Oferind copiilor cea mai bună vedere

Ochelarii pentru copii trebuie să îndeplinească standarde foarte exigente

Ochelarii pentru copii trebuie să fie rezistenți și să facă față unor activități precum sportul, școala și joaca. Ochelarii pentru copii trebuie să fie incasabili, flexibili și cât se poate de ușori.

În prezent, acest lucru nu mai e o problemă. Puteți alege dintr-o gamă largă de rame la modă, iar zilele în care lentilele trebuiau să fie la fel de groase ca sticla blindată au dispărut de mult. Când căutați modelul perfect, există unele aspecte de care trebuie să țineți cont. O pereche sigură de ochelari este indispensabilă, în special pentru distracție, jocuri și sport.

Ceea ce este valabil pentru adulți, se aplică în mod firesc și în cazul copiilor: Ochelarii trebuie să compenseze pe deplin problemele de vedere. Aceasta garantează copiilor faptul că își vor putea trăi copilăria cu o vedere și înțelegere perfect clare. Joaca și sporturile impun o pereche excelentă de ochelari pentru copilul dumneavoastră. În cazul adolescenților, abilitățile lor de coordonare și cele motorii sunt încă în dezvoltare. Din acest motiv, este foarte important pentru copiii cu deficiențe de vedere să poarte ochelari care le oferă o vedere perfectă.


Abilitatea acestor tineri de a estima în mod corect distanțele și impactul obstacolelor sau al obiectelor în mișcare depinde de aceasta.

Însă, nu se oprește aici. Atunci când citesc o carte sau de pe tablă la școală, atunci când se joacă cu alți copii sau studiază pe calculator; chiar și în timp ce se uită la televizor - ochii unui copil trebuie să lucreze suplimentar. Copiii care trebuie să-și facă drum prin trafic au nevoie absolută de ochelari adecvați. Asigurați-vă că ochelarii copilului dumneavoastră îndeplinesc toate cerințele de mai jos și nu uitați niciodată - ochii copilului dumneavoastră sunt prețioși:
 

  • Rezistență ridicată la spargere
  • Rezistență sigură la zgârieturi
  • Tratament antireflex complet
  • CleanCoat pentru a asigura o vedere clară în permanență și o curățare ușoară
  • Potrivire perfectă
  • Funcții optimeSfat: Mai ales acum, odată cu începerea anului școlar - iar acesta nu este un sfat dedicat doar părinților bobocilor de clasa I - vă recomandăm: Mergeți cu copilul dumneavoastră pentru o examinare oftalmologică. Testele de vedere pot fi efectuate de către un optometrist. Ar putea fi o idee bună să vă întrebați asigurătorul dacă polița copilului dumneavoastră acoperă și serviciile de oftalmologie pentru obținerea ochelarilor. Un test de vedere nu ia mult timp, însă efectuându-l vă veți asigura că copilul dumneavoastră va începe noul an școlar fără probleme de citire la tablă sau în carte din cauza deficiențelor de vedere.

Cercetările au arătat: Cu cât mai devreme un copil își poate experimenta lumea prin lentile de calitate și ochelari de marcă, cu atât mai bine i se va dezvolta vederea odată cu trecerea anilor. Din fericire, copiii din ziua de azi nu vor mai întâmpina probleme dacă poartă ochelari.

Datorită eroilor din romanele moderne, majoritatea se vor bucura de a avea o vedere îmbunătățită, chiar dacă poartă ochelari pentru copii. Un alt factor important: Timpul petrecut în aer liber este benefic pentru ochii unui copil. Conform cercetătorilor australieni, două sau trei ore pe zi petrecute în lumină naturală scad riscul unei deteriorări ulterioare a vederii unui copil.

Ramele confecționate din metale flexibile și ușoare sunt deosebit de bine adaptate pentru copii. Lentilele trebuie să fie confecționate din material plastic ușor, care reduce foarte mult riscul de rănire. Este responsabilitatea optometristului dumneavoastră de a se asigura că ochelarii copilului dumneavoastră se potrivesc perfect. Ochelarii nu trebuie să fie nici prea strâmți, nici prea largi pe cap și în niciun caz nu trebuie să apese pe lobii urechilor.

Sfat: Asigurați-vă că mergeți la un optometrist care vă va emite un carnet de service. Acest lucru vă va garanta faptul că veți putea beneficia de serviciile unui expert chiar și după ce ați cumpărat ochelarii.

Serviciile periodice gratuite care ar trebui să fie incluse în carnetul de service al copilului dumneavoastră sunt:

  • Inspecții periodice ale ochelarilor
  • Ajustări ale ochelarilor
  • Curățare a ochelarilor cu ultrasunete
Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Ochii copiilor noștri Când un copil se naște, acesta poate vedea imediat. Cu toate acestea, acuitatea sa vizuală trebuie să se dezvolte în timp.

Produse asemanatoare