Ochelari varifocali cu ceva în plus

Există perechea perfectă de ochelari varifocali pentru orice ocazie: pentru meseria dumneavoastră? pentru hobbyul sau sportul preferat?

Ochelarii varifocali sunt superstaruri ale opticii: ei oferă vedere la apropiere, la distanță și vedere clară la semi-distanță, totul într-o singură lentilă - și totul fără o tranziție perceptibilă. Mulți purtători de ochelari nu știu cu câtă precizie pot fi particularizați ochelarii varifocali pentru a le satisface nevoile lor speciale. Am adunat câteva soluții foarte speciale de lentile varifocale pentru dumneavoastră, soluții care aproape au devenit standard la ZEISS și la opticianul dumneavoastră ZEISS. Poate veți găsi printre acestea propria dumneavoastră soluție pentru vedere. Vestea bună: există o soluție pentru orice. Nu vă sfiiți: întrebați-l pe opticianul dumneavoastră.

Un cititor ne-a scris la VEDERE MAI BUNĂ pentru a întreba dacă este posibilă inversarea zonelor individuale de vizualizare pe o pereche de ochelari varifocali. Acest purtător de ochelari efectuează muncă la înălțime și are nevoie, așadar, de o vedere optimă la apropiere prin secțiunea superioară a lentilelor, alături de o vedere bună la semi-distanță prin secțiunea de jos a lentilelor.

Producerea acestui tip de ochelari varifocali este deosebit de dificilă deoarece designul lentilelor pentru ochelari este în mod normal exact opusul a ceea ce dorește acest purtător. Cu toate acestea, schimbarea zonelor vizuale pe lentile este posibilă! Aceasta este o muncă deosebit de dificilă pentru optician: toate datele de măsurare, centrarea și calcularea axelor cilindrului trimise departamentului de producție de la ZEISS trebuie să fie exacte. Folosind aceste informații, este posibilă producerea unor lentile varifocale speciale cu ajutorul tehnologiei freeform.

Ochelari varifocali pentru conducerea auto

Ochelari varifocali pentru conducerea auto

Iată un alt caz interesant: un purtător de ochelari varifocali care conduce mult a ajuns la concluzia că ochelarii săi varifocali pur și simplu nu funcționau destul de bine. În ciuda mai multor ajustări, în continuare nu era mulțumit de vederea lui în timpul conducerii auto. Un optician ZEISS a vrut să afle motivul și a decis să-l însoțească pe client la o plimbare cu mașina. Cauza problemei i-a fost imediat clară. Acest purtător de ochelari varifocali își lăsase scaunul atât de mult în spate încât era aproape întins - astfel, cu designul „normal” de lentile varifocale el trebuia să privească prin zonele vizuale pentru apropiere sau semi-distanță pentru a vedea la depărtare. Putea privi prin câmpul vizual pentru vederea la distanță a lentilelor numai înclinându-și capul într-o poziție extrem de inconfortabilă. Opticianul a reușit să-i optimizeze ochelarii varifocali ai acestui pacient pentru a lua în calcul poziția lui la volan, oferindu-i acestuia o vedere confortabilă.

Șoferii de camion care poartă ochelari varifocali își petrec întreaga zi conducând și privesc prin ochelarii lor diferit față de o persoană care conduce un autoturism. Șoferii de camion își înclină capul ușor înainte atunci când privesc la drumul din față din cauza poziției șezânde ridicate, adică privesc prin zona din lentila varifocală unde în mod obișnuit se află zona pentru semi-distanță. Prin urmare, optimizarea designului lentilelor în mod corespunzător este deosebit de utilă.

Știați că există lentile ZEISS care au fost special optimizate pentru conducerea auto? Puteți purta lentilele DriveSafe întreaga zi. Acestea au un design unic și sunt prevăzute cu un tratament special care le demonstrează punctele forte atunci când conduceți: aflați mai multe despre DriveSafe aici.

Lentilele varifocale la muncă

Lentilele varifocale la muncă

Lentilele varifocale pentru piloți ridică încă o provocare, deoarece piloții nu privesc în jos la instrumentele de pe bord precum o persoană care conduce un autoturism. În funcție de tipul de avion, piloții trebuie să poată privi la instrumente și deasupra capului. În mod ideal, aceștia ar trebui să aibă o a doua zonă pentru apropiere/semi-distanță în secțiunea de sus a lentilelor.

Numeroase profesii impun solicitări unice vederii unei persoane, iar lentilele varifocale trebuie să răspundă acestor provocări. Pentru o vedere confortabilă, scriitorii sau artiștii grafici au nevoie de un design diferit în zona vizuală pentru apropiere comparativ cu profesorii, care își schimbă adesea privirea între zona vizuală pentru apropiere și o anumită distanță intermediară în sala de clasă sau polițiștii care au nevoie de o vedere bună la distanță precum și o zonă clară pentru semi-distanță pentru munca lor zilnică.

Însă, dacă sunteți un medic dentist sau un bijutier, totul constă în micile detalii. În acest caz, o lupă atașată ochelarilor dumneavoastră v-ar putea fi utilă.

Mai multe persoane au nevoie de îmbunătățirea vederii la apropiere decât la distanță. Însă nu le este comod să își tot pună și dea jos ochelarii de citit. Pentru aceste persoane, soluția ideală o reprezintă ochelarii varifocali cu putere a prescripției numai pentru câmpul vizual pentru vederea la apropiere și semi-distanță și fără putere a prescripției pentru distanță.

Ochelari varifocali pentru sport

Ochelari varifocali pentru sport

Există și ochelari varifocali speciali pentru sportul de performanță. Opticienii specializați în ochelari pentru sport pot recrea într-o cameră de refracție separată condițiile cu care se confruntă purtătorul în cadrul sportului respectiv, pot măsura distanțele de vizualizare specifice ale pacientului și pot astfel încorpora zonele vizuale necesare. De exemplu: un ciclist de curse se apleacă în față și privește prin lentilele varifocale într-un mod în întregime diferit față de un alergător de fond, un trăgător la țintă, un vânător sau un jucător de golf.

Lentilele varifocale în ziua de azi

Vederea aproape a tuturor purtătorilor de ochelari varifocali s-a schimbat deoarece aceștia folosesc dispozitive digitale, în special smartphone-uri. Formele diferite de mass-media impun solicitări diferite ochilor dumneavoastră: distanța de citit atunci când folosiți un smartphone este diferită față de cea atunci când citiți un document pe suport fizic sau un ziar. Toate lentilele varifocale ZEISS permit aceste distanțe datorită tehnologiei Digital Inside®.

Obiceiurile pe care le-ați deprins deja purtând ochelari varifocali joacă un rol cheie. Obiceiul de a vă coborî ochii astfel încât să aveți o vedere clară când priviți prin zona vizuală pentru vederea la apropiere a lentilelor dumneavoastră varifocale este puternic ancorat în creierul dumneavoastră. Iată de ce o nouă pereche de rame poate însemna o schimbare neplăcută. Cu toate acestea, cu Adaptation Control™ și FrameFit®+ de la ZEISS, nu este nevoie să vă schimbați obiceiurile vizuale odată cu noua ramă. Totuși: dacă doriți să vă bucurați de o vedere confortabilă, aveți grijă să alegeți rame care sunt destul de mari pentru lentilele dumneavoastră varifocale.

Care sunt punctele cheie ce trebuie luate în calcul atunci când cumpărați ochelari varifocali?

Care sunt punctele cheie ce trebuie luate în calcul atunci când cumpărați ochelari varifocali?
  • Este foarte important să discutați despre istoricul dumneavoastră medical cu opticianul dumneavoastră înainte de a cumpăra o pereche de ochelari varifocali. Cu cât opticianul știe mai bine care sunt condițiile vizuale importante sau specifice vieții dumneavoastră de zi cu zi, cu atât mai bine vă va putea sfătui și configura ochelarii varifocali.

  • Este important să vă consultați cu opticianul dumneavoastră deoarece totul poate fi posibil dar nu cu orice pereche de ochelari. Ca purtător de ochelari, trebuie să cunoașteți ce vă va oferi fiecare tip de lentile pentru ochelari sau design de lentile. Poate că trăiți cu o soluție de compromis sau vă doriți o pereche suplimentară de ochelari pentru anumite situații, cum ar fi o pereche de ochelari pentru calculator sau ochelari pentru sport.

  • Opticianul dumneavoastră v-a notat istoricul medical și v-a examinat ochii. Mulți cred că din acest punct, totul va merge strună. Și totuși, este centrarea perfectă – adică faptul de a ști exact în ce mod lentilele se potrivesc în ramele ochelarilor și prin ce zonă priviți prin ei - cea care transformă o pereche de ochelari varifocali într-o capodoperă. Nu lăsați nimic la voia întâmplării! Până la 40% din performanța dumneavoastră vizuală poate fi pierdută din cauza unei centrări incorecte.

  • După achiziție: odată ce ați început să vă purtați noii ochelari, v-ar putea lua câteva zile până când vă obișnuiți cu noii dumneavoastră ochelari varifocali. Dacă încă aveți dificultăți cu noii ochelari, contactați-vă opticianul și descrieți-i problemele dumneavoastră. Acesta vă va putea ajuta.
Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

ZEISS redefinește lentilele progresive! Solicitările la care este supusă vederea noastră au crescut fenomenal în ultimii ani. VEDERE MAI BUNĂ discută cu Laura Rocha despre modul în care noul Portofoliu ZEISS de lentile progresive ia în calcul aceste provocări.

Muncă 16 oct. 2017

Tags: Lentile multifocale

Lentile minerale pentru purtătorii de lentile progresive: lentile pentru fani Continuarea dezvoltării portofoliului ZEISS de lentile progresive minerale - de ce acestea sunt un articol indispensabil

Muncă 16 oct. 2017

Tags: Lentile multifocale

Lentilele progresive - mici opere de artă Designul perfect al sticlei creează ajutorul vizual personalizat ideal pentru persoanele cu probleme de vedere

Muncă 16 oct. 2017

Tags: Lentile multifocale

Produse asemanatoare