Nicio față nu este simetrică și nu există două persoane cu aceeași distanță între ochi

Lentilele ochelarilor vor atinge potențialul lor maxim numai după ce ramele au fost cu exactitate ajustate la fiecare purtător în parte.

Încă din copilărie, descoperim că cele două laturi ale feței noastre nu sunt la fel, adică nu sunt simetrice. Dacă mențineți o oglindă în poziție verticală peste puntea nazală și priviți la o imagine în oglindă a fiecărei părți a feței dumneavoastră, veți putea vedea cum ar arăta fața dumneavoastră dacă ar fi fost simetrică și cât de bizar ați arăta. Acest lucru vă va mai arăta și cât de diferit vedem cu ochiul drept și cu cel stâng prin ochelarii noștri. Din acest motiv, atunci când opticianul ajustează lentilele de ochelari în ramele lor, este foarte important ca acesta să știe în ce mod privește fiecare purtător prin ochelarii săi. Doar așa este posibilă producerea ochelarilor pentru un anumit model de rame.

Lentilele ochelarilor vor atinge potențialul lor maxim numai după ce ramele au fost cu exactitate ajustate la fiecare purtător în parte.
Lentilele ochelarilor vor atinge potențialul lor maxim numai după ce ramele au fost cu exactitate ajustate la fiecare purtător în parte.

Știați că până și cei mai buni ochelari de precizie nu își pot atinge potențialul maxim dacă centrarea, adică ajustarea lentilelor la o anumită ramă, distanța dintre ochi, proporțiile feței și chiar poziția corpului nu au fost măsurate corect? Până la 40% din prețioasa acuitate vizuală poate fi pierdută astfel. Acest lucru este important pentru lentilele monofocale și în mod deosebit de important pentru centrarea lentilelor progresive. În cazul lentilelor progresive, toate cele trei zone de vizualizare (la distanță, semi-distanță și apropiere) trebuie să fie corespunzător ajustate. În mod ideal, cu o poziție normală, purtătorul de ochelari trebuie să poată citi confortabil privind prin zona de vizualizare la apropiere, să poată lucra la calculator prin zona pentru semi-distanță și să poată conduce un autovehicul privind prin zona de vizualizare la distanță. Centrarea corectă și, bineînţeles, modelul de lentile ales au un rol decisiv în determinarea tolerabilității spontane a lentilelor progresive. O diferență de un milimetru poate fi esențială.

Analiza ochiului drept
Analiza ochiului drept

În trecut, opticienii efectuau măsurătorile pentru centrarea lentilelor de ochelari manual. Purtătorii de ochelari priveau prin ramele de ochelari selectate iar opticianul, folosind o cariocă, marca pe lentile poziția pupilelor și distanța dintre ochi.

În prezent, opticienii pot lucra cu o acuratețe mult mai mare - cu o precizie de o zecime de milimetru. i.Terminal®2 al ZEISS oferă o imagine obiectivă a purtătorului de ochelari cu ramele sale. Cu ramele selectate, utilizatorul se așează în fața dispozitivului de centrare, iar centrarea este realizată printr-o fotografie de înaltă calitate, în mod simplu, rapid și extrem de precis. Beneficiul adus este acela că procedura de ajustare este mai plăcută pentru purtătorul de ochelari, dat fiind faptul că opticianul nu trebuie să intre în spațiul personal al clientului pentru a efectua măsurătorile. Purtătorul de ochelari trebuie să rămână cât mai relaxat cu putință și să privească prin ochelari exact cum face în viața de zi cu zi. Cu cât mai precis știe opticianul cum priviți prin noii dumneavoastră ochelari, cu atât mai precisă va fi ajustarea lentilelor pentru ochelari. Terminalul i.Terminal®2 funcționează cu o cameră de înaltă tehnologie și software ZEISS inteligent care, printr-un singur clic, măsoară datele de centrare, le salvează și efectuează calculele pentru producerea lentilelor.

 

Sfatul nostru:

dacă, după faza inițială de acomodare cu noii ochelari, nu vă simțiți confortabil purtându-i, este posibil ca centrarea să nu fi fost corect ajustată pentru dumneavoastră. Vă rugăm să discutați cu optometristul dumneavoastră despre acest subiect.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!
Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Recunoașterea problemelor de vedere Miopia, hipermetropia, astigmatismul, etc.: Ce fel de probleme de vedere implică cum le putem corecta?
Istoria ochelarilor De la origini, ”pietrele pentru citit” până la modernele accesorii de stil de viață și modă
O vedere mai bună pentru persoanele în vârstă De regulă, toate persoanele peste 40 de ani au nevoie de o pereche de ochelari. Lentilele progresive cu adiție pot reda acuitatea vizuală normală.
De câte perechi de ochelari aveți nevoie? Nu lăsați marea varietate de opţiuni disponibile pe piață să vă copleșească!

Produse asemanatoare