Cum pot găsi lentilele progresive potrivite?

Nicio problemă: cele patru tipuri de lentile progresive vă ușurează alegerea celei potrivite nevoilor dumneavoastră

Lentilele progresive sunt o capodoperă a opticii care vă oferă o vedere clară atât la apropiere cât și la distanță prin așa-numitul coridor de progresie sau zona de tranziție. Dar nu toate lentilele progresive sunt la fel. Lentilele dumneavoastră progresive trebuie să corespundă cerințelor, stilului de viață și, bineînţeles, bugetului dumneavoastră. Ele trebuie să vă asigure o vedere naturală, confortabilă. Este important să înțelegeți care este exact mecanismul de acțiune al noilor lentile progresive. Folosindu-se de cei peste 100 de ani de experiență în producerea de lentile de ochelari de precizie și în urma unei cercetări de piață detaliate, ZEISS a creat acum patru tipuri diferite de lentile progresive.

Tipul 1: Bucurați-vă pur și simplu din nou de o vedere bună cu noile lentile progresive

Dacă vă doriți pur și simplu să vă puteți bucura din nou de o vedere bună cu lentilele dumneavoastră progresive, atunci acesta este tipul potrivit de lentile.

Poate că nu cunoașteți în totalitate modul în care, în ultimii ani, epoca digitală a modificat în mod dramatic solicitările pentru vederea noastră. Atunci când folosiți un smartphone sau un dispozitiv digital similar, distanța dumneavoastră de citit este diferită față de cea necesară pentru a citi o carte sau un ziar. Prin urmare, zona de vedere la apropiere a lentilelor trebuie să fie proiectată în mod corespunzător.

Chiar și lentilele progresive ZEISS de nivelul întâi iau acest aspect în calcul - prin încorporarea tehnologiei Digital Inside™.

Lentilele progresive tradiționale

Tehnologiei Digital Inside™.
Tehnologiei Digital Inside™.

Lentile progresive optimizate pentru comportamentul de citit tradițional:

Zona de vedere la apropiere și inset optimizate pentru distanța de citit pentru tipărituri.

Lentilele progresive tradiționale

Tehnologiei Digital Inside™.
Tehnologiei Digital Inside™.

Lentile progresive care nu sunt optimizate pentru comportamentul de citit digital:

Zona de vedere la apropiere nu este compatibilă cu distanțele de citit mai reduse necesare pentru dispozitivele digitale. Rezultatul: pentru aducerea dispozitivelor digitale în zona de vedere la apropiere clară este necesară o poziție nenaturală a capului și a corpului.

Cu ajutorul tehnologiei speciale, toate lentilele progresive ZEISS, inclusiv versiunea cea mai accesibilă din punct de vedere al prețului, „Pure”, pot face față provocărilor ridicate de lumea digitală.

Tehnologiei Digital Inside™.
Tehnologiei Digital Inside™.

Lentile progresive cu tehnologia Digital Inside™ optimizate pentru comportamentul de citit tradițional și digital:

Zona de vedere la apropiere este extinsă pe verticală și orizontală pentru ambele distanțe de citit - tipărituri și dispozitive digitale. Rezultatul: o poziție relaxată și naturală a capului și a corpului.

Atunci vi se potrivește Tipul 1 de lentile progresive = Precision Pure

Tot ceea ce vă doriți este să puteți citi mai bine cu ajutorul noilor dumneavoastră lentile progresive.

____

Și citiți nu numai cărți, ziare și reviste, dar și de pe telefoane mobile sau smartphone-uri.

____

Doriți, de asemenea, și lentile subțiri și ușoare.

____

Tipul 2: Vă doriți lentile progresive care să vi se potrivească stilului dumneavoastră

Tendințele în materie de rame în general nu se schimbă atât de repede precum tendințele modei, însă un lucru este clar: ramele mai mari redevin populare. Dacă doriți să urmați această tendință, acest lucru ar putea fi o problemă pentru lentilele dumneavoastră progresive.

Purtătorii de lentile progresive cu experiență știu că nu toate modelele de lentile progresive se potrivesc tuturor modelelor de rame. Rezultatul: ar putea fi nevoie să compromiteți calitatea vederii dumneavoastră, deoarece unele zone ale lentilelor progresive ar putea fi îndepărtate atunci când lentilele sunt montate pe rame. V-ați mai putea confrunta și cu probleme de adaptare dacă treceți de la o ramă mai mică la una mai mare, deoarece va trebui să învățați din nou cum să vă mișcați ochii prin diferitele zone de vedere. Zona de vedere la apropiere este dintr-o dată mai jos pe suprafața lentilei! Ochii dumneavoastră trebuie să se acomodeze cu acest lucru.

Nicio problemă. Cu ajutorul tehnologiei FrameFit+® și a tehnologiei unice Adaptation Control™ marca ZEISS, opticianul dumneavoastră poate optimiza lentilele pentru noile dumneavoastră rame astfel încât zonele importante ale lentilelor să nu fie îndepărtate - și fără ca dumneavoastră să trebuiască să vă schimbați obiceiurile vizuale.

Și, în mod evident, acest tip de lentile progresive ZEISS este de asemenea optimizat pentru lumea digitală! (vezi Tipul 1)

Vederea cu vechile lentile progresive într-o ramă mai mică. Ochii dumneavoastră au învățat să privească prin zona marcată (puncte galbene) pentru vederea la apropiere.

Cu noua dumneavoastră ramă mai mare și cu lentilele dumneavoastră progresive tradiționale, dumneavoastră priviți printr-o zonă (puncte roșii) care este poziționată mult mai jos pe lentilă, ceea ce necesită o schimbare a comportamentului dumneavoastră vizual.

Lentilele progresive optimizate vă permit să vă bucurați din nou de o vedere confortabilă la apropiere (puncte albastre). Nu este nevoie de readaptare.

Atunci vi se potrivește Tipul 2 de lentile progresive = Precision Plus

Doriți să fiți în pas cu moda și atunci când vine vorba de noile modele de rame de ochelari. Dar aceasta nu înseamnă că sunteți gata să acceptați compromisuri în calitatea lentilelor dumneavoastră progresive.

____

Cu siguranță nu doriți să treceți încă o dată prin tot procesul deranjant de adaptare la noile dumneavoastră rame.

____

Și, bineînţeles, doriți să folosiți dispozitive digitale, cum este smartphone-ul, și doriți să puteți citi ecranul acestuia cu aceeași ușurință ca și cum ați citi o carte.

____

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Tipul 3: Cumva lentilele progresive standard nu reușesc să vă satisfacă nevoile

Nu există două fețe identice. La fel, nu există nici noi ochi, două nasuri sau două urechi identice. Nici chiar jumătatea stângă și cea dreaptă a feței noastre nu sunt simetrice. Dacă această individualitate a fizionomiei feței dumneavoastră nu este luată în calcul pentru producerea lentilelor progresive, este posibil să nu vă puteți bucura pe deplin de performanța optică a lentilelor.

Ori poate aveți nevoie de dioptrii mari pentru vederea la distanță și purtați ochelari încă din copilărie.

În acest caz, trebuie să vă asigurați că noile dumneavoastră lentile progresive sunt adaptate cu precizie parametrilor individuali ai fizionomiei feței dumneavoastră.

În general vorbind, cu cât sunt mai bine adaptate lentilele progresive la anatomia purtătorului și cu cât sunt mai individualizate, cu atât este mai bună utilizarea vederii tridimensionale și mai intensificată performanța vederii la distanță. Tehnologia FaceFit™ face totul posibil.

Cum așa?

Luând în considerare fizionomia unică a purtătorului, de exemplu modul în care privește prin rame și modul în care rama se așează pe nas și urechi, lentilele progresive produse asigură exact sprijinul vizual necesar.

Ca o comparație, imaginați-vă că priviți printr-un telescop. Întocmai precum lentilele progresive, acesta este un sistem optic avansat, dar, dacă telescopul nu se află la distanța corectă față de ochii dumneavoastră, totul se va vedea încețoșat.

În mod evident, acest tip de lentile progresive oferă toate beneficiile Tipurilor 1 și 2.

Un exemplu

Tehnologia FaceFit
Tehnologia FaceFit

Model standard de lentile optimizate pentru o față cu o poziție standard a parametrilor de purtare:

 • Experiență totală a vederii, fără niciun compromis atunci când priviți prin lentilele progresive

Un exemplu

Tehnologia FaceFit
Tehnologia FaceFit

Model standard de lentile pe o față cu o poziție non-standard a parametrilor de purtare:

 • Experiență compromisă a vederii atunci când priviți prin lentilele progresive
 • Potențialul vizual tridimensional nu poate fi utilizat

Un exemplu

Tehnologia FaceFit
Tehnologia FaceFit

Model de lentile cu tehnologia FaceFit™ pe o față cu o poziție non-standard a parametrilor de purtare:

 • Experiență totală a vederii, fără niciun compromis atunci când priviți prin lentilele progresive, deoarece lentilele sunt optimizate pentru fizionomia feței
 • Utilizare completă a vederii tridimensionale și o percepție intensificată a distanței pentru purtător

Atunci vi se potrivește Tipul 3 de lentile progresive = Precision Superb

Vă doriți lentile progresive care să vă asigure o calitate optică excelentă și care să vă ia în calcul fizionomia feței.

____

Ați avut deja câteva experiențe neplăcute cu lentilele progresive.

____

Toleranța excelentă la purtare este una din principalele noastre priorități.

____

Aveți nevoie de o vedere excelentă și confortabilă.

____

Aveți nevoie de o dioptrii mari sau aveți probleme speciale de vedere.

____

Și, bineînţeles, doriți să folosiți dispozitive digitale, cum este smartphone-ul, și doriți să puteți citi ecranul acestuia cu aceeași ușurință ca și cum ați citi o carte.

____

Sunteți, de asemenea, foarte receptiv când vine vorba de noile tendințe în moda ramelor de ochelari.

____

Tipul 4: Vă doriți lentile progresive care să ia în calcul obiceiurile dumneavoastră vizuale și stilul de viață personal.

Viața noastră modernă înglobează numeroase aspecte diferite, fiecare dintre noi având obiceiuri, activități și, bineînţeles, meserii diferite. Noi suntem suma tuturor acestor lucruri și avem nevoie de lentile progresive care să încorporeze toți acești factori diferiți. Poate vă petreceți o bună parte din zi la planșa de desenat, dacă sunteți, de exemplu un arhitect, sau în fața unui calculator. Sau aveți grijă de nepoții dumneavoastră în mod regulat, iar ochii dumneavoastră trebuie să-și schimbe constant focalizarea de la apropiere la distanță și invers? Sau poate sunteți ofițer de stare civilă și trebuie să schimbați privirea de la hârtiile de pe birou la mirele și mireasa din fața dumneavoastră.

Dar pentru aceasta e nevoie de un tip diferit de lentile progresive? Da, modelul lentilelor dumneavoastră progresive și poziția zonelor de vizualizare pot fi adaptate cu exactitate activităţilor dumneavoastră din viața de zi cu zi.

Tehnologia IndividualFit™ permite acest lucru. Prin urmare, lentilele dumneavoastră progresive combină toate posibilitățile tehnologice într-o singură lentilă și vă oferă o vedere naturală și confortabilă - aproape ca atunci când nu aveați nevoie de ochelari.

1// Tehnologia IndividualFit

Design optimizat pentru activități vizuale prelungite la apropiere.
Design optimizat pentru activități vizuale prelungite la apropiere.

Apropiere:
Design optimizat pentru activități vizuale prelungite la apropiere.

 • Zonă optimă pentru vedere la apropiere
 • Zona largă pentru vedere la depărtare este menținută
 • Zonă vizuală pentru semi-distanță bună

1// Tehnologia IndividualFit

Design optimizat pentru activități dinamice și activități la semi-distanță.
Design optimizat pentru activități dinamice și activități la semi-distanță.

Intermediar:
Design optimizat pentru activități dinamice și activități la semi-distanță.

 • Zonă optimă pentru vedere la semi-distanță
 • Zona largă pentru vedere la depărtare este menținută
 • Zonă vizuală pentru apropiere bună

1// Tehnologia IndividualFit

Design optimizat pentru activități generale.
Design optimizat pentru activități generale.

Echilibrat:
Design optimizat pentru activități generale.

 • Câmpuri vizuale echilibrate
 • Zone vizuale largi pentru vederea la distanță, semi-distanță și apropiere

Atunci vi se potrivește Tipul 4 de lentile progresive = Individual 2

Viața dumneavoastră este plină de situații speciale care au cele mai mari cerințe de la ochii dumneavoastră.

____

Vă doriți lentile progresive care să vă asigure o calitate optică excelentă și care să vă ia în calcul fizionomia feței.

____

Ați avut deja câteva experiențe neplăcute cu lentilele progresive.

____

Toleranța excelentă la purtare este una din principalele noastre priorități.

____

Vă bazați în totalitate pe o vedere perfectă, confortabilă.

____

Aveți nevoie de o dioptrii mari sau aveți probleme speciale de vedere.

____

Și, bineînţeles, doriți să folosiți dispozitive digitale, cum este smartphone-ul, și doriți să puteți citi ecranul acestuia cu aceeași ușurință ca și cum ați citi o carte.

____

Sunteți, de asemenea, foarte receptiv când vine vorba de noile tendințe în moda ramelor de ochelari.

____

În general:

Solicitați recomandările opticianului pentru noile dumneavoastră lentile progresive și aflați care soluție vi se potrivește. Persoanele care sunt la prima pereche de ochelari progresivi sau cu nevoi vizuale speciale ar trebui, în mod special, să arunce o privire mai atentă la posibilitățile oferite de tehnologia de ultimă generație pentru producerea lentilelor progresive. Lentilele progresive sunt o investiție într-o vedere mai bună, una care merită să fie făcută. La urma urmei, ochii noștri sunt cel mai important organ senzorial. Percepem aproape 80% din mediul nostru înconjurător cu ochii.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Recunoașterea problemelor de vedere Miopia, hipermetropia, astigmatismul, etc.: Ce fel de probleme de vedere implică cum le putem corecta?
Istoria ochelarilor De la origini, ”pietrele pentru citit” până la modernele accesorii de stil de viață și modă
O vedere mai bună pentru persoanele în vârstă De regulă, toate persoanele peste 40 de ani au nevoie de o pereche de ochelari. Lentilele progresive cu adiție pot reda acuitatea vizuală normală.
Nicio față nu este simetrică și nu există două persoane cu aceeași distanță între ochi Lentilele ochelarilor vor atinge potențialul lor maxim numai după ce ramele au fost cu exactitate ajustate la fiecare purtător în parte.

Produse asemanatoare