Ochelari pentru piloți - vedere perfectă, chiar și deasupra norilor

Indiferent dacă profesioniști sau amatori, piloții au nevoie de ochelari care să le permită să vadă clar, chiar și în condiții meteorologice și de lumină extreme.

Ochelarii pentru piloți au o misiune dificilă: mai mult decât în aproape orice altă aplicație, ei trebuie să optimizeze la perfecție vederea purtătorului și să compenseze pentru condiții de vizibilitate extreme. Pentru navigație, piloți amatori, deltaplanorism, zbor cu parapanta și profesioniști din domeniul aerospațial: VEDERE MAI BUNĂ cu ochelarii perfecți pentru piloți.

Piloții au nevoie de ochelari care să le asigure în permanență o vedere bună, atât la depărtare cât și la apropiere. Aceasta nu este o misiune ușoară, deoarece condițiile de vizibilitate și lumină de deasupra norilor sunt extreme, putându-se schimba dintr-o clipă în alta. Piloții trebuie să poată distinge corect obiecte precum turnuri și traficul aerian, să poată totodată citi perfect detalii precum instrumentele din carlingă și să poată percepe cu precizie culorile pentru a înțelege clar și corect semnalele.

Ochelarii ideali pentru piloți: lentile nuanțate cu ZEISS Skylet®

Cu lentilele de protecție solară Skylet®, ZEISS a dezvoltat o tehnologie specială pentru exact aceste cerințe care garantează o vedere perfectă pentru toate altitudinile și toate condițiile de lumină, pentru piloții amatori și profesioniști deopotrivă. Lentilele de protecție solară Skylet® au 100% protecție UV, reduc strălucirea orbitoare deranjantă și îmbunătățesc sensibilitatea la contrast în condiții extreme de lumină. Acest lucru nu este doar convenabil - dar și contribuie enorm la o siguranță sporită.

Una dintre opțiuni care este în special potrivită pentru piloți este varianta „fun” a lentilelor pentru protecție solară Skylet®: Skylet® fun cu 70% reducere a luminii – lentilele cu prescripție Skylet® în culoarea cea mai deschisă, într-o nuanță roșie-brună atrăgătoare. Aceste lentile oferă cel mai ridicat contrast de culori posibil în condiții de luminozitate ambientală medie - ideale pentru condiții noroase.

Pentru cei care preferă nuanțele mai închise, recomandăm varianta ZEISS Skylet „road” cu o nuanță de 80%, într-un maro atrăgător – ideală pentru lumina soarelui de intensitate medie ce este caracteristică verilor central europene. Cu toate acestea, piloții nu ar trebui să poate ochelari cu o nuanță mai închisă decât aceasta: pentru a evita afectarea excesivă a abilității acestora de a distinge culorile, Biroul Federal German pentru Aviație nu recomandă folosirea unor lentile cu o densitate a nuanței care depășește 85%.

Testul online ZEISS de verificare a vederii Cât de bine distingeți contrastul și culorile? Verificați-vă vederea simplu și rapid!

Important: de ce piloții trebuie să evite filtrele de polarizare pentru ochelarii lor

Ochelarii de soare sau ochelarii de vedere cu lentile cu filtre polarizante nu sunt indicate pentru majoritatea piloților. Aceste filtre asigură în mod normal protecție împotriva reflexiilor, însă ele trebuie să fie evitate de către piloți, deoarece structura specială a numeroaselor ecrane prezente în carlingă, combinată cu efectul lentilelor polarizate, poate afecta rapid vederea unui pilot, uneori împiedicându-l să observe anumite semnale. În anumite condiții meteorologice, unele aeronave pot fi dificil de detectat vizual sau pot fi recunoscute numai pe baza razelor soarelui care se reflectă de pe învelișul lor exterior. Dacă această reflexie este blocată de un filtru polarizant suplimentar aplicat lentilelor ochelarilor, pilotul ar putea să nu vadă cealaltă aeronavă deloc, aceasta fiind o situație periculoasă... De asemenea, în funcție de poziția capului pilotului, ecranele LCD (instrumente, dispozitive de navigație etc.) ar putea fi imposibil de citit prin astfel de lentile sau ar putea fi percepute pur și simplu ca suprafețe negre.

Perfecte pentru piloți: Lentilele în degrade ZEISS

Atunci când își aleg ochelarii de soare, piloții ar trebui întotdeauna să caute lentile în nuanțe neutre (opticianul dumneavoastră ZEISS va fi bucuros să vă prezinte gama largă de opțiuni). Lentilele de protecție solară ZEISS Skylet® sunt anume proiectate pentru aplicaţii unde protecţia sporită împotriva razelor UV și strălucirii orbitoare precum și vederea cu contrast ridicat sunt importante. În acest caz, „contrast ridicat” înseamnă abilitatea de a distinge între culori, astfel încât o pajiște verde aflată la depărtare este percepută în mod clar și inconfundabil ca fiind verde. Acest lucru le mai permite piloților și să „citească” mai bine condițiile meteorologice, mai ales schimbările la nivelul norilor. Ca urmare, orice limitare a abilității pilotului de a recunoaște culorile este în mare măsură eliminată, astfel încât toate instrumente pot fi citite perfect și fiabil - după cum este cazul cu variantele ZEISS Skylet® „fun” și „road”.

Numeroși ochelari de soare colorați sau ochelari de vedere cu prescripție, care filtrează în principal porțiunea albastră a spectrului de lumină, limitează această percepție a culorilor. Iată de ce autorități precum Birul Federal German pentru Aviație contraindică în mod clar folosirea acestui tip de lentile. Cu toate acestea, pentru cei care-și doresc totuși un strop de culoare, noile lentile ZEISS în degrade oferă o variantă sigură, special potrivită pentru utilizare în interiorul aeronavelor. De exemplu, secțiunea de sus a lentilelor poate avea o nuanță de maro închis în timp ce secțiunea de jos o nuanță mai deschisă care ușurează citirea instrumentelor din carlingă. Lentilele pentru ochelari cu o reducere optimă a luminii, o paletă de culori neutră și 100% protecție UV, respectă cerințele stricte pentru lentile stabilite pentru piloții profesioniști de către autorități și asociațiile de piloți.

Apropo: piloților nu le sunt recomandate lentilele fototropice sau fotosensibile. Ochelarii de soare fotosensibili au întotdeauna nevoie de câteva secunde pentru a se adapta la schimbările în condițiile de lumină și UV.

Siguranță și vedere confortabilă cu lentilele progresive

Mai devreme sau mai târziu, li se întâmplă tuturor piloților care poartă ochelari: nu mai pot distinge obiectele aflate la distanță și cele aflate la apropiere cu aceeași claritate. Pentru piloți acest lucru nu este doar un inconvenient - este și un potențial pericol. Lentilele progresive au fost încercate și testate pentru combaterea acestei probleme în aplicaţii aeronautice. Ele sunt perfect adaptate pentru a se potrivi purtătorului - precum un costum croit la comandă - și le asigură piloților o vedere foarte clară, atât pentru obiecte aflate la distanță (turnuri și trafic aerian) cât și la apropiere (de ex. afișajele instrumentelor din carlingă sau carduri). În combinație cu lentilele de protecție solară Skylet®, ele formează ochelarii perfecți pentru piloți.

Care sunt aspectele importante atunci când alegeți ramele ochelarilor?

Acoperirea completă este importantă. Ramele de ochelari potrivite pentru piloți includ stilurile extra curbate cu lentile curbate: acestea sunt conturate cu grijă în jurul feței pentru a atenua în mod eficient lumina difuză deranjantă care altfel ar pătrunde în ochii purtătorului prin lateral sau din spate. Brațele ramelor trebuie să fie subțiri și nu prea departe de cap, astfel încât căștile pilotului să poată funcționa corespunzător. Ca o regulă de bază, ramele de ochelari pentru piloți trebuie să poată fi purtate confortabil pentru perioade lungi și să nu fie prea fixe pe cap. Acest lucru este ușor de făcut dacă respectați câteva reguli.

Sfat: dacă vă luați căștile cu dumneavoastră la optician, acesta va putea lua în calcul dimensiunea lor atunci când vă recomandă ramele de ochelari perfecte. Dacă doriți într-adevăr să vă luați toate măsurile de siguranță, întrebați dacă puteți împrumuta ramele pentru a le testa. Opticianul dumneavoastră ZEISS va fi bucuros să vă ajute.

Apropo:

numeroși piloți își completează ochelarii cu un tratament pentru lentile puternic precum DuraVision® Platinum de la ZEISS, pentru a-i proteja împotriva zgârieturilor și altor tipuri de deteriorări cauzate de mediul lor. 

 

Imagine: i.stockphoto.com © Stacey Newman

Profilul meu vizual Definiţi-vă acum profilul vizual şi găsiţi soluţia potrivită pentru dumneavoastră.
Găsiți un optician ZEISS în apropierea dumneavoastră

Articole similare

Totul este cuprins în câmpul de vizualizare în fața calculatorului sau stației de lucru De ce ochelarii speciali de citit/varifocali vă pot face munca mai ușoară

Muncă 16 oct. 2017

Tags: Ochelari pentru muncă

O vedere mai bună și mai mult confort la locul de muncă Noile lentile de ochelari ZEISS pentru birou vă oferă o vedere mai relaxată, indiferent dacă munciți la un birou, la calculator sau la o mașină de producție.

Muncă 16 oct. 2017

Tags: Ochelari pentru muncă

Indiferent dacă sunteți medic dentist sau cosmetician - bucurați-vă de o vedere clară cu o pereche de ochelari profesioniști Unele activități cer o pereche de lentile pentru ochelari excepționale, care oferă mai multe. Tehnologia ZEISS de ultimă generație vă ajută să vedeți perfect, chiar la nivel microscopic.

Muncă 16 oct. 2017

Tags: Ochelari pentru muncă

Lentilele ZEISS OfficeLens - Soluția perfectă pentru vederea la locul de muncă. Echipa VEDERE MAI BUNĂ le intervievează pe Dr. Arne Ohlendorf și Monique Welscher cu privire la contextul pentru dezvoltarea noilor lentile ZEISS pentru locul de muncă

Muncă 16 oct. 2017

Tags: Ochelari pentru muncă

Produse asemanatoare