O vizibilitate clară în permanență datorită tratamentelor de înaltă tehnologie

Tratamente inovative pentru lentilele de ochelari care vă protejează în mod optim ochelarii și vă îmbunătățesc confortul vizual

Evident, noi, purtătorii de ochelari, știm că tratamentele pentru lentile sunt importante. În prezent, este considerat fiind de la sine înţeles ca o nouă pereche de ochelari să fie prevăzută cu tratament antireflex și tratament de durificare. Cu toate acestea, precum dotările unui nou autoturism, există și diferenţe în calitate și specificații pe care purtătorii de ochelari le pot selecta în mod individual, după consultare cu opticianul lor.

Tratamentele pentru lentile oferă în același timp protecție, confort și o înfățișare mai atrăgătoare. Cele mai bune tratamente transformă lentilele pentru ochelari în capodopere individuale care sunt perfect adaptate proprietarilor lor și cerințelor acestora. Vă vom arăta ce trebuie să căutați.

Tratamentul de durificare

Pentru majoritatea purtătorilor de ochelari, ochelarii sunt precum o a doua piele. Lentilele și ramele ochelarilor trebuie să facă față unei presiuni considerabile în fiecare zi. Persoanele care poartă ochelari pentru activități sportive sau în timpul lucrului cu unelte electrice, sau până și copiii, depind în mod deosebit de ochelari care sunt suficient de rezistenți și duri pentru a face față provocărilor până și celor mai epuizante activități fizice. Și, după cum știm cu toții, nu toți putem avea mereu grijă perfectă de ochelarii noștri. În agitația vieții noastre de zi cu zi, uneori ochelarii ajung cu lentilele în jos pe masă. Din acest motiv, ochelarii dumneavoastră trebuie, în mod special, să vă ofere protecție de durată împotriva zgârierii lentilelor.

Până și cele mai mici zgârieturi pe suprafața lentilelor pot avea un efect negativ asupra vederii. Ele fac vederea oarecum neclară, chiar dacă lentilele ochelarilor au prescripția corectă. Acest lucru poate duce la solicitarea ochilor și, dacă nimic altceva, cauzează o oboseală semnificativă ochilor noștri. Mai mult, chiar și durata de viață a lentilelor ochelarilor este redusă. Lentilele din plastic, în special, se deosebesc prin ușurimea lor și confortul la purtare, cu toate că materialul mai moale din care sunt confecționați acești ochelari, comparativ cu lentilele minerale, îi face mai sensibili dacă nu sunt protejați. Și este cert faptul că, cu cât sunt mai subțiri lentilele - de exemplu în ceea ce se numește lentile din plastic cu indice mare de refracție – cu atât este mai important tratamentul de durificare.

Prin urmare, atunci când cumpărați ochelari, este foarte important să vă gândiți la calitatea și durata de viață a tratamentului de durificare. Cu cât aveți o viață mai activă, cu atât este mai importantă protecţia pentru lentilele ochelarilor dumneavoastră.

Lentile ochelari fără/cu acoperire dură
Lentile ochelari fără/cu acoperire dură
Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Tratamentul antireflex

Esența tratamentului antireflex pentru lentilele de ochelari o reprezintă vederea bună și înfățișarea atrăgătoare. Acest lucru se datorează faptului că lentilele de ochelari fără un tratament antireflex produc reflexii de lumină sau efecte de oglindire care sunt deranjante atât pentru purtător, cât și pentru persoana cu care acesta vorbește: în primul rând prin lentila ochelarilor în ochii purtătorului de ochelari și, în al doilea rând, pe lentila ochelarilor pentru interlocutor. Ambele sunt la fel de deranjante. Lentilele pentru ochelari fără un tratament antireflex limitează vederea, mai ales în timpul conducerii auto pe timp de noapte, sau pe un carosabil umed, pe ploaie și în fața farurilor autovehiculelor care circulă din sens opus. Conducătorul auto este mai rapid afectat de efectul de orbire și, în anumite circumstanțe, obiectele slab iluminate, precum cicliștii, ar putea fi observate prea târziu.

Prin urmare, vă recomandăm să investiți într-un tratament antireflex de calitate superioară, chiar dacă vederea dumneavoastră necesită numai o corecție ușoară. Eficiența tratamentului antireflex este împărțită în funcție de nivelurile de reflexii: în esență, există trei niveluri de tratamente antireflex: „simplu”, „mediu” și „super”. Calitatea tratamentului antireflex este determinată de ceea ce se numeşte „reflexia reziduală”. Un optician poate recunoaște cu ușurință calitatea tratamentului antireflex folosit, chiar și pentru lentilele mai vechi, deoarece tratamentul antireflex are o culoare caracteristică.

În mod special purtătorii de ochelari care petrec timp îndelungat în conversații față în față și/sau care conduc mult trebuie să aleagă cel mai bun tratament antireflex posibil.

Lentile ochelari fără/cu acoperire anti-reflexie
Lentile ochelari fără/cu acoperire anti-reflexie

Tratamentul CleanCoat

Imaginați-vă că purtați un minunat pulover din lână moale. Însă, din nefericire, scamele de lână se tot lipesc de lentilele dumneavoastră. Meseria dumneavoastră presupune adesea să petreceți timp în spații închise, cu mult praf. După aceea, lentilele dumneavoastră arată ca și cum ar fi trecut printr-o furtună de nisip. Începe să plouă și nu aveți umbrela la îndemână. Nu puteți vedea aproape nimic printre picăturile de ploaie care se lipesc de lentilele dumneavoastră. Toate acestea sunt exemple de situații care dezvăluie adevărata performanță a tratamentelor pentru lentile.

Tratamentele CleanCoat și cel antistatic cum sunt cele integrate în tratamentul avansat LotuTec al ZEISS le oferă lentilelor ochelarilor proprietăți antistatice și hidrofobe. Este disponibil un tratament pentru lentilele de ochelari similar cu ceva ce ați putea vedea în viața de zi cu zi, cu vopsele auto sau alte suprafețe netede care au efectul lotus. Suprafața lentilei este netezită de către tratament într-o asemenea măsură încât particulele de murdărie sau picăturile de apă nu se pot depune pe ea și sunt îndepărtate întocmai precum de pe o frunză de lotus. Prin urmare, lentilele pentru ochelari cu LotuTec sunt mai ușor de curățat și nu necesită o curățare atât de frecventă. Până și amprentele uleioase pot fi îndepărtate cu ușurință de pe lentile.

Lentile ochelari fără/cu acoperire hidrofobă
Lentile ochelari fără/cu acoperire hidrofobă

LotuTec marca ZEISS se adresează tuturor celor care își doresc toate tratamentele de top în unul singur

Marea diversitate a ofertei disponibile nu trebuie să îngreuneze decizia. ZEISS vă ușurează extrem de mult decizia cu ajutorul produsului LotuTec 3 în 1, deoarece acest tratament avansat vă oferă o protecție completă: tratament de durificare, tratament antireflex, CleanCoat și funcția antistatic toate într-un singur tratament.

Iar cel mai bun lucru la efectul hidrofob este acela că, cu LotuTec, probabilitatea de aburire este redusă, vizibilitatea fiindu-vă mult mai puțin afectată atunci când treceți de la frig la cald.

Sfatul nostru: rugați-l pe opticianul dumneavoastră să vă demonstreze și să vă explice cu exactitate diferențele de calitate între fiecare tratament pentru lentile. Decideți de ce anume aveți nevoie pentru viața dumneavoastră zilnică, în funcție de condițiile în care vă veți folosi noii ochelari și ce durată de viață trebuie să aibă aceștia. Cu ZEISS, puteți combina liber tipurile separate de tratamente, în funcție de nevoile dumneavoastră individuale.

Lentile ochelari fără acoperire antistatică /cu acoperire LotuTec
Lentile ochelari fără acoperire antistatică /cu acoperire LotuTec
Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Lumina albastră: aspectele pozitive și negative De câtă lumină albastră avem nevoie? Și cum și când trebuie să ne protejăm împotriva ei?
Zece sfaturi pentru alegerea tratamentului potrivit pentru lentile VEDERE MAI BUNĂ cu noi tratamente pentru lentile - pentru mai mult confort și o durabilitate mai mare

Produse asemanatoare