Totul este cuprins în câmpul de vizualizare în fața calculatorului sau stației de lucru

De ce ochelarii speciali de citit/varifocali vă pot face munca mai ușoară

Adesea, ochelarii de citit nu sunt ideali pentru munca la birou. Puteți vedea totul clar atunci când citiți documente însă, atunci când un coleg intră în birou, vă este dificil să-l recunoașteți sau vă este dificil să schimbați privirea de la documentele din fața dumneavoastră și partenerii de discuție în timpul unei întâlniri importante. Deci, care ochelari sunt potriviți pentru cei care suferă de prezbiopie și care lucrează în fața monitorului?

Calculatorul a devenit o prezență de nelipsit în mediul nostru de lucru. Munca frecventă în fața monitorului este foarte solicitantă pentru ochi.

Adesea stăm în fața calculatoarelor noastre într-o continuă stare de tensionare, permițându-le ochilor noștri prea puțină pauză. Acest lucru poate duce la tensiune la nivelul gâtului, dureri de cap și ochi apoși și roșii. Pentru persoanele care suferă și de prezbiopie, o afecţiune care afectează în mod negativ atât vederea la distanță cât și cea la apropiere, există problema suplimentară a alegerii ochelarilor potriviți care să le permită să lucreze într-un mod mai relaxat.

Care ochelari sunt cei mai potriviți pentru acest domeniu de utilizare? Când trebuie să lucreze la calculator, numeroase persoane întind mai întâi mâna după ochelarii lor de citit. Ușa se deschide; colegul dumneavoastră stă în pragul ușii, adresându-vă o întrebare. Acum ochelarii vă afectează vederea la distanță și nu-l puteți vedea clar. În acel moment, v-ați putea uita peste rama ochelarilor, devenind totodată tensionat.

Nici ochelarii varifocali universali nu sunt soluția perfectă pentru locul de muncă. Poată că ei vă permit să vedeți clar la diferite distanțe, însă câmpul vizual pentru vederea la apropiere și semi-distanță este adesea prea mic pentru munca prelungită la apropiere, solicitând în permanență ochii. Ce e de făcut?

Discutați cu optometristul dumneavoastră despre ochelarii de citit îmbunătățiți cu lentile varifocale speciale. Există o soluție inteligentă pentru o vedere mereu clară la apropiere și semi-distanță, o soluție care este special coordonată pentru cerințele vizuale ale locului de muncă. Combinația de ochelari de citit și lentile varifocale îmbină diferitele cerințe vizuale ale muncii la birou.

Vederea la birou

Beneficiile ochelarilor de citit îmbunătățiți:

  • Ideali pentru un câmp vizual larg și uniform la apropiere.
  • Câmp vizual mai larg și mai armonios și pentru distanțele intermediare.
  • Poziționarea tranzițiilor dintre ambele câmpuri pentru o poziție confortabilă a capului și a corpului.
  • Confort sporit nu numai la locul de muncă dar și atunci când ochelarii dumneavoastră sunt folosiți pentru a completa ochelarii varifocali, de ex. pentru hobbyuri precum gătitul sau lucrul manual.

Beneficiile lentilelor varifocale pentru stațiile de lucru cu monitoare:

  • Câmpul vizual extrem de larg pentru apropiere și semi-distanță.
  • Ideale pentru o vedere clară, neîntreruptă în întreaga încăpere, până la 4 m.
  • Privire de ansamblu clară, fără mișcări tensionate ale capului.
  • Perfecte pentru munca la calculator, dar și pentru lucru manual și hobbyuri

Nu numai ochii dumneavoastră vor resimți ușurarea - și dumneavoastră veți fi mai relaxat în timp ce faceți muncă administrativă la birou.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Care sunt celelalte aspecte de care trebuie să țineți cont pentru a face munca la calculator mai puțin solicitantă pentru întregul corp

O poziție ergonomică în fața ecranului și aranjarea corectă paralelă a monitorului, a tastaturii și a documentelor sunt deosebit de importante pentru o vedere fără oboseală și confortabilă la o stație de lucru pe calculator. Câteva mânere sau un nou scaun adesea pot face munca mai puțin solicitantă.

Asigurați-vă că ecranul dumneavoastră are cea mai mare rată de împrospătare și stabilitate a imaginii posibilă. Ajustați setările monitorului astfel încât imaginea să aibă un contrast bogat și să fie clară. De asemenea, ajustați și dimensiune fonturilor astfel încât să puteți citi textul cu ușurință și confortabil.

Sfatul nostru: Atunci când aveți o zi lungă de muncă în fața calculatorului, relaxați-vă în mod conștient ochii din când în când. Permiteți-vă privirii să rătăcească prin cameră, afară pe fereastră, masați zona din jurul ochilor și închideți ochii din când în când pentru a-i revigora. Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta să țineți stresul departe de ochii dumneavoastră și vă dorim succes în activitatea dumneavoastră!

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Ochelari pentru piloți - vedere perfectă, chiar și deasupra norilor Indiferent dacă profesioniști sau amatori, piloții au nevoie de ochelari care să le permită să vadă clar, chiar și în condiții meteorologice și de lumină extreme.

Muncă 16 oct. 2017

Tags: Ochelari pentru muncă

O vedere mai bună și mai mult confort la locul de muncă Noile lentile de ochelari ZEISS pentru birou vă oferă o vedere mai relaxată, indiferent dacă munciți la un birou, la calculator sau la o mașină de producție.

Muncă 16 oct. 2017

Tags: Ochelari pentru muncă

Indiferent dacă sunteți medic dentist sau cosmetician - bucurați-vă de o vedere clară cu o pereche de ochelari profesioniști Unele activități cer o pereche de lentile pentru ochelari excepționale, care oferă mai multe. Tehnologia ZEISS de ultimă generație vă ajută să vedeți perfect, chiar la nivel microscopic.

Muncă 16 oct. 2017

Tags: Ochelari pentru muncă

Lentilele ZEISS OfficeLens - Soluția perfectă pentru vederea la locul de muncă. Echipa VEDERE MAI BUNĂ le intervievează pe Dr. Arne Ohlendorf și Monique Welscher cu privire la contextul pentru dezvoltarea noilor lentile ZEISS pentru locul de muncă

Muncă 16 oct. 2017

Tags: Ochelari pentru muncă

Produse asemanatoare