Care sunt ramele potrivite pentru fiecare tip de lentile?

Ramele perfecte pentru o vedere excelentă și o înfățișare la modă

Odată ce știți care este tipul de lentile de care veți avea nevoie și odată ce v-ați ales îmbunătățirile, tot ce vă rămâne de făcut este să vă alegeți ramele perfecte. Nu orice pereche de ochelari se potrivește oricui, iar dumneavoastră va trebui să țineți cont de anumite aspecte pentru a vă asigura că lentilele dumneavoastră sunt combinate cu ramele perfecte.

Este imposibil de făcut o recomandare universală pentru potrivirea ramei perfecte cu lentilele ideale. Cu toate acestea, o regulă de aur se aplică - aspectul estetic nu trebuie să fie singurul aspect pe care trebuie să-l luați în considerare atunci când vă alegeți ramele; trebuie să discutați și despre următoarele aspecte cu optometristul dumneavoastră: Unde și când vă veți folosi ochelarii marea majoritate a timpului? Care sunt câteva dintre obiceiurile dumneavoastră? Intenționați să vă purtați ochelarii și atunci când, de exemplu, participați la activități sportive?

Ochelarii fără ramă

Ochelarii fără ramă sunt foarte șic și eleganți. Sunt, de asemenea, și foarte ușori și nu afectează fizionomia feței. Cu toate acestea, unii dintre aceștia sunt mai fragili. Pentru acești ochelari este în mod cert recomandabil să alegeți lentile din plastic, dat fiind faptul că există un risc mult mai redus de a se sparge decât lentilele din sticlă.

Ochelarii din nailon

Ochelarii din nailon sunt de asemenea foarte ușori. Aceste lentile sunt susținute de un fir de nailon în partea superioară sau inferioară a ochelarilor și, în unele cazuri, și în partea laterală a ramei. Rezultatul este o pereche de ochelari cu aspect parțial fără ramă.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Ochelarii pentru copii

Ochelarii pentru copii sunt de obicei prevăzuți cu lentile din plastic pentru a reduce riscul de a se răni ca urmare a spargerii sticlei. Prin urmare, ramele pe care le alegeți pentru ochelarii copiilor trebuie să fie și ele foarte rezistente și incasabile, astfel încât ochelarii să nu afecteze și să nu limiteze mobilitatea copilului.

Ochelarii pentru sport

Dacă intenționați să vă purtați ochelarii pentru activități sportive sau dacă locul dumneavoastră de muncă presupune un grad ridicat de activitate fizică, atunci cu siguranță trebuie să luați în considerare alegerea unei rame rezistente alături de lentile din plastic. Ramele fabricate din metal sau plastic sunt la fel de potrivite. Mai ales activităţile sportive precum ciclismul, alergarea sau sporturile cu mingea necesită o ramă extra curbată pentru a proteja ochii împotriva vântului, insectelor, resturilor etc. Dacă alegeți acest tip de rame, veți avea nevoie și de lentile speciale care sunt concave.

Ochelarii cu lentile progresive

Dacă ochelarii dumneavoastră vor fi prevăzuți cu lentile progresive, rugați-l pe optometristul dumneavoastră să vă ajute să alegeți o ramă specială care să vă permită să folosiți în mod optim toate zonele lentilelor pentru diferite distanțe. Dat fiind faptul că partea inferioară a lentilelor progresive este rezervată pentru zona de citit, pentru acestea va fi întotdeauna stipulată înălțimea minimă de montare, astfel încât să puteți utiliza zona de citire în mod confortabil.

Aceste înălțimi sunt determinate de către optometrist atunci când acesta măsoară distanța de la centrul pupilei până la partea de jos a ramei. Ca urmare, nu toate ramele pot fi folosite cu lentilele progresive.

Generația modernă de lentile progresive care sunt disponibile în așa-numitul „Short-Design”, a fost anume concepută pentru modelele moderne de rame plate. Vorbiți cu optometristul dumneavoastră pentru a afla mai multe.

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Testul ZEISS online de verificare a vederii Participați la testul ZEISS online pentru verificarea vederii și testați-vă calitatea vederii.

Să înțelegem vederea 27 sept. 2021

Tags: La optician

Secretul din spatele designului perfect al lentilelor pentru ochelari Pentru furnizarea unei soluții personalizate sunt necesare o experiență bogată, calcule matematice și cunoașterea detaliată a nevoilor purtătorilor de ochelari.
Lentile din plastic sau sticlă? Care este materialul potrivit pentru fiecare pacient? Informați-vă înainte de a vă cumpăra ochelari și vă veți bucura de o vedere mai bună.
Optica oftalmică din ziua de azi: Cum s-a schimbat consultul optic în ultimii 10 ani Volker Meyer și Heinrich Rath de la Universitatea Aalen din Germania au stat de vorbă cu echipa VEDERE MAI BUNĂ

Produse asemanatoare