. În prezent se consideră că tulburările circulatorii sunt cauza principală a numeroase boli ale ochilor. Chiar și expunerea prea lungă la lumină directă a soarelui ne poate afecta ochii. Luați-vă măsurile de precauție corespunzătoare - ochii vă vor fi recunoscători.

Cum puteți găsi un optician bun?

Tot ce este important - de la primul consult până la ajustarea lentilelor

Glaucom, cataractă, AMD, etc.: boli ale ochilor și cum să le depistăm la timp

O privire de ansamblu asupra simptomelor, cauzelor și tratamentelor

Sănătate + prevenire 21 nov. 2017

Tags:

Tratamente pentru ochelari: antireflex, de durificare, CleanCoat, etc.

Tipuri de tratamente și diferențele de calitate dintre ele? La ce servesc diferitele tratamente pentru lentile?

Ochii uscați - ce puteți face când ochii ustură și aveți o senzație de mâncărime?

Ochii uscați sunt o cauză frecventă pentru care oamenii se prezintă la medicul oftalmolog.

Sănătate + prevenire 1 nov. 2017

Tags:

Lista de verificare pentru cumpărarea unei noi perechi de ochelari

Ochelari pentru apropiere și distanță, ochelari progresivi, ochelari pentru sport, ochelari de citit sau pentru locul de muncă: ce trebuie să știți?

Cum trebuie să am grijă de lentilele ochelarilor mei cu prescripție?

O bună îngrijire a ochelarilor vă va ajuta să nu pierdeți nimic din vedere. Iată care sunt recomandările noastre

Oare pot perechea greșită de ochelari sau lumina proastă să vă afecteze vederea?

Vă vom spune ce se întâmplă atunci când ochii dumneavoastră trebuie să muncească prea mult

Sănătate + prevenire 16 oct. 2017

Tags: La optician

Probleme de vedere în ciuda unei noi perechi de ochelari?

Pentru a vă putea bucura de potențialul maxim al noilor dumneavoastră ochelari ați putea avea nevoie de o perioadă de acomodare

Sănătate + prevenire 16 oct. 2017

Tags:

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră