De câte perechi de ochelari aveți nevoie?

Nu lăsați marea varietate de opţiuni disponibile pe piață să vă copleșească!

Noi tipuri de lentile pentru purtătorii de ochelari sunt lansate pe piață tot timpul: lentile pentru utilizare cu dispozitivele digitale, lentile pentru cei care lucrează în fața calculatoarelor, lentile pentru conducerea auto și lentile fotosensibile care reacționează la lumină și la razele UV. Dar, de fapt, de câte perechi de ochelari aveți nevoie? Iată sfaturile noastre care să vă ajute să găsiți ceea de ce aveți nevoie din vasta varietate de ochelari disponibili în prezent.

Printre toată tehnologia și optimizările pentru vedere, cumpărarea unei perechi de ochelari rămâne o decizie foarte personală. Ochelarii pe care îi cumpărați trebuie să vi se potrivească, să reflecte atitudinea dumneavoastră față de viață - chiar să o îmbogățească - și să se muleze pe obiceiurile dumneavoastră vizuale. Și să nu uităm: ochelarii trebuie să vă reflecte și stilul dumneavoastră personal. Întrebarea „câte perechi de ochelari trebuie să ai” este la fel de personală precum cea legată de câte perechi de pantofi aveți nevoie.

Dar, pentru mulți dintre noi, este cu siguranță mai ușor să alegem o pereche de pantofi decât o pereche de ochelari. Din acest motiv, când cumpărați ochelarii, este important să lucrați îndeaproape cu opticianul dumneavoastră. Opticianul dumneavoastră trebuie să lucreze cu dumneavoastră într-un mod profesional și corect pentru a determina ce tip de suport vizual și ce tip(uri) de ochelari vă sunt necesare. Pentru noi, aici la ZEISS, este important să îi punem la dispoziția opticianului o gamă largă de lentile pentru ochelari care se deosebesc de cele ale concurenței, datorită unui design optic adaptat nevoilor personale ale fiecăruia împreună cu o serie de caracteristici care îmbunătățesc lentilele pentru ochelari (precum culori, tratamente antireflex, tratamente de durificare etc.). Continuăm să investim în lentile pentru ochelari mai moderne și mai bune, astfel încât să putem satisface nevoile specifice ale fiecărui purtător de ochelari: nu contează dacă e vorba de lentile monofocale sau de ochelari - alegerea vă aparține!

Acest model în mai multe etape vă poate ajuta să faceți o alegere informată și să găsiți ochelarii dumneavoastră personali:

1// Perfecți pentru situațiile de fiecare zi: ochelarii de zi cu zi

Indiferent dacă vorbim despre lentile monofocale sau progresive, aveți nevoie de o pereche de ochelari care să vă sprijine în mod optim vederea! De la selectarea lentilelor și până la alegerea caracteristicilor lentilelor și a ramelor - nu lăsați nimic la voia întâmplării. Ochelarii dumneavoastră trebuie să devină unul din bunurile dumneavoastră cele mai de preț, oferindu-vă bucurie și o vedere optimă. Exact precum o a doua piele, ramele trebuie să se muleze pe personalitatea, fizionomia feței și pe numeroase, dacă nu toate, din ținutele dumneavoastră. Nu trebuie să fie prea strâmți pe nas, prea grei sau să cauzeze reacții alergice. Totul trebuie să fie perfect. Cu lentilele progresive, zonele individuale de vizualizare trebuie să fie adaptate anume pentru dumneavoastră și pentru vederea dumneavoastră.

O noutate și pentru conducătorii auto: Lentilele ZEISS DriveSafe pentru ochelarii dumneavoastră de condus. Sunt atât o pereche de ochelari pentru utilizare de zi cu zi, cât și o pereche de ochelari optimizați pentru conducerea auto, datorită unui tratament și al unui design special al lentilei. Aceste lentile reduc efectele deranjante și nedorite de strălucire orbitoare și reflexiile în condiții de vizibilitate redusă, cum ar fi pe ploaie, ninsoare sau cele produse de farurile autovehiculelor care circulă din sens opus. Ele vă ajută și în timp ce schimbați privirea de la șosea, la tabloul de bord și la oglinzile laterale și retrovizoare fără mișcări deranjante ale capului, mai ales cu lentilele progresive. Learn more about DriveSafe

2// O a doua pereche de ochelari pentru vremea însorită: ochelari pentru exterior

Cei care sunt la prima pereche de ochelari, dacă au dioptrii mici, adesea își poartă ochelarii de soare fără prescripție medicală. Dacă suferiți de oboseală a ochilor cu ochelarii dumneavoastră de soare normali dar nu doriți să cumpărați o pereche nouă, lentilele fotosensibile (de ex. ZEISS PhotoFusion X) pot fi o alegere potrivită. Acestea pot transforma o pereche de ochelari de zi cu zi în ochelari de soare care se închid la culoare în lumina soarelui - și beneficiază, bineînţeles, și de 100% protecție UV.

Atunci când cumpărați o pereche nouă de ochelari de zi cu zi, numeroși opticieni vă vor oferi o reducere atractivă la o pereche de ochelari de soare cu aceeași putere. Noile dumneavoastră lentile pentru ochelari de soare sunt montate în ramele ochelarilor de soare existenți cât ați clipi din ochi. 

Aflați mai multe despre PhotoFusion X

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

3// Atunci când ochelarii devin o specialitate și oferă un confort suplimentar pentru anumite activități.

În ajutorul utilizatorilor de smartphone-uri și alte dispozitive digitale în combaterea oboselii ochilor

Nu doar generația tânără utilizează dispozitive de comunicare digitală și mobilă cum sunt smartphone-urile, tabletele etc. Aceste dispozitive uzuale le sunt utile persoanelor de toate vârstele. Cu toate acestea, distanța de lucru pe aceste dispozitive digitale este mai redusă decât cea pentru tipărituri. Pentru persoanele cu vârsta de 30 de ani sau mai mult, aceasta înseamnă că ochii lor vor depune un efort suplimentar pentru a privi în mod continuu la obiecte aflate la apropiere. Ochii obosiți, uneori uscați sau extenuați sunt adesea rezultatul utilizării dispozitivelor mobile timp de mai multe ore pe zi. Lentilele speciale (cum sunt Digital Lens) pot ușura sarcina ochilor și vă pot ajuta atunci când citiți la distanțe scurte.

Aflați mai multe despre lentilele pentru lumea digitală Digital Lens

Mai mult confort la citit și în timpul muncii cu probleme de vedere la apropiere

Începând cu o anumită vârstă, vederea noastră la apropiere începe să se deterioreze constant. Constatați că puteți citi un meniu la restaurant, o carte sau un ziar numai dacă îl țineți la distanță. Acest lucru nu numai că arată neobișnuit, dar pe termen lung este extenuant. În această situație, o pereche de ochelari pentru citit poate fi de mare ajutor ca perechea dumneavoastră principală sau de rezervă. Dacă deja purtați lentile progresive în fiecare zi, s-ar poate dovedi util să vă răsfățați cu o pereche de ochelari pentru citit, astfel încât să puteți citi cu ușurință de pe canapea.

Petreceți mult timp în fața calculatorului? Atunci, lentilele progresive sau ochelarii pentru citit nu sunt întotdeauna soluția optimă deoarece poziția corpului variază. O poziție neergonomică sau chiar tensionată în timp ce stați la birou împiedică adesea o vedere optimă și vă poate chiar afecta sănătatea. În acest caz, o investiție într-o pereche de ochelari pentru calculator ar putea fi o bună soluție pentru a vă satisface nevoile vizuale speciale când sunteți la birou.

Aflați mai multe despre ochelarii pentru calculator

Cea mai bună vedere pentru hobbyul dumneavoastră preferat sau atunci când practicați sporturi

Acestea sunt momentele speciale în viață: când faceți lucrurile pe care le iubiți sau când practicați sportul dumneavoastră preferat. Cu toate acestea, ochelarii dumneavoastră de zi cu zi sau ochelarii de soare nu sunt întotdeauna ideali pentru sport și hobbyuri. Ochelarii necesită protecție specială împotriva prafului, murdăriei, soarelui sau pietricelelor din aer sub forma ramelor extra-curbate. Dacă aveți nevoie de sprijin vizual, lentilele ZEISS pentru sport se pot transforma în echipamentul dumneavoastră sportiv de înaltă performanță. O tehnologie specială permite vederea optimă, nedistorsionată chiar și în zonele periferice curbate ale lentilelor.

Aveți nevoie de nuanțe speciale, protecție împotriva efectului de strălucire orbitoare sau îmbunătățirea contrastului pentru sportul dumneavoastră preferat? Nuanțele uni și cele în degrade în culorile dorite, nuanțele cu Skylet marca ZEISS sau ochelarii de soare cu filtre de polarizare vă oferă o vedere mai bună și pot îmbunătăți siguranța și performanța atunci când practicați sporturi.

Indiferent dacă pentru sporturi cu mingea, ciclism, schi, sporturi acvatice, zbor, vânătoare, lucru de mână, proiecte în jurul casei... opticianul dumneavoastră vă poate ajuta să găsiți combinația potrivită pentru ochelarii dumneavoastră, astfel încât să vă puteți bucura de o vedere mai bună și mai confortabilă.

Aflați mai multe despre ochelarii pentru sport și stil de viață

Este o singură pereche de ochelari insuficientă pentru toate ținutele dumneavoastră la modă diferite?

Există purtători de ochelari care își doresc o pereche de „ochelari invizibili” - adică acei ochelari pe care nu-i observați. Însă, există și persoane care sunt obsedate de modă și care preferă să aibă o pereche diferită de ochelari pentru fiecare ținută. Din fericire pentru aceste persoane, există o supraabundență de rame absolut incredibile. Dar de ce să fie doar ramele la modă? Lentilele dumneavoastră vi se pot potrivi stilului cu ajutorul nuanțelor potrivite, culorilor în degrade și chiar al tratamentelor oglindă. Transformați-vă ochelarii într-un accesoriu în vogă unic.

4// Pentru orice eventualitate: o pereche de ochelari de rezervă.

Cu toate că în general nu sunt foarte populari, sunt utili în situații de urgență: perechea de ochelari de rezervă. Purtătorii de ochelari care depind de ochelarii lor au nevoie de ei la fel de mult precum purtătorii de lentile de contact. Îi puteți păstra în mașină, în torpedo, pentru că trebuie să-i purtați în timp ce conduceți. Persoanelor care poartă ochelari de mult timp le este mai ușor, deoarece vechea pereche de ochelari adesea servește pe post de pereche de rezervă.
Cu toate acestea, este decizia dumneavoastră dacă și cât de mult doriți să investiți într-o pereche de ochelari de rezervă. Întrebați-l pe opticianul dumneavoastră despre ofertele speciale pentru o pereche de ochelari de rezervă și despre alte servicii care v-ar putea ajuta într-o situație de urgență Va fi bucuros să vă vorbească despre aceasta.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Recunoașterea problemelor de vedere Miopia, hipermetropia, astigmatismul, etc.: Ce fel de probleme de vedere implică cum le putem corecta?
Istoria ochelarilor De la origini, ”pietrele pentru citit” până la modernele accesorii de stil de viață și modă
O vedere mai bună pentru persoanele în vârstă De regulă, toate persoanele peste 40 de ani au nevoie de o pereche de ochelari. Lentilele progresive cu adiție pot reda acuitatea vizuală normală.
Nicio față nu este simetrică și nu există două persoane cu aceeași distanță între ochi Lentilele ochelarilor vor atinge potențialul lor maxim numai după ce ramele au fost cu exactitate ajustate la fiecare purtător în parte.

Produse asemanatoare