Poate vă întrebați - am nevoie de ochelari?

Pentru unii dintre noi, aceasta are loc la o vârstă tânără, în timp ce alții observă o schimbare după 45 de ani. Când vederea se deteriorează, ochelarii personalizați de un expert vă pot ajuta să vă recăpătați vederea.

O observați dintr-o dată - o slăbire a vederii. Simptomele slăbirii vederii pot fi diferite. Pentru unele persoane, devine dificilă distingerea semnelor de circulație rapid și de la distanță. Pentru alte persoane, acestea observă că trebuie să țină cartea sau ziarul mai departe pentru a putea citi textul. Atât copiii mici cât și adulții ar putea observa nevoia de a clipi pentru a se putea focaliza din nou asupra obiectelor. Când astfel de simptome apar, v-ați putea pune întrebarea: Am nevoie de ochelari? Însă deseori oamenii amână obținerea asistenței de specialitate din partea unui optometrist.

Slăbirea acuității vizuale este adesea cauzată de probleme cu procesul de acomodare a ochiului. Acomodarea vizuală se referă la capacitatea de focalizare a ochiului. O slăbire a vederii mai poate fi cauzată și de alți factori, afecțiuni ale sistemului circulator sau alte boli, sau de factori temporari. Însă, indiferent de cauză, primul pas este o vizită la optometrist pentru un test rapid de vedere - care, în multe cazuri, va fi efectuat gratuit. Testul de vedere durează numai câteva minute și vă va oferi câteva răspunsuri rapide. Dacă suferiți de o scădere a acuității vizuale care nu a fost corectată cu ochelari, atunci efortul de acomodare al ochiului dumneavoastră este permanent. Aceasta cauzează oboseală vizuală și poate fi totodată o problemă de siguranță.

Miopia și riscul de accident

În marea majoritate a cazurilor totuși, scăderea acuității vizuale este cauzată de modificări la nivelul ochiului precum miopia: o scădere a acuității vizuale care apare atunci când forma globului ocular este prea alungită. Lumina recepționată nu mai ajunge în întregime pe retină ci se oprește în fața acesteia. Miopia poate apărea la orice vârstă. Simptomele caracteristice includ:

  • obiectele aflate la distanță (indicatoare rutiere, plăci cu numere de înmatriculare) apar neclare
  • strângeți din ochi atunci când priviți la obiecte aflate la distanță

Până și formele aparent ușoare de miopie trebuie să fie corectate cu ochelari în cel mai scurt timp cu putință. Orice pierdere a acuității vizuale mărește semnificativ riscul de accidente rutiere. Studiile au arătat faptul că miopia tinde să-i facă pe conducătorii auto să se angajeze în depășiri riscante deoarece aceștia nu văd mașinile care circulă din sens opus decât atunci când este prea târziu. De asemenea, studiile au demonstrat și faptul că oamenii au tendința de a-și supraestima acuitatea vizuală. Din acest motiv, un test de vedere la optometristul dumneavoastră este deosebit de important, deoarece acesta vă va spune dacă o prescripție pentru ochelari vă poate restabili vederea - și vă poate îmbunătăți și calitatea vieții.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Miopia la copii

Când copiii suferă de miopie, problema necesită intervenția unui adult. Copiii mici în general nu-și dau seama că ar trebui să poată vedea mai bine decât o fac. Și e păcat, deoarece cu cât este mai tânăr pacientul cu atât este mai ușor de corectat miopia. Cele mai importante semnale de alarmă includ:

  • strabismul sau înclinarea constantă a capului
  • absența reacției sau o reacție exagerată la lumină
  • clipitul excesiv sau mărirea frecventă a ochilor
  • frecarea frecventă a ochilor
  • eșecul de a focaliza corect sau de a privi peste un obiect
  • cazuri frecvente în care copilul se împiedică și se poticnește
  • absența dorinței de a citi
  • note slabe la școală
  • reticența de a se juca cu alți copii

Pentru a diagnostica și detecta rapid miopia la copii, experții au dezvoltat un test „distractiv” de acuitate vizuală. Acesta permite testarea pentru a determina reacția corectă la lumină chiar și a bebelușilor. Își întoarce bebelușul capul atunci când în preajma sa este aprinsă o lampă? Dacă da, atunci acesta este un semn că totul e bine. La vârsta de șapte luni, un bebeluș ar trebui să vă poată urmări cu privirea. Ce se întâmplă atunci când vă ascundeți în spatele unei perne, a unei cărți sau în spatele canapelei și vă strigați bebelușul? Dacă acesta reacționează, este un semn că vederea copilului dumneavoastră este bună. La vârsta de opt luni, un copil ar trebui să se poată întinde după și să apuce obiecte aflate la apropiere. Și, în jurul primei sale aniversări, un copil ar trebui să poată întinde mâinile înspre o minge care se rostogolește în direcția sa. Dacă aceste etape cheie nu sunt atinse, atunci se impune o vizită la medicul pediatru.


În cele din urmă, cu toții suntem afectați: prezbiopia

În general, începe undeva în jurul vârstei de 45 de ani. Spre deosebire de hipermetropia, simplă, care are simptome asemănătoare cu cele ale prezbiopiei însă este cauzată de un unghi al ochiului mai mic decât cel normal, în cazul prezbiopiei asociate vârstei, cristalinul ochiului se rigidizează. Simptomele includ: scrisul și cititul presupun dintr-o dată un efort mai mare, iar ochiul are nevoie de o perioadă mai lungă pentru a trece de la vederea la apropiere la cea la distanță.

  • ziarele trebuie ținute la distanță mai mare pentru putea fi citite
  • o senzație frecventă de arsură la nivelul ochilor
  • dureri de cap și de ochi
  • oboseală tot mai mare

Și în acest caz: O vizită rapidă la optometrist va asigura că simptomele dumneavoastră nu se vor agrava și că acuitatea și confortul dumneavoastră vizual sunt restabilite.

În cazul prezbiopiei, ochelarii de citit sau lentilele progresive vor fi utile. Ochelarii de citit sunt eficienți numai pentru vederea la apropiere și trebuie dați jos pentru a vedea obiecte la depărtare. În cazul lentilelor progresive, tranziția dintre vederea la apropiere și cea la distanță este încorporată direct și în mod invizibil în lentile. Pacientul nu mai este nevoit să-și schimbe în permanență ochelarii de citit cu cei obișnuiți. O vizită la optometrist vă va spune dacă lentilele progresive sunt soluția cea mai bună. Uneori, acomodarea cu lentilele progresive durează o perioadă de timp însă, cu când mai devreme sunt folosite, cu atât mai ușoară va fi tranziția. Dar, pentru pacienții pe care nu-i deranjează să-și pună o pereche de ochelari pentru citit și alte activități la apropiere sau care nu au nevoie de ochelari pentru distanță, o pereche de ochelari de citit ar putea fi de ajuns.

Acordați atenție calității

Ochelarii de citit simpli sunt disponibili în orice supermarket și în numeroase benzinării. Nu sunt costisitori, ceea ce, la prima vedere, îi face o soluție atrăgătoare. Dar aveți grijă: ochelarii de citit „de-a gata” au câteva dezavantaje reale. Cu ochelarii „de-a gata”, nu veți beneficia de un examen oftalmologic calificat și de o ajustare personalizată. Și nu uitați: ochiul dumneavoastră este la fel de unic precum amprenta dumneavoastră. Iată de ce lentilele pentru ochelari trebuie să fie centrate cu precizie pe distanța dumneavoastră pupilară, iar rama trebuie să fie ajustată la forma capului dumneavoastră. Aceasta este o sarcină pentru un optometrist instruit.

Iar optometristul are avantajul de a beneficia de tehnologie modernă și materiale de înaltă calitate. Precum sistemul i.Profiler și lentilele pentru ochelari i.Scription. Sistemul i.Profiler măsoară fiecare ochi individual și verifică acuitatea vizuală atunci când pupilele sunt dilatate pentru a vă evalua vederea nocturnă.

Aceste date sunt folosite pentru crearea lentilelor dumneavoastră i.Scription. Rezultatul constă într-o acuitate vizuală pe timp de noapte vizibil îmbunătățită și într-o siguranță sporită în trafic pe întuneric. Culorile sunt percepute mult mai luminoase, iar contrastul și acuitatea sunt sporite. Ochii dumneavoastră vă vor fi recunoscători.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Recunoașterea problemelor de vedere Miopia, hipermetropia, astigmatismul, etc.: Ce fel de probleme de vedere implică cum le putem corecta?
Istoria ochelarilor De la origini, ”pietrele pentru citit” până la modernele accesorii de stil de viață și modă
Nicio față nu este simetrică și nu există două persoane cu aceeași distanță între ochi Lentilele ochelarilor vor atinge potențialul lor maxim numai după ce ramele au fost cu exactitate ajustate la fiecare purtător în parte.
De câte perechi de ochelari aveți nevoie? Nu lăsați marea varietate de opţiuni disponibile pe piață să vă copleșească!

Produse asemanatoare